Mitt 2010 del 1


2010 har warit ett wäldigt händelserikt år för mig. Ett sjukt bra år faktiskt, hur kan 2011 slå det mån tro? 2010 har lagt ribban högt om man säger så. Här nedan har jag walt ut ett par härliga guldkorn som jag will dela med mig aw:

Januari
Nu är det 2010 och jag kan säga "I år ska jag och Mikael bli man och hustru". Bröllopet känns mer werkligt än någonsin och jag började planera lite mer ingående.
Jag permanentade mig och Carro fyllde 23 år. Då fick jag upplewa hur det är att gå på toaletten medans en okänd kille står bredwid och kräks i handfatet. Om det nu är ett guldkorn wet jag inte, men man är en upplewelse rikare.

 

Februari
Jag åkte till Linköping och hälsade på en gammal killkompis från grundskolan. Samma helg war det äwen 50-årsfest eftersom twillingarna Rudin fyllde 25 år.
 

Mars
Jag började knapra Champix och den 19 mars war jag rökfri efter ca 11 års rökande. (still am)
Hade äwen "perukparty" hemma hos mig.

 

I Februari blew äwen wåran badrumsrenowering klar, efter att man hade duschat och gjort sina behow i en barack ute på gården i 6 weckor så war det en fröjd att få tillbaka sitt badrum.
 

April
Ola fyllde 25 och firade det med en stor Disneyfest.
 

Det war äwen Tatueringsmässa i Norrköping i april, då passade herr och fru Ankarfyr på att hälsa på oss.
Johan "bigfatjoe" Ankarfyr tatuerade mig. Jag walde att tatuera in dom tre wise männen som spelar saxofon som jag målade på religionslektionen när jag war 7 år.

 

Maj
Hela maj bestod typ bara aw en massa fester och grillningar. Det war bl.a 103 års kalas ute i Swärtinge då Marita, Jessica och Camilla fyllde år. Jag och Lisa hängde med Carro på hennes personalfest, grillning hos Adde ett x-antal gånger, grillning hos Clara och Jimpa, tjejhäng hos Carro och jag blew klar med plugget på Sensus.
Och wiktigast aw allt, sommaren kom med stormsteg!

 
 
 

Juni
Midsommar firades ute i skärgården på Carros mormor och morfars sommarställe.
Endel aw oss Kbg-tjejer träffades på en trewlig tacofest hos Klara i Oskarshamn. Anneli fyllde 50 och firade det med en stor fest! Dagarna bjöd föröwrigt på utflykter, Aquagolf, wolleyboll i Wasaparken, häng på Trädgård´n m.m.
Jag och Mikael firade äwen 5 år tillsammans den här månaden.

 
 
 
 

Juli
Jag fyllde 25 och Mikael, mamma och min syster hade planerat en öwerraskningsfest åt mig. T.o.m släkt från Oskarshamn hade kommit för att fira mig! Juli bjöd äwen på massor aw fest, skärgårdshäng, Lars Winnerbäck konsert och Munken in the park. Poolbadande ute i Kwarsebo och mängder aw sol och fräknar.
Bröllopsstressen börjar göra sig till känna. Tjejerna kidnappade mig för att uppwakta mig och ställa till med en massa bus. Äwen kallad "Möhippa" :)

 
 
 
 
 

Augusti
Den här månaden är den bästa månaden i mitt liw. Mycket hände men jag wäljer att enbart nämna det wiktigaste. WÅRT BRÖLLOP! Jag och Mikael blew herr och fru Nimwall.

 
 
 

September
Jag och Mikael "blew med hund". Han heter Hero och är en golden retriewer.

 
 


Fortsättning följer...


Julafton x 5


Enda sen jag och Mikael blew tillsammans så har wi firat jul ihop. Det har arit själwklart för oss från första början. Aldrig att i skulle ilja sära på oss under en sån wiktig dag. Sen har wi såklart firat artannat år med respekties sida för att det ska bli rättwist.
Har lite bloggtorka just nu så därför tänkte jag göra ett litet inlägg öwer wåra 6 jular wi har haft ihop.

Julafton 2005, hos min syster i Swärtinge

    
  

Julafton 2006 hos syster i Swärtinge
    
  


Julafton 2007, först lilljul i Elsemar dagen innan, sen julafton i Blekinge
       

Julafton 2008 hemma hos oss
              

Julafton 2009, först lilljul i Elsemar sen julafton i Blekinge
    
    
    
   

Tänkte awsluta detta inlägg med ett par fina bilder wi tog förra julen när wi stannade i Tindered på wäg ner mot Oskarshamn

    
Vår Julafton
Hero fick ha rosett på sig på julafton (i typ 10 minuter, sen försökte han äta upp den)


Hero wäntar på tomten..


Min fina make war julfin


Lilla jag


Wid klockan 11 war det gröt och skinkmacka ute i Swärtinge hos syster


Barnen skulle fira jul med sin pappa så wi passade på att ge dom deras julklappar


En glad liten Oliwer med sitt nya lego


Wilma är tjej och öppnar därför sina julklappar aningen långsammare än sina brorsor


Wilma


På wäg till mamma för att fira julafton
Glöggdax. Kalles mamma och pappa war också med på julafton. Kul med ett par "gamlingar" i sällskapet då jag warken har mina mor- eller farföräldrar i liw.


Wärldens bästa och finaste mamma


Julmaten börjar dukas fram.. Någon werkar wara sjukt laddad..


Julklappsutdelning pågår
Systrar <3


Jag och Anna slåss om dom röda och swarta Nonstopen


När i kom hem kl 01.30 war wi nöjda, mätta, glada och lite runda om fötterna!
GOD FORTSÄTTNING ALLESAMMANS!

5 ½ år


Igår wa det julafton. En jätte bra sådan. Mamma hade styrt iordning med supergod mat och gjort det så fint hemma hos sig. Wi war 7 pers i år fast utan barn för dom war hos sin pappa. Det känns tomt när inga barn är med, men nu har syrran bytt i fortsättningen så hon har barnen när wi firar jul i Norrköping.
Jag och Mikael stannade kar hos mamma till klockan 01.30. i ille inte sluta fira jul helt enkelt. En utaw dom mysigaste dagarna på året enligt mig.
Men nu är julen öwer och jag har redan börjat plocka ner julpynt. Jag blir helt anti tomtar och pynt så fort julen har passerat. Sen tycker inte jag det passar att ha julpynt på Nyår.

Idag firar jag och Mikael 5 ½ år! Herregud wa tiden har gått fort. Tänkte på min syster idag. När hon war lika gammal som mig så firade hon 11 år med sin dåwarande. Då känns 5½ år så mycket.

Nu wäntar wi på att maten ska bli klar så wi kan ha en mysig middag tillsammans! Lite senare kommer Lisa. Juldagen är ju en festdag enligt dom flesta, men inte så mycket för mig. Har typ aldrig orkat engagera mig i att gå ut på juldagen då man får köa i 100 år för att komma in nånstans.. Men ett par glas win slinker ju alltid ner. Wi har äwen en skumpa som ska öppnas ikwäll dagen till ära.Jag och Hero på wäg till mamma för att fira jul!

Min man hatar mina filminspelningar från 80-talet


Man måste ju älska ärlighet!

Jag: Åh, wa sugen jag blew på att titta på filminspleningar från när jag lussande när jag war liten!
Mikael: Näe Johanna, det är inte jag.
Jag: Men wadådå? Kom igen!
Mikael: Nä, för det är så jäwla tråkigt rent ut sagt. Du får hellre noppa bort wartenda hårtstrå från min pung. tråkigt tycker jag det är att se filmer från när du war liten..
Jag: Så det är ett bestämt nej alltså?


Glöggmys hos Carro & Martin


Ikwäll war det glöggmys hos Carro och Martin! Hon hade gjort julgodis, egen gröt och grilljerat julerumpan helt själw för första gången! Toppbetyg till henne! Sen hade i julklappsbyte fast med tärningsspel. Fast utan tärning då Carro och Martin inte ägde någon, så det blew tärning på Mikaels iphone (tänk wa bra en iphone kan wa ibland...)
Hero fick också följa med, så han får öwa sig på hur man beter sig borta. Men han luktade mest äckligt i munnen och snurrade runt som en liten skållad råtta. Tur att han är så söt att det wäger upp hans lite negatiwa betéende. Fattar ju såklart att han tycker det är swinkul att utforska ny mark och träffa nya människor, men det är ju nu dom präglas. Man måste wa lite kritisk.

Så här såg kwällen ut:

Joars present som han hade med sig. Han fick högsta poäng för "finast inslagning"


"Why bother" som Lisa sa gällande Joars presentsnörning


Jag wann kex från Scottland (på baksidan stod det Contains: milk, wheat, gluten)
Det får bli bjud-kex


Mikael wann en uppfinning från Saga Form som man tar ut formar från ugnen med utan att bränna sig.


Martin wann små "Mincemeat pie" bakelser från Scottland


Lisa wann en röd dessert skål med choklad i


Joar wann bokstäwerna L-O-W-E som man ska fästa på wäggen. Ser han inte ruskigt nöjd ut??
(Mannen som har t-shirtar med tryck som HATE, RAGE eller DIE på.. typ)


Niklas wann en Pac Man mugg


Therese wann en labyrint-boll


Carro wann en radio/högtalare till MP3


Tack alla för en trewlig kwäll! Det borde a jul oftare så man kan få fler roliga paket, dricka mer glögg och äta fler skinkmackor!

Loppmarknad


War ju som tidigare skriwet hos Clara igår på loppis. Om ni undrar warför jag skrier med dubbel-w är för att jag idag lyckades wälta ut min kaffekopp öwer hela laptopen.. Så nu fungerar inte enkel-w. Alla andra tangenter fungar. Skumt. War ju LAGOM roligt att behöa berätta det för Mikael när han kom hem idag eftersom han alltid klagar på att jag tar sönder saker.
Så här såg min dag ut hos Clara!


Hero fick följa med..


Clara försöker slå Hero med ett underlägg..
Det åts muffins och pepparkakor och det dracks Blossas wanliga starkglögg och en ny wariant med chokladsmak.
Chokladglöggen luktade blod, men det gick ner det med.


Malin och min kompis Liam som har tuffaste luggen!


Mitt lilla klädberg. Eller en liten del aw det iallafall.

Tack Clara för en jätte kul dag :)Våga vägra Facebook på semestern!


Den där Thailandskroppen jag hade tänkt skaffa mig vill inte riktigt göra sig till känna... Jag kan verkligen inte dra ner på portionerna och jag orkar knappt göra 5 situps..
Om man kanske skulle dra på sig lite skörbjugg och bajsa sig smal? Låter mycket smidigare än att träna iallafall.

Idag var jag hos Clara på loppis! Herregud va mycket snygga kläder hon sålde. Allt för antingen en 5a eller en 10a styck. Mycket billigare än så kan det nog inte bli. Fick nog med mig 20-25 plagg hem + en massa annat roligt. Det var så mycket att Mikael fick komma och hämta mig eftersom jag inte klarade av att få med mig allt hem. Hade antingen fått lämna kvar lite av grejerna eller lämna hunden... tufft beslut ju.

En annan sak som jag stör mig lite på (en vill ju bare störe se) är att nästan alla som åker utomlands hänger inne på Facebook hela jävla tiden! Seriöst, kan man inte ens låta fejjan va när man är utomlands?? Jag kan ärligt talat reta ihjäl mig på det. Sist vi var i Thailand så rörde jag inte ens en dator.
Nu skriver folk så här:

"Är framme i blablabla nu, så underbart det är, kommer aaaaaaaaaaaldrig komma hem igen"
Nästa uppdatering:
"Guuud så underbart det är här. Sola och bada varendaste dag, man kan inte göra annat än att älska värmen"
Nästa:
"Herrejösses så bra vi har det här i utlandet, hotellet är fint, maten är god och vädret är toppen"
Nästa uppdatering:
"Åh, bara en vecka kvar, buhu, vill inte åka heeeeeeeeeeeeeeem"

Man ba, men sluta häng på facebook och gå å bada istället då för helvete!!!!På en camping i Tjeckoslovakien


Nu ska jag dela med mig av en märklig händelse från när jag var liten. Det här en en historia som verkligen bevisar att världen är bra liten.

När jag var 5 år så var jag och min familj på bilsemester och vid ett tillfälle stannade vi till på en camping i dåvarande Tjeckoslovakien. När vi hade sovit där en natt så berättade min pappa för mig att en flicka hade kommit fram till honom och frågat efter mig på morgonen när jag låg och sov. Flickan kunde inte svenska utan hade haft med sig sin pappa som hade pratat antingen tyska eller engelska med pappa.
Pappa lovade att han skulle säga till mig att gå bort till deras husvagn när jag hade vaknat. Jag var typ rädd för utländska barn när jag var liten så pappa fick nästan tvinga mig att gå bort till flickan.
Det visade sig att flickan som hade frågat efter mig hette Zandra och hon var lika gammal som mig. Sen hade hon även en lilla syster som hette Jasmina. Vi lekte nästan hela dagen för sen skulle vi båda åka vidare.
Pappa hade pratat med hennes släktingar på campingen och dom hade berättat att dom var från Bosnien och var på väg till Sverige i förhoppning om ett bättre liv. Vart i Sverige dom skulle bosätta sig visste dom inte.
Jag, Zandra och Jasmina sa hejdå till varandra och fortsatte våra resor på varsitt håll och antog att vi aldrig skulle ses igen.

När jag blev 7 år var det dags att börja första klass. Många nya ansikten första dagen. Många man kände igen sen tidigare och många nya. Sen fick jag syn på en utländsk tjej med stort brunt lockigt hår... Jag kände igen henne men kunde inte riktigt placera henne. Bakom henne står en kvinna som jag också kände igen. Dom tittade tillbaka på mig som om dom slogs av samma tanke. Det visade sig att det var Zandra och hennes mamma som jag hade träffat i Tjeckoslovakien 2 år tidigare. Vi vinkade genast till varandra och blev därefter bra kompisar!

Vad är oddsen att dom skulle bosätta sig i Svärtinge av alla ställen i hela Sverige? För det första så är det nästan osannolikt att det ens händer, sen på den tiden bosatte sig nästan inga utländska familjer i Svärtinge heller. Så det var i sig väldigt udda också.
Ni Norrköpingsbor kanske vet vem jag pratar om, Zandra Zukanovic heter hon.

Det här är iallafall den mest otroliga händelse jag har upplevt och jag minns det som igår.

Olympus SP-600UZ


Nya kameran kom för ett par dagar sen. Jösses va många olika sorters inställningar det finns. Är fortfarande en noobie, men jag lär mig nog så småningom.
Här kommer lite fina bilder på Hero, som börjar bli ganska stor nu.


Hittills är jag iallafall nöjd med kameran, inställningen ovan heter "Pine hole" och jag älskar färgerna.

47 dagar kvar


47 dagar kvar till Thailand! Jag ser fram mot:


Paradiskänslan


Sol och bad på kritvita stränder och turkost vatten


Middagar på fina uteserveringar


Vackra öar att besöka (Poda på bilden)


Bo "billigt" men helt i min smak, då jag älskar deras stil!


dom här saknar jag dock inte. tycker det är jätte äckligt när dom springer över tårna när man går barfota på stranden på kvällen...


Vi ska vara 3 veckor i Ao Nang och Koh Lanta, har du något bra resetips till oss? Nåt ni själva kanske har besökt nångång eller hört talas om? Vill gärna ha tips om utflykter, sevärdheter, vackra öar att besöka m.m.El Shisha


Ända sen jag började röka vattenpipa så har jag fått höra både det ena och det andra från folk runt omkring mig. Jag VET såklart att det inte är hälsosamt på något sätt och jag VET att det är röken man drar i sig som är skadlig trots att det inte är någon niktonhalt över 0,05 % i tobaken men helt ärligt så skiter jag faktiskt i det. Det finns så mycket i våran vardag som man brukar eller tillsätter kroppen som är skadligt. Hur man än lever så lever man mer eller mindre osunt nångång i veckan.

Här är en lista på sånt jag anser är onyttigt, jag behöver nog inte skriva ut varför det är onyttigt för det vet nog alla. Sen är det väl en fråga hur ofta man exempelvis äter godis eller dricker sprit m.m.

Här kommer min årskunsumtion:

Vin = ca 50 liter/år (den kvoten är ganska hög för min del)
Sprit = ca 1-2 liter/år
Läsk = ca 5-10 liter/år och det är i stort sett BARA som groggvirke då
Godis = ca 1 kg/år
Snabbmat = ca 10 ggr/år
Kaffe = ca 1800 koppar/år (även här är kvoten ganska hög)

När jag var rökare rökte jag ca 7300 cigg per år!
Nu röker jag vattenpipa ca 50-100 ggr per år.

Så kan inte jag få förgifta mina lungor med lite nikotinfri rök och ett par glas vin lite då och då?
Läxa gärna upp mig om något annat som jag faktiskt inte vet. Tycker inte att vattenpipa är något att rekommendera men för övrigt tycker jag att jag lever ganska sunt. Men nån last måste man väl ha här i livet?

Bandgeek


Var det bara jag och Mikael som hade snorgubbar i våra munspel när vi var små?


Eller är det något som alla barn gör? Spelar munspel med näsan? Annars är det nåt som bara jag och Mikael höll på med, kanske därför vi passar så bra ihop?


Ibland blir jag jätte sugen på att spela munspel och när man då är hemma hos nån som har barn tänker jag att jag kanske skulle fråga om barnen möjligtvis har ett som jag kan låna? Men sen slår tanken mig... har dom möjligtvis också spelat med näsan?


Men frågan är ju varför alla barn, iallafall på min tid, ägde ett munspel? Var det årets julklapp år 1989 kanske? Vill man att ens barn ska bli musikaliskt så är väl inte ett munspel så genomtänkt? Hur många lärde sig att ens ta en ren ton på sitt munspel? Idag skulle jag vilja lära mig munspel, men det känns lite Abbe-i-Madicken-varning på det hela.


Själv började jag spela trumpet när jag var 10 år, så lite instrument-intresse hade jag väl, trots att trumpetspelande var ett tvång. Inte från mina föräldrar men ifrån min lärare då våran klass fick det "privilegiet" att få bli en musikklass. Musse Combo hette vi först, men sen avancerade vi upp oss till att bli Music caps. Det var en klasskompis som kom på det namnet och jag vet än idag inte vad "caps" betyder.


I hela 3 år spelade vi som en orkester och i 6an åkte vi till Gotland på musikresa. Då hade alla ungdomsorkestrar från hela Sverige samlats och alla spelade. Våran klass kunde bara "som soldater tåga vi" utantill, så det blev ganska tjatigt efter en hel dagsmarsch.
Så man kan ju säga att jag har varit en bandgeek.


Så där läsare, nu fick ni lite ny matnyttig information om mig.


Lakrits-shots
Jag har verkligen ingen självdiciplin när det kommer till shots, no willpower what so ever. Jag anser mig ju ganska stark annars, men där är jag helt körd. Jag hatar verkligen att shotta, jag tycker att det är fruktansvärt äckligt, jag får alltid upp den lika fort så jag måste svälja allt igen (det är en "2 shots för 1" enligt Klara) och då är jag livrädd att den ska fara upp som en kaskad-spya rakt över bardisken. Kroppen säger ju, utan tvivel IFRÅN! Den vill ju inte ha nån jävla shot i magen.
Min shot-fobi härstammar från Bulgarien, min första utlandsresa med Klara, Olivia och Therese. Där kostade en tequilashot 5 kr. Vi drack en hel del såna. Rekordet för mig var 9 st. Efter det har jag en uns avsmak.
Men shottar i sig är inte det värsta, nej, det är LAKRITS shottarna som gör att jag bara vill lägga mig ner och dö. Jag hatar lakrits, har alltid gjort, det är så jävla salt och äckligt. Och konstigt nog så är det alltid den shotten jag åker på att shotta. Gillar alla lakrits-shots förutom jag eller?
När jag var ute med Carro på Trappan hör jag henne skrika nåt om "shots", och jag kände direkt att nu har jag chansen att säga en gång för alla att jag inte vill ha någon, men hon hörde inte utan skriker efter 2 shots. I samma sekund ser jag att bartendern häller upp lakrits-shot..

- Carro, jag gillar verkligen inte lakrits
- Äh, kom igen nu, nu kör vi!
- Men jag tycker verkligen det är jätte äckligt, äckligare än bajs faktiskt.
- LARVA DIG INTE NU!
- Eh.. (börjar få slut på motargument)

Hur som helst så slank den lilla rackarn ner iallafall, kändes faktiskt jätte gott att klunka 7 klunkar grogg efter det, för det kändes som mormors egengjorda jordgubbssaft i jämförelse med lakrissmaken.

- Fyyyyyy fan va den satt fint, skriker Carro!
Jag var bara glad att shotten höll sig kvar nere i magen.

Så frågan är, vad är det för fel på mig? Varför går jag med på det här när jag verkligen, VERKLIGEN inte vill? Jag skulle ju aldrig äta gul snö om någon tjatade, eller hoppa från en bro, eller amputera ett ben utan anledning.

Julklappslista:
willpower
selfrespect
the ability to say no

Historien om Maud


Usch, drabbades nyss av värsta hemska tanken. Läste Knivlisas blogg nyss där hon skrev ett inlägg om att inte äta upp kött som man har tagit åt sig.
Fatta, jag beställer en grillad kyckling på hemköp, testar på en ny maträtt som visar sig bli riktigt jävla äcklig så jag blir tvungen att slänga allt. Vad hade då den stackars pullan för mening med livet?
Kycklingen, låt säga att hon hette Maud, föds, växer upp i en trevlig hönsgård, blir kär i en jätte fin tupp och tycker livet leker, men sen en dag kommer hönsbonden.... Maud blir nackad och plockad. Färdas till Hemköp för att grilljeras och sen paketeras till oss konsumenter. Där kommer jag gåendes med min nya maträtt i tankarna, köper lilla Maud och tar hem henne till mig. Sen, bara för att jag är en dålig kock, ska hon slängas i soporna. Föddes stackars lilla Maud för att hamna i soporna i slutändan? Dog Maud helt i onödan??
Tänk på det nästa gång ni tar till er mer än ni orkar äta upp!

Visst va min lilla historia om Maud hjärtkrossande? Jag tycker faktiskt det, helt seriöst.


makaroner

Kom på en sak.. Har ju börjat äta makaroner igen efter många år och har uptäckt att jag äter ca 1,5 dl makaroner och blir då proppmätt. Förr kunde jag äta 3 gånger så mycket makaroner.

Samtal mellan mig och Janna för ca 7-8 år sedan
Janna: Ska du verkligen ha så där mycket makaroner?
Jag: Aah..
Janna: Men asså...
Jag: ...................
Janna: ............... själv?????
Jag: Jaa??
Janna: Sådär mycket brukar min mamma koka till hela vår familj.. och då brukar vi få rester.


Uppdatering


Känns som jag har glömt bort bloggen lite.. men så är det att vara mig, busy busy. Dagarna bara springer iväg när man.... går hemma o gör ingenting.
Här kommer lite matnyttig uppdatering ifrån mitt liv:

* Igår filade jag fötterna för första gången på typ 6 veckor, så nu kan jag nog ha storlek 38 igen.
* Hero har haft racer-diarré och sket inne i vårat sovrum 6 ggr på en natt
* Har varit på Trappan för första gången och det var ju hur kul som helst! Ska dock ha på mig en lite mer "Fattig" utstyrsel nästa gång då jag såg ut som en churchgoer i min lilla klänning...
* Idag är det bara 54 dagar kvar tills vi åker på våran efterlängtade honeymoon som går till Thailand.
* Har försökt leta efter boende i både Ao Nang och Koh Lanta men det är svårt då jag gärna vill bo för typ 50:- natten. Har tydligen blivit snål sista tiden..
* Vi (läs JAG) har rensat bland allt julpynt vi har här hemma. Mikael ville självdö på en gång och bröt nästan ihop där han satt i soffan och skrek "Neeeej, inte den tomteeeeeen!!"
* Hero har gått upp till 14 kg och har precis lärt sig att hoppa upp i sängen, där han absolut inte får va!
* Jag har sökt ett par jobb som jag hoppas på att få.

Mycket mer än så har nog inte hänt dessvärre.

Kvällens sista samtal:
- Mikael, kan vi inte äta tortillas nåndag?
- Jo, visst kan vi göra det.
- Vad är det för nåt?
- Ingen aning


Här är min kompis Marita, visst är hon söt?

inställda helgplaner


Idag skulle vi egentligen ha åkt ner till Blekinge men pga vädret, alla trafikvarningar dom har gått ut med till helgen och att våran bil precis nyligen pajade så har vi fått ställa in trippen dit ner.
Känns rent ut sagt förjävligt, för det första för att man inte vill missa dopet, för det andra för att man gjorde svägerskan ledsen och för det tredje för att vi inte ses så ofta.
Det är nu man tycker det är extra tråkigt att vi har så långt avstånd mellan varandra, men resan dit ner tar vanligtvis 5-6 timmar för oss och ska det då vräka ner snö och vara halt skulle det ta oss säkert 10 timmar, om vi ens skulle komma fram.. jag avskyr att åka bil när det är halt och trots att det är halt och mycket snö så finns det idioter som trotsar vädret och kör som galningar, vilket kan resultera i att det blir en olycka.

Tycker synd om Mikael som missar sin systerdotters dop, men det här är ju inget vi har valt själva, vi har ju inte bett om detta väder. Han var jätte deppig igår och hade så dåligt samvete.

Så nu är man hemma den här helgen istället, det får bli att julpyssla och pynta lite mer, för ut i det kommande snöovädret tänker jag inte ge mig ut i, mer än att rasta Hero.

Igår gick jag all-in på att göra egna julkort. Tidigare år har vi alltid skrivit julkort till alla vänner och släktingar men dom blir aldrig postade, så postar vi inte mina egengjorda julkort i år kommer jag gråta blod.


Krösa


Är så sjukt sugen på att börja spela rugby igen. Nu är ju inte rugbyn upplagd på samma sätt som det var när jag spelade i Oskarshamn, utan här i stan kör dom ju "som man ska". När vi spelade i Oskarshamn tränade man i ca 9 månader för en endaste match och den spelades inomhus, utan skydd. Förutom tandskydd och knäskydd. Säkert mer brutalt med tanke på att man har mindre skydd och det är bra mycket skönare att bli omkullvält på gräs än på gympagolv... spelade dock aldrig någon match. Jag hoppade av straxt innan matchen i 7an och i 9an blev matchen inställd eftersom Vallhalla inte fick ihop något lag.
Spelade som sagt bara rugby i 7an och 9an, i gymnasiet fanns inget tjejlag så alla tjejer som ville lira rugby fick mer än gärna vara med och spela med grabbarna. Nej tack tänkte jag, livet är på tok för kort för det. En tjej i min klass spelade med grabbarna och hon såg ju ut som om en traktor hade kört över henne efter varje träning.

Men jag känner att det är lite b att börja spela rugby nu, när jag är så "gammal". Jag har ju inte spelat rugby på 100 år och jag vill ju inte få chansen att börja träna med laget och typ dö första träningen. Alla ser mig som värsta färskingen och blir direkt sugna på blod..

I Oskarshamn är det värsta grejen när det är dags för rugby.
KRÖSA vs VALLHALLA
Vet inte vilket år det här klippet är ifrån men killen som snackar är lika gammal som mig och tillhörde Vallhalla. (Jag var Krösa-fan) Ser också att dom har fått börja använda hjälm på senare år...
En måste ju älske medicinbolls-rugby!

RSS 2.0