Min Hynne


Jag och Mikael har bestämt oss för att åka till Oskarshamn över påsk. Orkar inte va i Norrköping ihelgen. Har blivit väldigt rastlös dom senaste dagarna och det kan vara en biverkning av tabletterna.
Har velat gå ut och gå i skogen med en sån där lång vandringskäpp, plocka svamp, fiska, köpa torp, bygga en koja, köpa hund. Så jag föreslog att vi skulle åka till Ohamn för där kan jag iallafall gå på skogspromenader med en lång käpp. Vi har ju alltid ett hus för oss själva i Emmekalv när vi åker till Ohamn och det ligger lite utanför stan så det är jätte mysigt, hoppas bara det är fint väder så vi kan leka lekar.

Har messat med världens bästa hynda idag, Emma Adolfsson! Vi ska gå ut på lördag. Herregud vad jag kan sakna henne. Hon är världens bästa. Hon har hett temperament, är skrikig och en sann inbiten "oskesamnare". Jag tänker på henne varje gång jag tvättar håret med Head and Shoulders. När hon och jag började umgås i gymnasiet upptäckte jag att hon hade just det shampot.

- Emma, har du mjäll?
- MÅSTE MAN HA MJÄLL BARA FÖR ATT MAN ANVÄNDER HEAD AND SHOULDERS ELLER? MAN KAN VÄL FÖR HELVETE FÅ ANVÄNDA DET I FÖREBYGGANDE SYFTE!!
- Ja.. jag bara undrade
- Å SLUTAR JAG TVÄTTA HÅRET MED DEN SKITEN SÅ FÅR JAG VÄL MJÄLL BARA FÖR DET!!


Min Hynne





Mormor Ulla

Är så himla glad! Pratade med mamma om mitt ringproblem förut och hon frågade om jag ville ha mormors gamla alliansring som hon hade. Herregud, JA! Ja det vill jag! Den är otroligt fin och det är jätte kul att kunna bära en ring vidare ytterligare en generation. Det är jätte små briljant/diamant stenar på den med små ingraverade snirklar runt omkring. Svårt att förklara, men så fort den är förminskad till min storlek och omgraverad ska jag fota den och lägga upp en bild på den så ni får se!
Nu är det bara Mikaels ring som återstår och det ska ju bara vara en helt vanlig slät ring. Om han nu inte vill ha en getto-ring med massor av bling-bling...(?)

Det här med att Ricky Martin "har kommit ut" är väl ändå old news? Det har man väl vetat hela tiden. Hans låtar blev ju poppis typ när jag gick i mellanstadiet och redan då pratade man ju om att han var homosexuell. Likaså när Peter Jöback avslöjade att han var gay, så visste hela världen redan om det, typ 10 år innan rubrikerna dök upp överallt och avslöjade att han var bög. Varför "visste" jag och mina kompisar att Peter Jöback var homosexuell långt tidigare? Vi hade aldrig sett honom med någon kille, aldrig hört att han hade någon pojkvän, han beter sig inte speciellt "bögigt" (om man får skriva så), så vart fick vi då den idén ifrån?

" Peter Jöback avslöjar; Jag är homosexuell "
- Har du kommit på det NU? Det har vi vetat länge..


One ring to rule them all

Gud vilken beslutsångest jag har. Jag vet verkligen inte vad jag vill ha för sorts vigselring!
Först trodde jag att jag ville ha en ring med jätte många diamanter, men sen när vi väl var i guldaffären och testade ringar upptäckte jag att FÖR mycket stenar är jätte fult. Såg alldeles för getto-blingigt ut. Nästan som om jag hade köpt ringen på Glitter. Så då testade jag en lite smalare variant med enbart 4 små diamanter på och den kändes rätt okej. Men så är det ju så att man förhoppningsvis ska förbli gifta för resten av livet och då vill man verkligen vara nöjd med sin ring. Så nu är jag inne på att bara ha en slät ring, för en sån kan man ju aldrig tröttna på. Men Mikael tror att jag kommer ångra mig om jag tar en utan diamanter.. Så hur ska jag göra?
Jag är ju inte så "prålig" av mig, så risken finns ju att jag tycker ringen känns för fancy. Att jag kommer känna att jag MÅSTE klä upp mig och se stilig ut så att min stil inte ska skära sig mot ringen. Låter ju urdumt jag vet, men det här är ju viktiga grejer. Och köpa en ring med typ 2 stenar ser ju bara töntigt ut. Som om vi bara hade råd med 2 stenar och inte fler.
Det enda jag vet att jag absolut inte vill ha är en vigselring i vitt guld.



   

Fångarna på fortet

Jag har äntligen fått som jag vill! Fångarna på fortet kommer tillbaka!!
Jag har saknat det programmet i flera år och nu ska det äntligen sändas på nytt. Jag och Clara pratade om detta för typ 1 ½ år sen och vi funderade starkt på att skriva brev till TV4 och be dom åtminstonde att sända repriserna från förr, men nu behöver vi inte det. Yes! Å inte nog med det, Gunde och Agneta ska leda programmet igen, precis som förr!

Nu ska bara Disneydags, 24 karat, Kär och galen och Det kommer mera börja sändas igen.
Är så trött på att det bara visas skit på tvn om helgerna.





Perukfesten


Peruken är på plats!


Tacos med mamma, syrran och Anna P (plast-syrran) innan festen.


Sandra, Hanna, Marie och Carro



Under earth-hour


Fina Clara




Py, Clara och Zara. (bild lånad av Zara)









Detta var då min perukfest. Tycker festen blev väldigt lyckad och jag tror alla hade det lika trevligt som jag. Sista bilden har jag lånat av Zara då jag inte lyckades få någon bra bild med min kamera. Vid fototillfället står jag och försöker få igång självutlösaren på nya kameran..

Nu måste jag lämna över datorn till Mikael som ligger och grymtar i soffan...


Walk it off

Idag gick jag inte till skolan eftersom jag har mensvärk, big time! Hade underlättat om jag hade mina starka tabletter som jag fick utskrivet när jag bodde i Oskarshamn. Sist jag frågade en läkare om han ville skriva ut dom tabletterna åt mig sa han: "Nej, det är onödigt starka tabletter, det räcker gott och väl med 2 panodil". Får manliga läkare ens säga så? Har han nångång haft mensvärk? Förstår mig inte på män som ska yttra sig om någonting som dom inte har en aning om. Spelar ingen roll hur många böcker eller utbildningar han har gått för att lära sig om kvinnans kropp, han vet fortfarande inte hur vissa kvinnor har det den tiden på månaden.
Som om jag skulle sparka en kille mellan benen och säga "Äh, larva dig inte, det där var ju inte ens en hård spark!"

Nu ska jag äta kycklingwok med spagetti, för ris är så tråkigt att koka.

Earth-hour 2010

Nu har jag äntligen städat klart här hemma. Jag har typ rollat allt här hemma eftersom jag inte vet om någon är pälsallergiker, så detta städprojekt har ju tagit sin lilla tid. Trots det så flyger det omkring katthår lite här o var.
Varför ska alltid nån utav katterna gå in på lådan och skita värsta bajshögen så fort jag har städat och gjort fint? Bajslukt sabbar ju hela den här fina och fräscha atmosfären jag har skapat..

Väntar på att syrran, plastsyrran o mamma ska komma. Vi ska käka tacos ihop innan perukfesten drar igång. Så himla skönt att man inte behöver bry sig om håret ikväll. Vi får väl se hur många som vågar gå ut i sina peruker ikväll. Jag tänker iallafall det. Ja menar, hur snyggt är håret efter att det har varit instängt i en peruk i flera timmar? Mitt hår skulle säkert va jätte svettigt och äckligt om jag skulle ta av mig peruken innan utgång.

Just nu sitter jag och dricker vin. Har visst 2 stycken boxrar att välja på idag eftersom jag hittade en inne i skafferiet också. Tror faktiskt att det vinet är lite surt (det är det jag dricker nu) men jag kan inte bestämma mig. Eller så smakar det lite konstigt eftersom det inte är kallt. Mamma får avgöra sen när hon kommer, för jag tror inte det är så nyttigt att partaja på surt vin en hel kväll..

Glöm inte Earth-hour ikväll kl 20.30, själv är jag förberedd med massor av lyktor och ljus!
Idag är det exakt 1 år sedan vi satt och festade hemma hos Clara och släckte ner för Earth-hour. Va fort ett år har gått!!

Trevlig helg!!

Vårt framtida barn

Vårt framtida barn kommer va helt perfekt. Den kommer inte skrika eller gråta, bara skratta och le. Den kommer va sådär skitnöjd hela tiden.
Den kommer heller inte bajsa på sig utan redan som spädbarn kommer den att utveckla ett tecken (vi kommer ha en jätte smart bebis) så vi föräldrar förstår att "snart måste jag bajsa" så då hinner vi ta av bebisen kläderna så den kan bajsa i luften, ovanför toaletten. Vi kommer på detta unika sätt att spara jätte mycket pengar eftersom det inte kommer gå åt några blöjor i vårat hem.
Bebisen kommer ha ett jätte fint bordsskick också, så fort den börjar äta. Den förstår det här med att man inte ska slicka på kniven och att man lägger besticken 20 över 4 på tallriken när man har ätit klart.
Den första meningen som bebisen kommer lära sig är "Nu ser jag att du och pappa är jätte trötta så det är nog på tiden att jag går och lägger mig nu så ni kan få lite ensamtid med varandra, det är ni värda!"


Vårt barns favorit nöjen:

* Sova
* Borsta tänderna
* Tvätta sig/duscha/bada
* Sysselsätta sig själv
* Prata i lugn och sansad ton (skrika är fult)
* Vara rädd om sina kläder
* Äta fint


Falukorvsbebisen

Inatt drömde jag så konstigt. (måste bero på tabletterna)

Jag drömde att jag födde tvillingar i köket. Ståendes. Först kom den första, men den såg lite konstig ut så jag lade den på diskbänken så länge. Sen födde jag fram den andra. Det blev en jätte söt flicka med långt lockigt hår. (?)
När jag sen skulle gå tillbaka till bebis nr 1 så hade det bildats ett stort hölje runt bebisen, som om den låg inuti en stor falukorv. När jag hade plockat ut bebisen ur falukorven så såg jag att den inte var fullt utvecklad så jag struntade i bebisen och lät den ligga kvar på diskbänken.
Senare på kvällen var det tävling på tv om vems bebis som var bäst i Sverige, på nåt lustigt vis var våran 1 dag gamla bebis med det lockiga håret med som nominerad (falukorvs-bebisen fick inte vara med). Upplägget var typ som Melodifestivalen och hela Sveriges befolkning fick ringa och rösta. Tyvärr vann inte våran bebis så den gick upp i rök och försvann.

Jag berättade min dröm för Mikael när vi åt frukost
- Stop talking, stop talking NOW!

(Bara kul om man har hört Chandler i Vänner säga så)

smile-missbruk

Jag hatar folk som missbrukar "smilisar". Jag hatar självklart inte personen i sig, men att just läsa meddelanden som till 40% består av smilisar. Nån gång är det okej för att betona att man skojar eller tycker något är kul, men inte efter varenda mening.

"Hej! =) Det var längesen =(
Hur är det med dig? =) Ska du hitta på något skoj ihelgen? =)
Hur går skolan? =) Hoppas vi ses snart =) =)
Kram

Nästan samma varning som när jag skrev mess i högstadiet:

Heyzan! Läget? Ska du mä på fezt ihelgen? *ler* Kommer bli aaaaas-QL =)
Fezten är iallafall hos Tulle, så mezza mig på mobben om du ska mä.
Pözz o Kjam


Glad Påsk?

Idag plingade två outklädda påsk-kärringar på och sa "GLAD PÅSK!... före påsk.."
Jag förklarade att jag inte hade något godis men att grannarna ovanför säkert har det (smart drag, man ska alltid skicka iväg dom till grannarna). Men trots det så stod dom bara där och stirrade som två fågelholkar, dom vägrade gå. Jag förklarade för dom att dom fick komma tillbaka vid påsk och klä ut sig så skulle dom få godis.

Jag gillar faktiskt inte när barn plingar på. Antingen är det påskkärringar, nåt läskigt monster på Halloween eller så ska dom sälja strumpor till klassresan. För det första så har vi aldrig lösa pengar så man kan köpa några strumpor av ren sympati, sen har vi nästan aldrig godis hemma och har vi väl det så vill jag väl inte ge bort allt mitt godis till barn som jag inte känner. Dom enda barnen som får plinga på är grann-barnen, för dom känner jag, eller åtminstonde deras föräldrar.

När jag hade sagt hejdå till flickorna säger den ena till sin kompis på väg nerför trappen "Ja! Nu vet vi iallafall EN som vill ge oss godis vid påsk!" Verkade dom dom gick runt och rekade inför påsk, lite komiskt faktiskt. Så självklart ska vi ju köpa upp godis nu när jag har sagt att dom ska få det. Hade jag varit kvick så hade jag gett bort dom godisbitarna ifrån Alladinkartongen som har blivit kvar. Rom-russin och Ägglikör. Sånt gillar väl barn?

Glad Påsk till er alla! Innan Påsk då.


11e dagen, då slog det till!

Nu ska man ju inte säga för mycket för fort, MEN jag har varit rökfri sen klockan 10.00 idag morse!! Och då rökte jag endast 3 bloss för sen mådde jag skit.
Dessa 3 dagar har jag i stort sett sovit bort. Har blivit så fruktansvärt dålig av tabletterna jag tar för att sluta röka. Så fort man röker blir man helt spyfärdig. Idag har jag t.o.m kräkts för att jag mådde så dåligt.
Igår pratade jag med mamma och vi var lite sura över att vi inte hade blivit rökfria än, men det tog ju inte så lång tid trots allt för mig. Har käkat tabletterna i 11 dagar, men ska ändå fortsätta att ta resten av "kuren" så jag inte trillar dit igen. Ska ringa mamma när hon har slutat jobbet och fråga om hon har lagt av.

Det sköna med dessa tabletter när dom väl slår till är att man faktiskt INTE är röksugen, du har INGEN abstinens. Du tänker inte ens på att du vill röka. Visst, tanken kan slå dig att "nu efter maten brukar jag ju röka..." men sen glömmer du bort att du tänkte den tanken.

När jag har varit rökfri i 1 månad ska jag belöna mig med att gå och fräscha upp mina tänder. Slipa bort alla missfärgningar, all tandsten och sen slutligen bleka dom. Det är man värd när man har lyckats med att bli av med en 12-årig last!

Men, men, men, MEN som sagt, nu ska jag inte hoppa av glädje, det har bara gått en dag.

Igår mådde jag så illa efter ett par bloss att jag kastade askkoppen i soporna av ren frustation.


Före och Efter

Äntligen är badrummet klart! Tog bara 5 veckor och 4 dagar.. Så ikväll ska jag inviga nya duschen. På lördag ska vi åka till IKEA och köpa ett högt och smalt skåp som vi ska ha vid sidan om duschen, annars får vi inte plats med alla våra badrumsgrejer. Är sjukt nöjd med nya badrummet, kan nog nästan säga att det är världens finaste badrum... Om man bortser från när jag var liten o bodde i Svärtinge eller i B&B´s lägenheter i Kristineberg så har jag alltid bott i lägenheter där badrummen har varit skit skabbiga, så detta är ren lyx för mig!


Före: (klicka på bilderna för att få upp dom i större format)


   
 


Efter:

   

Så vänster sida när man kommer in i badrummet har dom kaklat in en jätte stor väggspegel. Man kan stå typ 3 personer och spegla sig samtidigt, inte illa!


Vad tycker ni om resultatet?


Paul Wesley


Nån mer än jag som hatar att gå ut med soporna? Det är nog det tråkigaste jag vet.
Men ikväll kände jag att det nog inte fanns mycket annat att göra eftersom det börjar lukta om påsen. Men sen blir jag lite skeptisk till att gå ut när det är så mörkt. Får för mig att jag ska bli våldtagen eller mördad om jag går ner till sophuset, men så kan man ju inte tänka. Så jag börjar ta på mig skorna men då tänker jag "Tänk OM det faktiskt händer bara för att jag redan har tänkt tanken? Då får jag ju nästan skylla mig själv om jag blir mördad.." Så jag tar av mig skorna och låter soppåsen va kvar. Man vänjer sig faktiskt vid dålig lukt.

Har föresten blivit förälskad. Igen. I Paul Wesley som spelar Stefan Salvatore i The Vampire Diaries. Nu ska jag bara få Mikael att bli kär i Elena. Det känns bättre om han också är lite kär, speciellt när jag vrålar "FY FAN SÅ JÄVLA SNYGG!!" varje gång Stefan dyker upp i tv-rutan. Sist vi var kära på olika håll var under Idol, året då Agnes vann. Mikael var kär i Agnes och jag var kär i Sebastian. Men vi har växt ifrån dom förälskelserna nu.



Paul Wesley






Eller är det bara jag som tycker att han är svin het??




Färgblindhet

Dom som är färgblinda kan ju inte se färgerna röd och grön ifall dom ses tillsammans. Min kompis pappa var färgblind och han kunde inte se en röd boll på en grön gräsmatta. Jag har alltid trott att han inte såg bollen överhuvudtaget, men tydligen ser dom antingen konturerna eller färgen grå istället.
Detta fick jag alltså reda på för ett par dagar sedan, innan dess trodde jag att dom inte såg nånting alls. Att dom exempelvis kunde springa in i en röd traktor på en gräsmatta, eller köpa en grön t-shirt med ett rött hakkors på utan att veta om det. Jag och Lisa diskuterade detta underliga fenomen i fredags och hon trodde precis som jag, att dom inte såg något alls. Så jag började fundera på en jätte knäpp sak, att om någon tex klädde sig i helt röda kläder från topp till tå förutom huvudet och lade sig på en gräsmatta, skulle min kompis pappa då bara se ett huvud på gräsmattan?? JÄTTE SJUKT, tyckte jag och Lisa, för det hade vi ju aldrig tänkt på innan.
Men nu vet vi, att så är det inte. Färgblinda ser visst, fast inte just DEN färgen. Lite besviken faktiskt, hade varit mycket roligare om min teori höll.


Dag 7

Nu har jag beställt tid för sterilisering. Vi orkar inte höra Luely kåta sig mera! Så på onsdag kl 10 händer det och det ska bli såååå skönt. Säkert för henne med, kan inte vara kul att vara parningssugen hela tiden utan att få utlopp för dom instinkterna. Men där ryker min chans att få ha kattungar igen..

Är inne på min sista dag med 0,5 mg. Imorgon börjar jag ta 1 mg morgon och kväll, så då blir det rejäla doningar. Kommer säkert bli jätte dålig. Känner redan lite på dom här "svaga" tabletterna. Har blivit förstoppad (biverkning var diarré, så jag förstår inte hur det kan bli motsatt effekt), lite illamående och minskad röklust på kvällarna.
Imorn är alltså dag 8 och det sägs ju att jag ska sluta nångång mellan dag 8 och 14. Fan så spännande!

Har köpt mig ett par skor från Scorett och jag bara ÄLSKAR dom! Det är någon blandning mellan stövlar och kängor. Typ "hajk-stövletter" skulle man kunna säga..

   

Nu är det dags att svepa i sig sista kaffet, borsta tänderna och sen invänta buss 119 som aldrig kommer i tid.
Dags för plugg!

dissekering

Idag tog jag ett beslut. Ett beslut som jag är väldigt nöjd med. Jag beslutade mig för att hoppa av Matte B kursen. Har funderat länge på det men har inte riktigt haft viljan att "ge upp", men idag efter provet förlikade jag mig med tanken; Jag förstår faktiskt inte.
Så nu kan jag fokusera 100 % på mina andra kurser istället.
Fick tillbaka mitt dataprov idag på morgonen. Maxpoäng var 19 och man kunde som högst få betyget VG. VG-gränsen var på 17 och jag hade självklart 16,5 poäng. Känns ju sådär, men jag är glad att jag fick så pass bra poäng ändå med tanke på att jag i stort sett bara pluggade dagen innan.

I tisdags fick vi även veta hur vi ligger till i Samhällskunskapet och jag ligger på ett starkt VG, u-u-underbart!
Så nu återstår det bara ett fördjupningsarbete (+ lite annat), så jag har gett mig fan på att få MVG i slutbetyget.

Igårkväll var vi som sagt och kollade festlokalen igen för att checka porslin, bord, stolar m.m. och jag tycker faktiskt att lokalen känns bättre nu än vad jag tyckte i somras när vi såg den för första gången. Det är ju som sagt ingen lyxig och pampig lokal, men den är stor med två våningar och bra ytor, så det ska nog bli bra så fort vi börjar pynta den. Nåt jag stör mig på dock är att alla stolsryggarna är i olika färger, men jag har varken lust eller tid att sitta och fixa några snygga överdrag. Finns ju billiga och bra lösningar visserligen, men orka göra det på 100 stolar! Har ju att göra ändå.

Datum - check!
Efternamn - check!
Kyrka - check!
Tärnor - check!
Bestmen´s - check!
Toastmadame - check!
Brudnädd - check!
Sång i kyrkan - check!
Lokal - check!
Gästlista - check! (typ)
Bröllopskläder - check!
Inbjudningskort etc - check!
Fotografering - check!

Resten får man ta lite längre fram. Räknade ut att vi kommer stå 7 pers + prästen framme vid altaret när vi gifter oss. Kommer nog nästan bli trångt, haha.

Igår dissekerade vi på Naturkunskapen. Det var sladdrigt, slemmigt, blodigt, snuskigt och spännande. Jag, Elin och Emelie var i samma grupp och vi tyckte att det mesta såg ut som olika erotiska delar. Det som var värst med hela dissekeringen var lukten. Det luktade dött (självklart), ruttet, bajamaja och surt.
Så nu har man sett hur det ser ut inuti ett hjärta, en lunga och struplocket.

   


Nu börjar badrummet föresten bli klart. Nästan allt är på plats, men det blir ju inte helt klart den här veckan som det var lovat, utan badrummet blir tyvärr inte klart förens nångång under nästa vecka. Så när det är klart har vi varit utan dusch och toalett i nästan 6 veckor, kan ni förstå, SEX VECKOR! Fattar inte hur vi har överlevt?! Men jag tycker tiden har gått rätt fort. Konstigt nog. Ska lägga upp före och efter bilder sen när det är klart, det blir sååå fint och fräscht! Älskar att badkaret har blivit ersatt med duschkabin.



Dag 1 av 84





Idag har jag tagit min första sluta-röka-tablett på min 12-veckorskur.
Nångång mellan dag 8-14 kommer jag vara rökfri, hoppas jag. Fick upp bipacksedeln som hängde med i kartongen och den var typ 3 meter lång, så den läste jag inte. Orkar inte läsa alla 147 olika biverkningar som Champix kan åstadkomma, utan det räcker med att jag vet dom vanligaste. Den största risken jag löper med dessa tabletter är mardrömmar (har jag mardrömmar i mer än 3 nätter i streck måste jag avbryta behandlingen), rastlöshet, nedstämdhet och i veckan fick jag höra att en bekant hade blivit folk-ilsk. Låter ju inge vidare, så om jag är ilsk nåndag så är det pga tabletterna, bara så ni vet ;)






Triops

Nu har våran kamera dykt upp. Suzette och hennes kompisar hade hittat den gömd under vardagsrumsmattan.. Känns som att den som snodde den antagligen fick panik och gömde den där under, för hur har den annars hamnat där?? Hur som helst så låter vi beställningen på nya kameran ligga kvar för vi har länge pratat om att vi vill ha 2 kameror. Undrar fortfarande vem som tog kameran från första början?!

Igår fick vi tillbaka våra prov på Naturkunskapen. Jag kammade hem 9,5 p av 43,5 möjliga. SÅ dåligt trodde jag faktiskt inte det hade gått. Emelie och jag fick oss ett gott skratt iallafall. "Varför har du ritat en djurcell??" "Jag trodde kanske att jag skulle få plus-poäng för mina fina rit-skills.."
Hur som helst hade typ halva klassen fått underkänt så det känns ju lite bättre att veta för min del.
På onsdag ska vi dissekera inälvorna på ett får. Vi ska skära upp strupen, hjärtat, lungorna m.m.. Jag, Mikael o mamma ska kolla upp våran lokal på kvällen så jag kommer missa första timmen på onsdag och jag hoppades att jag kanske skulle missa dissekeringen men då säger min lärare:
- Men så bra, då lär du nog komma lagom till dissekeringen på onsdag!
Så jag slipper inte undan.

Förra veckan installerade jag cd-skivan till min mobil. Tog bara 1 år innan jag fick tummen ur röven. Installationen tog nästan 2 timmar! Men nu har jag iallafall lagt över lite bilder. Fick se ett par jätte fina sommarbilder jag tog förra året som jag tänkte ladda upp här, blir så sommar-sugen när jag ser dom!

Idag ska vi ha mitterminssamtal på Samhällskunskapen, ska bli intressant. Jag hoppas jag ligger på VG.
Återkommer om det.






Ja just de, har skickat efter nya husdjur. Ska bli matte till ett par Triopser. Det är ett urtida vattendjur från dinosariernas tid. Vet att jag fick en påse med såna djur när jag var yngre men vi råkade städa bort dom och ändå sen dess har jag velat ha såna. Är så himla nyfiken på hur dom kommer se ut :)

   


Söt va?

Sluta stjäla!!!

En väldigt elak människa snodde våran digitalkamera hemma hos Settan i lördags. Hur kan folk vara så jävla dumma och göra en sån sak? För det första så är det fruktansvärt fult att stjäla men för det andra, nu vet ju alla som var där att nån i deras vänskapskrets stjäl saker. Kul att ha en sån kompis i sitt umgänge.
Så idag har jag polisanmält stölden och även pratat med försäkringsbolaget.

Köpte även en ny kamera idag som borde komma om några dagar. Hittade inte den kameran vi tidigare hade så det fick bli en nyare variant.

Enligt objektbeskrivningen ska den vara grå men jag tycker fanskapet är brun. Usch så trist det är att behöva köpa nya saker hela jävla tiden. Förra veckan fick vi köpa ny dammsugare eftersom den förra gick sönder. Tror skiten började brinna inuti. Onödiga utgifter hela tiden!

Här är nya kameran.. Gillar inte att det är utfällbart objektiv/lins på kameran, men den får duga.



Why does bad things happen to good people?


Goodbye my friend

Sitter hemma hos mamma nu, hon steker pannbiff som vi ska äta! Efter det ska vi till vårat andra besök hos sluta-röka-läkaren. Vi ska få recepten till våra tabletter vi ska käka i 3 månader.
Får lite separationsångest när jag tänker på att jag ska sluta röka. Jag vill ju verkligen bli rökfri, men det känns som man gör slut med sin bästa vän. Ibland kan jag också få för mig att jag är "för ung" för att sluta röka. (Bullshit. Jag är dum i huvudet). Nåt annat jag kommer sakna är att göra rökringar, dubbla rökringar och rökringar genom näsan.. Men ärligt talat, hur ofta gör man det? Det var ju sånt man gjorde när man var typ 14 år. Men nu är det ju slut med det ändå. Forever.
Ska bli skönt att slippa lukta askkopp, slippa flåsa för minsta lilla, slippa lägga onödigt mycket pengar på nikotin. Mycket talar ju för att sluta röka, så jag hoppas verkligen att det går vägen. Mikael har också lovat att försöka sluta med snuset så fort cigaretterna har försvunnit från vårat hem.

Igår skrev jag Naturkunskapsprovet. Jag hade skitit i att plugga, eller rättare sagt att gett upp eftersom jag tyckte allt verkade så satans invecklat. Men jag svarade på nästan alla frågor, mycket chansningar dock, men jag skrev ju något iallafall. Och det viktigaste av allt, jag lämnade inte klassrummet först!! Provet var tydligen gjort till en 80-minuters lektion, men jag gick efter 30 minuter och då hade jag i stort sett skrivit ett par rader på varje fråga, så jag förstår inte hur man skulle kunna sitta där i 80 minuter...

Igår betalade jag in allt till Petrés. Så nu är min brudklänning, min brudgarderob, 2 tärnklänningar och 2 frackar betalade. Känns jätte skönt. En kostnad mindre att bry sig om. Ni som har tänkt att gifta er och bor i Norrköping, gå in till Petrés, hon som äger butiken är verkligen jätte gullig!
Hon på Petrés fick dra upp byxorna på Mikael och Adde flera gånger. Dom är ju vana att ha lite häng i sina byxor och det går ju inte för sig i ett par frackbyxor, så när hon hade dragit upp byxorna på dom såg det ut som dom hade jätte stora rumpor. Men dom var verkligen jätte stiliga i sina frackar och sina super blanka lackskor.


Kommer jag vara rökfri om 10-15 dagar?

Avslöjande fakta

Såg att endel hade avslöjat 7 sanningar om sig själv. Jag kunde inte komma på 7 specifika sanningar utan jag kom på några egna kategorier som jag tänkte rada upp här. För er som vill, gör samma sak!

Missbruk
Jag var nässpraysmissbrukare till o från i 8 år. Jag fick panik om nässprayet tog slut eller försvann. Då blev jag aggresiv och fick för mig att jag skulle kvävas till döds.
Så här många flaskor hittade jag för längesen runt om i lägenheten. Antar att det är knappt 1-års användning.


Konstiga shoppingvanor
Jag älskar verkligen att spendera pengar på Apotek, vet inte varför men det känns som att alla produkter där ifrån gör underverk (trots att man vet att mycket är skit). Kan känna mig skit nöjd om jag har köpt en salva och typ en speciell tandtråd från Apoteket. Det kan göra hela min dag. Innan vi åkte till Thailand handlade jag för
över 600 kr på Apoteket. Mikael självdog nästan när han fick reda på det.

Kvantitet före kvalitet
Jag är inte speciellt ekonomisk när det kommer till shopping. Om jag exempelvis ska handla en hudkräm, olivolja, handtvål, juice eller liknande, så måste jag alltid köpa den som har bäst utseende. Antingen den som ser godast ut, eller fräschast, proffsigast, snyggast m.m. Oavsett om det kostar mer så bara MÅSTE jag ha den finaste produkten.

Någon annans mani som har smittat av sig på mig
Clara berättade för mig för ett par år sedan att hon aldrig kan ta den varan som står längst fram, för enligt henne har alla andra varit där före och antagligen pillat på den. Så nu gör jag samma sak. Får för mig att det finns alla möjliga sorters bakterier på den längst fram, så jag gräver mig alltid lite längre in i hyllorna för att få tag på en "ren" och orörd förpackning.

Larvig rädsla för småkryp
Jag är paniskt rädd för fästingar! Inte rädd på det sättet som om jag skulle springa på en björn i skogen, men riktigt äcklad av deras kropp, deras blodsugande, deras äckliga små fula ben och framför allt att man inte ser dom förens dom sitter på ens kropp och suger blod. Nu har jag inte haft en fästing på flera år, men jag minns varenda en jag har haft. (okej, 3 stycken, men det räckte för att traumatisera mig för livet). På den tiden när jag fick min första visste man inte att det var farligt att smeta matolja på dom och det var just det min mamma gjorde så fick jag gå och lägga mig med den där vidriga fästingen under natten med matolja och ett plåster över. Skulle jag få en fästing idag skulle jag amputera bort den kroppsdelen den har satt sig på. Jag skojar inte.

Djupa och mörka vatten
Är något som jag blir lite nödig av bara jag tänker på det. Vattnet behöver inte vara mörkt utan även vattnet i Thailand gjorde mig nervös, för där ser man verkligen om något skulle närma sig under vattnet. När jag och 3 kompisar var i Bulgarien klängde jag på Klara hela tiden när vi badade och det slutade med att jag nästan dränkte henne. Då blev hon arg och jag fick gå upp till stranden och sola. Förstår inte varför jag är så himla rädd, har ju aldrig varit med om något otäckt när jag har badat. Tror ju även på att Loch Ness odjuret och Storsjöodjuret existerar. Inte för att jag brukar bada i Skottland, men finns det odjur där finns dom säkert överallt.

Udda förälskelse
Ingen av er kommer säkert hålla med mig gällande min lilla förälskelse och konstigt nog missade jag honom under mitt lilla hångel-kollage som jag gjorde för ett par månader sedan. Men någon som jag riktigt myser av att se på Tv är Tom Sellek! Han ser så himla snäll ut, en redig klippa!











Några mappar från 09

Tänkte göra ett litet bildspel från år 2009, som jag hade tänkt göra redan i början av januari, men tyckte då att det varkade på tok för jobbigt. Så nu kommer en bild från varje mapp under 2009. Det är väl nu jag märker om 09 var ett bra år eller inte..?


2 mysiga dagar i juni med Lisa med rödvin, Skiren, cykling, övernattning i husvagn och många bilresor runt omkring i Svärtinge för att hitta det "perfekta" badstället. Blev jagade av blinningar vid alla stränder så det blev att springa i vattenspridaren hemma hos Lisa istället.


Black Horn i maj. Firade Pelle/Putte/Palle som fyllde 30 eller 35. Har inte så stor koll på vem grabben är.. Men jag var där och firade iallafall..


Bröllop i Norrtälje 22 aug. Vigsel mellan Herr och Fru Ankarfyr. Vigseln skedde på en brygga och uträttades av en gammal sjökapten. Utomhusfest med grillning och liveband på kvällen.


Claras 24-års fest (november). "Charlies Änglar" visar vad dom går för i hallen..


En helg i Estocolmo. Bruce Springsteen konsert, fotbollsspel på Mosebacke, vitlöksöl på Bröderna Olsson, träffa Asja, förmiddagskrök på Thai boat, god mat på Soldaten Svejk m.m


Avskedsfest för Hänabanäna som flyttade till nån liten byhåla utanför Gbg (januari)


Fest en helt vanlig söndag, i brist på annat. Poker och alkohol hemma hos Tina och Johan. (April)


Upptäckte nu att jag har 39 mappar kvar att gå igenom, så nu lägger jag ner det här projektet. Tog för lång tid och jag måste verkligen plugga. Återkommer någon annan dag med fler bilder.


50-tals pornografi

Varför använda tändare när man kan ha såna här originella tändsticksaskar från 50-talet istället?

   

RSS 2.0