Midsommar 2011

Min Midsommar i ett fåtal bilder.


Ullis fick äran att fixa mig i håret då hon är en klippa på det.
God mat med trewligt folk


El Lunso fick också joina oss under Midsommar


Man kan nästan tro att jag badade i poolen med tanke på att man hade möjlighet, men det gjorde jag inte. På tok för kallt för min smak.


En aw få som badade war Martin. Han ser inte ut att njuta...


Ullis och Figge passade på att mysa
Seriös parbild


Hero wille bada
Presentöppning för Ullis som skulle fylla år dagen efter


Mera kärlek


Carro och Martin hade fixat täwling, tjejerna mot killarna. Här kör wi musikquiz.


Ihop med drinkar och jordgubbar


Carro wa DJ


Gruppbild på winnarna, oss tjejer såklart.


Skapligt nöjd öwer min fina Norrlands Guld-medalj.

Har rätt nyligen kommit hem från en Riga-kryssning med Mikael och mamma. Har ni inte besökt Riga tidigare så kan jag rekommendera er till att göra det, jätte fin och mysig stad med billig mat och shopping, gamla mysiga hus, trewligt folk m.m.
Bilder från Riga kommer efter wåran sista lilla semestertripp till Loftahammar. Sen på måndag börjar jag jobba igen. Synd att det mestadels regnade under förra weckan, hade welat ha sol warenda dag på min semester, man man kan ju inte få allt här i liwet.Nässpraysmissbruk


Idag är jag inne på min 3e dag utan nässpray. Går faktiskt rätt bra måste jag säga. Kände att det wa dags att lägga aw nu då jag har sprayat nässpray i näsan i ca 6 månader nu... Har haft problem med nässpray sen jag war typ 15 år. Känns som att jag har fått en mycket mer nasal röst nu än wad jag egentligen borde ha.

När jag träffade Mikael höll jag på med nässpray men slutade ganska så kwickt. Efter ett par månader så skulle jag och Mikael åka och hälsa på min pappa och Anneli. I huswagnen där wi sow säger Mikael att han har en öwerraskning åt mig. Jag wisste inte alls wad det kunde wa men jag war jätte förwäntansfull.
Då tar han fram en flska nässpray ifrån nessesären och säger
-du har warit så himla duktig nu Johanna så jag tycker du förtjänar lite nässpray...

Asså... så kan man ju inte göra. Det är ju som att ge en sil till en narkotikamissbrukare. Inte riktigt lika illa kanske, men man kan ju inte belöna en missbrukare med det den har MISSBRUKAT... Jag nappade ju såklart på min present och sprayade ju såklart 2 sprut i warje borre. Sen war jag fast igen.

Det misstaget gör han inte om igen.
Sushi och 50-tals-kväll


I fredags förra veckan hade vi sushikväll med 50-tals tema hemma hos oss. Ullis och Figge instruerade oss hur man gör sushi så nu är vi upplärda och kan göra det på egen hand.
I veckan hade jag mamma på besök, jag visade sushimattan för mamma och hon säger fascinerat
- Jaha... äter man den?
Total tystnad uppstår, jag fann liksom inga ord. Sen säger mamma lite skamset
- Hehe... nä... klart man inte gör...

Här kommer lite bilder från kvällen.


Fina rullar, som faktiskt alla var med och gjorde.
Nästa gång antar jag att det blir 60-talstema.

Så vajar muffen


I april köpte vi ny tv. Jag har nog, på eget initiativ, tittat på tv 2 ggr sen dess. Självklart har jag ju tittat på tv på kvällarna med Mikael men när jag är hemma själv om dagarna så förblir den alltid avstängd.
Men idag som sagt så satte jag igång tvn och fastnade framför ´Unga mödrar´. Brukar wanligtwis inte titta på sådana program men idag war det ganska intressant. I reklampauserna wisade dom äwen nåt nytt program som hette nåt i stil med ´liwet på BB´. Herregud wad dom skriker, jag mådde nästan lite dåligt. Det war nästan så att jag själw fick lite ont i pullamentet när jag såg hur dom låg där och krystade.
Så idag har jag bestämt mig för att den dagen jag ska föda barn, ska jag göra det i total tystnad. Jag ska inte skrika, gråta, wisa smärta eller bli rädd. För OM jag skulle dö under förlossningen så kan inte läkarna säga ´ja, men hon dog ju för att hon war så panikslagen och rädd. hon lyssnade inte på oss´.
Ja menar, kan Katie Holmes föda under total tystnad som hennes rara make Tom Cruise hade beordrat henne att göra, så kan wäl jag det med.

På tal om barn så war wi på Wilmas musikal igår. Den war jätte bra. Det war Gröna awdelningen som uppträdde och det war blandade åldrar mellan 7-9. Dom sjöng, dansade och lärde oss i publiken en massa spännande historia om olika musiker och deras musikstycken.
Men som wanligt när barn uppträder så är det alltid någon som man inte riktigt kan sluta skratta åt, trots att man försöker sitt yttersta. Och man wet ju inte om barnets föräldrar sitter på raden framför eller bakom så man gör werkligen allt för att inte börja gapskratta.
Däremot så märkte man att jag och Mikael har likadan och lika fånig humor. Barnen sjunger låten ´Jag har en gammal moster som heter Inge-Borg´... dom sjunger om allt som wajar, från hatten till kjolen m.m.
Men sen sjunger dom helt plötsligt ´å så wajar muffen, och muffen wajar så´. Då kunde jag werkligen inte tygla mig. Hela min stol skallrade och tårarna kom fram för att jag försökte kwäka asgarwet. Sen tittar jag på Mikael och ser att han garwar lika mycket.

Mogen humor liksom. Det hänger wäl ihop med att jag fortfarande är i kiss -och bajsåldern.Juni 2010


Jaha, då har det redan bliwit juni. 7 dagar har passerat i juni och det har mestadels warit sol, förtom idag. Typiskt när jag hade planerat att steka hela dagen. Har knappt fått nån bränna alls, men sen har jag lite swårt att ligga och pressa. Får yrsel och blir jätte dåsig. Juni har hittills bjudit på 25-årsfest för Lisa, bilder kommer upp wid ett senare tillfälle, och det som komma skall är såklart Midsommar, en tripp till Riga och semester i Loftahammar. Mikael har bara lagt in 2 weckors semester denna sommar så jag har också bett chefen att få samma weckor, så jag hoppas det är okej.

Förra året i juni såg ut så här, dock i oordning, som wanligt.


Många middagar hos Carro och Martin


Inte extremt många besök på Trädgårn dock, men wisst war wi där.


Jag och Mikael firade 5 år


Dalmasen, till wänster, skulle flytta till Karlskrona efter sommaren för plugg så wi passade på att grilla en hel del hos honom.


Juni bjöd äwen på utflykter, denna dag till Himpa


För att träffa Martin och Carro


En filt, lite sol och en pilsner gör denna man glad


Aquagolf är ett måste


Misslyckad brännbollsturnering


Häng i folkparken


Minigolf


Picknick wid Ågelsjön


Utsiktsberget i Swärtinge måste besökas minst 1 gång warje sommar


I juni hann wi äwen med en tripp till Emmekalw


Där spelar wi alltid den s.k Emmekalwskampen och jag är ALLTID snäll och kommer sist.


Men som sagt, det är ju bara för att wara snäll


När wi ändå wa i Oskarshamn så passade wi på att gratulera lilla Wilmer.


Där på kalaset hittade jag en bajskorw


Konstigt nog hann wi äwen åka ner till Blekinge för att hälsa på bästa swägerskan m. familj.


Wädret wa toppen så wi passade på att steka


Wi war äwen hurtiga nere i Blekinge och war ute och sprang


Mikael passade på att umgås med sin lilla systerson Wiggo


Det blew ett par besök på Saliga Munken, restaurangen som gör otroligt god mat.


Sen wa det tacokwäll hos Klara i Oskarshamn tillsammans med dom andra brudarna


Där fick jag äwen träffa Emmas nya stjärnskott Nellie.


Midsommar firades i Skärgården med det bästa gänget, minus Danne som jobbade hela helgen.


Wi hade sån tur med wädret att wi stannade kwar i Skärgården hela helgen.


Nu så här i efterhand kan jag inte fatta att wi hann med så här mycket i bara juni. Juni i år kommer bli betydligt lugnare. Nej, nu har solen tittat fram och jag ska bege mig ut på balkongen.


RSS 2.0