Kulinarisk höjdare!

Höjden av lathet är att inte orka gå och handla varor så man kan laga en riktig maträtt, utan göra en gryta på det som finns hemma. Så i dag blev det en "vi-tager-vad-vi-haver-gryta" med ris och ångkokta grönsaker. Ja vet, jätte white-trash. Men det blev faktiskt gott, lite för salt enligt mig, men Mikael slukade allt.


Här kommer vårat unika recept, enjoy!

Först sätter man igång lite jasminris, sen river man morötter och fräser det i en traktörpanna (Inte för att pannan spelar någon roll men i recept är dom alltid noga med att skriva vad för sorts panna man ska ha..)


Inne i kylen hittade vi falukorv, tärna den. Skafferiet erbjöd bambuskott, släng ner i (traktör)pannan
ihop med lite vatten. fräs lite mer.


Sen slänger du i massor av sweet chilisås, thailändska kryddor, lite mjölk, vanlig chilisås och en buljongtärning (det var nog den som gjorde det för salt, ta enbart en halv!) som om någon verkligen skulle göra den här grytan... Viktigast av allt, skåda maten med näsborrarna, inte med ögonen för det ser ut som en fyllespya.


Sådär, nu har du kokat ris, kokat grönsaker och gjort en härligt (?) god gryta!


Bon apetite!
(släng gärna på skit starka fefferonis också, så det verkligen bränner i munnen)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0