Hon brevid heter Carola

Idag är jag ledig och tänkte nyttja det fina vädret lite, så jag packade ihop en väska med filt, vatten, tidningar, mandlar och lite annat smått och gott och gick en sväng för att hitta den perfekta platsen att glassa på. Har alltid haft svårt att ligga och pressa i solen så jag började fundera lite när jag låg och lyssnade på radion. Det handlar i stort sett om hur man har åldrats den senaste tiden. Man kan även kalla det "mognat" kanske? Eller t.o.m hur man har "tantat" till sig.


Tecken på att man börjar bli "äldre"/"mogen"/"tant", enligt mig själv.

 • När radiopratarna är roligare att lyssna på än musiken som spelas (gillar ju visserligen inte radio musik, men ändå..)
 • Man tycker att bioljudet är PÅ TOK för högt
 • När man kan somna på bion TROTS den höga volymen
 • När tånaglarna börjar bli grövre och svårare att klippa
 • När man tycker att stringtrosor bara är ett onödigt plagg som sitter som ett litet aber inne i rumpan och skaver.
 • När bh:n flyger av direkt efter jobbet
 • När man uppskattar förfesterna mer än själva utgången och säger varenda gång man är ute på krogen "När fan stänger det här jävla utestället egentligen?"
 • När man börjar köpa mer torra och smakrika viner, för "söta och sliskiga vinsorter bara är för folk som inte vet hur man uppskattar ett riktigt bra vin"
 • När man målar tånaglarna mörkröda (vilket jag aldrig trodde att jag skulle göra)
 • När man klagar över att det fastnar så mycket hår i borsten varje gång man borstar håret.
 • När man googlar på alla symptom man kan tänkas ha.
 • När man starkt funderar på att skaffa stödstrumpor i jobbet för att undvika åderbråck.
 • När man ligger och glassar som jag i solen men går hem efter ca 2 timmar för att man är lite kaffesugen.
 • När man sen helt plötsligt tycker att alla hus ser likadana ut och undrar vart tusan man bor (känns visserligen inte som ett tecken på "mognad" i detta fall, snarare en oroväckande demens-utveckling)
 • När man sen äntligen känner igen sig men råkar gå in i fel port (demens-varning igen)

Ett annat tecken på att man är "vuxen" är när man bäddar sängen varenda morgon innan man går till jobbet. Dit har jag däremot inte kommit.


Har iallafall lärt mig att grannen i porten brevid heter Carola. Alltid nåt.

Nu ska jag kolla om jag fick någon bränna under mitt hårda solpass..


havre-gryns-gröt

Igår åt jag havregrynsgröt för första gången någonsin. I o med att jag är glutenintolerant så borde jag ju inte kunna äta havre, men nu har ju forskarna upptäckt att vi faktiskt TÅL havre, om man köper havre som har växt på en åker där det inte har förekommit andra sädeslag på minst 2 år. Sen är havrets yttre skickt "bort-tvättat" eller något liknande. Men jag har inte riktigt köpt det, att jag helt plötsligt kan äta havre. Men för att komma till sak, så köpte jag en paket med havregrynsgröt för att par veckor sedan och igår så fick jag för mig att jag skulle testa det för första gången. Det sägs ju vara SÅ nyttigt och bra för magen och man står sig mycket, mycket längre på en sådan fiberrik frukost.
Så igår ställde jag mig vid spisen och kokade upp denna gråa sörja. Såg ut ungefär som murbruk och konsistensen var som tapetklister eller nåt annat gojs. Alla pensionärer har ju alltid lingonsylt på så det blev ett säkert kort i gröten.
Hur kan någon äta denna hemska gröt??? Det smakade som en uppluckrad och blöt kroppkaka, fast minus kroppkakans fyllning. Fruktansvärt jävla äckligt rent ut sagt! Sen var inte alla bitar i gröten uppkokade så det kändes som stora barkbitar i munnen. Mikael var publik och sa:
" Allt som knastrar är nyttigt!"
Det slutade med att jag bara sörplade i mig mjölken och åt upp lingonsylten, och då är jag inte ens så speciellt förtjust i lingonsylt.

Jag säger som småbarnen gör, BLÄÄÄ!
(Lite synd faktiskt, hade ju hoppats på att gröten skulle bli min nyttiga och ordentliga frukost i fortsättningen)

kvinnor kan!

Jag är så opepp. Så fruktansvärt opepp på dagens uppgift.. Mår lite illa faktiskt.
När vi flyttade in så var avloppet under badkaret lite halvtrögt så då kom slamsugarna hit och rengjorde det åt oss, eftersom det inte handlade om våran "skit" i rören. Men efter det så har vi aldrig engagerat oss i att rengöra det på nytt.
Nu är det så igenproppat med både hår, kattsand och annat smått och gott att vi är tvungna att regöra det. Det har alltså inte rengjorts på ca 15 månader. Senaste veckorna har vi inte kunnat bada eftersom det blir översvämmning när vi tappar ut vattnet, men igår upptäckte jag att vattnet sinade ner rätt sakta även när jag duschade. Då är det illa.
Jag skulle egentligen ha jobbat idag och Mikael skulle ta hand om avloppet men nu blev det så att jag blev ledig idag pga det dåliga vädret, så då föll tyvärr uppgiften på mig. Eller jag måste väl inte, men jag känner att det inte bara ska vara mannen i förhållandet som ska göra allt äckligt för att vi tjejer är så "låpiga och äckelmagade". Så nu jävlar ska jag bevisa att jag klarar av att rensa 15 månaders skit ifrån avloppet. KVINNOR KAN!

Ska bara leta fram pann-lampan, plasthandskar och en klädnypa för näsan..
Återkommer kanske med en rapport och kanske ett par mysiga bilder moahahaha..

Geogra(fis)vårigheter

Jag måste verkligen börja lära mig lite geografi. Jag är nästan pinsamt dålig på både mitt eget land och restrerande världsdelar.

För det första så kan jag nästan inga landskap. Vet ungefär att jag bor i Ötergötland, men vet därimot inte om det tillhör svealand eller götaland, eller vad det nu kan vara. Har alltid trott att Norrland är Sveriges nordligaste landskap (man tycker ju att det borde va det med tanke på namnet) men det visade sig vara Lappland. Sen gällande Europa, så är jag lite osäker på vilka länder som tillhör Europa. Fruktansvärt pinsamt. Men när det kommer till U.S.A så är jag helt lost. Jag vet inte vilka som är länder, eller stater. Kan inte skilja på sydamerika eller nordamerika. Vet att Kanada tillhör Nordamerika. Eller?

Sen blandar jag ihop sydamerika och sydafrika, inte för att det spelar någon roll, för jag kan knappt något om Afrika heller för den delen. Enligt mig så känns det som att Brasilien skulle kunna ligga jämter Italien eller Grekland. Jag vet att det är jätte fel, men jag har verkligen inget "kartminne". Sen har jag jätte svårt att veta vart ex Iran, Irak, Israel och Affganistan ligger. Är inte ens säker på att dom finns med på kartan eller inte. Gör dom det? Vart ligger dom i jämförelse med t.ex Italien? (Italien är det enda landet jag kan peka ut på en världskarta). Tillhör dom Europa? Eller tillhör dom Afrika? Dom länderna är väl rätt dammiga, dom måste ju använda palestinasjalar över munnen för att inte svälja sand, så då borde dom väl vara grannländer med Sahara? Där finns det ju mycket sand och damm. Men sen tillhör ju Sahara Afrika och jag har aldrig hört att en Iranier har blivit kallad "afrikan". Seriöst, jag måste verkligen plugga geografi.

Brukar spela Jeopardy på nätet och jag åker jämt dit på geografifrågorna!!


Till hösten:

Lära mig ALLA länder, alla stater, alla huvudstäder, alla landskap, VART på kartan alla länder finns, vilka länder som ingår i vad, samt alla större öar.


Överkurs: Alla hav, sjöar, vatten, floder, åar och kanaler.

Inte för att man MÅSTE veta mycket om vårat jordklot, men i mitt fall så skäms jag. Lite borde man faktiskt veta.

När jag var 12 år hade vi prov på Afrika. Jag satte ALLA länder och huvudstäder utom ett. Nu vet jag bara vart Kapstaden ligger. Och Egypten. Och att Saharaöknen ligger i Afrika.


Gjorde tester på nätet.
På Sveriges landskap: "Inte så bra, du hade bara 48% rätt". Råkade snöa in mig på Gästrikland och Medelpad. Gissade på dom 2 landskapen nästan hela tiden, tills jag fick dom rätt.

Huvudstäder i Europa: "Inte så bra, du hade bara 37% rätt". Hade inte hört talas om ca 30 % av dessa huvudstäder. Finns alltså 43 huvudstäder i Europa (44 med Sthlm, som inte var med på testet) Hade 16 (!!!!!) rätt av 43 möjliga. Yiz.


RSS 2.0