"misslyckad" operation

Igår var det dags för mitt s.k ingrepp på privatkliniken nere vid Strömmen. Mamma hämtade mig vid kvart över 8.

Hade varit SKIT NERVÖS hela morgonen, men kände att det inte finns någon återvändo nu. Den ska bort helt enkelt och det här har jag ju väntat på så länge nu. När vi kommer dit så gick mamma på toaletten, doktorn haffade mig direkt och bad mig ta av mig skorna eftersom skor inte var tillåtet i operationssalen. Jag försökte förklara att min mamma var inne på toaletten och att hon faktiskt skulle vara med under operationen, men både läkaren och sjuksköterskan bara pinnade iväg ner i korridoren. Det som var mest nerverande, som jag har tänkt på hela tiden sen jag var där sist på kontroll, är att farbrorn (läkaren) som ska operera mig passerade nog pensionsåldern för ca 10 år sedan. Men visst, hellre än äldre och rutinerad läkare än en nyexaminerad 25-åring. På väg in till operationssalen, som säkert tog 10 min eftersom doktorn inte kan gå så snabbt (!!!!!) så blev jag mer nervös. Jag avskyr rum som är kalla och luktar desinfektionssprit! Efter ett tag kom mamma intrippandes barfota i rummet. Jag fick kä av mig naken på överkroppen och lägga mig på sidan på britsen. (Känns alltid lika sexigt att ligga på sidan när man är toppless). Tur att det var kallt i rummet. Då visade det sig att han tyckte att knölen hade blivit så pass platt och att en operation var rätt onödigt eftersom han inte visste vart han skulle lägga snittet. Jaha, hejdå då.

Så då fick jag klä på mig igen och åka hem.

Spännande historia va?


Skulle egentligen varit ledig hela torsdagen men eftersom operationen blev inställd så gick jag till jobbet vid 13.00. Pga dåligt väder hade vi bara öppet till 17.00. Kändes skönt att komma hem tidigt en kväll. Brukar vanligtvis inte vara hemma förens vid 20.tiden i vanliga fall.

Idag bad jag om ledigt från jobbet. Ska storstäda. Ser faktiskt fram emot det. Imorgon kommer svärmor och S-Å. Dom stannar till söndag. Vi ska käka på Deli imornkväll och sen har vi även planerat att vi ska åka i Safariparken. Har inte gjort det tidigare så det ska bli jätte kul.


Vad har hänt med Försvarets hudsalva? Det har alltid luktat och smakat vanilj tidigare. Visserligen luktar det fortfarande lite gott, men smaken är förändrad. Tycker nästan att det smakar lite kräks om det. Minns när jag fick en puss av en kille på högstadiet, då sa han "OJ, va gott dina läppar smakar, är det försvarets hudsalva?" Det är som dom brukar säga, det var bättre förr. Undrar vad det är för ingrediens dom har dragit ner på?Mamma var här innan jobbet, vi pratade om Mikaels och mitt kommande bröllop. Hon började tjuta. Igen.

Nästa vecka ska vi nog boka kyrka.


Second hand

Varför blir jag alltid bajsnödig när jag jag är inne i second hand butiker? Det blir ännu värre om det finns en bokavdelning där inne också. Vet inte om det beror på lukten av alla gamla saker eller om det är själva spänningen att kanske hitta något billigt och roligt fynd? Hur som helst så stör detta mig något helt otroligt, för jag älskar verkligen second hand butiker. Mamma och jag bestämde oss för att åka till erikshjälpen efter att jag hade slutat jobbet. Jag visste redan då att jag skulle bli nödig, för det slår aldrig fel. Precis när vi klev in i affären så kände jag hur pirrig jag blev i magen av förtjusning av alla roliga saker som stod uppradade i lokalen. Men sen var jag ju tvungen att gå förbi bokavdelningen.. Det gick inte att undvika. Sen blev jag jätte stressad, för jag ville ju hinna med att titta på alla miljontals grejer överallt innan vi var tvugna att bege oss hemåt. Men av någon anledning så gick det som vanligt över efter en stund. Varför blir jag så? Fruktansvärt irriterande.
Hittade iallafall en massa bra fynd. Allt från stickade tröjor, whiskeyglas, en gobeläng väska, jeans mm. Synd bara att jeansen satt som ett jädrans mähä på mig.
Ville inte ge upp om jeansen så jag slet fram symaskinen och tänkte sy in dom lite i låren och i grenen, men det blev bara värre. För det första såg det ut som jag hade pung eftersom jag sydde in för mycket tyg i grenen, sen blev dom för tighta vid låren, sen vid vaderna såg det ut som ett par hiphopbraller och längst ner snor tighta. Förstår inte hur jag lyckades. Hur som helst sydde jag in 4 andra byxor och dom blev asbra!
Men mina 35-kr jeans hamnar dessvärre i soporna.

Imorgon vid 08.40 ska jag till kirurgen och operera bort knölen. Jag hoppas jag får duktigt med bedövning. Jag ska be läkaren föreställa sig att jag är en stor arbetshäst som ska sövas inför slakt. Där snackar vi rejäl dos!!

I do!

Lördagen den 9 maj ställde Mikael frågan. Svaret jag gav var uppenbart.
"Självklart vill jag gifta mig med dig!"
Så i augusti 2010 ska vi bli man och hustru. Jag längtar!
Men mycket ska planeras innan dess. Pengar ska sparas. Listor ska göras. Kyrka ska bokas m.m m.m. Vi har iallafall bestämt kyrka, ska bara boka datum. Förhoppningsvis är den ledig den 28 augusti. Vet inte varför men det klingar rätt, 28/8 2010. Val av toastmaster var inte svårt. Självklart ska min underbara syster vara det. Ska ha 2 brudtärnor. Den ena är Clara och hon blev jätte glad när jag frågade henne. Sen funderar vi på att kanske ha Wilma som brudnäbb. Vet redan vad jag ska ha för sorts brudklänning, ingen slöja. Samt vad färgerna eventuellt ska gå i. Åh, vå kul det är att planera bröllop! Den stora frågan är vart man ska dra ett "streck" gällande antalet gäster. Hittills är vi 92 personer om alla kan komma. Det är väldigt många..

Nu har vi iallafall berättat nyheten för våra föräldrar, så får "ryktet" sprida sig vidare.


Största "problemet" med detta är att ingen av oss vill ge upp våra efternamn och jag vill helst inte ha dubbla efternamn. Ulla Maria Johanna Nimvall Petersson? Nej, det blir för långt och tokigt. Nimvall är så mycket finare än Petersson. Plus att det bara är min släkt som heter det. 
Den här klänningen skulle jag inte ha svårt att gifta mig i :)

............Nu blev jag sugen på leverpastej.


Svamp-Bob

Svamp-Bob Fyrkant.
Dom menar ju inte svamp i sig, som en kantarell, som jag trodde först innan jag hade hört hans namn på engelska. Jag funderade rätt länge på vad det kunde vara för svamp han skulle föreställa. Men gav sen upp.
"Sponge-Bob squarepants". Sponge = tvättsvamp.

Men jag tycker faktiskt att Bob ser ut som en ost.

RSS 2.0