Svenska Hollywoodfruar i Sverige

Det var längesen jag skrattade så här mycket. Helt otroligt likt måste jag säga. Jag tillhörde 1 av dom miljonerna som tittade på Svenska Hollywoodfruar varje måndag och ser självklart likheten. Jag hittade dessa 2 klipp på Claras sida och kan inte låta bli att lägga upp dom här på min blogg. Jag har nu tittat på klippen 2 ggr och tårarna bara sprutar ut! T.o.m roligare än Tiffany Persson just nu och det är en utav mina favoriter!

Enjoy!






Karriären som dog

Jag blir så sjukt irriterad när folk ska berätta om något som dom brinner för, exemeplvis sång eller dans eller liknande, då säger dom alltid "Jag har dansat enda sen den dagen jag tog mina första steg" Eller jag har "sjungit sen jag var 2 år".


Mariette i Idol började spela på sin pappas gitarr när hon var 3 år! Vilket underbarn liksom! Kunna spela gitarr när man är 3 år är ju helt otroligt begåvat! (öh). Hur fingerfärdig är man vid den åldern? Dansa och sjunga när man är liten är ju inte riktigt samma sak, för man vet ju inte vad det är för sorts dans dom menar eller heller inte vad dom sjöng när dom var små, men spela gitarr liksom! Det krävs ju liksom en helt annan motorik. När jag var 3 år kunde jag inte ens knyta mina skor. Jag kissade i sängen fram tills jag var 5 år, jag lärde mig att rita streckgubbar när jag var 4 kanske, så att Mariette kunde spela gitarr när hon var 3 år är i min värld helt osannolikt. Men sen kan man ju tolka "spela" på olika sätt. Menade hon att hon kunde dra av en hel låt eller satt hon bara och slet i strängarna?

När jag var 16 år hade jag ett ämne som hette "Estetisk verksamhet" där man fick testa på att spela lite instrument, bl.a gitarr. Jag ville verkligen lära mig men var på tok för dålig. Det enda jag lärde mig var "Lady Madonna, children at your feet.." Sen kunde jag inte resten av låten. Så min nya gitarr som jag fick i julklapp förblev ny i stort sett. En dag kom Nicke hem till mig, han tyckte min gitarr var ostämd, så han stämde den åt mig. Sen kom Olivia hem till mig ett par dagar senare och även hon sa att den var ostämd, så återigen blev min gitarr stämd ordentligt. Senare på kvällen hörde jag ett ljud inne i mitt rum, då hade en sträng gått av. Men jag blev inte ledsen, för min gitarrkarriär var död.


sista dagen

På min sjukskrivning!

Dom här två veckorna jag har varit sjukskriven har gått väldigt fort. Första veckan var dock ganska seg, men den här sista veckan har susat förbi på ett ögonblick känns det som. I onsdagskväll hämtade syrran mig. Vi åkte till Maxi med barnen och käkade mat. Sen åkte vi hem till henne. Jag var barnvakt över natten. Somnade inte förens efter 02 nångång. Var skitslut när klockan ringde kvart i 7 morgonen därpå. Barnen var jätte svåra att få upp.


Dom senaste dagarna har jag inte fått ont i magen efter frukosten vilket har känts jätte bra, men igår morse, då kom kramperna. Kan det bero på att det är "för tidigt" för min kropp att få i sig mat så tidigt på morgonen? Hur som helst kan jag inte undvika att äta frukost eftersom jag alltid är hungrig när jag vaknar. Sen kom även mensvärken, så hela morgonen var kämpig för mig.


Igår var jag även och klippte mig. Syrran tipsade mig om en ny frisörsalong där dom är jätte bra och framförallt billiga. Så det kostade bara 170 kr. Alltså 210 kr mindre än vad jag brukar ge. Blev jätte nöjd. Inte någon större skillnad visserligen men håret är iallafall inte lika slitet längre. Räknade ut att sist jag var hos frissan var i januari, så det var väl på tiden om man säger så.
Jag och mamma var även inne på "Petrés" och kollade brudklänningar, frack och tärnkläder. Har hittat dom perfekta klänningarna till Clara och Lisa. Det är endast köpklänningar, så dom får behålla klänningarna sen vilket är kul. Valde den modellen som jag vet går att använda vid andra tillfällen också. Så nu ska jag bara ragga med mig Clara och Lisa dit för att ta mått. Man måste tydligen va ute i god tid när det gäller tärnklänningar eftersom dom inte syr upp så många. Hoppas Clara och Lisa också kommer gilla den modellen!



Idag är det fredag. Här hemma blir det som vanligt. Slapp och mysig kväll med rödvin och god mat. Mer än så kommer Mikael nog inte orka. Han har jobbat 78 timmar den här veckan. Nästan lika mycket som man normalt sett jobbar på två veckor!


Imorgon är hela dagen fullspäckad. Ska möta upp syrran på stan, handla på bolaget inför kvällen, sen ska vi till Body Shop och bli sminkade (ska bli skit kul faktiskt! Har aldrig blivit proffssminkad förr). Efter det ska vi gå på stan och sen ta en fika "På hörnet", stället som har gjort reklam för att ha massor av glutenfritt! Efter det bär det hem till mig för att fixa oss iordning, sen blir det lite förfestande. Ska bli kul med en kväll med min underbara syster!


På måndag börjar allvaret igen. Jag ber till alla gudar att jag inte får ont i magen efter frukosten, för isåfall är det kört!


TREVLIG HELG


irritationsmoment


* Förstoppning
Man känner att man verkligen måste, men man kan inte. Så man går omkring hela dagen och känner att man måste, men man kan inte göra någonting åt saken. Utan man förblir förstoppad.


* Reklam
När det blir reklam 5 minuter efter att programmet började.


* Toapapper som inte sjunker
När man är borta hos någon annan och är på toan och man har råkat få en "luft-bubbla" under dasspappret så pappret surfar runt på ytan utan att sjunka, så man måste vänta 5 minuter extra för att återigen kunna spola. (och då känns det som att folket utanför tror att man har lagt världens största kabel som inte går ner, därav 2 spolningar)


* Ut-och-in vända kläder
Man försöker helt frenetiskt hitta in i koftans ärm men kan lik förbannat inte få på sig plagget trots att man tar i för kung och fosterland, tills man upptäcker att ena ärmen är ut-och-in så man måste slänga av sig koftan för att veckla ut ärmen rätt.


* Försvinnande
När saker spårlöst försvinner, speciellt när man vet att man sist tänkte "jag lägger den här, så kommer jag ihåg det till nästa gång".


* Slött internet
När det tar ca 10 minuter för att få upp en sida på internet bara för att internetuppkopplingen är kass. Jag vill spotta i tangentbordet, slita av mig håret och knäcka skärmen över knät.


* Telefonförsäljare
Som ringer gång på gång trots att man från första början har sagt att man inte är intresserad. Energibolaget har ringt oss 1 gång i veckan i snart 2 år.


* Långa naglar som går av
Med korta naglar kan man inte peta sig i näsan, inte klia sig ordentligt, peta bort tejp eller få upp dubbelknutar.




Fler bilder från M & J´s bröllop

Hittade lite fler bilder från MarTina och Johans bröllop som jag tänkte publicera här.


Jag och Mikael är på väg ner till bryggan där vigseln ska äga rum

 
Mingel


MarTina och Johans släktfoto


Jag och Mikael försöker valsa. Han kunde, men inte jag..


Jag och bästa svägerskan Linda



Avslutar med den här fina bilden på mig och Linda

Björnligan

I fredags upptäckte jag något märkligt som låg på mattan under "matsalsbordet". Det var något brun-svart. På väg dit för att kolla vad det var snurrade många tankar omkring i huvudet på mig.

- Kan det var en köttbit? Typ en kotlett eller något? Nä det kan det inte vara.. vi har ju inte käkat kött idag. Kan någon utav katterna fött ut en liten kattunge utan att vi märkt något? Nä.. ingen av katterna är ju dräktiga så det skulle ju vara väldigt konstigt isåfall. Är det en jätte stor hög av strumpludd kanske? Men vem har så mycket strumpludd mellan tårna? Kunde verkligen inte förstå vad det var för något. Tills jag kom fram och kunde skåda va det var. Jaha, kattbajs. Va bra, då vet jag.

Helgen inleddes som vanligt med min och Mikaels heliga rödvinskväll. Lika mysigt varje gång.

 

Var snyggt "mysklädd" på fredagseftermiddagen, tills jag fick ont i magen efter middagen. Då svällde magen upp som en ballong och mysbyxorna åkte på. Tänkt att kroppen kan förändras så fort och drastiskt på bara ett par minuter. Från att vara smal till att se gravid ut.


Lördagen spenderades med bästaste barndomsvännerna Lisa och Jessica. Sen blev det utgång för min och Lisas del. Bomullsfabriken. Herregud va folk det var där inne! Fick nästan torgskräck.

.
2/3 av Björnligan



Nu är det verkligen höst och enligt mig nästan vinter eftersom det är så förbannat kallt vissa dagar. Så nu har alla sommarytterkläder och alla sommarskor åkt ner i källaren och alla vinterkläder har kommit upp. Nu ska man väl ändå inte behöva frysa. Brr..

 

Sådär. Nu är man redo för vintern!





att dö otacksam och sur

Min läkare tror att jag har diagnosen "IBS" som är en kronisk magsjukdom. Så nu är jag sjukskriven fram till den 26 oktober. Hoppas nya medicinen fungerar. Den är svår att få i sig. Jag får kräkreflexer om vartannat hela tiden. Man blandar ut ett pulver med små korn i typ kräm eller fil eller något annat. Den sväller upp som gelé och man får absolut inte tugga på dom små kornen, utan allt ska sväljas helt. Har man inte lärt sig att man ska tugga allt som man stoppar i munnen? Jag t.o.m tuggar flytande soppa, glass, fil, precis allt och nu får jag verkligen inte göra det. Fruktansvärt jobbigt. Men det är värt det så länge det tar bort smärtorna. Men hittills har den inte gjort någon skillnad, men det tar minst en vecka innan man kan uppnå full effekt.


När jag skulle till Såpkullen och hämta ut min sjukskrivningsrapport så tog jag en nummerlapp, precis som man ska göra och ställde mig och väntade på min tur. Brevid mig satt en gammal tant och pratade men en väninna. Hon i receptionen tittar på mig och menar på att hon kan ta mitt ärende. Jag skakar på huvudet och vänder mig bort mot tanten

- Ursäkta, du var här före mig så det är nog din tur nu, säger jag med ett leende.
- Ursäkta mig, men JAG var faktiskt här före dig!! Det är nummerlappssystem här!!
Jag blir helt paralyserad och vet inte vad jag ska säga tillbaka till den extremt otrevliga tanten. Hon tar sin rullator och börjar gå bort mot receptionen och ser riktigt jävla skit sur ut.
- Jag HAR tagit en nummerlapp! Och jag sa ju att det var DIN tur nu!(??)
Tanten fnös och gick fram till receptionen. Hon struntade helt i mig.

Så bara för att jag blir illa bemött när jag inte förtjänar det så börjar jag tänka fula och elaka tankar. Jag tänkte "Fan vilken jävla ful mössa hon har på sig, och inte tala om glasögonen. Skulle hellre dö än att ertappas i den där skabbiga kappan" Det är ju DOM som får oss att bli otrevliga och sura. Tänk på det alla gamlingar nästa gång!


Va fan är det för fel på alla pensionärer?? Dom har mage att säga att "dagens ungdom" borde veta bättre, att ungdomarna förr var mycket mera väluppfostrade och ordentliga. Men ärligt talat, vem är det som borde gå en charmkurs? Jo, ni sura, otacksamma, enkelspåriga, elaka och egoistiska gamlingar! Ni är så insöade på att ALLA människor av den "yngre generationen" är själviska och ouppfostrade och att vi aldrig tar hänsyn till er äldre, men vad tjänar det till? Dom få tacksamma och glada pensionärerna som finns kvar är nästan lika utdöda som dinosaurierna.


Ni tror att vi är värsta ligisterna som bara tänker på oss själva! Jag kan iofs bara tala för mig själv, men jag har i hela mitt liv haft respekt för dom äldre. Jag erbjuder dom min stol eller sittplats på bussen, jag har t.o.m hållt en rädd tant i handen en hel bussresa, jag hjälper dom att plocka upp saker dom kanske tappar på golvet i en affär, jag hjälper dom att få in sin rullator på spårvagnen m.m.

Tycker det är så himla tråkigt att träffa på sura pensionärer, är dom så missnöjda med livet? Har dom dödsångest? Har dom inte lyckats göra allt dom ville göra innan dom blev för gamla?


Det får mig att tänka.. Jag vill absolut inte bli en sådan tant när jag blir gammal!
Jag ska vara glad och blicka tillbaka på mitt liv med ett leende på mina läppar och tänka:

"Nu är det helt okej om jag dör, för jag har haft ett underbart liv!"


Barndomen ..

.. är sedan lång tid över, likaså tonåren. Kan bli lite ledsen när jag tänker på att man aldrig kommer få vara barn igen, och ju äldre man blir, desto färre blir mina minnen. Jag minns visserligen sjukt mycket från min barndom, men när jag pratar om vissa saker så minns varken mamma, pappa eller min syster det jag berättar. Jag minns nog så pass mycket som jag gör tack vare mina föräldrar som tog sjukt mycket foton under min uppväxt, samt alla filminspelningar som finns. Det håller mina barndomsminnen vid liv.

Härmar Clara nu med att ladda upp lite sentimentala barndomsbilder.
(Har försökt undvika alla bilder där jag har grov hockeyfrilla.) Min mamma sa att det var "populärt" då, vilket det var, men jag var i stort sett den enda ungen i hela Svärtinge som hade den där fula j*vla frisyren! Sen hette det "Men Johanna, ditt hår växte så!". Ofta håret självmant gror till sig en lång matta i bakhuvudet och sen en lugg som börjar bakom öronen..


 
Pappa och jag tar en liten "power-nap".

 
Tuffaste hoodtröjan. "If you think i´m cute, you should se my daddy" (Fisa i bakgrunden)

 
Jessica och jag "kissar i kors". Kände att jag var tvungen att censurera. Jessica kanske inte uppskattar om jag viker ut henne på nätet.

 
Mamma, jag och Lisa myser efter ett Nyårsfirande nångång under sena 80-talet.


 Tidig student. (Mamma tog USK-studenten)

 
Jag och pappa filosoferar på en bänk inne på Gröna Lund.

 
My little pony, fanns det något roligare? (förutom Barbie såklart..)

 
Jag "stylar" morfar

 
Jag har fått diplom från skidskolan i Fjällen/Sälen/Idre???

 
Jag och Linda har fått våra första rullskridskor.

 
Bonn-unge. Är det någon som känner igen glassen??


Hockeyfrillan börjar göra premiär



Ögonfärg

Man vet ju att alla spädbarn föds med blåa ögon. Sen efter ett par månader så ändras färgen (om barnet inte permanent kommer ha blåa ögon såklart) till någon helt annan färg. Men i mitt fall så hade jag blåa ögon fram till jag var 6 år! Sen när jag blev 7 så fick jag ljus grå-grön. Och nu i vuxen ålder har jag helgröna ögon. Är inte det lite märkligt? Eller är det något som är "typiskt" grönögda?





Första bilden är från ett fotot när jag är 5-6 år. Andra bilden är från skolfotot i 1an. Nedersta bilden är från något år tillbaka. Alltså min aktuella färg. Stor skillnad va??


dizzy day


Idag har jag varit allmänt snurrig. Känns som jag håller på att utveckla en liten cp-skada. Har verkligen försökt att göra mängder av nyttiga saker idag, för nu när jag är sjukskriven i 2 veckor säger Mikael att jag är en s.k "hemmafru". Och man vet ju vad en hemmafru ska göra. Precis allt i stort sett. Så jag gick upp kl 10 och åt, sen resten av dagen har jag varit igång med olika projekt i princip hela dagen, fast när jag tittar mig omkring så vet jag knappt vad jag har styrt med. Ibland vet man att man har gjort bra saker som att rensa i lådor, fixa garderoberna, m.m. Alltså sånt som inte syns, men inte ens det kan jag skylla på idag. Min vision är att när Mikael kommer hem från jobbet så är maten klar och det är framdukat till middag. Allt är tipp topp och rent hemma. Han tittar på mig och säger "Herregud va du har varit duktig idag. Det du har åstadkommit idag, hade tagit 2 veckor för en annan!". Men så är inte fallet i det här hemmet.

Fick för mig att baka kladdkaka idag för första gången i mitt liv. Den blev så otroligt äcklig. Den t.o.m såg ut att smaka äckligt. Platt blev den också. Förstår inte vad som gick snett. Hade i exakt mängd av allting från receptet och min bakform var exakt 24 cm i diameter. Så hur tusan kunde jag misslyckas?? Bilden på internet såg mycket godare ut. Kan det vara ugnens fel? Att det är ugnens fel att den både ser och smakar äckligt? Måste nog ta upp det här med vaktmästaren så vi får en ny spis.






Tänkte redovisa våran mysiga fredag med lite bilder:

        


Allra käraste syster

Ni minns väl den här novellfilmen av Astrid Lindgren? Jag älskade den när jag var liten!


Filmklipp

Har skaffat mig ett konto på Youtube nu. Tyckte hela grejen var så spännande att jag blev pirrig i magen.
Anledningen till att jag har skaffat mig ett konto där är för att kunna ladda upp videoklipp och sen kunna klistra in dom i min blogg. Så här kommer mitt första videoklipp här på bloggen:

Beskrivning: Jag, Olivia, Tole och Nie har festat i KBG och sitter i en taxi på väg in till "stora staden" för utgång. Den som tjattrar mest under inspelningen är självfallet Nie. Största ordbajsaren ever.
Så här är det jämt när vi ses, oavsett hur längesen det var sist vi sågs. Samma glada stämning, samma tjafs, samma hysteri, samma underbara känsla.






Min brudklänning?


Av dom 4 klänningarna jag laddade upp i ett tidigare inlägg fick jag höra av mina vänner vilken dom tyckte var finast. Har funderat mycket på vilken klänning jag skulle vilja ha, och jag har till 95% bestämt mig nu och det blev den klänningen som blev minst omtalad. Klänning nr 3.
Jag tycker den är otroligt vacker. Den är slät och enkel men ändå lite "gammaldags" med spetsdetaljerna. Känner mig riktigt nöjd över mitt val. Nu hoppas jag bara att jag inte ångrar mig, igen. Risken finns väl, men så länge jag slutar att leta vidare efter klänning så står mitt beslut kvar vid att jag vill ha klänning nr 3.
Känns bra att jag inte blev påverkad av andras åsikter. Men tack alla som delade mig sig och skrev vad dom tyckte!

Här har vi den eventuella vinnaren!






Fridaycuddle.

Jag har alltid älskar Top Model, men upptäcker ibland att jag är lite sarkastisk över vissa upplägg och kan tycka att det är lite fjantig hysteri över vissa saker. Som tex när Tyra dyker upp och dessa wannabe-modeller blir helt tills sig och skriker för fulla muggar tills luften ur lungarna är totalt slut. Då kan jag inte låta bli att skrika "Jaaa..iiiihhh, OH MY GOOD!!" på ett nedlåtande och ironiskt sätt. Jag blir faktiskt lite besviken på mig själv när jag gör så, för jag älskar verkligen Top Model. Måste sluta upp med det. Jag saboterar programet för mig själv."Oh my good, NIGEL BARKER is goona shoot our picture this week, and i am SO nervous. OH-MY-GOOD!"


Nu när jag har varit hemma från jobbet rätt mycket har jag börjat reagera på allt som händer i trapphuset och jag har kommit fram till att så mycket plingande det är på grannes dörrklocka under en dag har vi inte ens på en vecka. "Hej, är Anton hemma??"
Dom som plingar på hos oss är vanligtvis mamma, syrran, Lisa, Adde eller Jehovas.


Nu dricker jag och Mikael rötjut. Som vi har infört som en fredags-tradition. Sen blir det matlagning och mys. Fredagsmys. Det ska man ha. För det säger dom på radion.


  SKÅL OCH TREVLIG HELG TILL ER ALLA! // Johanna.


My walking-closet

Har äntligen blivit klar med klädkammaren. Innan hade vi allt möjligt skit där inne, men nu har jag tagit över. Nu är det bara MINA kläder där inne. Dock fick inte ALLA kläder plats eftersom det finns för få byråar och galgar, men det får bli ett senare projekt. Får vara nöjd så länge.

   


Sen har vi även nytt databord nu. Fick pappa och Annelis gamla, så det kändes skönt att kunna skicka vårat förra databord till grovsoporna.

 Här sitter man bra!    Pappsen & jag


Ett annat projekt vi har gjort här hemma är 2 hyllor på väggarna till katterna. Jag köpte hyllor och konsoller på IKEA som vi klädde in med tyg. Så förra veckan satte jag äntligen upp dom på väggen och det blev en populär plats för kattskrällena.

   



 Magen är normal idag! Jippie! Om bara smärtorna kunde försvinna också..

100 dresses

Nu har jag fått reda på måtten gällande brudklänningen jag ville ha. Den är ca 20 cm för kort! Kan ju inte gifta mig i en klänning som har knickers-längd. Trist. Men har pga detta hittat en jätte bra sida med jätte fina brudklänningar! Kan inte ens bestämma mig nu. Nästan alla som jag har sparat i min lilla mapp på datan är av samma stuk bara att det är vissa små detaljer som skiljer sig. Vilket gör det hela mycket svårare. Man måste tyvärr internetbeställa dessa, så det är ju inte läge att ångra sig när man väl har gjort sin beställning.

Annars kan jag alltid hyra en brudklänning, men det känns som att det inte skiljer så mycket i pris och då kan jag ligga gärna lägga ett par extra tusenlappar och få behålla klänningen. Då kan jag röja hur mycket jag vill i klänningen utan att det kostar mig något extra när jag lämnar tillbaka den. När min syster och Johan gifte sig kvätte jag grogg på hennes klänning, samt hällde ett helt glas med Rom och Cola över Johans hyrda brudgums-skjorta..

     

Ser ni? Knappt någon skillnad på dom. Vilken tycker ni är finast, respektive fulast? Känner att jag behöver lite råd utifrån, för Mikael tycker ju att allt "är fint!".

Det här har vi (mest jag) även kommit fram till att vi ska ha på vårat bröllop. Nu blir det mycket bröllops-snack här, men jag kommer nog tröttna snart ska ni se. Eller så blir det värre ju närmare bröllopet vi kommer..


    
  



Skulle behöva en Wedding-planer..

shit-pomfritt

Nu är det gjort! Nu är det äntligen gjort. Har skjutit på det i en vecka nu, så idag kände jag att det var nu eller aldrig. Det blir ju aldrig bra om man skjuter på saker för länge.. Så nu är jag nöjd över mig själv.

Men detta var nog det mest motbjudande jag någonsin har gjort. Detta ligger höst upp på min 10-i-topp lista över vidrighet. Fy, usch och blä! Men som sagt, nu är det iallafall gjort.

Förra veckan var jag på miniakuten och träffade min läkare som jag även ska träffa den 19 oktober på min ordinarietid. Hon var helt underbar. Är så himla glad att jag fick lista mig på Såpkullen, så jag slipper dom på Kneippens vårdecentral. Hon skrev ut Papaverin åt mig, som tyvärr inte hjälpte mot magsmärtorna. Sen fick jag lämna 5 rör med blod, så nu ska dom kolla köldkörteln, levern, vita och röda blodkroppar, bakterier m.m. Hoppas dom hittar något, fast något ofarligt, så jag kan få hjälp med detta.

 Varje gång jag har tagit blodprov vill jag bli blodgivare. Tycker att själva processen är så smidig och man vet att blodgivning är en väldigt uppskattad gärning. Men med tanke på att jag har lågt blodtryck vissa dagar och blir jätte yr så tänker jag om. Har redan kollat mina blodvärden tidigare när jag var blodgivare i Oskarshamn och dom var perfekta, men jag tänker just på yrseln. Det får bli ett senare projekt.
2010 - Bli blodgivare!

Igår hade jag så sjukt ont i magen. Den var uppsvälld och stenhård. Var tvungen att ta kort på eländet!

    

Känns inte alls roligt att ha en sån här mage. Sen gör inte bilden rättvisa, för jag såg mycket mer uppsvälld ut i verkligheten. Många skojar om att jag kanske är gravid eftersom magen är så "putig", men isåfall har jag varit gravid i över 3 år.

What Jonie needs

Nr. 1    Nr. 2Nr. 3  

Nr. 4
 Nr. 5    Nr. 6

Nr. 7
Nr. 8 Nr. 9  

Nr. 10
  Nr. 11  Nr. 12

Nr. 13   Nr. 14   Nr. 15  

Nr. 16
  Nr. 17

--------------------------------------------------------------------------------------

Nr.1
Den här brudklänningen har jag blivit förälskad i. Så om måtten passar hade jag tänkt köpa den. Men risken finns att jag ångrar mig och hittar någon annan...

Nr.2 Den här jackan från Abercrombie & Fitch har jag dreglat över i ca 3 år nu, men har aldrig kommit till skott och köpt den. År 2009 är kanske rätta året att göra det? Vet dock inte om jag vill ha den här naturvita, den bruna eller den gröna..?

Nr.3 Den här underbart mysiga munkjackan från Abercrombie & Fitch ägde jag för ett par år sedan, men hade lyckats skicka efter en för liten storlek så jag fick sälja den. Så nu måste en sån inhandlas på nytt en vacker dag.

Nr.4 Dessa UGG vill jag ha, men äkta UGG är ruggigt dyra, så just nu får jag bara dregla, tills dom antingen tillverkar en billig kopia eller tills den dagen jag blir snuskigt rik.

Nr.5 Älskar Tigi´s "S Factor" serie. Men ska man ha hela kittet så får man räkna med att lägga ut ett par tusenlappar. Har iallafall snart shampot och balsamet. Alltid nåt!

Nr.6 Denna söta munkklänning är snart min!

Nr.7 Tidernas mest älskade parfym, enligt mig. GAP´s "grass". Den tillverkas inte längre och det är med stor sorg. Har letat i snart 10 år. Många företag i USA har framställt denna lukt i olika sorters oljor och annat skit, men det är ju inte samma sak. Sen vet man ju inte om den luktar likadant om man skulle skicka efter en sån olja. (Jobbigt att vilja ha något som är helt omöjligt att få tag i). Den slutade att tillverkas runt 1999, så dom äkta parfymerna som vissa säljer på Ebay från USA måste ju vara super gamla idag och det vill man ju heller inte köpa.

Nr.8 Denna "Flower" lampa finns att köpa på MIO. Den kostar drygt 1.400 kr. Men då är frågan, är man verkligen sugen på att lägga så mycket på en lampa?

Nr.9 Sängen "Venice" från MIO ligger högt på Mikaels och min önskelista just nu. Den kostar över 7000 kr, exklusive sängbord. Men oj så fin den är! Älskar det koloniala stuket.

Nr.10 Har börjat kolla runt efter lite snygga underkläder till bröllopet, och det här är väl en redig vinnare? Frågan är ju bara hur pass skön den är.

Nr.11 Något som också ligger högt på våran (mest Mikaels) önskelista nu är en 42" platt-tv till vardagsrummet. Tycker visserligen att den på 32" vi har nu passar bra, men Mikael tycker att det är en "sovrums-tv" plus att han inte gillar att tvn vi har nu är i färgen grå. (vilket han tyckte var SUPER BRA när vi köpte den eftersom allt damm inte syns då..)

Nr.12 Desperate-boxen från säsong 4 är ETT MÅSTE!

Nr.13 Likaså 3e boxen av Prison Break.

Nr.14 Skulle vilja ha heltäckningsmattor, finns inget skönare! Speciellt i sovrummet. Nackdelen är ifall man spiller något på mattan. Eller om någon utav katterna kräks, kissar, bajsar, kanar, eller äcklar sig i största allmänhet.

Nr.15 Har velat ha en overall i flera år nu, men tydligen är inte det "modernt" för vuxna. Utan det finns bara för barn, eller så finns det endast sportiga overaller för typ snowboard -och skidåkning. Jag vill ha en tight och snygg overall!

Nr.16 Denna fondtapet är to die for! Skulle vilja ha den inne i vårat sovrum. Men har hittat den via en blogg på google.se så jag har ingen aning om vart man kan få tag på den. Så det får bli ett senare projekt när vi bor i hus. Känner ingen större lust att fixa till en hyresrätt som vi ändå inte tänker bo på kvar i. Förr eller senare så flyttar vi till hus. Då får man ta tag i alla roliga projekt.

Nr.17 Duschkabin! Behöver inte längta länge till. I slutet av 2009 så ska dom renovera om vårat badrum! (finally!!) Så då slänger vi ut badkaret och får duschkabin istället. Sen får vi även golvvärme, förstå vilken lyx! Känns skönt att få badrummet omrenoverat utan att det kostar oss en spänn! Vi kommer heller inte få någon hyreshöjning, vilket jag trodde först.

Oj, va mycket jag vill ha! Och då är det här bara dom grejerna jag kunde komma på just nu..


Mördarbrudarna

Idag är det lite julstämning hemma hos Nimvall/Petersson. Toalettpappret har tagit slut så man får torka sig med julservetterna idag! Gällande toalettpapper så är det den enda saken vi aldrig lyckas köpa hem i tid innan den sista rullen är slut.


Igår började jag läsa lite. Läser nu "När blodsbanden brister". Jag gillar verklighetsbaserade böcker, men samtidigt som jag gillar att läsa dessa böcker blir jag även lika förbannad som fängslad. Att vissa människor kan bete sig så som dom gör och utsätta andra människor för deras sjuka tortyr. För er som gillar verklighetsbaserade böcker där man får en stark inblick i vad som faktiskt försigår bakom stängda dörrar, rekomenderar jag denna bok! Flera boktips på verklighetsbaserade BRA böcker:

    

Roliga böcker som bör läsas:

    



Har börjat uppskatta tvn dom senaste veckorna. Tidigare följde jag aldrig några program, förutom typ NCIS eller någon annan krim-serie. Men nu går det rätt många bra program. Nåt jag trodde att jag a l d r i g skulle följa är "Ensam mamma söker", men jag är helt fast! Tycker hela upplägget är så himla gulligt och charmigt. Har redan bestämt vilka jag tycker tjejerna ska välja, och jag kommer bli mäktad besviken om dom väljer någon annan!

Helena borde välja Christian eller Oscar. Christian är ca 40 år, jobbar som polis och har 2 egna barn. Seriöst sett borde hon välja honom. Oscar är 25 är, studerar och har inga egna barn. Men om man bortser från att han är yngre så är han ett säkert kort! Det kan hända att jag resonerar så här bara för att jag själv är lite kär i Oscar!

Jag vet att det är jätte ointressant att läsa om vad jag gillar för program eller böcker etc, men jag skriver för min egen skull. Jag tycker det är jätte intressant! (?)
Veckorna erbjuder även Svenska Hollywoodfruar, Hells kitchen, Lyxfällan och Idol.


Den 31 oktober har jag bjudit in mina bästa vänner från Oskarshamn. (Gamla mördarbruds-gänget).
Trodde faktiskt inte att någon skulle komma med tanke på att 80 % inte bor kvar i Ohamn längre utan bor i olika städer runt om i landet, vilket gör att endel av dom har lååång resa till Norrköping. Men hittills har 3 utav mina bästaste tjejer redan bestämt sig för att komma! Hur kul som helst!
Väntar fortfarande på besked från 2 utav dom.


 Klara från Uppsala kommer.  Janna från Lund kommer.

 Olivia från Malmö kommer.  Asja från Sthlm, vet ej

 Nie från Ohamn, vej ej.  TeWe bosatt i Australien, kommer ej.

 Tole från Ohamn, kommer ej.


Trist att Tole och TeWe inte kan komma, men Tole jobbar och TeWe, ja, hon bor ju i Australien så det är ju inte så konstigt kanske. Håller tummarna för Asja och Nie. Då blir vi iallafall 6 vänner som "återförenas" iallafall.



Människans kapabilitet

Läste Klaras blogg nyligen där hon skrev om ett program på SVT som handlade om en man vid namn Ragnar Bengtsson som ska testa om han kan få igång sin egen mjölkproduktion för att så småningom kunna amma. Har själv inte sett programmet men har funderat mycket kring detta sen jag såg "Boston Tea Party" på Kanal 5 då dom faktiskt tog upp den här frågan. Dom frågade bl.a om det ens var möjligt för en man att få igång en egen mjölkproduktion och hur det skulle gå till. Och tro det eller ej, men fallet är så. När jag hörde det första gången tyckte jag att det lät helknäppt, men det är bara för att det är nytt, man har inte skådat det förr och man är van vid att det är en KVINNA som ska amma sitt barn. Tror att kroppen är kapabel till mycket mer än vad vi tror, bara att man inte har testat eller undersökt alla häftiga fenomen kroppen antagligen skulle kunna åstadkomma. Ta djur t.ex, en hund har normalt sett 6 bröstvårtor, men får hon många valpar kan hon "odla" fram extra-bröstvårtor. Dom är visserligen inte funktionella, men dom finns där.


Vad jag vet, så är mäns bröstvårtor ofunktionella och saknar mening. Dom finns ju knappast där för eventuell piercing? Så om man nu har upptäckt att män kan amma, så vore väl det toppen? Då kan man verkligen dela upp föräldrarskapet 50/50. Vissa kvinnor kan ibland inte få igång någon mjölkproduktion och tvingas ge barnet modersmjölksersättning istället. Då är det väl ett ypperligt tillfälle om pappan kan amma barnet? Hur gjorde dom förr, när mjölkersättning inte fanns? Eller var det kanske så, att männen ammade på den tiden, bara att vi inte vet om det?


Allt sånt här känns egentligen så "udda" och "främmande", men det är ju bara för att vi inte vet bättre. Om ca 10 år kanske det här är jätte vanligt med att båda föräldrarna ammar och då är det ingen som tycker det är konstigt, för då är det "vardagsmat". Tycker det är så tråkigt att vissa människor är så enkelspåriga och rädda för att ta ett steg längre i utvecklingen.


Men för att framföra min egen åsikt gällande eventuella "biverkningar" av att en man ammar, är att jag skulle inte bli så förtjust OM mannen fick bröst pga mjölkproduktionen. För det, enligt mig, är inte manligt. Tror heller inte att en man skulle bli så glad över det. Men det är häftigt att möjligheten eventuellt finns där. För dom som vill.


"Vi mammor får alltid dra det tyngsta lasset under dom månaderna barnet ammar för vi är "the only bar in town" och männen kan inte hjälpa till på något sätt eftersom dom inte har möjligheten att amma sitt barn, men nu, när det väl kan bli så, så tycker många kvinnor att det är äckligt. Känns som att endel kvinnor har klagat över detta bara för att dom KAN och för att dom kanske tror att det är OK att klaga eftersom pappan aldrig kan hjälpa dom med den "bördan".


Att låta Mikael få igång en egen mjölkproduktion är inget jag skulle föredra i dagens läge, men för dom män som vill borde verkligen göra det! Alla har väl rätt att göra hur dom vill så länge möjligheten finns? Blir så sur på dom människorna som säger att det är "äckligt" eller "frånstötande". Varför ska dom yttra sig? Dom männen som tänker testa detta ska väl inte amma DITT barn heller?? Acceptera att folk tycker och tänker olika. Så har det alltid varit. Sen kan man väl ha åsikter och synpunkter på vissa saker, men så länge det inte skadar någon annan, så borde man bara ta och hålla käften!


Varför flyga när man kan åka tåg? Varför åka tåg när man kan åka bil? Varför åka bil när man kan åka häst och vagn? Varför åka häst och vagn när man kan stanna kvar i sin lilla by och slippa se vad som finns där ute?

Kanske lite dålig jämförelse, Men allting handlar hela tiden om utveckling. Alla förändringar är läskiga eller konstiga i början, tills det blir en del av vardagen. Om en man kan få igång en mjölkproduktion, så måste det väl finnas en anledning?


Tycker även det är jätte häftigt att Thomas Beatie, en MAN, födde en liten dotter. Han har visserligen kvar sina kvinnliga fortplantningsorgan, vilket gjorde att han kunde föda barn, men utseendemässigt sett är han en man. Och han födde fram en liten flicka. Otroligt häftigt! Min pappa sa en gång, att om han fick vara kvinna för en dag, skulle ha välja att föda barn, för det är en upplevelse han aldrig kommer uppleva.

 Thomas Beatie


Jag ser fram emot att höra om den första mannen som lyckas amma sitt barn. Skit spännande!


RSS 2.0