Jag gillar ju laktos

En sak jag har tänkt på.. När man köper hem mjölk eller juice eller någon annan sorts drickbar vätska som har en sån där perforerings-plugg som man ska slita loss. Hur kommer det sig då, att hur man än sliter bort den där perforeringen, så hamnar ALLTID den där lilla droppen som skvätts iväg I ÖGAT? Varenda gång, det slår aldrig fel!


En annan grej som jag också har funderat lite på, och vet inte riktigt hur jag ska göra. Jag hörde för längesen att man SKA använda bh för att behålla sin fasthet i bysten. För om man går utan bh så har bysten inget stöd utan känner självklart av tyngdlagen och dras därför neråt tillslut. Men nu har dom kommit på att man INTE ska använda bh, om man inte har väldigt stor byst då. Diskuterade detta med mamma, jag undrade hur stor byst ska man ha för att det ska anses vara bh-lämpligt? Svaret jag fick var, "det vet jag inte, men jag vet att om man har så små tuttisar som du har, så behöver man nog ingen bh"

Så nu vet jag inte vad jag ska göra i förebyggande syfte, ska jag lita på det jag hörde för ett par år sedan eller ska jag uppdatera mig till den "nya" upptäckten? Sluta spekulera i sånna här saker, får man hängtuttar så får man. Forska om canser, aids, hiv eller något annat som VERKLIGEN är viktigt. Jag blir ju snurrig.

Eller alla dessa bantingtips överallt "ät dig smal", "ät ett mål mindre, tappa 5 kg i veckan", "Ät bara grönt!", "Ät bara kött och få beach-kroppen till sommaren" oj oj oj, mitt huvud.

Så om man tänker efter så borde ju egentligen alla vara smala då. Ibland äter man mycket kött, ibland mycket grönsaker, ibland missar man ett mål o.s.v, men ändå lider så många människor av fettma.

Läste i en tidning på ryggakuten som en läkare hade skrivit, självklart om viktminskning (vad annars?) Där stod det att man ska undvika bla gluten-produkter och laktosprodukter. Jag är glutenintolerant och har nu börjat min 3-veckors period utan laktos (eftersom dom tror att jag är laktos-överkänslig.. som om glutenintoleransen inte var illa nog..) så då borde jag, enligt den där läkaren, vara smal som en daggmask om 3 veckor? Usch, ber till dom (högre makterna?) att jag INTE är laktos överkänslig! En älsker ju mjölk


Sen har jag kommit på en sak som borde införas i Sverige. Psyk-kontroll. ALLA borde gå på psyk-kontroller varje år. Minst. För ser man någon tendens att någon verkar störd på något vis, så kan man ta itu/hand om dessa personer INNAN det blir värre. Har tänkt så mycket på det här med Engla och alla andra som har blivit mördade, misshandlade, våldtagna. Har man starka bevis, låt dom sitta på livstid och då menar jag verkligen livstid. När man hör livstid, vad tänker man på då? Jo, att man sitter inne HELA sitt liv. Man ska alltså dö i fängelset. Men så fungerar det ju inte här i Sverige. Livstid här är väl, typ 14 år? Oj! Man hinner alltså göra mycket knäppt efter det att man har blivit utsläppt. Om livstid iallafall hade varit 50 år, då hade man kunnat kalla det för halvsekelstid. Eller något liknande. Men det är fortfarande inte livstid.


Nog om mina tankar och funderingar.


I lördags hade vi inflyttningsfest/födelsedags fest för Mikael. Många fina presenter fick vi, Tack! Jag hade styrt och donat med en överraskningspresent till Mikael i över en månad. Han blev jätte glad. 1700 kr i presentkort på Lucky 7, så imorgon ska han gadda sig. Jag blev ju självklart inspirerad och har nu bestämt mig för att göra min 4e tatto. Jag är till 95 % säker på vad det ska va och vart den ska va.

Det som var lite mindre roligt på festen var att det ringde på dörren klockan 23.30.. Där stod securitas i sina små sexiga hattar. Då hade alltså någon granne ringt och klagat. Och vi tror att det är nån utav barnfamiljerna i våran trapp. Har stört mig på det i flera dagar nu. Om det är någon som borde klaga så är det väl vi. Varenda dag/kväll så är det världens liv inne hos grannarna. Antingen så är barnen väldigt otyglade eller så får dom smisk. En del av ungarna skriker så högt och hemskt att man skulle kunna tro att dom blir mördade. Man hör hur det skorrar i rösten för att dom tar i så dant. Jag hoppas självklart att dom bara är jobbiga och skrikiga. Men jag tycker att grannarna kunde haft lite överseende. Hade förstått dom om det var så att vi hade värsta dyngfesterna varenda helg, men det har vi ju inte. Det här var första riktiga festen vi har haft. Nästa gång någon ringer till Securitas så är vi tvungna att betala deras utryckning på 1500 kr.Nu ska jag dricka kaffe och krypa ner i våran underbart sköna soffa. Kanske leka lite med kattungarna också.


Alkohol- orsaken till alla problem och lösningar här i världen

Hjälp va tiden går fort! Våren är äntligen här!
(ja lovar att det kommer snöa imorgon bara för att jag vågar mig på att skriva så..).

Åka bil med nervevade rutor, music, lökringar och glajjer på väg hem från jobbet, DÅ är det banne mig vår på gång!

Om inte det räcker som vårtecken så är det bara att kolla mig i ansiktet, fräknarna börjar göra premiär. Mer än vanligt alltså..


Nu har Zelda fött, eller det var ju ett tag sen, dom är ju 17 dagar gamla idag. Den natten var nog den jobbigaste natten på länge. I en veckas tid hade jag stirrat Zelda i rumpan 24/7 utan att se några tecken på förlossning. Men helt plötsligt, kl. 01.00 en lördag kväll (tack o lov att vi beslutade oss för att vara hemma!) så hoppar zelda upp hos mig i soffan och börjar jama för fullt. "Jätte konstigt" tänkte vi och fortsatte att kolla på Van Veeteren. Sen ser jag hur blöt hon är där bak. jaha.. oj då.. hennes vatten har visst gått. (där av jamningarna).. Så jag och Mikael följde efter henne in i vårat sovrum (vilket ära!) och där börjar hon att krysta. Plupp, där kom en liten misse ut. Jag fick hjälpa henne att bryta navelsträngen, väldigt mumsigt. Efter en liten stund kommer den andra, men bara halvvägs, så den fick jag slita ut.. Men moderkakan satt fortfarande kvar inne i henne samtidigt som navelsträngen satt fast i kattungen (jätte svårt att förklara), men helt plötsligt flippar zelda och får för sig att hon inte vill vara i sängen, så hon börjar skena runt med den första kattungen i munnen och med den andra släpandes efter sig. KUL FÖRLOSSNING! Sen var det lungt, vi hoppades på att det inte skulle bli fler eftersom hon verkade helknäpp. När hon sen ligger och tvättar sina 2 små barn så lyfter jag på svansen, där kom den 3e ut. Ok.. Sen kom den 4e. Så vill jag föda. Typ ligga och läsa korsord eller nåt liknande, sen kommer någon in och lyfter på min kjol, jaha Johanna, du har fått en liten dotter. Jaha..(?) Okej, va kul! Typ.

Efter den 4e var klockan 06-nånting.. Allt var lungt, Zelda hade självklart flippat ett par gånger till och sprungit runt med kattungarna i munnen, men då var det verkligen lungt. Hon hade lagt sig med sina 4 barn och alla sov. Äntligen fick vi sova.

När vi hade sovit ett par timmar så väcker Mikael mig.. "euhm.. var det 4 kattungar igår?? För nu är det 5.."

Så nu har vi SJU katter här hemma.. Men det ska nog gå bra..


Maskeraden var helt sjukt rolig. (se bilderna på http://lipidami.bilddagboken.se/) Alla hade tagit maskeraden på allvar. (alla förutom 1 då..) Det var allt ifrån 2 spidermans, en jättebaby, en ko, en kyckling, en gorilla, en indian, ronja & birk, en alv, en hiphopare, en läderbög (klockrent!), en sexig städerska, 2 nerds, pippi långstrump, raggare, en pirat, en nyckelpiga, en mumie m.m. Klockren kväll, verkligen!

image3

Kvällen efter var väl inte lika lyckad kanske.. Kim hade avskedsfest förra söndagen eftersom han ska flytta till Cypern (så gick det med hans nya normala svensson-liv-jobba-normala-tider-på-mobilakuten) och stanna där till oktober. Hela jag var väl aningen seg efter maskeraden, men det var ju Kims avskedsfest och då får man ju faktiskt ställa upp och peppa till sig lite. Senare på kvällen, strax innan utgång, så står jag och Adde i köket, han vill testa mina kunskaper i vighet. Okej, tänkte jag, jag är ju rätt vig så det ska väl inte vara några problems. Han håller upp sin hand jätte högt upp och ber mig sparka lika högt. Jag laddar från Gotland i världens tightaste jeans, TJOFF! så slog jag omkull mig själv och landade med bakhuvudet före.. Jag blev liggandes ett bra tag. Får hjälp upp. Försöker norpa åt mig groggen för att "peppa till mig" igen. Men icke. Det blev en taxi hem. Tjoho vilken kväll! Var hemma både måndagen och tisdagen från jobbet, men återvände på onsdagen eftersom jag kände mig helt kry. Sen på kvällen skulle jag plocka ur diskmaskinen och ser inte att ett utav skåpsluckorna är öppna, reser mig upp jätte fort och slår i hjässan, stenhårt! Den smällen gjorde fasen ondare än den jag fick när jag slog i bakhuvudet hos Kim. Återigen, aj aj aj! Är fortfarande inte riktigt bra i skallen! Har nog antagligen blivit lite cp-skadad.


Ok, funny stuff. Jag har äntligen lagt av med nässpray! Har varit utan i snart 2 veckor. Inte dåligt. Hoppas det är för gott denna gång också. Har trillat dit till och från i 8 år. När jag tänker tillbaka så var jag lika galen i nässpray när
jag var barn.
(Hittade min lilla gömma.. antar att detta är ca 1 års förbrukning för mig, sen vill jag bara tillägga att detta är säkert inte alla, många har jag nog slängt. Känns som att det var på tiden att jag tog itu med mitt sprayande..)

image4

Om 25 dagar åker vi till Venedig med Pappa och Anneli. Ska bli så himla underbart! Mycket på g nu under 2008.

Ser fram emot våran inflyttningsfest/27-års fest på lördag. Har inget vidare alkoholsug just för tillfället, men det kan ju bero på att man var lite halvbakis igår. Helgen efter det, svärfar och Margita kommer, helgen efter det, OHAMN MED MIKAEL, CLARA OCH JIMPA!


Clara ringer till chefen.

Clara: Skulle behöva vara ledig..

Chefen: Jaså, är det möjligtvis den 25e?

Clara: Jaa.. hur visste du det?

Chefen: Vi har nog hört talas om eran "swingershelg" med Petersson`s!


Roligaste idag:

Jimpa hade varit på uppdrag i Lindö. Han skulle installera ett larm i en riktigt fräsh mång-miljons villa. Han börjar borra i ett av rummen, men tycker att det går lite trögt så han byter till slagborren. (mycket klokt val tyckte Jimpa säkert) han tar i och helt plötsligt så gick det. Väldigt lätt. Han funderar lite, går in i andra rummet som ligger vägg i vägg med rummet han borrade i.. jaha, där var visst deras nyrenoverade badrum. Då hade alltså slagborren gått igenom väggen in i badrummet och pajat deras nyuppsatta kakel! Men Jimpa sa att dom säkert kunde "putsa till det lite", så skulle det nog se bra ut igen..


Om en vecka kommer våran nya asbraiga kamera!!!!!


RSS 2.0