Bröllop och nitar


Har nu hittat mina bröllopsskor. Dom är jätte tuffa och var även nedsatta på rean. kan ju inte bli bättre. MEN skon jag testade i affären var nästintill perfekt, skorna jag fick hem i kartongen var super-tiny-tajni små. Har försökt "gå in dom" i 2 dagar och det känns nästan som att dom blir mindre och mindre för varje gång jag tar på mig dom. Men efter att jag har gått omkring i dom ett tag så känns det lite bättre, för då har fötterna domnat av. Men jag har ju 1 månad och 1 dag på mig att töja ut dom. I värsta fall får jag väl dra på mig en blöt strumpa och knalla runt här hemma. 

Vad tycker ni? Tycker ni dom är fina?

  

  


gammel-trosan


Har funderat lite på det här med cirkus-gymnasium.. Vad är poängen med den linjen? Är det precis som ett vanligt gymnasium fast med lite cirkus-inriktning eller är det bara cirkuslektioner? Men den största frågan är ju; vad blir man sen? Clown? Akrobatisk hund? Lindansare?
Fast dom lär väl ha haft mycket roligare än vad jag hade på Barn och Fritid. Gymnasiet i sig var ju kul, men inte lektionerna. Så då återstår väl rasten och lunchen som det positiva..

Senaste
Idag när jag var på stan upptäckte jag att jag hade tagit på mig trosorna ut-och-in. Det upptäckte jag när jag satt och åt och byxorna liksom blev för låga bak i rumpan. Så för att inte visa stjärtskåran var jag tvungen att slita lite i trosorna för att dölja härligheten. Så då visste jag inte om jag skulle flasha troslappen eller stjärtskåran, men jag valde lappen. (Jag satt ju faktiskt på ett lunchställe). Kände mig precis som att jag inte hade haft tid att tvätta på flera veckor och att jag nu hade börjat använda "smutsiga" trosor ut-och-in bara för att slippa tvätta.

Egentligen skulle detta inlägg handlat om min möhippa, men den som väntar på något gott, får antagligen vänta ett par dagar till. Ni som känner mig vet ju hur upptagen jag är nu under mitt sommarlov, busy busy..


Alias


Ikväll spelade vi mitt nya spel som jag fick av Adde, Micke och Gurra i födelsedagspresent. Det går ut på att man ska förklara ett visst ord för den andra i sitt lag. Mycket svårare än man tror.

Adde: Nåt som hänger på väggen för att man ska hålla koll på datumet
Micke: Åh, almanacka????!!
Adde: Nä....
Micke: Ja vet!! Stjärnkikare!!!!!


Alla i smyg: Öh, va?? (?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Shit. Va vad man kände då. Shit. Det rätta ordet var fickkalender (varför sa Adde att det hänger på väggen? Det kom jag på nu..) Han är nog inte heller så smart vid närmare eftertanke. Tur att jag är det åtminstonde!


billig lunch


Idag tog jag pullgnuggarn till mamma, jag måste ju övningscykla så mycket jag bara kan så jag vågar mig ut på dom stora vägarna och cykla sen.. Gick lite bättre idag, men jag måste lära mig att hålla munnen stängd när jag cyklar fort. Svalde säkert 3 skalbaggar på vägen hem, men man får se det positivt, jag blev ju mätt och slapp laga någon lunch.




Cyklist, javisst!


När jag fyllde år fick jag en jätte fin ljusblå cykel! Har sagt i säkert 3 års tid att jag ska köpa mig en cykel men det har liksom aldrig blivit av. Om man bortser från Lisas och min lilla cykeltripp i Svärtinge förra sommaren har jag nog inte cyklat på minst 4 år.
Så ikväll när jag hade varit hos mamma, där även min cykel stod parkerad sen kalaset, cyklade jag hem.
Kan helt ärligt erkänna att jag är nog lite av en fara i trafiken. Inte nog med att det var vingligt och läskigt, jag cyklade självklart på ett gupp så jag slog i mellan benen. Nästan att jag börjat tjuta.
Måste inhandlas: Cykelhjälm.

BÖR INHANDLAS: Stödhjul.




Bandeu


Ikväll har jag haft en "skönhetskväll" (saknade Olivia lite, det var ju hennes och min grej).
Skulle ha färgat och plockat ögonbrynen men orkade inte riktigt kladda med det ikväll. Skulle även ha blekt håret men på förpackningen stod det att man var tvungen att ha RENT och TORRT hår, mitt hår var idag allt utom rent, så efter att jag hade t5vättat håret tappade jag liksom lusten. Det där spontana försvann.
Däremot har jag målat ena handen med nagellack samt noppat bikinilinjen. Det tog tid vill jag lova. Är inte riktigt klar än men jag känner att jag snart kommer få ryggskott om jag inte pausar. (Man kan inte beskylla mig för att jag inte delar med mig här på bloggen).

Nu har jag ätit mitt 4e stekta ägg idag, känner att gallproblem kommer bli ett faktum snart. Hur mycket ägg kan man äta utan att det ska anses vara osunt? GI börjar bli kämpigt.. Speciellt när man är gluten -och laktosintolerant. Finns ju inte så mycket att välja på... förutom ägg.

Dagens fundering, varför är inte jag snygg i bandeu-bikini? Varför ser det ut som att någon har hängt i mina tuttar? Alternativt kört över dom med en cykel eller bil av mindre modell (typ en liten golf) ???
Alla andra är ju jätte snygga i bandeu, så det störde mig jätte mycket när den fina blå efterskickade bandeu-bikinin satt som skit.

Surprise!!


Den här överraskningen jag skrev om i förra inlägget var en överraskningsfest för mig! Förstå så rörd jag blev efter att ha åkt bil och promenerat med ögonbindel och får sen syn på massor av släkt och vänner utanför lokalen i Svärtinge. Detta hade dom visst planerat rätt länge, och jag hade verkligen inte en aning.
Tack snälla för en helt underbar födelsedag, den kunde inte blivit bättre!!

Här kommer några bilder från lördagen:




Johanna, 25 år och 1 dag gammal.


Att skela eller inte skela


Sitter här och väntar på att klockan ska bli 15.00. Jag är skit nervös!
Mikael serverade mig ett glas vin förut och förklarade att jag inte behövde vara orolig eftersom det är en rolig grej som väntar mig. Tydligen ska det "förevigas" med ett foto.

Jag: Kan jag ta ett till glas vin eller måste jag vara "redig" vid 15?
Mikael: Jag vet inte, men du vet ju hur lätt du skelar efter ett par glas..
Jag: Ja, just de.. Då ska jag kanske inte dricka mer..


Happy birthday Johanna!


Idag fyller jag 25!
Klockan är bara 10.20 och den har hittills varit jätte mysig. Mikael väckte mig och berättade att frukosten var framdukad (tur att jag var trevlig och inte hade mitt vanliga pissruttna morgonhumör).
GI-frukost och paketöppning. Fick ett par mörklila Converse, gissa om jag blev lycklig!!
Sen ringde Lisa och grattade mig med vacker sång. Strax efter det ringde en blomsteraffär och meddelade att dom hade blombud åt mig som kommer levereras under dagen.
Nu ska vi städa iordning inför kvällen, så det är fint när alla mina 3 st gäster kommer (alla andra var ju bortresta eller jobbade).
Vid kl 15 ska Mikael iväg med mig på hemligt uppdrag, jag har verkligen ingen aning om vad vi ska göra.. Han sa att vi skulle vara hemma till 16-tiden.. Vad kan ta en timme?
Har han kanske bokat in mig för en rektoskopi? Inte så uppskattat men det skulle ju vara en jäkla suprise om inte annat.






Uppkastning i Kvarsebo


I morse fuskade jag lite med GI.. var så sjukt sugen på jordgubbskräm, så jag hällde upp en rejäl klick i skålen och sen bara vräkte jag in.. Efter det blev jag jätte illamående.
Sen när vi skulle köra ut till Kvarsebo blev jag ännu mer illamående så Mikael fick stanna bilen så jag fick kräkas 4 ggr vid en busshållsplats.
Var det pga krämen jag blev illamående, eller berodde det kanske på att jag hade druckit både vitt, rosé och rött vin kvällen innan? Jag tror det var krämens fel, helt ärligt.




Parning


Anneli: Ska ni göra barn sen efter bröllopet?
Jag: Nä, vi ska para oss i Thailand, på bröllopsresan
Anneli: Ok..
Jag: Jag vill inte vara gravid där nere och ev må dåligt
Anneli: Nä, precis.
Pappa: Mmm.. Sista dagen på resan kan ni ju kanske dunka på lite..??

Ja, ja, ja, vad alla tjatar. VI SKA skaffa barn. Snart. Om vi kan.

S-Å: Åh, är du med barn Johanna??
Jag: Näe.. Tack..


Grannar


Jag tycker det är viktigt med trevliga grannar! En utav våra grannar skulle gärna få bosätta sig ute i skogen nånstans för henne tål jag inte längre. Helt okej om man klagar på om grannen spelar för hög musik eller att någon gapar och skriker, men inte när man PRATAR i normal ton, då är det inte okej att någon bankar i väggen brevid. Fy fan så le jag börjar bli, men det som känns skönt är vi är inte dom enda som är trötta på henne. Nu verkar det som att hon har varit bortrest ett par dagar så jag vågade, kors i taket, spela lite musik på datan vid 21.30. Jag säger inte att vi är dom bästa grannarna man kan ha, men nån måtta får det väl vara på överkänsligheten!? Jag och Mikael har mer eller mindre slutat prata med varandra i sovrummet.

Grannarna ovanför oss däremot är hur roliga som helst. I Lördags när vi grillade här hemma hissade dom ner en korg i ett rep och i korgen stod det 3 små snapsar med Jäger! Kan man ha bättre grannar eller?
Om man skulle göra en liknande gest för att visa vår uppskattning.. om jag skulle kasta upp en grillad kotlett?? Dom säger ju att dom aldrig grillar så det kanske skulle uppskattas.




Dom här grannarna verkar dock inte lika kenis med varandra. (bild från google.se)



Lite regn tack!


Nu måste det fan komma lite regn för jag avlider snart!
Missade självklart bussen till mitt möte inne i stan så jag fick powerwalka för att inte komma för sent. På vägen in till stan såg jag en kvinna på cykel, hon hade svettränder i varenda bilring, en mamma som knuffade runt på sin barnvagn hade svettränder under skinkorna på shortsen, en man som hade ett stort svettigt "V" över hela ryggen på sin beiga skjorta och barn som såg nyduschade ut i håret. Denna värme lär ju ta kål på en hel del gamla tyvärr! Så nu ber jag verkligen om lite blåst. Duschen jag tog innan jag kutade ner till stan kändes väldigt nödvändig. Jag var helt sjöblöt när jag kom fram.

På tal om nåt annat ofräsht:

 

Val Kilmer, vilken snygging!! DÅ!
Vad gick snett för stackarn? Man kan knappt tro det är samma person..




twenty-fucking-five


Usch, jag fyller 25 på lördag! Har alltid älskat att fylla år, tills nu. Jag tycker det känns jätte jobbigt. Inte att bli 25 men att jag ska fylla år. Jag har alltid trott att jag skulle ha värsta brakfesten när jag fyllde 25, men nu ska vi liksom gifta oss nästa månad. Har för det första inte råd att "slänga ihop" en stor brakfest för vänner och familj, för det andra; när skulle jag ha den festen liksom?
Jag tror inte ens att jag har en enda ledig helg fram till bröllopet så jag kan inte ens få till ett litet kalas för närmaste familjen. Isåfall får det bli en vardag och hur lajbans är det när man fyller 25?
Folket i min familj jobbar på så lustiga tider när det är vardag också så det underlättar ju inte heller. Så det är bättre att dom snackar ihop sig om ett datum och sen meddelar mig.

När jag fyller 30, DÅ ska jag ha en ordentlig jävla brakfest iallafall! (Fast då kommer jag väl vara gravid eller nåt, så jag får skjuta på festen till jag fyller 35..)
Men nästa år blir det brakfest iallafall, för då fyller Mikael 30!


GI-metoden


Som ni alla kanske minns så var ju min brudklänning lite tight över buken sist jag testade den eftersom jag hade svullat ballerinakakor i nästan 4 veckor i streck.
Så nu har jag verkligen tagit tag i mina matvanor, jag och Mikael har i dag börjat med GI-metoden. Nu ska jag förklara för er hur det hittills har gått.. Vi har varit och handlat. Det blev typ bara grönsaker och världens största kasslerstycke. Vi har ätit sallad med kassler. Det var gott, men blev jag sådär super gutt proppmätt? Nej, jag var mätt i typ en kvart. Sen kokade jag mig två ägg, dom blev för hårdkokta så jag petade bara i mitt ett av dom. Nu är jag återigen ashungrig. Mår illa och vill typ kräkas. Men det är väl en vanesak.
Ska väga mig innan jag går och lägger mig, och även ta mina mått, sen ska jag jämföra resultaten efter 2 veckor.

Jag är ju liksom van att äta jätte jätte mycket, det kan jag ju fortfarande göra såklart, men det är inte lika lätt att svulla grönsaker som det är att svulla spagetti och köttfärssås.

Hittade ett gammalt sms från syrran på mobilen:
"Har du gjort pannkakor?? Vi åt ju för fan nyss! Haha, smal som tusan men äter som en häst, hur mycket bajsar du egentligen??"



Jesusläger


När jag var 10 år så gick jag och mina kompisar på något som heter "Torsdags-draget". Det var nåt som kyrkan anordnade där man fick leka, pyssla och massa annat skoj. På sommaren fixade dom alltid så man kunde åka på läger. Detta år skulle jag och mina kompisar följa med. (Kan ni tro att jag har varit på kyrkläger?? Gå upp jätte tidigt för att gå till kyrkan och be en massa böner)
Vi fick lära oss massor av jesuslåtar och dom kan jag än idag. Mikael gillar inte dom här låtarna. Imorse när det var dags att gå upp började jag sjunga "Gud, är lika nära mig som luften jag andas, ja gud, är lika nära mig som plåstret på min hud!". Mikael var inte imponerad. Han började nästan skaka och lukta bränt. Börjar tro att han är satan själv.

Den sommaren blev jag jätte kristen, för våran lägerledare sa att alla som inte tror på gud kommer brinna i helvetet i all evighet.


Winnerbäck


Det är inte lätt att klappa takten, sjunga med, svänga på höfterna och fotografera samtidigt utan att spöa skiten ur dom som står brevid. Vet inte hur många gånger jag råkade smiska tjejen bredvid mig på armen eller hur många gånger jag råkade peta hennes gubbe i ryggen. Men det blev ju inga sura miner för det.

Jag har alltså varit på konsert ikväll om ni inte förstod det.
Lars Winnerbäck, suveränt bra!!

Nackdelen med konserter enligt mig är att jag får så fruktansvärt ont i både rygg, ben och fötter. Det är alltid för trångt för att man ska kunna sträcka ut ryggen eller få igång blodcirkulationen i fötterna. Nåt som skulle funka skulle ju vara att släppa sig, lite sådär i smyg, för folk skingrar sig ALLTID när det börjar lukta bajs. Fast då skulle man väl ha sån otur att det blev en luktfri, så då skulle det ju kunna kvitta ändå.

Nä, nu måste jag krypa ner i sängen, är helt slut efter denna kväll! Ska titta lite mer på Twin Peaks säsong 2. Kan ni förstå att det bara var 9 avsnitt på säsong 1?? Får man ens kalla det för en säsong då??




Google is not my friend


Tips till dig själv Johanna:


* Googla aldrig fram hur svinkoppor ser ut på google precis innan du ska äta, du blir inte lyckligare av den vetskapen.

* Googla inte fram alla farliga djur som möjligtvis kan döda dig när du badar, går i skogen, sover, strosar runt på stranden etc strax innan du ska åka utomlands.

* Googla inte på alla konstiga symptom du må ha, för det slutar alltid med att du hittar en sida där någon "klok" människa säger att JUST DOM DÄR symptomen beror på cancer. Dödlig cancer. Sen får du dödsångest.

* Googla inte på hur det ser ut ifall något djur har lagt ägg under din hud, du får för dig att du själv har ett bo under huden och detta gör dig till slut lite smått galen.

* Du måste verkligen inte googla på vad det finns för olika "nyttiga" parasiter i katternas päls bara för att du såg en sån plansch hos veterinären. Bilderna du får upp på dessa djur ser inte alls nyttiga ut och du vill inte klappa dina stackars husdjur på flera dagar.

* Springmask har du aldrig haft därför var du lite nyfiken på hur dom såg ut. Resultat: När du fick syn på dom började det klia helt hysteriskt i rumpan. (Tycker synd om er som nångång har haft springmask.)

Saker jag ABSOLUT inte ska googla fram fler gånger:
* huvudlöss
* skabb
* nageltrång
* kvalster (varning, googla inte fram detta, för du vet ju att du har hela kroppen full! Stor kli-varning)

Så här har vi det typ varenda dag. Mikael kommer hem, ser mig framför datorn som ser helt skräckslagen ut.
- Vad är det lilla gumman?
- Jo.. jag googlade fram en grej som...
- MEN FÖR HELVETE JOHANNA, KAN DU SLUTA GOOGLA PÅ ALLT??

Saker man får googla:
* Hur HC Andersen såg ut
* Vart Pakistan ligger
* Sitt eget namn
* Teckande figurer
* Kajsa Warg, vem var det liksom?
* Oskarshamn
* Hur Britt Ekland såg ut som ung



HC Andersen, det var väl mig en söt liten farbror




Two days

Igår åkte jag och mamma till Linköping. Vi skulle besöka IKEA för att inhandla ny bäddmadrass till mig och Mikael. Den vi har haft har varit 180 bred, alltså 20 cm för bred så nu sover vi gott igen med en bäddmadrass som är 160 cm! Sen blev det lite kraffs till bröllopet.. typ ljushållare och värmeljus..


En sån där blå stjärnlampa köpte jag när jag var typ 14 år.. Jag var helt såld på stjärnor, men fattade jag inte att det var en BARNLAMPA? Förstå att det blev extremt lite hångel inne på mitt rum under den tiden.. Vem vill hångla med en fjortonåring som har en bebislampa ovanför sängen???


Sen hittade jag dessa sköna chinos på Cubus! Dom gröna är till salu för den som är sugen, för jag vill verkligen inte ha dom!


  
Som ni ser så är våran spegel jätte smutsig..


Idag åkte jag och mamma till sjön för att sola och bada.
Skaplig färgskillnad det är om man fotar med blixt eller utan.. föredrar nog den högra bilden..


Nya sängöverkastet! Mycket mörkare i verkligheten, men blixten ljusar upp bilden. Mycket nöjd!



Sen var vi på Eriks hjälpen. Där hittade jag det här jätte jätte fina spegelskåpet! Har alltid velat ha en sån här byrå så jag blev självklart överlycklig. Vi ska hämta den imorgon, sen måste den målas om. Gillar inte körsbärsbrun..

Nu ska jag lägga mig i sängen och titta på Twin Peaks. Kanal 9 har börjat sända serien på onsdagar men jag och Mikael kunde inte låta bli att köpa boxen..hehe...
Har förövrigt lite feber, den kan jag nog sänka med en god kopp kaffe! Trevlig kväll!

Den mörka sanningen

Jag kan helt ärligt säga att jag har nog aldrig brytt mig speciellt mycket om höns eller andra fåglar. Jag tycker inte höns är något gulligt djur som man kanske tänker om hästar, katter, hundar eller andra "klappvänliga" djur. Men när jag såg detta klipp från polichinelles bloggsida så blev jag helt förskräckt!! Jag blev både äcklad, förbannad hur dom föder upp och behandlar fåglarna, hur männen sparkar på dom, sliter i deras ben och kastar ner dom i små backar för att sen frakta iväg dom för slakt. Min tanke när jag såg dessa höns hängandes uppåner i fötterna  tänkte jag bara på en sak; Förintelsen!
Hur fan kan folk behandla djur så där? Jävla idioter.
Klippet är långt, ja vet, men snälla, titta på det här. Tror nog att man behöver se den brutala sanningen bakom viss slakt.




Skärgården x 2


På sjön hälsar alla på varandra. (Varför säger man sjön när man är ute på havet??)
"Hejhej" vinkar folket på båtarna som susar förbi. "hejhej" vinkar vi tillbaka. Det är samma hälsnings-syndrom som när man är ute på landet, för där hälsar också alla på varandra, oavsett om man känner varann eller inte.
Busschaufförerna vinkar också, "hejhej", även om det är en busschaufför från ett annat bussföretag.

Här kommer lite härliga bilder från helgen.




Nödigt




Kvällen/natten spenderades på Trädgårn.
På vägen hem blev jag jätte kissenödig, så vi stannade till vid ett garage i Ektorp.

Mikael - Jag förstår inte hur ni kan kissa så där..
Jag - Jo, men det är inga problem vettu.
Mikael - Du ser ut som en hund som bajsar!
Jag - Jaha men tack då
Mikael - Fan va fint älskling att du kan kissa i den där ställningen, hade det varit jag hade jag
säkert bajsat, helt automatsikt.



 

Fröken Fräken


När jag var liten hade jag lite fräknar, sådär charmigt på näsan typ. Men jag gillade aldrig det.
Min mamma sa att nästan alla barn är lite fräkniga när dom är små, speciellt på sommaren och att dom säkert skulle försvinna ju äldre jag blev.
Jag har aldrig sett mig som en fräknig tjej. Fräknigt folk enligt mig är super bleka, har orange eller rött hår, orangea fräknar och jätte vita ögonfransar.. Men ju äldre jag blir desto fler fräknar ploppar upp i mitt nylle. Även på armar, knän (fräkniga knän är ju bara så sexigt), bysten samt inne i öronen. Förra året dök det även upp lite fräknar på läpparna!(?). Läpparna i ansiktet alltså, känns viktigt att jag nämner det.
Men som ni ser, så har fräknarna knappast blivit färre med åren.. snarare tvärtom. Trots att jag inte är så jätte förtjust i mitt prickiga fejs så är det ett typiskt sommartecken för mig. Så fort fräknarna gör premiär, är sommaren här!

Här har vi salami-fejset





Det tråkigaste är att jag nästan aldrig blir brun i ansiktet. Jag får bara fler fräknar.

Din Trädgård


Min kompis Louise från Oskarshamn ringde nyss. Vi hade sen tidigare bestämt att hon skulle göra våra blommor till vigseln och nu berättar hon för mig att hon och hennes kille vill ge oss detta i bröllopspresent! Förstå så generöst och gulligt av dom. Jag är både glad och rörd över denna gest! Tack så jätte mycket!
Så med detta inlägg tänker jag göra reklam för blomsteraffären/handelsträdgården "Din Trädgård" i Oskarshamn där Louise jobbar, för sanslöst bra service, trevligt bemötande och fina grejer för överkomliga priser!

DIN TRÄDGÅRD I OSKARSHAMN


Har ni vägarna förbi Oskarshamn och ska köpa blommor, besök Din trädgård

RSS 2.0