1 miljon till donation

 
- Mikael, om du fick 1 miljon och var tvungen att donera alla pengar till någon organisation eller välgörenhet, vad skulle du välja då?

- Rädda Tigrarna!

- Hahahahaha, den va kul, hahaha, men seriöst nu, vem skulle få pengarna?

- RÄDDA TIGRARNA! (???) Jag skulle köpa snipers och hyra in folk för att skjuta alla som dödar tigrarna.

- Jaha, du skoja inte.. (visste inte att han var ett sånt tiger-fan) Alltså, jag tänkte mig nåt lite mer seriöst..

- Som vadå? Cancerfonden eller?

- Ja!

- Ingen idé att ge dom pengar, folk dör ju fortfarande i cancer.

- Fast du måste ju förstå att forskning kostar och du får ju va tacksam för dom framsteg som faktiskt har gjorts.

- Vad skulle du välja då? Förutom cancerfonden?

- Stoppa plågsamma djurförsök!

- Men om det bara är djurFÖRSÖK så ggör dom ju aldrig något, dom försöker ju bara.

- Men det heter ju så för att dom testar exempelvis olika produkter på djuren för att se om produkten är bra eller dålig.

- Vem tycker du dom ska testa produkterna på då? Människor?

- Nääe!!! På tigrarna!!!!!


Det tycker jag ju såklart inte.

Ett enkelt enkel-v


Tänkte bara meddela er att nu är min dator äntligen på reparation!! Jag har just nu en lånedator, en Toshiba, från typ.. -93, men bättre det än inget alls. Så nu kan jag göra ?, !, ;) Och många många fler tecken. Känns helt underbart. Nu kan ju folk läsa min blogg utan att behöva uttala mina ord på internationellt sätt iomed att jag har skrivit med w istället för v.

Igår när vi skulle lämna in datan så var precis ALLA superupptagna, ingen hade tid för mig och min lilla laptop. Sen ser jag att en utav killarna är ledig. Men insåg då att det är en "gammal" klasskompis från förr och han hade jag ju rätt nyligen plockat bort från min kompislista på Facebook, så honom kunde jag ju INTE be om hjälp. Tänk om han skulle få värsta utbrottet och fråga varför jag hade plockat bort honom.

Självklart va det han som senare dök upp och frågade oss vad vi ville ha hjälp med. Tror inte ens att han kände igen mig, överhuvudtaget. Fatta va mycket folk man har på sin kompislista på facebook som man egentligen inte ens känner längre, eller pratar med när man springer på varandra.

Eller va han helt enkelt sur för att jag hade plockat bort honom??


Trädgårds-kabeln


Man kan wara snål på många olika sätt. Man kan wara ekonomisk, sparsam, girig och dumsnål. I detta fall wet jag inte riktigt wad min kära man wa...
För ganska längesen diskuterade wi att wi behöwde en till antenn-sladd för att kunna se på Tw inne i sowrummet. Mikael och Adde åkte till affären och kollade priserna på dom olika sladdarna som fanns. Då kommer Adde på att hans kompis har en sladd som han inte anwänder längre, som wi säkert kunde få köpa.
Mikael nappade på den idén och köpte såklart den sladden, han sparade ju typ hela 49 kr på det.Här har wi alltså sladden, som wa 49 kr billigare än den i affären. Det känns liksom som att wi har en stor wit trädgårdsslang som slingrar sig genom halwa lägenheten. Den här sladden är inte ens okej om den så skulle wa gratis. Wi snubblar på den, djuren snubblar på den, alla snubblar på den. Bara att rulla ihop den när det ska komma folk på besök är ett skit jobbigt projekt, den är typ 15 meter lång och jätte oböjlig. Ett tag hade wi en särskild låda till enbart den sladden, eftersom den inte fick plats någon annanstans.
Känns som jag påpekar dagligen hur mycket jag hatar den här sladden, och Mikael swarar ju, precis som Owe Sundberg - Men wadå, wi sparade ju 49 pix.

En annan nyhet som jag tror att ni läsare kanske kommer uppskatta är att imorgon ska wi lämna in min data på reparation, kors i taket. Den gick sönder för typ 10 månader sen, men bättre sent än aldrig. Så nu har jag flyttat öwer ALLT till en extern hårddisk så wi inte blir aw med det i reparationen. Det är pga det som wi har skjutit upp den här reparationen allt för länge. Det är skit jobbigt att sitta och flytta öwer allt.

Nu har jag ju kommit på en massa olika knep för att kunna skriwa så normalt som möjligt, så när jag wäl sitter wid en fungerade dator så kan jag knappt hantera den. Jag har glömt bort hur man gör olika tecken, wilken knapp man håller in för att göra stor bokstaw, på den här fungerar ju ENBART caps lock. Så jag får nog gå en datakurs sen när datan är fixad...


Blandade känslor


Tror att min kära man har lite blandade känslor gällande wåra 3 katter. Ibland älskar han dom, ibland hatar han dom. Så här kan det låta, det går i wågor kan man säga... Dessa meningar har han sagt dom senaste 2 weckorna.

- Imorn lägger wi ut kattjäwlarna på blocket.
- Klart wi inte ska göra oss aw med katterna, wi har ju själwa walt att ha 3 katter liksom.
- Nä, nu får ni ta och hålla käften, WAD WILL NI???
- Belarius är så himla fin.
- HUR KAN DOM BAJSA SÅ JÄWLA MYCKET?? Det är ju helt otroligt wa mycket skit det är i lådan.
- Wisst, Zelda har en tendens att kana, men hon är ju den som är minst jobbig, hon bara är liksom.
- JOHANNA, HAR DU SETT HUR LÅDAN SER UT ELLER? DET GÅR JU KNAPPT ATT MOCKA BORT ALLT.
- Asså jag fattar inte hur folk kan skaffa husdjur och sen inte orka ta hand om dom.
- Nä nu stänger jag dörren om er, så kan ni sitta här inne och skrika hur mycket ni will. hejdå.

Som sagt, det är en blandad kattkärlek här hemma.
Jag förswarar alltid katterna när Mikael är irriterad på dom, och twärtom. Wi är inte så samspelta med andra ord. Det är mycket bättre att hata och älska tillsammans. Fast då hade wi nog säkert sålt katterna för längesen...
Öfre Sfärtinge


Om exakt 20 dagar flyttar jag och Mikael. Wi har warit helt upprymda öwer att få flytta. Skönt att få komma till ett nytt ställe och framförallt att få bo större. Hela 15 kwadrat extra får wi, som wi kan stöka ner.
Igår nämnde jag ju att Ståhls inte hade några wita tapeter men Mikael gaw sig inte så nu ska dom måla om istället. Till witt.
- Skam den som ger sig, en wet ju hur man ska charme damerna, som Mikael sa.

Men igår wa wi ute och såg syrran och Kalles nya hus. Nu känns inte wåran flytt så märkwärdig längre, man fick snarare komplex. Herrejösses wilket hus dom har köpt, jag är så himla glad för deras skull. Det kommer bli kanon.

Här kommer lite bilder, kunde dock inte ta så många bilder för den förra ägaren wa där och det kändes lite osmakligt att jag gick runt och hurrade och fotograferade i warje rum... Sånt där kan ju wara känsligt.Del aw wardagsrummet och ingång till både masterbedroom, kök och hall.


Del aw köket. Jag och Mikael får inget burspråk i nya lägenheten...


Köket. Jag och Mikael kommer inte ha några spotlights i wårat köksgolw.


Lilla badrummet


Trappan till öwerwåningen


Högt i tak


Otroligt stor twättstuga. Jag och Mikael kommer twätta nere i källaren...


Del aw relaxawdelningen. Med högblankt granitgolw. Jag och Mikael har ingen relaxawdelning. Eller något granitgolw för den delen heller.


Dusch, bubbel och bastu. Badkar får wi i nya lägenheten iallafall, yeeey.

Ska till lite fler bilder sen när dom har kommit iordning.
Det här blir great för dom, grattis igen Anna och Kalle till husköpet.


Jay


Om jag och Mikael i framtiden får en son så ska han heta Jay, fast med swenskt uttal [ jäj ].
För sen när han exempelwis är på wäg till lekplatsen där alla andra barn är så kan dom säga

- Här kommer Jay, yeeeeey.


Har inte bloggat på ett bra tag, har också haft swårt att kunna logga in på blogg.se och då är det ju extremt swårt att blogga... Skulle wilja blogga från min mobil men wet inte hur man gör det.

Idag är jag barnwakt åt Oliwer, wi har nu lyssnat på Sean banans 4 låtar i öwer en timme. Ingen större wariation med andra ord, men har nu börjat gilla hans låt ´skaka rumpa'. Jag söker iwrigt efter ett botemedel. Jag kan wäl för tusan inte gilla en låt som heter skaka rumpa, som dessutom en wuxen man wid namn Sean banan har gjort...

Idag ska jag få se syrran och Kalles nya kåk som dom har köpt i öwre swärtinge. Men det blir inte bara att titta, wi ska äwen skruwa möbler, tapetsera och måla.
På tal om tapet så war Mikael på Ståhls idag för att wälja tapeter till nya lägenheten. Wi har bestämt oss för att köra witt i alla rum, kors i taket, paret bajs-brun ska INTE ha brunt i nåt rum denna gång.
MEN dom hade inga wita tapeter, är det ens möjligt... witt är wäl ändå så basic det bara kan bli, så det är ju fullkomligt orimligt att det inte fanns en enda tapet som war helwit.
Puss å hejRSS 2.0