El viño

En vinspecialist, vad gör han? Jobbar han som vinspecialist eller är det en hobby?
Känns som att det borde vara en hobby, som han har blivit specialist inom.
Eller går han till jobbet kl 07.00 varje dag och dricker vin? Kan inte vara kul att ta första glaset..
Eller hur fungerar det? Hur blir man bättre liksom?
Eller sitter han bara hemma och säger "jag är vinspecialist", hur tjänar man pengar på det? Vem skulle ens överhuvudtaget vilja betala en vinspecialist för att sitta nånstans i Frankrike och testa viner? Så just därför kan det nog inte vara ett yrke. Nä, det måste vara en hobby.

Annars kan ju jag lika gärna säga varenda helg att jag försöker utveckla min talang som vinspecialist, eller whisky om man nu hellre föredrar det. Man måste ju bli jävligt full på kuppen också, (ja, jag vet att man bara smuttar, men efter många smutt så blir man väl ändå full?)
Vet man redan som liten att man vill bli specialist på någon form av alkoholhaltig dryck?
Eller är det en talang man bara "snubblar över" för att man helt enkelt har "supit" så satans mycket?

Det här tåls verkligen att fundera på.

Kommentarer
Postat av: Maria Nääf

Jag tror dom spottar ut vinet hela tiden. Jag såg en dokumentär om choklad häromdagen. Där var det en kvinna som jobbade som chokladspecialist. Hon smakade, recenserade och rekommenderade choklad hela dagarna. Och hon tjänade bra på det. Jag vill också ha det jobbet.

2010-04-15 @ 11:36:38
URL: http://mariacn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0