årsförbrukning av buljong

Exempel 1 på buljongkonversation
- Har vi någon buljong hemma?
- Nä, den är nog slut.

Exempel 2
- Ska vi köpa hem nån buljong?
- Ja, ifall den skulle va slut hemma. Man vet ju aldrig.

Exempel 3, den vanligaste konversationen
- Shit, vi måste ju köpa buljong
- Tur att du kom på det, du är bäst!

Detta samtal har vi typ varenda gång vi åker och storhandlar och vi tror verkligen varenda gång att vi inte har någon buljong hemma. Vi kan nu konstatera att vi INTE behöver köpa hem någon mer buljong förens 2011.



Hej, jag lider av en s.k buljong-fetish..



Om 2 månader


Idag är det exakt 2 månader kvar tills vi gifter oss. Vid den här tiden om 2 månader är vi redan vidga och är man och hustru. Helt sjukt ju, jag som inte ens skulle gifta mig.
När jag var liten sa jag jämt "Jag ska inte skaffa barn eller gifta mig när jag blir stor, men jag ska röka, snusa och köra bil". Mamma och pappa måste ha varit jätte stolta över mina framtidsplaner..

Idag fick vi även hem hindersprövningen från skatteverket där dom godkänner att vi ingår äktenskap med varandra. Det var ju snällt av dom.

Guuud så nervös jag är inför bröllopet, ni anar inte!



Tekniskt fel

"Ett tekniskt fel har uppståt, var god försök igen senare. Tack för ditt samtal"

Kul att höra det när man har suttit i kö i 15 minuter och man precis ska kopplas fram. Jag är så arg att jag knappt vet vad jag heter. När jag sen ringde upp var det upptaget och nu, tredje gången, har jag köplats 17 och den beräknade väntetiden är 22 min. Jag ger snart upp.
Måste nog ändå lägga på för batteriet i telefon är snart slut. Jippie.

Du har plats.. 37 i kön!


Jag: Kostar det skit mycket att ringa till er eller??!!

Telia: Eh.. näe, som ett vanligt inrikessamtal

Jag: MMMM, va bra då, för jag har suttit i kö i över 20 minuter!! (asförbannad)

Telia: O...kej.. (helt förstörd)

Nästa gång ska jag nog ta ut min ilska EFTER att jag har tagit upp mitt ärende, för nu kändes det bara väldigt krystat. Nästan som att han inte ville hjälpa mig alls..
Typ "Du är en elak jävla bitch och jag tänker inte hjälpa dig!!"

Sitter fortfarande i telefon, har hittills ringt ca 5 samtal varav man har varit typ nr 37 i kö på varje ställe. Kan dom anställa fler som sitter i kundtjänst eller? Har inte högtalarfunktion på telefonen heller så detta är ju SKAPLIGT SEGT!!! Får be Mikael ikväll att han ger mig en skön nackmassage, det är ju trots allt hans ärenden jag ringer och fixar. Mikael är inte så duktig på att ta tag i sånt.. Han är bra på mycket annat istället.




Midsommar 2010

Detta måste nog vara bästa Midsommarhelgen på många herrans år! Har verkligen haft en störtskön helg med Mikael, Lisa, Carro, Martin och Marie. Helgen har bjudit på:
Sjukt mycket mat, vackert väder, alkohol, kubb, lin-dans, försök till får-vallning nere i hagen, bad (för Lisa och Carro), Turislöt, attack av diverse flygfän, vattenpipa, krocket, myggmedel, skratt, solning och mycket mycket mer. Här kommer lite bilder!




Fler bilder från helgen kommer upp vid ett senare tillfälle, nu ska jag och Mikael titta på film.
Hoppas ni har haft en lika bra Midsommar och umgåtts med lika underbara människor som jag :)
Tack till Carros mormor och morfar Majlis och Lasse för att dom lånade ut sin sommarstuga över Midsommar!

5 år


Idag firar jag och Mikael 5 år.
Ikväll är det alltså exakt 5 år sedan Mikael tog en svindyr taxi ut till Löt på Öland för att få träffa mig i en halvtimme, för att sen åka tillbaka till sina kompisar inne i Borgholm.

ÄLSKAR DIG MIKAEL!


Buketten med stort B?


Lollo ringde mig nyss, hon tackade ja till att göra vårat blom"arrangemang" till bröllopet. Jätte kul att någon man känner kommer fixa det! Känns mer personligt faktiskt. Lovade Lollo att jag skulle skicka över en bild på den buketten jag skulle vilja ha, så jag sökte på google (offkårs), och vad får jag fram?



Man ba`Va fan är det här??
Ser ut som en blandning av en kräftsallad och mormors gamla stickning..


Från det ena till det andra gällande bröllopsplanering, från blombukett till sprit
- Johanna, här får man 2 stycken Dooleys för endast 170 kr!
- Ja men det var ju billigt, synd bara att jag får diarré av det..

Inger utan finger


Var nyss inne på en utav mina favorit-bloggar. För nån vecka sen eller två så lämnade jag en kommentar på hennes blogg. Hon fick typ 70 kommentarer på det inlägget och nu (när jag läste ikapp allt jag har missat när jag har varit på semester) hade hon typ "publicerat" min och 2 andras kommentarer, fatta vilken bra kommentar jag lämnade då alltså. Nästan så att man är aningen stolt. Det ska jag leva på hela dagen, tur att dagen snart är slut för så coolt var det väl kanske inte. Men ändå.
Jag är full, jag blarrar.

The closet


Sitter just nu på Blocket och letar efter 2 svinbilliga cyklar till mig och Mikael.
Mailade en kille nu som jag antar inte är svensk. Hoppas han kan bra svenska så jag förstår honom om han ringer upp, eller att jag åtminstonde slipper snacka engelska.
Kom då att tänka på när vi hade lagt ut en skralltig garderob på Blocket som var mer trasig än hel, men det kunde jag alltid förklara för dom som var intresserade. Tills en engelsk-talande man ringde..

Mitt försök till att förklara garderobens skick!
"The closet is i little bit.. jingling.. you know.. it doesn´t stay still if you.. push it. But you can.. spika (?) fast a planka on the baksida of the closet.. then it will stay still.. ehum.. so.. do you want it?"

"Euhm.. No, thanks.."


Semester!

Min semester i korta drag, bjuder även på lite goa bilder.

¤ Har bilat ner till Mörrum (Blekinge), resan som tog över 5 timmar eftersom vädret blev skit efter halva vägen. När det sen helt sonika börjar hagla i full kareta så börjar man ju undra vad det är för fel på den svenska sommaren. Det blev att stanna vid vägkanten och samla nya krafter.

¤ Vi har haft tur med vädret resten av trippen nere i Mörrum, då har jag och Linda legat halvnakna och vräkt oss i trädgården. Blev jag något brun då? Nehej då, bara fräknig.

¤ Vi har varit jätte hurtiga och sprungit i Bräkneboda, andra dagen la jag ner hela min själv på att verkligen springa så mycket jag bara orkade och det slutade med att jag sträckte ljumsken, och den smärtan hade jag i typ 4 dagar efteråt. Fick sucka och stånka som en tant varje gång jag reste eller satte mig ner eftersom det gjorde så ont. Då försvann den här hurtiga stilen som jag har försökt leva upp till.

¤ Sen bilade vi till Oskarshamn och det blev träff med Klara, TeWe, Tole, Nie, Emma och hennes lilla bebis Nellie på fredagen. Det blev tacos hos Klara och sen utgång på Kråkan. Herregud vilka underbara vänner man hade i Oskarshamn!

¤ Upplevde också vilken panik man kan få när man har bajsat och det inte går att spola. Men jag fixade biffen (??) genom att ösa ner en massa vatten med hjälp av en kastrull. Man vill ju knappast be svärfar att ta hand om det..
Men det hela var ganska traumatiskt.

¤ Har också träffat mina gulliga vän Louise som jobbar på Din Trädgård i Oskarshamn, vi gick igenom vad jag ska ha för blommor i min bukett. Är nog rätt nöjd med dom blomvalen jag gjorde. Det blir en rätt enkel bukett, vilket jag vill ha.






























TeWe

Zejnije

Klara, Zejnije, Emma, Tole och TeWe

Underbara Tole som jag saknar varje dag.

Söta och snälla Nellie



Tole väntar också barn så nu fick hon visa vilka mother-skills hon sitter inne på!

Klara och Nellie



Tog många många fler bilder under semestern men eftersom nån utav katterna hade smällt igen dörren till badrummet under tiden vi var bortresa så hade alla katterna kissat och bajsat runt om i lägenheten, varav ett toalettbesök skedde i MIN SÄNG, så har jag tyvärr inte tid att sitta här längre för nu måste vi sanera...

Har även sett fram emot en dusch, men en kille kom förut och fogade om våran dusch så nu får vi inte duscha förens ikväll.. Gaah...






Hurtbullarna i Bräkneboda


Jaha, då var man nere i Blekinge nu då. Resan hit ner var värre än vanligt, nog att det är långt och tar ca 5-6 timmar ner med paus för käk och lite sånt men igår var det sånt jävla skitväder dom sista 10 milen. Sen började det även hagla sådant att vi fick stanna vid vägkanten så Mikael fick återhämta sin syn då han knappt såg ut genom rutan pga allt regn och alla hagelbollar.

Idag däremot är vädret underbart! Jag och Mikael har precis varit iväg på en joggingrunda runt Bräkneboda (haha, vilka namn byarna har här ute på landet) och jag är nu mer död än levande. Jag är inte van att springa i stekande sol, men nu efteråt är man iallafall nöjd med sig själv. Då kan jag med gott samvete dricka lite mer vin ikväll.

Vardagen skiljer sig rätt rejält här nere mot hur vårat liv är hemma, här är det full rulle med massor av lek och aktiviteter. Speciellt för Mikael som har blivit riktigt tight med systersonen Wiggo. Han har hoppat studsmatta, sparkat boll, lekt kull, pumpat upp en bassäng, fyllt den med vatten m.m.
Men det roligaste var att höra Mikael säga till Wiggo när dom letade efter en boll:
"Men den är nog där borta, där vi letade efter sniglar igår"
Så då har han gjort det.
Leta sniglar - check!

På fredag ska jag träffa några av mina "bästisar" från Oskarshamn, det ska bli himla roligt!
Återkommer med bilder och övriga uppdateringar efter helgen, vill inte sitta här för mycket när vädret är så himla fint, man får liksom vara glad för dom soltimmarna man får.
Sommarvädret är inget man kan ta för givet längre, tyvärr.


Thailandsresa bokad!!


Nu är äntligen våran bröllopsresa bokad.
Det blir en bröllopsresa med 2 underbara vänner, Caroline och Martin!
Man brukar ju oftast åka själva på sin bröllopsresa, men jag tror det blir mycket roligare om man är 4. Man blir så låst när man bara är 2 stycken, speciellt om nån utav oss skulle bli sjuka, då är den ena helt plötsligt själv medans den sjuka ligger och sover/kräks/bajsar.
Så nu är allt bokat och klart, känns helt underbart. Nu ska man bara vänta i sisådär 7 månader...


Ser ni att Mikael är bokad som Mr Mikael Nimvall? :)

Vi har även hämtat ut våra vigselringar, dom var jätte fina. Min mormors ring sitter perfekt (dock lite för liten men den håller min förlovningsring på plats) och den var sjukt upp-putsad. Trodde aldrig den kunde bli så fin och blank igen. Min ring är så liten att våra namn fick graveras uppepå varandra istället för i en enda mening som det brukar va haha. Har aldrig sett det förut.
Skit svårt att ta fina och skarpa bilder med våra kameror, fattar inte vad som har hänt med supermacron, båda 2 suger, så det fick bli halvdana bilder.







Vad tycker ni? Visst är min mormors gamla ring super fin?
(Vilken skrynklig hand man ser ut att ha, även lite korv-varning på fingrarna.)


Klapper-skorna


Skulle egentligen ha bilat ner till Blekinge idag men tyvärr så sket sig våran tidsplan, så vi bestämde oss för att åka super tidigt imorgon bitti istället.
Idag är det ärenden på stan som gäller. Vi ska in på Ticknet och fixa lite inför våran Thailandsresa, min ring har blivit klar så det ska ju bli jätte kul att få se den. Sen ska Mikael även köpa sig ett par löparskor, så nu ska vi bli hurtiga båda två!
I Lördags var det 50-årsfest i Söderköping, min pappas fru Anneli firades. Det var en väldigt lyckad fest med mycket sång, dans, god mat och massor av alkohol. Eftersom vi blir hemma ikväll så kommer jag ladda upp bilderna från festen lite senare, men nu har jag inte tid. Ska svepa i mig sista kaffet och sen drar vi!


Så här såg jag ut i lördags. Klackskorna är en favorit, det är mammas s.k "klapper-skor" från 70-talet,
men dom klapprar inte längre för jag lämnade in dom till skomakaren och bad han lägga på ny sula.


Yoggi

Jag blir mobbad för att jag lägger yoghurt på mina smörgåsar. Jag förstår inte vad som är så konstigt?
Likaväl som man tar ett bett på mackan och sen en sked yoghurt kan man väl lika gärna spara in tid och lägga yoghurten PÅ mackan så har man liksom slagit 2 flugor i en smäll?
Förstår inte varför det är så konstigt..

Petande Afrikaner


Skrev en kommentar i min kompis blogg, hon har en sån där verifieringsgrej på sin blogg där man ska skriva samma ord som i rutan. I rutan stod det "Afrikaner poking". Jätte konstig mening liksom, petande afrikaner?

Nu ska vi snart ut till Svärtinge och plocka upp Lisa och hennes päron, sen ska vi vidare ut till Sörping och gå på 50-årsfest. Fatta vilket röj det kommer bli, det blir det jämt när man ska partaja ute i skogen. Vet inte varför, men det ligger nog i generna på skogsfolket, dom kan inte hejda sig helt enkelt.

TREVLIG HELG!


Zelda the Wale


Oh my god, save the wale!!! (Men hon är faktiskt inte bara tjock, hon har mycket päls också..)






Flowers on a friday


Har man världens gulligaste kille eller vad?




Småländska


Min mamma är småländsk, en gång sa hon:
" Han å é back öl, å jag skulle dricke "
Småländska kan vara charmigt på sitt sätt, men oftast inte alls.

Har btw hela dagen gått och trott att jag fyller år på torsdag nästa vecka tills Mikael tog ner mig på jorden och förklarade att det är inte förens nästa månad. Vadå, är det inte juli?


Gud vs Allah


Min kompis testar mina kläder:
Kompisen: Jag känner mig som Jesus i dom här kläderna
Jag: Varför?
Kompisen: Han hade ju såna här kläder
Jag: Slitna Wrangler och linneskjorta?
Kompisen: Nä, men tyyyp
Jag: Asså, det är ingen som vet hur Jesus såg ut eller vad han hade för kläder, det är bara spekulationer.
Kompisen: Men jag vet hur Mohammed (Allahs profet) såg ut, vi har foton på honom och hans familj hemma.

Mm.. riktiga fotografier va.



Menade hon att Jesus hade jeans och linneskjorta UNDER kaftanen? Ja, kanske..

Fynd!

Dagens fynd!

Bikerleggings, svarta tights, blommiga spets-tights, en blommig tunika, ett blått linne med svalor på och sist men inte minst; 1,456 kg blandfärs!



Allt till en väldigt billig peng!


Wedding shoes


Jag skrev det på Fejan förra veckan men jag tror inte att jag kan påpeka detta allt för många gånger; Inlägget om bröllopsskorna som jag hade svårt att välja var jordens skämt!! Helt seriöst, tror ni inte att jag har bättre smak än så? Haha, så kul att alla har svarat helt seriöst också. Den enda som sa rakt ut att jag INTE skulle välja nån utav skorna var Lisa. Så här ser ett par vettiga bröllopsskor ut enligt mig:




I fortsättningen kära läsare så ska ni veta att jag är väldigt ironisk och att ni får ta vissa inlägg med en nypa salt. Visserligen är det lätt att missuppfatta eller tolka skrift fel, speciellt när jag helst undviker att göra smilisar. Men jag uppskattar att så många valde att säga sitt i inlägget, tack!

Hungrigt värre

Jag är inte att leka med när jag är hungrig, man riktigt hör desperationen i min röst när jag inte tror att det går att beställa. Jag låter btw som en rumpnisse när jag säger "in i vad??"





Shaved


Jag:
 Jag funderar på att helraka mig
Mikael: Eh, vart??
Jag: Men på huvudet såklart
Mikael: Inte i rumpan då?
Jag: Nä, nånstans ska jag väl ha hår?!

Tyckte jag va kul iallafall.


TGIF


Spelade Jeopardy för ett par dagar sen, kategorin var "Förkortningar".
Här märker man att jag inte har alla chips i påsen imellanåt, eller att hjärnan antagligen var i något sorts döläge. Nåt fel var det iallafall och jag kan ärligt talat skämmas lite över den låga IQ-kvoten som valde att uppenbara sig i just detta ögonblick. (den är vanligtvis högre, den ligger på 119 för att vara exakt)

Jeopardyfrågan: "Så här utläses TGIF, som är ett populärt ställe i USA"
Jag: Åh, shit, den här kan jag ju.. euhm.. va fan.. *tiden går* MEN HERREGUD, JAG VET JU EGENTLIGEN!!
Jag grips av panik och i sista sekund kom jag äntligen på det, jag skriver:
- Tigi aj friday

Det var jätte fel. Rätt svar var "Thank god its friday"


Bilden har ingenting med inlägget att göra

Var sista vagnen med?

Min farmor hade sommarställe ute på Sikudden när jag var liten, vi kallade stället för Rösis.
Varje gång vi var där ute och hälsade på så åkte tåget förbi nere på järnvägen. Jag var tydligen jätte fascinerad av tåg när jag var liten och sprang varje gång längst ner på gården för att kunna titta på tåget när det susade förbi. Och varenda gång tåget åkte förbi frågade min pappa mig alltid samma fråga:

Pappa: Johanna, var sista vagnen med??
Jag: Åååhhh, jag glömde kolla.. (helt förstörd)







Vieraskirja

Hittade den här gästboken på second hand för ett par månader sen, den är helt oanvänd och i superfint skick. Men jag har lite svårt att bestämma mig om vi ska ha den som våran bröllops-gästbok eller inte. Det finns ju andra fina i typ sammet och mocka, som är lite mer stilrena, men sen känns den här rätt rolig eftersom den är så annorlunda.







Vad tycker ni? Ska vi använda den här eller ska man satsa på att köpa en ny?
Skulle va kul om ni delade med er av era tankar.

Åh, Millenium 2


Kommer ni ihåg vilken hysteri det var innan år 2000? Endel trodde ju att världen skulle gå under exakt samtidigt som klockan slog 00.00. Hur som helst så var det som sagt mycket snack om detta år 2000 och jag hade en kompis som var helt fenomenal på att berätta konstiga saker. Nu till händelsen som rörde milleniumskiftet:

Kompisen: År 2000 kommer alla vanliga trosor försvinna
Jag: Vadå försvinna?
Kompisen: Ja, alltså, dom kommer inte tillverka vanliga trosor, det är liksom string som gäller då.
Jag: (som förövrigt alltid tog hennes små berättelser med en nypa salt) Men det låter ju jätte konstigt. Alla gillar ju faktiskt inte string och hur ska man fästa en binda i en stringtrosa när man har mens??
Kompisen: Men hallå, det är ju ute att använda bindor efter år 2000, alla kommer använda tampong då!!

Trots att man inte trodde på henne så greps man lite av panik, "tänk om"??
Hade stora planer på att bunkra vanliga trosor året innan, men tänka sig, idag, år 2010 sitter jag här i vanliga trosor. Som btw INTE är från 1999!



Förvirrad Afrikan






Idag ska vi äta spagetti och köttfärssås,
jag har laddat sen jag typ.. klev upp ur sängen i morse.


Himpa och golf x2



På väg mot Himpa




Martin och Carro




Aquagolf




- Vilken fin swing du har Carro!!
- Taack..



Bästa bilden, kolla bågen på bollen, va långt den flög..


Här tar man i för kung och fosterland


In action!


Mikael var den enda som satte något, det blev två checkar på Thai house


Brännboll


Men bollen gick sönder efter 3 slag, varför är det alltid så med saker man köper på macken?
Vi fortsatte att spela endå, trots trasig boll.



Nu har vi tagit plats i nästa park, Folkparken






Minigolf (jag ledde rätt länge, men kom näst sist tillslut)

På väg hem, lagom bränd


Strömmen


Rhodedendrondalen


Nyttig mat när vi kom hem, Calzone och kebab



Efter maten var vi så trötta så trötta, så det blev att hyra film och sen lägga sig tidigt. Herregud vad det tar
på krafterna att hålla igång från förmiddag till kväll.

Vilka ska jag välja??!!


Att det ska vara så svårt att hitta snygga skor till bröllopet, eller snygga är väl inte så svårt att hitta men dom måste ju vara både snygga, bekväma och framför allt så pass ergonomiska att man pallar att gå i dom i ca 12 timmar. Här har jag hittat några olika modeller som skulle både vara snygga och bekväma, men frågan är ju VILKA av dessa ska jag välja??



Här har vi en klassisk modell med praktiska kordborreband som gör att man kan justera hur pass hårt dom ska sitta.


En lite "tjusigare" variant med slejf. Skön sula och zero klack!


En sportigare variant, supersköna då typ hela skon är gjord av gummi. Lätt att dansa i!


Dom här ger mig en bra vibb. Dom har både klack och fina detaljer och är samtidigt väldigt bekväma.


Ett säkert kort till brudklänning, vad kan gå fel i ett par gummi-träskor liksom?


Guud, det är så svårt, vilka tycker ni? Man gifter sig ju förhoppningsvis bara en gång och då vill man vara nöjd med allt, inte minst skorna! Snälla, hjälp mig!


Benjamin testar







Tack mariacn!

Dom 2 senaste dagarna har jag inte mått så jätte bra, men nu verkar det ha släppt. Skönt! Trots att jag inte har mått så bra så har jag ändå hunnit med en hel del.
Var inne i stan i onsdags och skulle lämna in min mormors gamla förlovningsring och förminska den. Då säger kvinnan i guldsmedsaffären att det inte går att förminska den eftersom det är små diamanter i ringen. Skulle dom göra den mindre och sen trycka ihop den till en mindre storlek skulle diamanterna explodera. Förstå så besviken jag blev! MEN, efter mycket om och men så säger hon att hon åtminstonde kunde fråga guldsmeden om han vågade sig på detta uppdrag. Så igår ringde hon och levererade dom goda nyheterna, ringen KAN förminskas!

Senare på kvällen åkte vi förbi brudaffären och hämtade ut min brudklänning och Clara och Lisas tärnklänningar. När vi kommer hem till Adde ser vi att det är fel storlek på den ena. Vi har alltså fått en storlek S istället för L. PANIK, med tanke på att det tog typ 3 månader att sy upp dom. Så igår ringde jag till affären och var helt knäckt, men som tur var hade hon en L som hängde inne på lagret. Förstå vilken katastrof det hade varit annars!

Minns ni att jag skrev att jag älskar Ring-pops i några tidigare inlägg? Igår fick jag en Ring-pop med Cola smak hem skickad!! Det var snälla Maria som skickade hem den till mig, tack, den var supergod och barndomsminnena kom galopperandes. Marias blogg: http://mariacn.blogg.se/







Dom lurviga låren bjuder jag på!
Ska snart lägga upp en nytt inlägg med lite bilder på bröllopsskor, ni måste hjälpa mig att välja!




Kärleks-sms och smutsigt fläktfilter


Började läsa i ett gammalt block här hemma, ett block där jag började skriva upp alla sms jag fick av Mikael när vi precis hade blivit tillsammans. Jag fick flera sms varje dag av Mikael och tillslut blev inkorgen alltid full så då bestämde jag mig för att skriva upp alla sms innan jag raderade dom. Jag lovade mig själv att aldrig sluta med det.. oh well.. Det höll i sig i ett halvår, så jag har bara skrivit upp (dom sötaste såklart) sms:en mellan juni-dec 2005. På sista sidan såg jag att det stod något annat på baksidan. När jag vänder och kollar på andra sidan står det:

KÖPA!!!
Tamponger
Blandfärs
Maizena

Att Göra!!!
Diska fläktfiltret
Bädda rent

Ursäkta, men var det vardagen som helt plötsligt tog över eller?
Mitt lilla kärleksblock blev konstigt nog ett slit-o-släng block där man kunde kluddra precis vad som helst. Allt ifrån inköpslistor till Chicago-resultat. Den här månaden firar jag och Mikael 5 år, kanske att man skulle göra samma sak under ett halvår och sen jämföra sms:en då och nu.. "5 år senare" liksom.



Tourettes syndrom


Har blivit super nervös inför bröllopet, nästan så jag får lite ont i magen. Känner att det är skit mycket som skulle behöva göras, inhandlas, planeras m.m. Imorgon ska jag gå in med min mormors gamla ring och kolla vad det kostar att göra om den. Då har jag kommit en liten bit på vägen iallafall.

Har fått problem med mitt kroppsspråk och mitt tal, ibland tänker jag mig inte för och det blir jätte konstigt. När jag var på stan med Clara så var det 2 damer som frågade vart Kulturhuset låg, samtidigt ringer Claras mobil så jag får sköta snacket. Jag vet på ett ungefär vart Kulturhuset ligger men kan absolut inte förklara vart, så istället för att förklara att jag har dåligt lokalsinne så säger jag "Jag är så dålig", sen säger jag inget mer. Vadå dålig? Dålig i magen? Dålig på fotboll? Dålig på att kratta löv? Så jag sa inget mer utan nöjde mig med det svaret och damerna gick..

Senare på dagen skulle jag korsa vägen, då stannade en bil för att släppa fram mig, istället för att nicka eller vinka som jag brukar göra som tack, så slänger jag bara upp armen, PRECIS som en hailning! Vilket inte alls var meningen. Jag tror det blev sådär konstigt för att jag visste inte om jag skulle nicka eller vinka. Nästan samma sak som när man råkar säga "Tjallå" som är en blandning av tjena och hallå.

Jag är rädd för att detta syndrom ska yttra sig i kyrkan när vi gifter oss. Att jag ska trampa snett, haila åt publiken, springa om Wilma som ska gå först i ledet, skratta helt okontrollerat åt prästen eller säga något annat namn än mitt eget (fast bättre det än att säga något annat namn än Mikael). Håller jag på att utveckla Tourettes syndrom???


RSS 2.0