Födelsedagsfest på Bandygränd

I lördags var det födelsedagsfest hemma hos Clara och Jimpa. Jätte rolig fest med trevliga människor och god mat. Jag fick en specialar-smörgås som Clara hade styrt i ordning åt mig, eftersom jag inte kunde äta den vanliga smörgåstårtan. Tack Clara! Jag uppskattar verkligen kompisar som tar sig tid att styra iordning mat som jag också kan äta. Inte lätt att trixa ihop maträtter som både är gluten -och laktosfria.

Imorgon ska jag och Mikael gå på stan och leta julklappar. Sen ska vi även möta upp storasyster som vill ha råd om en soffa som hon vill köpa inne på Chili. Sen imornkväll ska jag förhoppningsvis påbörja mitt nya sunda liv. Jag, Clara och Lisa ska nämligen träna Zumba Style. Så länge det inte kräver samma kordinations-skills som Streetdance så borde vi klara det galant. Sen på onsdag ska vi träna Coreboll. Har t.o.m lockat med mig min syster, som vanligtvis bara utövar träningspass som kräver våld och styrka haha.

På lördag ska Mikael på julbord så då ska jag och syrran passa på att umgås lite. Vi bestämde att vi skulle gå och käka på Bomullsfabriken. Har aldrig käkat mat där så det ska bli spännande.

Här kommer lite roliga bilder från i lördags!


Födelsedagsbarnet öppnar presenter


Den här pusseltavlan fick hon av mig, Mikael och Lisa


Clara och Jimpa försöker posa som på tavlan


Krog-känsla med dom ljusblåa filtarna


Alla tjejerna hade lyckats ta på sig svart


Dans, dans, dans


Jag har fått en liten virkad matta som huvudbonad.


Sen blev det hopp-lekar i hallen. Alexandra in action!


Vilka fräscha strumpor jag har..


Clara visar vad hon kan






Det är inte första gången jag och Clara roar oss i en hall..


Så städad



Tack Clara och Jimpa för en riktigt rolig fest!


Att betala för smärta

Var verkligen jätte nervös inför cellprovskontrollen igår. Jag avskyr att göra gynundersökningar.
Som tidigare skrivet, skulle jag fram lite till med stjärten. Vad var det jag sa? Hon som gjorde provet på mig hade nog varit barnmorska sen Hedenhös, så det vara raka rör med henne.
Jag förklarade för henne att jag var jätte nervös pga att jag har haft oförsiktiga och halt elaka gynekologer tidigare, men hon förklarade att hon bara skulle ta ett litet prov med en pinne (såg ut som en jätte lång glasspinne). Då blev jag lugn och förstod att det där skulle ju inte kännas nånting. Men TJI FICK JAG!
Vad var det för någon jävla grej hon spände fast där nere? Kan inte förklara, men det kändes som ett torterings-redskap. Kan högt rekommendera det till er som vill tortera någon som vägrar snacka!
Jag tänkte "Betalade jag 140 spänn för den här hemska upplevelsen??!!!"

Hur som helst så "öppnade" den upp mig i typ 3 olika sektioner, vet inte hur, men så kändes det iallafall. Jag började kallsvettas och frågade säkert 3 gånger om hon var klar snart. Hon klappade mig på låret och sa "du är sååå duktig!". Snällt av tanten att säga så, men jag gillar inte pepp-talk när jag känner mig obekväm.
Efteråt var jag helt skakig, hon gav mig ett glas vatten, jag klädde på mig mina kläder och dom sexiga små plastpåsarna jag hade över skorna och tänkte "FY FAN VA SKÖNT, DETTA BEHÖVER JAG INTE GÖRA IGEN FÖRENS OM 3 ÅR!!"

Många av er som läser detta har kanske gjort denna undersökning och tyckte inte alls att det var nåt speciellt obehagligt, men det tyckte iallafall jag! Och jag är så förbannat jävla nöjd över att det är gjort.


mjölkabstinens

Jag är så lycklig!! Har varit hos dietisten nu och det var ett givande möte. Hon trodde inte alls att jag var mjölkallergiker utan hon tyckte att jag kunde fortsätta att äta och dricka dom laktosfria produkterna. Jag har alltså inte druckit en enda droppe mjölk på över 3 veckor. Jag som verkligen älskar mjölk! Har haft svår abstinens efter vissa middagar. Endel middagar är ju liksom kopplade till att man ska dricka mjölk, så det känns jätte jätte skönt att äntligen få dricka det. Så direkt efteråt gick jag och mamma till Hemköp och köpte laktosfri mjölk åt mig.


Nu är det bara besöket hos gynekologen som återstår och jag kan ju lova er att jag har ju varit mer pepp i mina dagar. Är inte så förtjust i att främlingar rotar runt i muffen på mig.


Har tänkt lite på det här med att man gör sig "fin" inför olika besök. När man går till doktorn ser jag alltid till att vara "ren och fräsch" och vettigt klädd. Går man på jobbintervju så försöker man se till att vara stylad och lämpligt klädd. Går man till tandläkaren så ser jag alltid till att ha borstat tänderna extremt noga gärna med ett tuggummi i munnen strax innan. Men när man går till gynekologen, vad ska man tänka på då förutom att vara nyduschad och fräsch? Ska man kanske fixa någon snygg frisyr där nere? Typ en välkammad mittbena kanske? Eller unna sig lite glitterspray till och med?


Föräldrar-taktik

Typiskt exempel från när jag var liten när mina föräldrar inte ville göra mig besviken genom att säga "nej, det får du inte" :


- Mamma, får jag leka med Caroline idag? (Caroline var den enda kompisen som bodde skit långt bort)
- Det får du fråga pappa om
Jag springer ner till pappa som är nere i garaget
- Pappa, får jag leka med caroline idag?
- Det är nog bäst att du frågar mamma om det
- Men mamma sa att jag skulle fråga dig
- Okej, men säg till mamma att hon får bestämma det istället
Jag springer återigen upp till mamma som är inne i huset
- Mamma, pappa sa att du skulle bestämma om jag får åka till Caroline och leka idag
- Nä, men jag tycker faktiskt att pappa kan bestämma det idag, så spring ner till pappa och fråga igen.
Ännu en gång springer jag ner till pappa i garaget och så fortsatte det, tills jag tillslut hade sprungit så många gånger fram och tillbaka att jag glömde bort vad fan jag ville få svar på.

Smart drag av mina föräldrar! Trötta ut mig och få mig att ge upp så dom slapp säga "Nej Johanna, Caroline bor så långt bort, är det inte bättre att du leker med någon som bor i närheten istället?"
På så sätt slapp dom göra mig ledsen.


Annat exempel när nån utav mina föräldrar faktiskt tog ett beslut.


- Mamma, får jag ta en banan?
- Nä, inte nu. Vi ska äta om 10 minuter så du kan väl ta en frukt efter maten istället?
(jag ville ju självklart ha en banan så jag gick ner till pappa på undervåningen)
- Pappa, får jag ta en banan?
- Fråga mamma
- Men mamma sa att jag skulle fråga dig (lögn)
- Ja, men det är väl klart att du kan ta en banan
Jag går upp och sätter mig i vardagsrummet och äter min banan, mamma ropar efter en stund att maten är klar.
- Men Johanna, jag sa ju att du inte fick ta någon banan förens efter maten
- Men pappa sa att jag fick det
- Kjell, har du sagt att Johanna fick ta en banan?



Sen kunde dom alltså stå och diskutera detta medans jag åt upp min banan i lugn och ro.


Loppis

Som vanligt går dagarna allt för fort. Om 1 månad har julen passerat. Vi ska börja köpa julklappar redan nästa vecka, så vi inte har en massa inköp dagarna innan julafton som vi brukar ha. Är så jävla trött på att härja runt i affärer dagarna innan jul och inte tala om juldagsrean! Jag älskar verkligen att shoppa, framför allt när det är rea, men jag får verkligen panik på allt folk som knuffas och roffar åt sig både det ena och det andra. Sen blir man helt sjukligt svettig. Att det ska vara sån hysteri jämt under julen. Jag får faktiskt lust att slå folk och det är ju inte alls bra. Så nu gäller det att luska fram allas önskelistor, för att skona släkten från att springa runt i mellandagarna för att byta sina klappar är det bättre att dom får det dom önskar sig.

I måndagskväll var jag barnvakt åt syrrans barn. Jag kom ut rätt sent så vi hann bara med att spela Yatzy, sen var det dags att säga godnatt. Det är konstigt att barn ska göra så mycket innan det är dags att sova. "Jag ska bara hämta en grej" "Jag ska bara kolla en sak" "Jag ska bara gå in och fråga Wilma en grej" "Jag ska bara..." NÄE! NU GÅR NI OCH LÄGGER ER! Fast jag har rätt bra tålamod med tanke på att det faktiskt är TRE barn jag är barnvakt åt. Jag har ju inga egna så man är ju inte van att vara pedagogisk på heltid. Så för det mesta fungerar det riktigt bra!
Senare på kvällen kom Mikael ut till Svärtinge. Alltid skönt att ha sällskap, för efter kl 21 så ligger ju barnen och sover så då blir det ju ganska ensamt.
Vid kl. 2 på natten kom Oliwer ner och ville sova hos oss. Det är man heller inte van vid, så det blev inte många timmars sömn för mig och Mikael, men Oliwer sov som en stock!

Igårkväll var vi hos Adde och tittade på Paranormal Activity. Jag hade jätte höga förväntningar på den filmen, för alla säger att den är skit läskig och mer skrämmande än t.ex Blair witch (och Blair witch är en utav dom få filmerna som skrämmer skiten ur mig) men jag tycker inte att den var så speciellt läskig. Lite besviken. Mikael och Adde däremot var jätte skraja..

Idag har jag varit hos Clara. Vi fick sen för oss att gå och sola, så vi tog en promenad bort till Vilbergens centrum. Först var vi inne på loppis. Jag hittade en fin gammal burk och en lite halv ofräsch nessesär som luktar gammal tant. Men det går säkert att tvätta. Man får inte ha så höga krav när man handlar på loppis!
Mina 2 fina fynd:
 
 

Var på Hageby Centrum ikväll för första gången på väldigt länge. Har inte varit där sen dom började bygga om, så det var lite spännande. Vi skulle bara handla nåt gott till kvällen, men som vanligt när jag är med så spårar det ur. Det blir alltid mer än vad vi hade planerat från första början. Sen iomed att jag både är gluten och laktos (och eventuellt mjölk-allergiker) så blir handlingarna mycket svårare och framför allt dyrare. Våran handling idag:

Mikaels varor


Vitkål, gurka och julmust
summa: 39:-


Mina varor


Glutenfri spagetti, Soyghurt, Blåbärssoppa, Tofuline Mjölk, Oatly iMat, 2 glutenfria brödlimpor, stort paket med kalkonpålägg, lösviktsgodis, gluten -och mjölkfri leverpastej och pastrami.
Summa: 264:-


Imorn blir det att besöka dietisten på Såpkullen kl 11, sen vid 17.55 ska jag till gyn och göra cellprovskontroll.
Är inte ett dugg sugen på att gå till gynekologen faktiskt. Varenda gång får man höra "Å så fram lite till med stjärten". Så det kan bli rätt kul att se imorn om dom säger så även denna gång. .


Nu ska jag äta godis och se slutet av S.O.S!

Bullfest i Linköping

Då hade ytterligare en helg passerat. Fan va tiden går fort. Hade för 2 månader sen fått order av Mikael att lördagen den 21 november, får jag inte infinna mig i lägenheten för då skulle han och hans kompisar ha fotbollskväll (om man nu kan kalla det fotbolls-kväll när det hela startar kl 13.00). Men efter lite tjat så gick Mikael med på att jag fick stanna kvar i lägenheten till 14.00 istället, OM jag gömde mig i klädkammaren, alternativt i datarummet och låtsas som att jag inte existerar. Jag tycker att jag skötte mig väldigt bra. Sa bara hejdå till alla när jag sen skulle ta min packning och dra hem till mamma.


Vid kl 13 så fick vi höra att det kryllade av poliser i våran trapp. Vi tänkte inte mer på det. Sen efter ett par timmar så ringer Mikael mig och berättar att dom har börjat bryta sig in i lägenheten snett över oss. Verkade helskumt så jag gick ut på nätet och kollade på NT, och där stod det att en man hade blivit knivskuren i huvudet i en lägenhet i Ektorp! Förstå va obehagligt. Men tänkte inte mer på det, för sen kom andra tråkigheter på tapeten. Blir vansinnig bara jag tänker på det. Mamma drog iallafall iväg på ett "uppdrag" så jag blev själv hemma hos henne. Började göra mig iordning eftersom Forsell ringde och sa att jag kunde ta tåget tidigare till honom eftersom hans familj åkte hem tidigare än vad han trodde.


När jag ska ta hissen ner från mamma så står 2 tjejer där inne. Dom hade tryckt på bottenvåningen och på våning 4. Den ena tjejen säger "Varför har du tryckt på våning 4??" "Jo, jag vill se..." svarade den andra. Jag fattade inte vad dom menade men när vi väl stannade på våning 4 höll jag på att dö. Så det vi trodde hade hänt i våran trapp hade alltså skett i mammas. Var helt enkelt tvungen att ta kort på eländet.. Det var ännu mer blod borta vid offrets dörr, ett redigt blodbad, men ville inte gå bort till hans dörr och fotografera! Det var alltså här mannen hade blivit knivskuren i huvudet. Bild nr 1 är utanför hissen. Andra bilden är från korridoren där han har gått till hissen från sin lägenhet. (bilderna på NT är mycket värre..)


 
Att det finns så sjuka människor!



Tog en taxi ner till tågstation. Kom precis lagom för att kliva på tåget. 30 minuter senare var jag i Linköping. Forsell och Nedim kom och mötte mig. Sen blev det en 30-minuter lång promenad hem till Forsell. Där blev det alkohol och Buzz. Av någon anledning blev jag dålig av allt vin jag hade hällt i mig så jag fick hälsa på toaletten ett x-antal gånger. Sen gick jag och la mig. Vid 2 vaknade jag igen och då fortsatte vi. Det blev filmen "Year One" med Jack Black. Riktigt rolig film faktiskt. Stax efter 5 gick Nedim hem. Då bäddade vi iordning för att lägga oss. Låg och snackade till 7 eller nåt sen sov vi som två stockar.




Forsell och Nedim


Forsell fick Gay Gum och tandpetare med baconsmak av mig i födelsedagspresent. Här luktar Nedim på baconpinnarna. Inte allt för fräsch lukt..


Jag fick också vara med på kort.


Kan man va gladare än Nedim??


Nicke micrar bullar


Dagen efter var man seg. Alltid lika segt varje gång man har sovit borta för man vet att man måste ta sig hem. Skönast är att vakna upp hos sig själv.

Men lördagen var riktigt nice, trots att jag sov bort 3 timmar av kvällen. Tycker det är skit kul att jag och Forsell har tagit upp kontakten igen. Det är lika lätt och roligt att umgås med honom idag som det var för 10 år sedan.


Ikväll ska jag ut till syrran. Jag ska vara barnvakt åt Hampus, Wilma och Oliwer över natten eftersom syrran ska jobba. Imorn blir det fika hemma hos Clara. Är jätte nyfiken på hur dom har fått det i lägenheten sen dom började renovera. Har föresten fått hem Claras present, så jävla nöjd jag är! Det är nog den bästa presenten jag har kommit på, så jag hoppas Clara blir glad!


Sa la mi

Igår när Mikael kom hem från jobbet slet han upp en jätte stor avlång kartong. Jag tänkte att han hade köpt en hög ljusstake eller något liknande, så jag blev jätte glad och nyfiken. Mikael höll upp kartongen, stolt som en tupp, så säger han:
- Titta vad jag har köpt!!
- Vad är det för nåt?
- EN JÄTTE STOR SALAMIKORV!

Eh, ursäkta? Vad har du köpt sa du? Det hela kändes jätte konstigt. Jag var inte alls beredd på att det var en salami (EN SALAMI) som han hade köpt. Men han var glad och jag i chock.
Så nu stinker det salami i hela köket och då är den inplastad! Sen ska den ligga utan plast i typ en dag och "torka till sig" lite. Jag får världens huvudvärk av lukten, så jag ser inte fram mot "torknings-perioden".

En salami liksom?

Poo under my shoe!

När det är sånt här skitväder har jag starka funderingar på att sluta röka, för det är verkligen inte kul att behöva gå ut i det här rusket bara för att köpa cigg på macken. Framför allt inte idag.
Tog genvägen över gräsmattan för att snabbt ta mig till macken på andra sidan gatan. Halkade till och sträckte nästan ryggen när jag med raska steg hade kommit halvvägs över gräsmattan. Tänkte då att det berodde på allt regn och att jorden hade blivit geggig, så jag tänkte inte mer på det. Sen när jag kom ut på vägen kunde jag skåda vad det var för nåt jag hade halkat i. BAJS! (hundbajs antar jag. förhoppningsvis)

Det var ingen lyckad promenad, för jag gillar inte bajs.


Grattis Clara!

Idag fyller världens bästa Clara med C år! Stort grattis till henne!


Jag och Clara på hennes 23-årsfest!


Skulle egentligen ha gått på stan med Anna och Cassandra idag, men känner mig lite halvdan. Inte sjuk, men seg och dassig. Så fort man börjar känna sig lite krasslig kommer grisnojan. Fick höra förra veckan att jag tillhörde "riskgruppen" och att jag hade rätt att få vaccinet innan resten av allmänheten, men när jag sen ringde vårdcentralen för att dubbelkolla tillhörde jag helt pltsligt inte riskgruppen, så nu får jag vänta med vaccinet till tisdag nästa vecka. Förstå vilket kaos det kommer vara på sjukhuset! Hela Norrköpings befolkning kommer ju vara där.

Ikväll blir det lugna puckar här hemma. Mikael och min syster ska till Linköping och se Takida så jag blir ensam ikväll. Får se vad man kan hitta på. Hade inte Clara fyllt år så hade jag gått bort till henne, men hon har nog fullt upp med att bli uppvaktad av Jimpa :) Nästa lördag ska hon ha födelsedagspartaj. Första presenten till henne är klar nu. Hoppas hon gillar den. Sen har jag även lite andra smågrejer på gång. Dom går nog mera under kategorin "ploj". Men sånt kan ju också vara kul!

Nu ska jag ta tag i mitt liv. Det borde ni också göra!

Stilmallar och html-koder

Har suttit i över två timmar nu och försökt redigera min förbannade blogg! Förstår inte hur jag kan ha blivit så dålig på att designa en sida. För 10 år sedan var "Skunk" väldigt populärt, iallafall i Oskarshamn, alla hade en skunk-sida och på den tiden kunde jag precis ALLT om hur man redigerade sin sida. Jag kunde nästan alla färgkoder i huvudet, alla tecken, alla koder och så vidare. Men nu är allt som bortblåst.
Har alltså suttit och gjort om en hel mall bit för bit och när jag tillslut tryckte på förhandsgranska så var den verkligen super fin! Men när jag hade sparat mallen och sen gick in på min blogg såg den ut som hej-kom-och-hjälp-mig. Allt var snett och felplacerat över hela sidan. Inget såg bra ut. Så nu fick jag ta en färdigställd mall och sen bara ändra färgerna lite grann. FÖR JAG ORKAR INTE MER!
Jag blöder inne i skallen. Jag känner verkligen det.

Vi sitter i hennes järta

Wilma gjorde en teckning till mig och Mikael igår. Titta så gulligt!!




Har totalt glömt bort min älskade bilddagbok! Förr laddade jag upp bilder där i stort sett hela tiden, men nu känns det som att det har gått så långt och att jag har FÖR mycket att ladda upp för att komma ikapp, att jag helt enkelt drar mig för att börja uppdatera. Men det retar mig. Jag vill ju inte överge min bdb, men jag vill heller inte ta tag i det just nu. Kanske att jag orkar börja lite smått senare under dagen.

Idag ska jag och Mikael till sjukhuset och få grisvaccinet. Man har ju hört att ju sämre man blir av sprutan av eventuella bieffekter, desto bättre har vaccinet tagit. Så självklart vill man ju bli dålig så man vet att man är ordentligt vaccinerad, men vill man verkligen bli sjuk för att slippa bli sjuk sen? Jag tänker återkomma senare ikväll om hur jag mår. Kanske blir jag så sjuk att jag måste bädda ner mig i sängen? Då får jag uppdatera en annan dag. Men det återstår att se.

Vi har fått ett stort problem här hemma. Zelda har börjar snorta..




My weddingdress

Har velat fram och tillbaka om jag ska lägga upp en bild på brudklänningen jag har valt.. Roligast är ju om ingen ser den förens i kyrkan, men jag tycker den är så himla fin! Så jag måste nog lägga upp en bild trots allt. Tvingade Mikael igår att se på bilderna trots att han egentligen inte ville. Det är ju otur att se bruden i klänningen innan vigseln. Men jag är inte så skrockfull....... Vi överlever nog det.

Hade bestämt mig för att jag skulle beställa en klänning i tubmodell från nätet, men beslutade mig för att strunta i det. Känns lite riskabelt att beställa över nätet. Man vet ju inte vad man får hem. Så igår var jag, Clara och Lisa inne i en brudaffär och testade tärn -och brudklänningar. Tärnklänningar kirrade vi på en gång. Både Clara och Lisa passade jätte bra i den modellen! Jag hade bestämt mig för att ha en tubmodell som sagt, men hittade faktiskt ingen som föll mig i smaken. Så på skoj bestämde jag mig för att testa en halterneck klänning. Den satt som ett smäck! Helt underbart fin, så jag blev kär direkt. Hade klänningen på mig i säkert en timme, jag ville inte ta av mig den. Så efter ett tag så sa jag att det nog var dags att byta om till mina egna kläder. Då säger damen i butiken "Ja, vi har nog testat klart nu va?". Att jag hittade min drömklänning så fort är väldigt förvånande. Hade alltså bara testat 2 klänningar innan. Trodde att jag skulle testa minst 20 stycken, eller i värsta fall springa runt i flera olika affärer innan jag skulle hitta THE dress. Men det hela gick fort och smärtfritt. Så den här månaden måste jag lägga en viss handpenning för att få beställa klänningarna. Men eftersom pappa och Anneli är världens bästa så står dom för handpenningen. Tack snälla! Det är ju inte billigt att gifta sig, så att nära och kära bidrar och hjälper till är guld värt! Tack!!!


Clara har fått på sig brudtärneklänningen!


Visst är hon fin?


Här har vi fina Lisa!


Sen var det dags för mig att börja bläddra bland alla brudklänningar


Den här testade jag, men den var 2 storlekar för stor + att jag inte gillade den


Här har jag hittat vinnaren! Skulle in och testa den "för skoj skull bara"


Den här fina blåsan ska jag gifta mig i!


Från sidan! (bilderna är ju finare i verkligt format när man ser alla detaljer)


Jag har ju inte den stärsta bysten, så lite justeringar krävs i nackbanden, kanske sy in den något i ryggen samt lägga upp den ett par centimeter.


Krona eller tiara ska jag INTE ha! Men butiksbiträdet ville att jag iallafall skulle "testa och se hur det kändes"... Mitt beslut kvarstår. Inte krona eller tiara.


Sen ville Clara leka brud :)


Vem vet, det kanske blir ett dubbelbröllop?




Så där, nu har alla som läser min blogg fått se min blivande brudklänning!
Hoppas ni tycker att jag var fin i den.
Puss till er alla!

teknikens värld!

Vilken dag ska jag inse att det är bättre att lämna in trasiga teknikprylar än att försöka laga dom själv? Jag kan inte sånt, men ändå tror jag det varje gång. Ska jämt försöka laga kameror, mobiler, stereoapparater m.m. Jag skruvar isär alla delar och sen minns jag inte hur delarna satt från början. Under dessa 4 år så har jag och Mikael lyckats avverka 5 kameror. Vi är nu på den 6e. Dom 2 senaste har varit av samma märke som den vi har nu, Olympus. Anledningen till att dom två senaste gick sönder var för att objektlinsen inte fälls ut när man sätter igång kameran. Den första gav bara upp, den andra tog min syster med sig på kryssning, söp till det ordentligt och sen tappade kameran i golvet, med objektet utfällt, så den dog också. Så om man bortser från att linsen är paj så är kamrorna felfria. Trist tyckte vi så jag skulle självklart försöka laga den ena. Hur svårt kan det va? Först försökte jag veckla ut linsen med hjälp av en nål, som i sin tur gick av bit efter bit. Efter det tyckte jag att det var lika bra att skruva isär hela kameran för att kolla inuti, kanske man kunde peta på något där inne så kameran skulle bli bra igen? Så jag skruvade bort alla miljoner miniskuvar som satt på kameran, tittade lite på alla konstiga mojänger där inne men kunde inte riktigt förstå vad jag skulle göra. Så jag blåste lite, gnuggade med fingret, tittade extra noga på alla små detaljer. Tittade lite till. Tillslut satt jag bara och försökte stirra kameran frisk. Sen gav jag upp! Då återstod det bara att skruva tillbaka alla dessa små skruvar. Upptäckte då att det var olika längd på alla skruvar. Vilken skruv ska sitta vart?? En utav skruvarna var super lång, så den väntade jag med till sist. Den var jätte trög att skuva fast, men det gick tillslut. Var helt svettig om händerna efter det. Sen märker jag att kameran är jätte varm, nästan skållhet. Va lustigt. Sen började det lukta bränt. Då upptäcker jag att jag har skruvat i den där jätte jätte långa skruven rakt in i litiumbatteriet!! Jag får panik och kastar kameran i soffan. Då menar Mikael på att om kameran nu luktar bränt så borde den nog inte ligga i soffan av alla ställen.. Då inser jag att jag måste ta ut batteriet, av någon anledning, så jag börjar skruva bort skruven det snabbaste jag kan, det börjar lukta ÄNNU MERA BRÄNT, jag försöker i all hast att pilla ut batteriet, det går inte. Under mitt tappra och sista försök att få bort batteriet sprakar det till i kameran och en lite blixt kommer ut från batteriluckan! Jag sket nästan på mig. Så där satt vi i vardagsrummet och stirrade på kameran. Någon påpekade att det luktade väldigt bränt. Någon sa att jag ska sluta leka tekniker. Jag själv satt och tänkte "Herregud, jag har precis haft en nära-döden-upplevelse"

grisvaccin

Nästa vecka ska jag få grisvaccinet insprutat i armen. När jag ser det här klippet drabbas jag av blandade känslor..


tutt-support?

Lyckades söka upp en utav köparna på Facebook som köpte en kattunge av oss för 1½ år sedan. Ville se ifall hon hade laddat upp några bilder på missen. Gick in på hennes profilbilder och såg till min förvåning att hon har haft MIG, eller min kropp rättare sagt, som profilbild med alla kattungarna i knät. Fick en chock när jag såg att jag inte hade någon bh på mig på den bilden.. Tur att man inte ser mitt ansikte.


2 visuella helger

Gick upp kl 6 imorse, trots att jag inte skulle till jobbet. Åt en mysig frukost med Mikael och svärmor. Hade bestämt mig för att inte gå och lägga mig efter det eftersom jag då var vaken. Dock inte pigg, men åtminstonde vaken. Jag och Mikael lade oss i sängen och tittade på Finding Neverland. Ingen höjdarfilm så jag bestämde mig för att ta ett bad. Eftersom vårat avlopp återigen har blivit tilltäppt, så har jag dragit mig för att fylla upp badkaret men imorse var jag så himla sugen på ett varmt bad med skum och badsalt. Men när jag fick syn på badkaret så insåg jag att det behövde rengöras. Kan verkligen inte lägga mig i ett bad om badkaret inte är kliniskt rent. Så vid 7.50 plockade jag fram svinto och började skura. Inte varje dag man är så ambitiös på morgonen.. Men som vanligt så är det bara skönt att bada i ca 10 minuter, sen börjar vattnet bli fisljummet.
Än så länge är badkaret fyllt med vatten för jag vågar inte dra ut pluggen ifall det skulle bli översvämning. Kan man ringa vaktmästaren och be honom göra det? För om det skulle bli översvämning så är det ju hans fel och inte mitt..


Klockan är nu strax efter 9 och jag har redan hunnit äta "lunch". Kändes konstigt att värma ris och thaistroganoff innan kl 9, men jag var så sugen.


I helgen ska vi ta det riktigt lungt. För en gång skull. Nästa helg åker jag till Nicke i Linköping. Helgen efter det är det födelsedagsparty för Clara som fyller 24 år. Sen flyter det bara på. Så det kan nog behövas en riktigt lugn helg nu.


Har föresten kommit på en jätte rolig födelsedagspresent till Clara! Frågan är bara om jag lyckas fixa den på 2 veckor. Annars får det väl bli en grattis-i-efterskott-present. Men det är inte lika roligt.


Vad har jag lärt mig den här veckan:
* Att Level cigaretter gör mig illamående
* Att det faktiskt är möjligt att både bada och duscha av sig utan att blöta händerna
* Att Havremjölk är fullständigt omöjligt att dricka rent


Lite bilder från dom 2 senaste helgerna


Förra helgen fick jag besök av 3 utav mina bästa tjejkompisar från Ohamn. Janna, Olivia och Asja. Senare på kvällen kom även Nicke och Nedim.


Olivia och Asja


Janna


7up, Sk8 och julcabarrén


Olivia


Nicke


Asja, Nedim och Olivia

Bilder från helgen. Fest med kusin Marie och Lisa


Först var det dop. Detta blev "dagens outfit".


Det är inte lätt att ta bra bilder i kyrkan..


Bästa kusinen, Marie!


Jag, vid fläkten som vanligt..


Lisa testade min klänning


Jag testade hennes


Nu får det vara bra med bilder. Har en bild på Marie som jag väldigt gärna skulle vilja ladda upp, men då skulle hon döda mig. Så nu är det bra.

Dags för kaffe!!



vuxenpoäng

Köpte mig en cd skiva på Shalom för 5:-, det blev Aquas första album från 1997. Fatta att det är 12, (TOLV!!) år sedan man hörde Barbiegirl för första gången! Förstå va tiden går fort. Va gammal jag helt plötsligt blev.
2 poäng för bra musiksmak


I lördags stod jag hemma hos Gustav och balanserade på en planetboll, tappade balasen totalt och tjongade iväg mig själv rätt ner i golvet. Först landade jag på axeln, sen slog jag i huvudet.
- 3 poäng för grace
7 poäng för underhållning
8 poäng för smärta dagen efter


Iförrgår satt jag och läste en broschyr om att sluta röka, samtidigt som jag lyckades dra i min 3 cigaretter.
- 5 poäng för sluta-röka-motivation


I söndags morse visste jag inte vart vi var när jag ringde efter en taxi. "Nygatan på Norra promenaden..?"
4 poäng för bra lokalsinne
6 poäng för att vi tillslut tog oss hem med en taxi mot alla odds


Har suttit hela morgonen och försökt fylla i CSN blanketten, men förstår inte riktigt vad dom är ute efter i svarsfälten.
2 poäng för högt IQ


Har börjat äta ris och banan gröt för spädbarn
Där tappade jag nog alla vuxenpoäng jag någonsin tjänat in..
(tog lång tid innan jag hade tjänat in mina vuxenpoäng igen efter att jag hade köpt ett glasspaket med 20 stycken "Rymdisar".)


Så nu börjar jag om från början. Vad gör man som vuxen? Skulle kunna plantera om lite blommor här hemma eller kanske bygga en fågelholk? Öppna upp ett nytt konto och börja pensionsspara på eget bevåg? Får nog fundera lite mer innan jag bestämmer mig.


Otrivin missbruk


Nu har vi haft våran lilla reunion. Vid 11.30 mötte jag Asja nere vid station, vi tog spårvagnen in till stan och fikade medans vi väntade på att Janna och Olivia skulle anlända. Vid 14 så var vi alla 4 samlade. Tyvärr kunde inte Klara komma eftersom hon blev sjuk på fredagen. Istället fick vi en jätte snorig Janna som först var jätte rädd för att använda sitt nyinköpta nässpray, men som sen missbrukade Otrivin på hög nivå. Dagen bestod av koffein, 7up, Sk8 och julcabbarén från 7an. Senare på eftermiddagen började vi dricka bål. (som egentligen skulle ha blandats ut med Sprite, men istället blev "utblandad" med vin).
Senare på kvällen kom även Fisa, Nicke och Nedim. Nicke var en utav mina bästa killkompisar på högstadiet så det var hur kul som helst att träffa honom efter alla dessa år. Nedim och jag gick i paralellklass först och sen i samma klass under högstadiet men var inte kompisar med varandra. Så mycket som jag pratade med honom under lördagen hade jag inte ens pratat med honom under hela mellan -och högstadieperioden. Så det var riktigt roligt. Han ser nuförtiden ut som Jack Black.

Kvällen flöt på med mera förfest, kö till Hugos, ge upp, köa till Palace, vilket gav resultat efter ca 30 min. Jag, Nicke och Nedim mötte upp Lisa, Jimmy och Gurra för mer partaj. Det blev efterfest hos Gurra till ca 6 på morgonen. Stackars Gurra skulle upp kl 8 och jaga vildsvin så han var lite trött när vi väl beslutade oss för att gå hem. (bilder kommer laddas upp vid ett senare tillfälle, eller på min bilddagbok http://lipidami.bilddagboken.se/)

På söndagen hade man stora betonghjälmen på huvudet. Sa hejdå till alla nattgäster, sen var det dags att städa iordning inför svärmors ankomst. Städning är inte roligt när man är bakis, speciellt inte när katterna har tattat ostbågar ur skålen och spritt ut dom över hela lägenheten. Ostbågar luktar stjärt.

År btw tillbaka på jobbet. Lite kämpigt att gå upp kl 05.15 efter att ha varit sjukskriven så pass länge, men så länge jag slipper vara trevlig vid frukostbordet så klarar jag mig.

Idag var jag ledig från jobbet. Jag, Clara och Matilda skulle till Sensus på möte. Vi ska förhoppningsvis börja plugga upp lite ämnen, allt hänger på om vi kommer in. Men eftersom jag har ett fullständigt slutbetyg så ligger jag sist i "rangordningen" av alla sökande. Så vi drog även till Infoteket och sökte in till Komvux när vi ändå var i farten, som en back-up plan ifall det skiter sig på Sensus. Om jag kommer in på Sensus ska jag läsa Historia A (hatar historia), Matte B (jag kan inte matte), Samhällskunskap (tråk tråk tråk), Datakunskap (faktiskt inte mitt fel att jag har ig i den pinsamt simpla kursen), religion B och psykologi A. Dom två sista ämnena vill jag läsa bara för skoj skull. Om jag kommer in på Komvux kommer jag läsa Naturkunskap B också. Om man bortser från Religion och Psykologi så är det bara tråkiga ämnen som jag måste läsa. Känns mindre kul, men jag är relativt pepp!

På lördag ska vi på dop, lilla Ellen ska döpas. Sen på kvällen har jag portat Mikael från lägenheten, för då ska jag och min kusin, för första gången, festa ihop. Hon är ju tant så det är därför det inte har blivit av tidigare.


Skicka osten, jag har faktiskt cancer

Fick höra av Olivia att Lovisa Eklund från min gamla skola i Kristineberg har gett ut en bok. Hon var en utav dom personerna som förgyllde "rökrutan" på skolan. Hon var annorlunda, udda och hade sjukt rolig humor, så nu MÅSTE jag köpa hennes bok.





Lite info om Lovisa och hennes bok:

Lovisa Eklund är 24 år gammal, från Oskarshamn men numera bosatt i Malmö. Hon har studerat på skrivarlinjen på Skurups folkhögskola. År 2007 var hon med och tävlade för Malmölaget i SM i Helsingborg, där hon även vann lagfinalen tillsammans med Laura Wihlborg och Daniel Bernhof. Lovisas dikter kretsar ofta kring vardagliga funderingar med en grov twist. Som exempel en förälskelsedikt till speakern på en av Malmös bussar, och en lika passionerad hatdikt tillägnad hennes gamla körskolelärare Sven (”Fotnot: För att skydda Birger Landéns verkliga identitet använder jag mig av Sven, som alltså är ett fingerat namn.”). Det kan handla om förhoppningen att stöta på drömprinsen när man handlar, graderingen av esteter (där Lovisa slutligen utnämner sig själv som ”nån sorts seniorestet” …. ”- vad kan man säga – generalestet!”) eller bara allmänt förakt inför de kunder som handlar på Hemköp. Dikten som gett namn till boken är en snabb genomgång av sjukdomsförloppet, som jag hörde Lovisa läsa för första gången i höstas. Den är svidande i sin uppriktighet, humoristisk i sin svarthet men även hoppfull inför framtiden. ”Ni får gärna skratta”, sa Lovisa då. Och väluppfostrad som man är förvånades man över att detta faktiskt var en möjlighet.

”Och det är vegetarisk sjukhusmat som smakar frigolit med lite plast och kruttorr sallad, spenatröra med konservburkswookgrönsaker kallad Festgratäng, och det är blodförgiftningar och 40 graders feberhallucinationer, vykort från nån moster med ett litet Lycka till!, och det är Panodil och Dolcontin, december, januari, februari.
Och det är läkarrockar, sprutor i ryggraden, benmärg som sugs ut ur höften, det är Stesolid, Sobril, Morfin och den bästa trippen sen Borås 2005.”


RSS 2.0