Martina-koden


Dag nr 2 med magsmärtor och illamående. Har ingen mat i magen så jag har inget att spy upp, vilket gör att man helt enkelt får gilla läget med att må illa. Är dessutom så förstoppad att jag nog får lägga in mig på akuten snart och göra ett akut kejsarsnitt!

Vaknade kl 04 imorse, kunde inte somna om efter det. Hade så ont i magen så jag visste inte hur jag skulle ligga. Jag testade att ligga på rygg, på mage, på högersidan, på vänstersidan, jag försökte sitta upp och sova som elefantmannen, jag rullade runt, låg i fosterställning och den enda ställningen som funkade var "björnen sover"-ställningen. Tills jag fick blodstopp i huvudet.

Varför ska man va på populär när man är sjuk och vill sova? Har fått ca 38 sms och 19 samtal under förmiddagen.

Försöker roa mig med att läsa Martina Haags böcker. Tycker att hon är askul, men idag är jag visst lite svårroad.
Har lust att slå nån. Jätte hårt.Monster


Vaknade kl 05 inatt av att jag hade kramp i magen. Kunde knappt somna om efter det.
Har haft kramp och mått illa till o från hela dagen. Försökte ändå pigga upp mig lite genom att fixa naglarna, bleka tänderna samt smeta in håret med Ricinolja.
Men senare på dan blir jag sämre och måste spy. Försöker sova men magen krampar för mycket så jag kunde inte ligga ner.
För att göra en lång historia kort (too late?) så insåg jag att jag mådde på tok för dåligt för att skölja ur ricinoljan ur håret och för er som inte vet vad det är så är det ett väldigt flottigt laxermedel.

Kvällens samtal,
- Johanna, vad har du i håret?!
- Men jag sa ju att det är ricinolja. Vadå, trodde du att jag hade fett hår eller?
- Asså du ser ut som en sliten och hårt arbetande 7-barns mamma som inte sett en dusch på 4 år.
- Jag känner mig som Aileen Wornous från "Monster".
- Nä, hon såg bättre ut.


Abstinens!


Idag har jag varit rökfri i 1 vecka. Sist jag blev rökfri blev min hjärna totalt utraderad på cigg när jag käkade Champix. Denna gång är det lite värre, jag vill röka titt som tätt, jag vill tugga tobak, rulla in mig själv i filter och gestalta en gigantisk cigarett, ja, det är mycket tankar kring rökning nu.
Denna gång ersätter jag mitt röksug med mat, så jag har ångest varje dag eftersom jag kommer förvandlas till en stor blekfet fläskkorv och det va väl inte NÅN som va glad i den korven??

Mikael tog sin sist snus idag när han kom hem. Så stämningen har varit übertrevlig mellan oss.

- Vad flinar du åt??!
- Ja, jag börjar bli lite smått irriterad. Är sjukt snus-sugen.
- Måste du se så jävla glad ut för det?!

Kl 22.15 ville Mikael gå och lägga sig för att slippa känna av sin abstinens. Jag va inte alls trött men kröp till sängs ändå. Kände att innan 23.00 kan man ju inte somna iaf. Nu är kl 23.20 och jag har fetångest att jag fortfarande är vaken.

Om det finns nån barmhärtig själ där ute som har lust att blåsa lite rök i mitt ansikte imorgon runt lunch, lämna en kommentar!

Försökte förgylla min dag med Baylis, kaffe och rulltårta. Men fick bara ångest över att jag satte i mig 7 bitar rulltårta.


Fimpad!!


Vill bara tala om att jag är rökfri!!!
12 dagar tog det.
Imorse rökte jag ca 4-5 bloss efter frukosten, 30 minuter senare hängde jag över toaholken. Sen dess har jag inte rökt ett bloss!
Aldrig mera rökare, nu är det bra.

Köp Champix!!!


Champix mörka sida!


Vet att jag har lyft upp Champix till skyarna men det finns 2 nackdelar.
För det första mår man ju illa av tabletterna, vilket är själva "avvänjningen" för att bli rökfri, men den värsta nackdelen är mardrömmarna. Har hittills drömt:
- Att jag hade ihjäl en släkting med en stor skiftnyckel som jag slog i hans huvud till skallen sprack!
- Att jag körde upp ett stort spjut i min kompis anal...
- Har blivit jagad av vampyrer (Det var tyvärr INTE nån av bröderna Salvatore. Isåfall hade dom inte behövt jaga mig)
- Att min barndomskompis försvann och besökte mig som spöke på nätterna och försökte förklara vart hans kropp fanns.
- Att jag rymde från ett fängelse och blev jagad av Rolf Lassgård, men i drömmen hette han Konstapel Schnell.
- Att jag gick in i en affär och skulle köpa bröd, men när jag kom in vid bageriavdelningen var alla män tvungna att skära upp sina testiklar och plocka ur pungkulorna.
- Att jag hade skalbaggar och tusenfotingar i mitt underliv.

Den sista drömmen var fruktansvärt obehaglig, men snart är jag rökfri, då är mardrömmarna ett minne blott.

Igår rökte jag bara 5 cigg och då rökte jag verkligen varenda gång jag var röksugen, så suget har ju minskat betydligt.


Tandläkaren!


Idag var jag hos tandläkaren. Visste inte om dom skulle dra ut visdomstanden eller laga mitt hål. Min underbara tandläkare förklarade för mig att den INTE måste dras ut, utan det är nåt man kan ta ställning till ifall problemen kommer tillbaka.
Hade god lust att leta upp tandläkaren jag hade då jag åkte in akut som prompt sa att tanden MÅSTE dras ut så fort inflammationen hade lagt sig och skrika "In your face bitch!"

Nåt som är jobbigt när man är hos tandläkaren är att man inte kan prata när dom är i munnen och gräver och jag kommer alltid på en massa frågor jag vill ställa, men sen när man väl får chansen har man glömt bort dom.
Detta fick jag alltså inte svar på:
- Varför har ni munskydd?
- Har tandläkare dålig andedräkt?
- Lagar ni hål på er själva?
- Varför tappar man tänderna när man blir gammal?
- Vart tar allt saliv vägen som ni suger bort från min mun?
- Hamnar allt i en stor tank?
- Isåfall, vem tömmer den?

Min lagning tog längre tid än väntat då hålet var djupare än dom trodde. Min tandläkare var superförsiktig så hon inte skulle borra ner till nerven för isf hade jag behövt rotfylla och det ville jag inte. Allt gick bra tills urtandläkaren kom in och ville borra "lite extra". Han borrade både våldsamt och jävligt länge.
Efter det tog jag min snea mun med dregel i mungipan och drog hem!

Tittade på Dirty dancing nu ikväll. Man märker att den filmen är gammal när man ser att Jennifer Grey har hela överkäken full av svart amalgam!


Champix!


Jaha, då var det dags att bli rökfri igen. Sist tog det 11 dagar med tabletterna, sen rökte jag inte på ca 11 månader. Ingen abstinens eller röksug alls. Rökvanan blir som bortblåst, alla rökminnen och rutiner blir som bortraderade från hjärnan. Men tyvärr så trodde jag efter ca 4 månader att jag kunde unna mig lite vattenpipsrökning om helgerna då det enbart innehåller ca 0,05 % nikotin, men vattenpipsrökningen som skedde ca varannan helg, blev till slut varje helg och när det blev vinter rökte jag vattenpipa nästa varenda dag. Så helt plötsligt hade jag fått in rökvanan igen och när vi åkte på bröllopsresa var det kört. Då blev jag rökare igen.
Så ni som vill bli rökfria men inte fixar det på egen hand som jag, testa då Champix. du blir i stort sett rökfri vare sig du vill eller inte. Sist var jag inte speciellt motiverad och jag trodde inte på tabletterna, men jag blev rökfri ändå. Ni måste förstå att när du väl blir rökfri av dessa tabletter FINNS INGET RÖKBEGÄR!!!
Man kan kalla det hjärntvättning... 

Nu har jag tagit tag i eländet igen. Denna gång ska jag INTE röka vattenpipa! Är inne på min 4e dag idag och jag har nu ökat dosen från en halv tablett på morgonen till en halv tablett morgon och kväll. Mår illa ganska ofta och jag drömmer mardrömmar om nätterna. Hittills har jag bl.a drömt om aggressiva huggormar och första natten drömde jag att jag försökte slå sönder en persons huvud med en skiftnyckel.

Tänkte uppdatera er lite om Ricinoljan. vet inte hur länge jag har hållt på med det nu, men tyvärr har jag inte kört det så ofta som jag hade tänkt. Har inte mätt håret än, men tänkte göra det ikväll.
Jag har alltid haft avbrutet hår framtill på sidorna av huvudet vilket har retat mig i flera år när jag har haft håret uppsatt, det har alltid spretat fram och håret har inte räckt hela vägen bak till tofsen, så nu har jag börjat smeta in håret på sidorna och sovit med det. Det har tydligen fungerat bättre på ena sidan för där har håret växt ut ganska mycket. Detta är fan ett mirakel för det håret har typ aldrig hunnit växa ut förens det har gått av igen.
Så jag kan faktiskt säga att ricinolja fungerar!!
Den har även gjort att min asfula babylugg (som jag har noppat bort i flera år) har blivit bättre!
Behöver jag Botox i pannan?


Det va bättre förr!?


Va det bättre förr eller var man bara bortskämd? Säkert både och. Men just därför tänker jag be Mikael göra allt som min mamma gjorde åt mig när jag var liten. Tänkte mjukstarta med en vecka, märker jag att livet blev väldigt bekvämt efter det, ja då får Mikael fortsätta helt enkelt.

Mikaels schema:

- Skära mitt kött i småbitar (då hinner jag kanske äta upp före honom för en gång skull)
- Bädda sängen varje dag! Det gjorde min mamma tills jag var 15.
- Lägga fram min tandborste på handfatet med en klick tandkräm på! Detta gjorde mamma ENBART om jag hade försovit mig till skolan, men jag tycker Mikael kan göra det varje dag..
- Borsta mina tänder på kvällen (Ni måste förstå att dessa moment jag tar upp är saker som har hänt under åldern 1- typ 16, mamma borstade alltså inte mina tänder efter åldern 5.
- Ha frukosten framme varje morgon.
- knyta mina skor och dra upp mina strumpbyxor när grenen har kanat ner till knävecken.
- Baka glutenfritt bröd till mig. När jag va liten åt jag typ 15 mackor om dagen, blev ganska tjock faktiskt.

Den enda punkten jag känner att jag inte vill införa igen är febertempen i rumpan. Där går väl ändå gränsen?
Vill heller inte att Anita ska börja klippa mig igen.

Nyklippt! Hur nöjd verkar jag på en skala??Inget Julbord?

Nackdelar med att vara arbetslös.

Man får inte gå på julbord med jobbet. Man kan ju visserligen planka in med något annat sällskap, men för att slippa stå utanför en restaurang och invänta en stor skara så måste man ta reda på tid och plats. Man måste också ta reda på vad det är för firma man sällskapar med. Antingen att man är insatt i det man påstås jobbar med eller så måste det vara en stor firma med många avdelningar där många är mer eller mindra okända för varandra, annars kan det bli pinsamt när ens bordsherre frågar "Vem fan är du?"
Ska nog forska vidare i den här idén, ja menar, det vankas ju fler julbord här omrking i stan... Än är det ju inte kört för mig. Måste dock ta reda på tid och plats för att slippa frysa ihjäl när jag står utanför olika restauranger och inväntar ett stort sällskap.

Jag kan aldrig ringa till lönekontoret och skrika att min lön inte stämmer och att jag minsann inte fått betalt för den där kvarten jag jobbade över förra månaden! Detta har man upptäckt efter att ha suttit med kalkylatorn i 78 timmar och räknat. Men rätt ska vara rätt.

Jag kan heller inte hurra över att lönen kommer tidigare eftersom den 24e infallen en lördag eller söndag. När man är arbetslös kommer pengarna lite hur som helst. Dom kommer när dom kommer OM dom kommer. Tror det är A-kassans slogan faktiskt.

Jag får inte gå på firmafest. Eller där kan julbords-planen säkert också funka men återigen så krävs det lite forskning. Men efter like alkohol kryper sanningen kanske fram att jag inte alls tillhör deras gäng. Ni vet ju hur ärlig man kan bli på fyllan, och då blir man kanske återbetalningsskyldig för planksteken och vinaren man har hävt i sig under kvällen.
Minus = kan bli pinsamt om man blir påkommen, kan även bli svårt att betala notan när man är arbetslös.
Plus = Jag går därifrån mätt och onykter, man kan ju alltid dra vidare efter det...

Jag har ingen semester att räkna ner till. Många tror att det är semester att vara arbetslös men semester enligt mig är sol, alkohol, resor, bad, njutning helt enkelt. Vissa av dom sakerna kan jag säkert åstadkomma här hemma. Det är ju bara att krypa ner i badet med en pilsner, men ska man leva så varje dag för att få lite semester-känsla så antar jag att jag har ett större problem än att jag är arbetslös. För det första kommer jag antagligen torka ut om jag ska bada badkar varenda dag, ölkagge efter alla öl och jag kommer antagligen få lite alkoholproblem. Och det vill jag ju inte. Kommer ju gå åt sjukt mycket lotion!

Jag saknar:


Att få bära tunga kartonger


Ha trevliga samtal med jobbarkompisarna på rasterna


Hurra när snön helt plötsligt kommer


Dra ner på rökningen


Plasta in mig med svart plastfilm


Uppskatta rasterna


Gå på flotta lunchställen och glänsa med mitt fina bordsskick

Nyårslöfte?


Jaha, då var det dags igen. Nyårslöften ska utlovas och som vanligt inte hållas. Så bara för att det ska va mer "ok" att mina löften skiter sig så tänkte jag ha riktigt svåra nyårslöften, så där svåra att jag antagligen kommer gråta mig igenom hela 2012 för att det är så jobbigt.
Har tyvärr bara kommit på 3 löften än så länge, men 3 är ju betydligt bättre än att utlova 1 grej man ska förbättra. (jag har så sjukt bra karaktär)

Löfte nr 1. "klassikern"
Jag ska gå ner i vikt. Först tänkte jag att jag skulle gå ner till 55, alltså ska jag gå ner 3,5 kg enligt vågen idag. Men för att det ska bli riktigt svårt tänkte jag gå ner till 45. Smal som en daggmask ska jag bli, sen kan jag börja handla på barnavdelningen igen.

Löfte nr 2 "också en klassiker"
Jag ska under 2012 bli rökfri. Har mitt lilla recept som ligger och väntar på mig på Apoteket. Men just nu käkar jag penicillin och man ska tydligen inte blanda såna läkemedel..

Löfte nr 3 "mitt vanligaste och svåraste löfte som jag säger varje år"
Jag ska sluta torka av mig på kläderna när jag är grisig om händerna!
Svårare än vad man kan tro. Normala människor tvättar händerna eller torkar sig på papper om möjlighet finns, men inte jag. Jag torkar av mig på byxorna!
Vissa slickar sig om händerna om dom exempelvis får sås eller sylt på tummen, men jag kan inte göra det. Känns jätte äckligt. Nästan äckligare än att torka av sig på byxorna.. Under dom senaste åren har jag iaf avancerat mig lite. Har jag byxor med fickor så kan man torka av sig i fickan. På så sätt får man inga synliga fläckar!

Vi får väl se hur det går under 2012...
Eller finns det någon som har något annat sjukt nyårslöfte där ute? Säkert inte värre än mina.

Bilden är hederligt stulen av Toffe!
Blöja är bättre än mössa på huvudet.Hur man får tiden att gå i Oskarshamn


Här kommer lite tips på vad man kan göra när man bor i Oskarshamn:


Uppträda till Spice Girls i 7e klass


Klä ut sig till Hippies eller bli gravid som 15-åring


Dricka sprit i fin-koppar


Dricka öl vid studenthuset


Dansa med 2 killar samtidigt


Pussas med folk iklädd konstig cape


Klä ut sig


Blåsa såpbubblor med solbrända ben och blek överkropp


Måla fina plakat i skolan


Stoppa upp saker i näsan


Blanda nytta med nöje


Hänga i parken och vänta in våren


Spela gitarr och ha allsång


Klä ut sig till Spice Girls. "Tyvärr" fanns det ingen bild på mig som Mel B


Posera med mellanstadieläraren


Hänga på stan när man är 13 bast och "fira" Kulturnatten


Äta på Cecil med Butter och Gangsta-Olivia?


Fota kompisar i omklädningsrummet


Smyfota skolans snyggaste kille Said


Sminka sig jätte konstigt och antagligen tycka att man är snygg.


Hålla fast Nie och sminka henne jätte fult


Fjortisfesta på häxblandning (förutom Lollo som har lyckats få med sig en skumpa..)


Våffla håret och gå på Hamnfestivalen


Sponsra Zaranoff-försäljningen


Leka Charlies änglar


Bli buren och pussad i Besväret


Dansa i Lyckebo


Plugga hårt inför framtiden


Posera i trappor


Ha utklädningsdag i skolan


Dansa på skåpen


Peppa inför studenten


Förklara för Renad att det inte är ok att ha ullhatt mitt i sommaren.


RSS 2.0