Första advent

Våran s.k "tjejklubb" (tjejklubb låter jätte töntigt, ja vet, men vi har inte kommit på nåt bra namn till "klubben" än) ska för första gången ses på lördag! Jag och Clara diskuterade för ett par månader sedan att det finns så många olika "loger" runt omkring i Sverige. även världen, där en massa kvinnor ses vid vissa utvalda tillfällen där dom.. ja, vem vet vad dom sysslar med, det är ju hemligstämplat. Men för att få vara medlem i en sådan "loge" så måsta man personligen bli inbjuden av någon som tillhör sällskapet, och vi känner ju INGEN här i Norrköping som är medlem i någon sådan klubb. Så då bestämde vi oss för att starta en egen klubb!
Vi bjöd in 3 vänner var. 5 av 6 ville vara med. Sen får även dom som vill bidra med en "egen" kompis. På så sätt blir vi fler och fler tjejer som träffas. Så på lördag mjukstartar vi med en glögg-och-pepparkaks-kväll hemma hos mig. Just bara för att se hur många som kommer och visar intresse för en fortsättning. Ska bli spännande. Alltid kul att träffa nya människor.

Är lite penga-putt just nu. Har inte riktigt fattat a-kassans utbetalningssystem. Först tog det ca 2 månader innan första utbetalningen skedde, trots att jag hade frågat dom gång på gång om dom saknade några papper som jag skulle skicka in, men nej nej nej, alla papper var redan inskickade, jag hade inte missat något. Men efter 2 veckor får jag ett brev på posten där det står att jag har glömt att skicka in ett JÄTTE VIKTIGT papper, och att dom ABSOLUT INTE kan betala ut några pengar förens det JÄTTE VIKTIGA pappret var inskickat! Hallå, är dom schitzo eller? Anyway, jag skickade in det super viktiga pappret och det tog ju sin lilla tid innan jag fick pengarna eftersom dom var ju då tvungna att handlägga och ta beslut om jag hade rätt till någon ersättning. my god.
sen fick jag iallafall 2 månader utbetalade på raken. Sen skickade jag in alla kassakort för den 3 månaden som hade passerat, 5 dagar senare hade jag pengar på kontot igen! Tydligen så betalar dom ut pengar var 14e dag. Inte alls bra att få så mycket pengar på en o samma gång. Fick för 3 månader inom loppet av en vecka ungefär.
Nu har jag inte fått pengar på över en månad. På nåt lustigt sätt. Så vi har fått leva på Mikaels lön nu tills mina pengar droppar in på kontot. (antagligen nu i veckan). Men det är jobbigt att få pengarna utbetalade vid så olika datum. Vanligtvis är man ju van att man får pengar/lön den 25e.
Var på stan med mamma i torsdags. Hade typ 500 kr på kontot. Inte läge att shoppa loss då. Självklart var det rea i varenda affär. När man är fullsketen med pengar hittar man aldrig nåt, men är man fattig som en kyrkråtta är allt snyggt! Precis allt! Man vill verkligen köpa allt fint man ser. Det slutade med att jag köpte ett luciatåg från guldfynd och en kortärmad polo.
Berättade för Mikael när jag kom hem hur deppig jag hade varit på stan.
- Det känns som att vi är jätte fattiga..
- Men Johanna, vi är inte speciellt rika just för tillfället.

Sen så måste vi spara undan så mycket vi bara kan, till Thailandsresan. Så vi måste hur som helst leva på existensminimum. Men det gör mig inget, jag vet ju att pengarna går till något bra! Men det är inte kul att spara så länge och så mycket. Sen får vi ju självklart skylla oss själva som inte började spara i god tid.

Idag är det första advent. Gardiner, stjärnor och lyktor är på plats. Det är jätte mysigt här hemma. Började smygpynta redan igår, men när jag började placera ut tomtar i lägenheten sa Mikael att jag gick för långt. Varför kan man inte pynta fullt ut nu för?? Fast gör man det så kanske man hinner tröttna på allt pynt innan julafton ens har varit.

Bara 2 dagar kvar tills jag ska "operera" mig. Ska inte dit förens 14.00. Skönt tänkte jag, då har jag lång tid på mig att.... va nervös.


no water

http://www.youtube.com/watch?v=P842Tmi6lrc

Jag älskar det här klippet när Beckhams gästar Ali G. Men vad är det för fel på David?? Victoria sitter där, söt i soffan, skrattar och pratar för fullt, men David, han är ju helt lost! Han säger nästan ingenting, låter jätte mesig och verkar allmänt trög och tråkig.

Idag vid 09.00 stängde dom av vattnet i alla lägenheter. Vi får inte tillbaka det fören vid 15.00. Vi glömde ju självklart att tappa upp vatten igårkväll så vi har inte en droppe här hemma. Jag vill duscha!
Sen blev jag jätte kaffesugen, men det var ju dött lopp. Kom då på att jag kunde dricka te istället. (?) För te gör man ju inte alls på vatten.. Hur som helst, hittade jag flaskan jag fyllde med vatten igår. Det blev 2 koppar kaffe. Rena rama änglapinket.

Mycket har hänt dom senaste dagarna. Vid 23 i torsdags ringde min syster. Mamma hade fått bröstsmärtor och fick åka ambulans till akuten. Jag och Mikael åkte dit vid 00.00, samtidigt som ambulansen kom. Mamma hade jätte ont och ketoganet (stavas säkerligen INTE så) hjälpte inte, så efter 3e sprutan började smärtan avta och mamma blev jätte hög. Dom tog EKG på henne och en massa prover. Dom sa att hjärtat var i "toppform" så vi behövde inte oroa oss, utan dom trodde att smärtan ev. kom ifrån magtrakten. Vid klockan 03.30 kom äntligen läkaren in. Han kunde knappt någon svenska och ställde jätte konstiga frågor.
Av nån anledning så började både jag och min syster asgarva. Hon skrattade åt hans knäppa fråga och jag skrattade åt hans dåliga svenska. Han blev skit sur och sa:
- VAD ÄR SÅ ROLIG? VARFÖR NI SKRATTA???????
Förstå så pinsamt! Syrran räddade iallafall situationen så gott hon kunde, men han verkade ändå sur.

Han gick sen iväg för att prata med dom på Linköpings sjukhus. När han kommer tillbaka vid 04-tiden så säger han att mamma måste läggas in på HIA (hjärtinfarktsavdelningen). Mamma blev helt knäckt. Min syster fick ett mindre utbrott. Hon menade på att det var jätte dåligt av dom att först säga att hjärtat var i toppform och att vi absolut inte behövde oroa oss, låta oss vänta på en läkare i över 3 timmar, och sen säga att hon måste läggas in på en hjärtavdelning!
Vid 04.30 åkte vi hem. På morgonen dagen efter så ringde jag till sköterskan. Mamma hade fått egen telefon. Dom ville hålla koll på hennes EKG. det visade sig sen att det var bra, men att dom misstänkte kärlkramp. Mamma blev kvar till lördagen, sen fick hon "Permis" fram till måndagen. Vi ville inte att hon skulle vara själv över helgen så hon fick bo hos oss fram till måndagen. Tillbaka till sjukhuset för att göra arbetstest. Ingen kärlkramp tack o lov. Så nu är hon äntligen utskriven, men vi vet fortfarande inte vad som orskade bröstsmärtorna.

Nu hinner jag inte skriva mer, för mamma ska hämta upp mig.
Skriver mer sen när jag har tid.

Första riktiga snön

Igår när vi tittade på tv så dök reklamen för Singing Bee finalen upp. Tyckte jag kände igen tjejen som vann 50.000 kr i avsnitt 2. Jag sa till Mikael att om hon pratar skånska så måste det vara hon Jenni vi festade med hemma hos Johan förra våren. Så jag gick in på tv3.se och kollade in avsnittet där hon deltog. Visst pratade hon skånska! Sen tittade jag igenom festmappen från den kvällen hos Johan, jomenvisst, t.o.m samma linne och samma vita armband/klocka hade hon på sig den festkvällen som i tvn. Måste ju vara hon. Så jag sms:ade min f.d svåger och frågade, och det visade sig att jag hade rätt. Hon ska nu tävla i finalen på fredag, ska försöka komma ihåg att titta på det.

 Jenni och jag hos Johan.

Den här veckan tycktes gå rätt långsamt till en början, men nu är det redan torsdag. Har varit väldigt nyttig den här veckan. Eller så nyttig man kan bli när man är arbetslös. Har städat, tvättat, sorterat lådor, städat våran "walking-closet", sytt ihop våra bäddmadrasser, dammsugit halva lägenheten (sen va det inte roligt längre). Även igår tvättade jag. Tycker faktiskt om att tvätta. Det känns så fräscht. Igårkväll bakade jag även mitt glutenfriabröd och frallor åt Mikael.

 

Om en liten stund kommer mamma hit. Hon har med sig sin symaskin. Hade tänkt sy in lite jeans som har blivit för stora, samt laga våra älsklingsjeans. Mina Lee och Mikaels Wrangler. Dom är så satans trasiga så frågan är om det ens går. Mikael köpte Gaffa-tejp igår så det blir först att sy ihop dom med kors-stygn på maskin, sen gaffa-tejp på insidan.
Sen har jag gjort allt jag kan. Hoppas verkligen inte jag ska behöva slänga dom.

Imorgon ska jag in till stan med Banäna. Handla present åt Clara. Längesen jag var på stan nu. Sen alla stora köpcentrum byggde ut så är inte stan lika lockande längre. Finns hur många affärer som helst utanför stan + att det går snabbare, vilket är lite trist. Själva gå-på-stan-feelingen har nästan dött ut pga det.

Mysigast den här veckan var att bada badkar med Mikael. Det blir inte så överdrivet ofta eftersom vi alltid lyckas tappa upp för mycket vatten så det blir översvämmning när vi sätter oss. Men den här gången lyckades jag. Precis.

  

Första vettiga snön kom igår. Blev så glad att jag sprang omkring i lägenheten och sa "det snöar, det snöar!!" Men självklart hann den smälta bort senare på kvällen. Hann iallafall ta lite kort på den "kraftiga" snön som kom.

 


Nu måste mamma komma snart, är super kaffe-sugen!

om 5 miljarder år

Har blivit lite dålig på att skriva blogg.
Tycker veckorna flyger förbi. Redan snart jul. Känns som att det inte alls var så längesen man klagade över att augustivädret sög. November vädret suger också. Vart är snön?

I fredags åkte Mikael till Växjö för att träffa Nike. Jag skulle egentligen haft tjejfest i lördags men beslutade mig för att skippa det då dom flesta inte kunde komma. Allt ifrån jobb, långväga besök till ett pajat knä. Så det blev fest i fredags med grabbarna istället. Först förfest hos Adde med Martin och Kim. Festandet var till Kims ära som har kommit hem från Cypern efter 7 månadern arbete där nere. Vidare på förfest nr 2 hemma hos Gurra. Mycket trevlig folk. Fick höra att jag skulle varit ensam tjej under kvällen men som tur var, så kom även bl.a Sandra, Malin och Carro dit. Alltid roligare när det finns tillgång till tjejsnack.
För första gången så blev det INTE Palace (tack o lov) utan det blev Hugos som vi gick till. Väldigt roligt måste jag säga!

Eftersom Mikael var bortrest så fick Adde äran att vara min vårdnadshavare för kvällen så han var snäll och lät mig sova över hos honom. Som vanligt då jag inte tycker om att sova själv. När vi kom hem till Adde blev det snack om hur ofta man tvättar håret och om hans hund som nyligen har dött. Jag som vanligt, kan aldrig hålla mig för skratt när jag hör såna tragiska saker. Måste söka hjälp för det!

På morgonen när vi vakna kollade vi på film. Jag somnade om på nytt. Kim kom runt 15, han skjutsade hem mig.
Bakis hela dagen lång. Tråkigaste lördagen någonsin, men var på tok för seg för att göra nåt ändå. Så jag låg i soffan hela kvällen. Varning för liggsår!

Nu har Mikael kommit hem! Har saknat honom, trots att han bara har varit borta sen i fredags.

Nu har jag beställt tid för projekt: "operera bort knölen". Blir inte bättre om jag drar ut på det. Så den 2 dec ska jag för första gången få en skalpell i mig, sen bli sydd. Tycker att det känns lite oproffsigt att jag ska "operera" mig på vårdcentralen. Borde dom inte flyga in en specialist från typ USA?

Har fått nåt lustigt i fötterna. Ibland när jag reser mig upp så känns det som att det rinner iskallt vatten över fötterna. Jätte märkligt. Nån som vet vad det kan bero på?

Nu vill Mikael att vi ska gå och lägga oss. Klockan är över 1.

Fick höra att om världen inte skulle gå under pga klimatförändringar eller någon sorts epidemi, så kommer jorden med all säkerhet krocka med solen om ca 5 miljarder år. Vilken otur för dom som lever då.

90 mils roadtrip

Nu är man hemma i Peking igen.
I fredags vid 13 så packade vi bilen och påbörjade våran väldigt långa resa ner mot Mörrum (för er som inte vet vart det ligger så ligger det i Blekinge). Vägen ner till Oskarshamn gick fort, men efter det så gick det riktigt, riktigt slött. Så himla många fartkameror och byhålor man ska passera. Vi var inte nere i Mörrum förens vid 19-tiden. Lagom platt om rumpan efter den långa färden.
Väl framme så möttes vi av 5 glada ansikten i hallen. Linda, Johan, Annette, Sven-Åke och lilla Wiggo, som först inte alls var så imponerad av att vi kom. Men det tog inte lång tid innan vi blev populära hos lillkillen. Vilken charmtroll! "oj-oj, oj-oj". Om man bortser från "Leverpastejs-incidenten", så låg jag nog på plus hos Wiggo hela helgen.
På lördagen var det fest för Sven-Åke som fyllde 60 år. Vid 13 så drog alla grabbarna och spelade bowling, väl vid bowlingen kom även S-Å´s 2 söner med respektive. Jag, Linda och Annette var kvar i huset och pyntade inför festen.
Lite senare kom Annsofie, Sofie, Clara och Agaton hem till oss för då var det bastubad för grabbarna.
Hela kvällen var perfekt, jätte trevligt!! Drack dock för mycket "Drakblod".
Jag: Jag vill verkligen inte shotta!
Annsofie: Du MÅSTE shotta den! För vem vill bita av en shot? Då vill man ju inte fortsätta dricka.. Då känner man ju smaken..
Jag: men asså..
SKÅÅÅÅÅÅÅL!

Sent på kvällen så säger Linda lite lurigt "Jag ska bara hämta en sak", sen försvann hon. Och kom aldrig mer tillbaka. Jag började smyga runt på övervåningen för att hitta henne, då ser jag att hon har gått och lagt sig. Haha!
Hur som helst har jag haft en jätte trevlig vistelse nere i Mörrum. Tack vare min underbara och goa svägerska Linda och hennes man som har haft oss alla på besök. Å inte tala om svärmors underbara matlagning! MUMS!
Tack allihop!

Stannade i Mörrum till måndagen, sen påbörjade vi våran resa hemåt igen. Fast denna gång stannade vi i Oskarshamn över natten för att lindra den långa hemresan.
Tisdagsmorgonen bjöd på tandläkarbesök kl 07.30. Var skapligt seg när klockan ringde 06.15...
Har inte lagat på ca 7 år, så jag var lite nervös när jag väl satt där. Killen (som var min nya tandläkare) har gått i samma grundskola som jag. Lite kul faktiskt. Men dock inte lika kul om man t.ex ska till gynekologen och upptäcka samma sak..
Jag bad honom att spruta in bedövningen sakta eftersom min arm domnade av en gång när dom sprutade in det för fort. Snacka om att han gjorde det sakta. Det tog säkert 3 minuter innan han var klar med bedövningen. Hur som helst så har jag ingen som helst skräck för tandläkaren, vilket jag trodde att jag skulle ha efter så många år. Världens dunderkur fick jag gällande bedövningen, den satt i, i FEM ½ timme!! Skapligt jobbigt. Gjorde även min första rotfyllning. Lätt som en plätt. Kände ingenting. Skönt. Så han får gärna va min tandläkare i framtiden, proffsig och snäll.

Under våran korta vistelse i Ohamn så lyckades jag läsa ut en asrolig bok. "Underbar och älskad av alla" av Martina Haag. Jag skrattade helt hysteriskt åt allt hon skrev. Så när vi kom hem igår så laddade jag hem filmen, tänkte att den måste ju vara minst lika rolig. Men det var den verkligen inte! Jag är jätte besviken. Har kanske skrattat 3 ggr, å då har jag ca 10-15 min kvar av filmen.

Fick ett mail av Lisa i fredags (läste det inte förens idag) och hon skrev att hon skulle komma ihelgen. Jag blev så himla laddad på ett Lisa-besök så jag blev helt till mig. Har suttit och laddad halva dan. Sen fick jag ett nytt mail av henne, då visade det sig att hon hade fått en tandläka-räkning på 2000 kr och har nu inte råd att komma hem. Så nu är jag lite ledsen. Hur som helst så ska jag inte deppa, jag och Clara ska till Carro på tjejfest på fredag, så jag lär nog peppa till mig snart igen. Kul med lite tjejparty!

När ska första riktiga (riktiga = snö som ligger kvar) komma?? Är det för tidigt att julpynta och köpa gran nu? Har sån längtan efter jul. Vi ska även "hosta" julafton hemma hos oss i år. SÅ MYSIGT!

I torsdags så spelade jag, Mikael, Clara och Jimpa "RappaKalja". Det är just nu mitt favoritspel. Trots att jag förlorade.
- Vad är Kolabera?
Mitt svar, som jag tycker va riktigt roligt:
"Joe Laberas kossa. Ko Labera"
(Sen kom vi på att han heter Joe LaberO, inte LaberA. Då var det inte lika roligt)
- Vad är en barnfallhatt?
Jimpas svar:
"Fattiga barn, där föräldrarna inte ens hade råd att köpa hatt"

Har suttit i telefon med Clara i över en halvtimme nu, så jag hoppas verkligen att mitt inlägg inte försvinner nu när jag ska spara.. Då dör jag.

Nu ska jag dricka lite av årsglöggen! (dock årsglöggen från i fjol) Den kan vara lite jäst, men det är bara att lägga i fler russin. Får jag diarrè så är det värd det. För ikväll ligger glögg och julmusik på min tio-i-topp lista!!

RSS 2.0