Johanna the butt-inspector

Gud så duktig jag har varit nu. I våran nya lägenhet så har vi ett enormt stort skafferi, och de innebär ju att väldigt mycket får plats där inne.. Även sånt som inte borde vara där.. Så nu har jag rensat, sorterat, kastat och omorganiserat hela skåpet. Dagens goda gärning kanske? Nä, jag gör många goda gärningar varje dag, så varför sluta efter att ha sortera ett skåp? Man borde ju fortsätta medan man är i farten.
Igårkväll skrev jag en lista på allt jag skulle göra idag.. Jag måste ha väldigt höga tankar om mig själv, för jag har hittills bara gjort 2 saker av ca .. 13 möjliga.. Så jag får inte bli långrandig här.

Det har fortfarande inte kommit några katungar.. börjar bli otålig. Ibland  tror jag att det är dags, så jag springer och tvättar händerna och gör mig redo för att "förlösa", men hon luras ju bara. Har varit ledig hela veckan pga detta, och det känns ju helt meningslöst nu. Det enda jag har gjort i 4 dagar (förutom att tvätta) är att springa och kolla Zelda i rumpan. Känns ju inspirerande. Hon verkar störa sig. Men det kan man väl förstå.
Hon ser fortfarande ut som en sjöko, magen har inte sjunkit ett smack.

Skönt med Påskhelg, 4 dagar ledigt. Har visserligen varit ledig hela veckan, men det är inte samma sak. Nu kommer jag få ha min älskling hemma. Ikväll blir det god mat och lite alkohol.
Imorn stan med Clara, ta foto för leg, fix inför maskeraden, shoppa, ringa och gratta syster a.s.o

Älska
Min älskade pojkvän, sambo och bästa vän Mikael
Att det är påskhelg
Min underbara vän Clara
Att jag har världens bästa familj
Kattungarna som är på g
Den härliga summan som ramlade in på Mikaels konto för ett par dagar sen
Att solen har lyst hela dagen
Maskerad/25-årsfest nästa helg
Att våran lägenhet är så underbart bra
Att mamma ev ska flytta till ett gulligt litet hus i Svärtinge
Att jag ska till frissan den 27 och bli ännu ljusare i håret
Att Clara o Jimpa ev ska med oss till Ohamn sista helgen i April
Italien, Venedig i Maj
Thailand 2 veckor feb 09
Att våren är på gång
Att vårat badrum ska renoveras
Våran nya fina soffa

Hata
Att det snöade i början av veckan


Jag trodde faktiskt att DU, av alla, efter så många år, skulle vara mer mån om våran vänskap. Har man ingen som sparkar tillbaka bollen så står man bara där, ensam med sin boll, utan att komma nån vart i matchen. Spela själv, det gör jag inte fler gånger. Jag väntar tills du sparkar tillbaka.."

Rockabilly

Igår var man ledig från jobbet. Skönt men onödigt. Trodde Zelda skulle föda, men icke. Har blivit helt uppjagad efter att ha "forskat" på nätet om katt-förlossningar. Man borde nog inte lägga ner så mycket energi, utan bara låta det ske. Ja menar, alla bonnkatter brukar ju föda ute och dom klarar sig ju bra. Oftast.
"Se till att räkna alla moderkakor, det ska finnas en moderkaka per kattunge, råkar en fastna där inne, ÅK FORT TILL VETREINÄREN! Om honan inte får ut alla kattungar, ÅK FORT TILL VETERINÄREN, blir en kattunge kvarlämnad i magen innebär det en säker död för honan! Får honan inte ut alla på egen hand? Stoppa in fingrana i slidan och dra ut den, annars kan honan DÖ!"
Inte konstigt att jag är nervös.
Men allt ska nog gå bra. Hon är så himla tjock, så man tycker att det borde vara dags nu. Dom säger att katter brukar föda på dag 63 och nu har hon varit dräktig i 62 dagar. Om hon föder senare så finns det en chans att kattungarna blir jätte stora och hon får svårt att föda ut dom. Tänk dig att vara katt, helt plötsligt löper du, du fattar inte riktigt vad det innebär, utan du parar dig, tycker att livet är trevligt, sen 2 månader senare ska du föda ut en hel kull. Pappa var här igår och fikade, han undrade om katten var medveten om att hon har kattungar i magen. Jag sa att hon borde det eftersom dom sparkar för fullt där inne. Men då konstaterade vi att hon likaväl kan tro att hon är lite "körig" i magen.. Har lovat Clara att hon ska få vara med när Zelda föder, om hon inte kan närvara så ska jag filma. Frågan är om jag kommer göra det?! Kommer nog glömma bort det.

Ikväll ska jag jobba kvällspass, 16-23. Så underbart jobb. Alltid skönt att kunna jobba kvällspass, få sovmorgon, jobba mindre timmar och ändå tjäna mera pengar än på dagspasset. Hade kunnat jobba dubbelpass också men det pallar jag inte. Sist jag gjorde det var jag så trött att jag sluddrade när jag kom hem. Då hade jag varit på jobbet i 16 timmar.. Sen upp klockan 05.15 dagen efter.. Men som sagt, jag är nöjd över att det finns möjlighetet till att tjäna mer. Skulle inte vilja ha ett jobb där man ligger på samma lön varje månad utan att kunna tjäna ett öre mer.

Igår räknade vi ut att det är mindre än 11 månader kvar tills vi åker till Thailand. Känns som det var nyligen vi fick julklappen där det stod "om 14 månader drar vi till Thailand i 2 veckor.." Är så överladdad, kan knappt bärga mig. Sen i maj drar vi till Italien, Venedig. The town of romance. Sjukt pepp! Vi hade tänkt åka till Bulgarien eller Turkiet i sommar, men jag känner mig rätt nöjd med dom resorna vi redan har inplanerade faktiskt. 2 resor inom loppet av 10 månader. Tack snälla pappa, Annelie, Svärfar och Margita!!

Skulle ha åkt ner till Oskarshamn under påsken, men har nu ångrat mig. Känner verkligen för att vara hemma. Har mycket att styra med ändå. Måste fota mig för nytt leg och pass. Inhandla sista plaggen till maskeradfesten som är helgen efter påsk. Mikaels breda hängslen har jag snart vunnit på Tradera, han behöver bara ett par riktigt häftiga glajjer och brylcreme, sen är han klar. Min asheta pennkjol kom på posten igår. Snortight och hög i midjan, precis som jag ville ha den. Men nu gäller det att jag inte äter för många räkmackor på festen, annars spricker nog kjolen. Jag och Clara ska antagligen på stan ihelgen och då blir det en sväng till Myrorna, där jag hoppas att jag kommer hitta ett par snygga pumps. Sen behöver jag en top eller en blus, gärna röd. Sen måste ett knallrött läpptift inhandlas. Locka mitt blonda hår (som blir blont den 27e då jag gör mitt sista besök hos frissan), sen är jag rockabilly så det skriker om det. Jag och Mikael kommer va skit heta!
Men jag är riktigt nyfken på vad Clara och Jimpa ska va.. Hon säger att jag kommer skratta så jag får tårar i ögonen och kissa på mig när jag ser dom.. Känns inte så tryggt om jag nu ska kissa ner mig. Jimpa ville från början vara utklädd till ett träd, så jag hoppas han har kommit på bättre tankar :)

Dags att sortera lite tvätt. Tid om 50 minuter. Jag gillar faktiskt att tvätta, det känns så rent och fräsht. Sen jobb vid 16. Ska försöka laga lite krubb därimellan också. Mindre pepp.

Fy fan, om man kunde kortfatta sig nångång? Tur att man skriver fort.

Las ketchup car

Vart tar veckorna vägen? Tiden går så fruktansvärt fort. Men det är väl som dom säger, tiden går fort när man har roligt. Trivs så jäkla bra på jobbet och det beror nog på att min underbara man är min chef och min bästa vän Clara är min arbetskamrat.
I tisdags när Clara skulle hämta mig så hände det en liten incident.. Clara hade lånat våran bil för att komma och hämta mig. Jag brukar vanligtvis röka i bilen, men eftersom Clara inte röker så ofta så tänkte jag låt bli att röka. Men då säger hon "Ska vi röka lite?" Så det gjorde vi ju självklart. När jag sen ska slänga ut min fimp genom fönstret så landade den på utsidan av rutan. Jag tryckte på knappen som vevar ner rutan, men i samma sekund som jag skulle peta bort fimpen så åkte den ner i bildörren där rutan vevades ner.. Oj oj.. Tänkte inte mer på det. Sen började det ryka utav bara helvete från bildörren. Jag grips av panik och Clara skriker "Spotta Johanna, SPOTTA!!!" Jag börjar spotta helt förtvivlat ner i bildörren, träffade nästan aldrig rätt och sen blev jag torr i munnen. Jag börjar leta i bilen efter nån vätska eller liknande. INGENTING fanns i bilen. Då tittar jag i min lunchpåse, KETCHUP! Det borde ju fungera. Jag börjar spruta ner ketchup i bildörren, men det tycks inte heller fungera. Så nu luktade det bränt gummi, cigg och ketchup i hela bilen. När man känner att det luktar bränt gummi ifrån bilen, så tror man att ens sista stund är kommen, jag trodde stenhårt på att hela bilen skulle självantända sig och sen explodera. Väl framme vid jobbet så springer jag in och hämtar vatten. När jag sen kommer ner till parkeringen så ser jag att Clara står och fotograferar bildörren och den nersmetade rutan med sin mobil. Hon ville dokumentera.
Hur som helst så släckte vi "svådan". Efter det insåg vi ju hur kul det egentligen var. Så typiskt oss. Eller mig.
Vi gick sen ner till Mikael på jobbet och berättade om vårat lilla äventyr, han var inte imponerad. Han blev ju inte mer impad när vi sen skulle äta och ketchupen nästan var slut..
Gissa vilka som inte kunde hålla sig för skratt när han skakade helt frenetiskt med ketchupen och det bara kom ut lite grann ihop med en massa pruttande ljud från den nästan tomma flaskan.

Igår firade vi Jimpa som fyllde 25-år. Roligaste kvällen på länge. Cromwell. Sista timmen dansade vi allihop till Hardstyle. Börjar väl vänja mig vid den musiken nu.
Efter krogen skulle vi vara lite sunda och gå hela vägen hem till Ektorp, istället för att ta en taxi som vi alltid annars gör. Vi trodde väl inte att det skulle vara så långt, men när man är full, trött och frusen så är även dom korta sträckorna långa. 40 minuter tog det att gå hem. Fy..
Men på ett sätt så var det mysigt, att prata om den gångna kvällen, ladda på vilket pålägg man ska ha på mackan när man kommer hem, diskutera morgondagen med mera.

Är lite kluven över påskhelgen.. Ska jag åka till Oskarshamn eller inte? Har vi fått kattungar då kommer jag säkert vilja vara hemma, men har Zelda inte fött så kommer jag säkert vilja stanna hemma så jag inte missar hennes förlossning. Men sen å andra sidan så träffar jag ju inte mördarbrudarna så ofta. Har iallafall fixat sovplats OM jag ska neråt. Första natten hos Kimpa Kå, andra natten hos Olivias mormor.
Mikael är iallafall snäll och skjutsar ner mig till Ohamn om jag vill. Underbar kille man har!

Nä, nu får det räcka för idag.

Utsatt i mitt eget hem.. Vart ska man då känna sig trygg?

Belarius har börja sätta krokben för mig när jag går förbi.. Varför gör han det?? Har varit nära att trilla flera gånger. Han gör det medvetet, jag vet det. Det känns som kattjäkeln hånflinar åt mig efteråt..

....

Inte imponerad av Ekologiskt kaffe

Om man nu ska bli miljövänlig och ekologisk, måste man ju känna att det är till nåt bättre än det man är van vid annars. Nu säger jag inte att allt är äckligt eller dyrt, men ekologiskt kaffe har vi ju köpt hem för sista gången om man säger så. Känns svart och vidbränt redan från början. Nu har dom även börjat med ett alternativ i kassorna, en vanlig påse för 1 krona eller den miljövänliga påsen för 2 kr. Den är ju DUBBELT så dyr än den gamla påsen. Hallå? Om det nu är så viktigt att vi tänker på miljön så får dom i just det här fallet ta bort dom gamla påsarna, då har man ju inget val, för man bär ju inte hem matvaror för tusenlappen i fickorna precis eller så får dom sänka priset. Nästan allting som är miljövänligt och ekologiskt är så myket dyrare än allt det dära "skadliga" och "farliga". Titta i affärerna, det är ju inte barskrapat i dom ekologiska hyllorna om man säger så, och på Citygross, ja där är den miljövänliga påshållaren full!
Jag skulle mycket väl kunna bli ekologisk och mer miljövänlig, men inte till det priset att jag ska bli fattig som en kyrkråtta. Jag slösar tillräckligt med pengar ändå.

Har mycket på mitt hjärta idag. Är sprudlande glad och fullproppad med vårkänslor. Fast det dröjer nog lite innan den riktiga våren är här, men så länge jag och Clara kan glassa ute i solen på rasterna är jag riktigt nöjd. det är DÅ det är underbart att vara rökare. Dumt resonemang för att röka, men nån ursäkt måste man ju ha.

Idag hade jag möjligheten att få jobba över till 23, men kände att det inte var någon bra dag för mig. Har varit så sugen på övertid hela veckan, förutom idag. Typiskt. Snälla Jimpa fick skjutsa hem mig efter jobbet. Nu har jag varken pass eller leg eftersom jag festade bort mitt på DSv-festen, så innan Jmpa släppte av mig fick han "köpa ut" cigaretter åt mig på macken. Snacka om att känna sig som 13 igen.. När man inte har nåt leg eller pass på sig, frågar dom alltid. Vadå, "eh, jag har tappat mitt nånstans.. ihii" Den har dom säkert aldrig hört förut. Så fort jag är uppklädd, sminkad och stylad i håret får jag alltid visa leg, dom tänker nog, oj vilken överspacklad fjortis. Men när jag glider in i ett par skitiga mysbyxor, osminkad och med rufsigt, ärna flottigt hår, då frågar dom aldrig. Då måste dom tänka, ånej, vilken sliten 3-barns mamma.. så hon ser ut!!

Varför bokar folk upp sig nere i tvättstugan om dom ändå inte tvätta?? Har varit nere och kollat 2 gånger nu, fortfarande ingen där, ingen tvätt, inget tvättmedel, ingenting. Är det så jobbigt att gå ner och avboka?

Har upptäckt att vi bor i ett familjeområde med 1000-tals barn överallt. I första lägenheten vi bodde i var det samma sak i det området också. På sommaren brukade jag och Mikael sätta oss ute i solen, blunda och låtsas att vi var utomlands, för dom flesta barnen pratade inte svenska..
Stod i hallen och styrde efter jobbet då jag hörde en hel armé stövla in i trapphuset. Nyfiken som jag är började jag titta i nyckelhålet. Där stod 3 tjejer och plingade på hos grannen. Intressant tänkte jag.. Helt plötsligt plingar dom på hos mig, vilket jag inte var beredd på. Fick nästan en hjärtinfrakt! Då fick jag för mig att ungarna visste att jag tjuvkikade på dom och skulle skälla ut mig för min nyfikenhet. Jag stod ett bra tag i hallen och hämtade andan innan jag vågade öppna. "Hej, vill du köpa kakor? Pengarna går till våran klassresa"
Jag frågade om dom tog kort.. dom tittade på mig som om jag vore knäpp. Skämtet gick inte hem och ingen sponsring fick dom heller.

Bara 13 dagar kvar till Zeldas förlossning.
Nu ska jag dricka lite mer av det utsökta, billiga och ekologiska kaffet.


- Hej! Nu är alla papper klara för lägenheten så det är bara att skriva på!
- Jaha.. Va bra! Det känns ju jätte skönt..
(Hyresvärden hade ringt fel, men Jimpa tyckte ändå det var jätte bra och skönt..(?) )

FAN VA PEPP JAG ÄR PÅ MASKERAD!!

RSS 2.0