100 nyanser


För ett bra tag sen gjorde Lowisa ett roligt inlägg i sin blogg med alla sina olika frisyrer hon har haft genom åren. Det inspirerade mig att göra detsamma eftersom jag har haft sjukt många olika hårfärger och frisyrer i mina dagar. Både roliga, fina, fula och hemska. Får dock be om ursäkt för den dåliga kwaliteten som det är på wissa bilder.. Men kom ihåg, detta är bara en bråkdel aw olika hårfärger jag har haft. Har dock inte bildbewis på när jag wa neonrosa eller grön i håret. Kändes inte som jag wille dokumentera det..


Fjorton år och nybliwen moster. Här har jag nog försökt bleka håret och sen helt enkelt skitit i att fullfölja proceduren då jag har fått en grow mörk utwäxt.


Typ 15 år. Här hade jag tjatat på min mamma att hon skulle permanenta mitt hår, hon sa att det inte skulle bli bra eftersom håret redan wa så preparerat med diwerse olika preparat. Jag fortsatte tjata och tillslut gick mamma med på det. Det slutade med att mitt axellånga hår brändes aw och blew till gummi och hårfärgen blew matt, röd, brun och orange. Jag ser ut som en blandning aw Felicity som gick på Tv3 och Karlsson på taket.
NOTERA GÄRNA MINA FINA ÖGONBRYN, wad war det för fel på mig egentligen....


Pappa och Annelis bröllop. Jag chockade alla med den här härliga hårfärgen... Frisyren ser förövrigt ut som ett stort och trassligt fågelbo.


Balen i 9an. Då hade jag massor aw löshår och färgen gick från röd till brun.


Från mitt mörka hår på balen till att bli så här ljus i håret till skolawslutningen i 9an. Där imellan war jag dock orange i håret ett tag...


Sen sparade jag ut håret och blew superblond.


Men håller man inte efter blekningen så får man ganska lätt en sån här grow utwäxt.


Men då kan man bleka om håret och kalasa till det med en kort lugg.


Sen när jag war 17 år åkte jag utomlands och då passade jag på att göra rastaflätor.


Men nästa gång jag åkte utomlands war jag tillbaka till mitt gamla wanliga jag igen.


Sen blew det populärt att ha en annan färg i underhåret, fråga mig inte warför, och jag walde såklart att ha en riktigt mörk winröd färg.


Sen tröttnade jag på mitt blonda hår och blew rödbrun, riktigt snygg hårfärg enligt mig själw.
Dock lite ful utwäxt på bilden.


Men sen tröttnade jag på att wara rödbrun och wille bli blond igen. Då gjorde jag ljusa slingor...


Still rödbrun...


Men då tyckte jag att det wa en allt för långdragen process att bli blond igen så då blew jag jätte rödhårig istället.


Sen ca 2008 har jag warit blond och hållt mig till den färgen...


Sen efter bröllopet tröttnade jag såklart på att wara blond och blew lite mörkare i håret..


På bröllopsresan blektes håret en hel del och hårfärgen blew wäldigt fesig.


Sen när wåren kom och solen med den så blew håret ännu ljusare


Så jag bad min kära wän Ullis att göra slingor på mig.


Då blew jag så här ljus och så ser jag ut fortfarande.


Tror faktiskt att jag ska hålla mig till att wara blondin.
Hoppas ni tyckte det wa kul att se alla mina olika sorters hårfärger.

P.s Felicity-krullet tog imot att wisa upp.
Klassfesten 2011


Jaha, då wa klassfesten öwer. Sjukt kul att så många kunde komma. Speciellt kul att se wissa klasskompisar som man inte har sett på ett helt decennium.
Kwällen bestod aw wälkomstbål, klasskort som en fotograf kom och tog på oss, planka, tipspromenad, lekar, 7up och sk8, dans, utgång och nattregn.

Här kommer lite guldkorn från kwällen.


Det kramades


Många gånger om


Det dracks bål


Alla war peppade inför kwällen


Sen wa det dags för skolkortet
Sen wa det dags för en oseriös bild, men det wa inte alla som wille wa oseriösa.
Joanna kunde det där med att slewa bål


Sen war det dags för tipspromenad
Dags för krubb


Jag gick loss på rostbiffen


Maten serwerades ihop med sånghäften
Så här glad blew man senare på kwällen


Jag, oliwia och TeWe


Jänet och Asset


Peppt och glatt gäng


Eftersom wädret wa kanon kunde man sitta ute nästan hela kwällen


Finaste Oliwia


Kramkalas för hela slanten


Jag wille såklart också wa med på ett hörn
Många bilder togs, från alla håll och kanter


Jesper, Frida och MartinMåste ha warit bästa klassfesten någonsin, tack alla inblandade. Nästa år kör wi 11-årsjubileum.


klassreuinon


I mars så war det den stora klassfesten som klassfesten.com annordnade, men från Kristineberg, min skola, war det 0 st som anmälde sig. Känns som att jag inte förwäntade mig nåt annat heller, då jag själw inte war så sugen på att gå på den. Intresset förswinner ju lite när ingen annan will gå...
Men anyway, nu har några från klassen styrt iordning med en helt egen klassfest för bara 9A och 9B från Kbg. Den är nu på lördag och jag är sjukt pepp. Ska bli så himla kul att se alla igen. Wissa har man ju werkligen inte sett sen man slutade 9an, speciellt dom som inte har facebook heller. Så det ska bli riktigt kul.
Anser att wåran klass, både A och B eftersom klasserna blandades om, wet inte ens om jag tillhörde A eller B, är bäst. Hade en otroligt rolig skoltid, speicellt högstadietiden.


Min klass


Andra klassen. Jag diggar att Hellens tröja är censurerad...


Emma och Elin


Tole, grawida Asja och jag


Oliwia, Janna och Klara
a.k.a Prinsessan Leia, Björn Borg och Prinsessan Leia


Nordh, Lollo och Krantz


Erlingsson, Martin och Nilsson


Diarré


Har man tråkigt så ska man skaffa katt. Då har man alltid nåt att göra. Speciellt om katten är dålig i magen.

Igår satt jag i köket och gräwde i werktygslådan iförd bh och byxor. Helt plötsligt skwätter nåt upp på mig. Jag tittar på armen och ryggen och kan konstatera att det är nån sort brun sörja.. Sen tittar jag ut i hallen, då är det bruna fläckar öwer hela hallen. På golwet, wäggarna, listerna, möblerna, precis öwerallt. Då ser jag att Belarius har hela sina swans indränkt med diarré. Jag börjar skrika ´jag har bajs öwer hela kroppen Mikael, BAJS ÖWER HELA JÄWLA MIG´. Balkongdörren wa öppen så grannarna undrade säkert wa wi höll på med...
Så det war bara att sätta igång att torka bort allt bajs, moppa golw och framförallt fånga in bajs-katten. Han wa dock inte så sugen på det. I samma wewa som detta hände skulle wi ha folk hos oss och det kändes ju lagom roligt med tanke på att det luktade barnbäck i hela lägenheten.
Sen war det dags att bada katten, som skrek för kung och fosterland. När jag sen ska skåda mig själw i spegeln ser jag att jag inte bara har bajs öwer armen och ryggen, utan äwen bhn och håret hade fått sig en touch aw bajs också. Har nog aldrig uppskattat en dusch så mycket som jag gjorde igår.

Som sagt, känner ni att ni har lite för mycket fritid öwer, skaffa en katt. Med diarré.


Bajskatten.


Utbjuden på dejt


Tänkte bjuda på lite mer pinsamheter från mitt förflutna.

När jag war 18 år åkte jag och 3 kompisar till Bulgarien. Alla wet ju att man blir ganska populär som blondin utomlands, ware sig man will eller inte...
Jag och Klara sitter på internetcafét på hotellet och surfar samtidigt som Tracy Chapman spelas i högtalarna. Jag börjar sjunga ganska högt och inte speciellt wackert. Då säger en kille att jag har wäldigt wacker röst. Jag blir röd som en tomat i ansiktet och försöker fly in i affären som låg på andra sidan aw lobbyn.
När jag sen kommer ut därifrån så ser jag att killen och hans kompis står kwar där och tittar på mig. Jag blir jätte nerwös och försöker undwika ögonkontakt, men det hjälpte ju inte. Själwklart börjar den här killen, som faktiskt war ganska snygg, att prata med mig. Det slutar med att han frågar om han får bjuda ut mig på restaurang, han föreslog McDonalds, wow, men eftersom jag hade pojkwän på den tiden så tackade jag artigt nej. Efter att jag artigt nog hade awböjt förslaget så wisste jag inte riktigt wart jag skulle ta wägen. Jag hade ändå 3 alternatiw. Alternatiw 1 war att gå tillbaka in på internetcafét där Klara fortfarande satt, alternatiw 2 war att gå tillbaka till affären och låtsas handla något, alternatiw 3 war gå upp för trappen till wårat hotellrum.
Men istället för dessa 3 utwägar så wäljer jag att snabbt wända mig om och gå ut från hotellbyggnaden. Problemet war bara det att glasdörrarna war nyputsade så jag såg inte att dörrarna war stängda, utan drämmer rakt in i glasdörren och slår i ansiktet stenhårt.
Så det som redan war pinsamt blew ÄNNU mer pinsamt. Killen började fråga hur det gick och försökte typ trösta mig eller nåt liknande. Efter det wet jag faktiskt inte wart jag tog wägen. Den biten har jag liksom raderat från mitt minne. Synd att jag inte lyckades radera hela händelsen....Oliwia, TeWe och jag, wild and crazy på Bulagriens gator..


Seriös posering utanför hotellrummet.


Galen dag på stranden med en påse popcorn.


En tredje bröstvårta


Rolig sms-konwersation mellan mig och min lite smått lättlurade kompis Marie,

Marie,
Hel Ulla gulla. Warför ska du operera dig?

Jag,
Hej gumman. Jag måste operera mig för jag har fått en 3e bröstwårta, den är superstor.

Marie,
Aj oj då. Stackare. Har dom tagit prower på dig oxå så det inte är något farligt?

Jag,
Dom är rädda att det ska sprida sig pch då finns risken att jag får en massa bröstwårtor öwer hela kroppen. Annars inget farligt.

Marie,
Okej, med wad är det för nåt då? Warför har du fått det? Wa märkligt, konstiga saker som finns.

Jag,
Dom tror det beror på det småländska kranwattnet och den friska hawsbrisen, men jag wet inte. Konstigt är det iallafall. Kan ju bli problem den dagen jag ska amma...


P.s Jag har INTE fått en 3e bröstwårta, bara så ni wet det. D.s


Jag och söta lilla Marie

what goes around comes around
Min fina cykel, som jag har tjatat om en hel del nu, har bliwit stulen. Jag blir så arg öwer att folk inte kan skilja på ditt och mitt. Jag har ingen körkort och har precis bliwit, ganska, bra på att cykla. Det war så himla smidigt att ta sig från A till B med cykeln.

Men det jag ska komma fram till nu tar emot lite att behöwa skriwa... När jag war yngre, typ högstadiegammal så snodde jag själw enhel del cyklar. Oftast tog jag bara en cykel, cyklade dit jag skulle och sen parkerade den där. Mina starkaste minnen är när jag är nere wid KåBe-hallen i Kristineberg. Jag hade warit och handlat och kommer precis på att jag war twungen att lämna tillbaka en film som skulle wa inlämnad senast klockan 18 inne i kiosken, och gud förbjude om man lämnade in den 1 min försent. Då blew inte Swen-i-kiosken glad. Så jag ser en man parkera sin cykel, utan att låsa den, så jag haffar cykeln i ett nafs och börjar trampa hemåt. Mannen ser detta och börjar skrika åt mig. Jag ropar tillbaka att jag bara ska cykla hem en snabbis och att han får tillbaka den inom 5 minuter. Jag höll wad jag lowade, när jag hade hämtat filmen hemma och återwänt till affären stod han där och wäntade, skit sur. Men när han såg att jag kom tillbaka och parkerade hans cykel exakt där jag tog den blew han glad igen.
Andra minnet är när jag hade stulit en cykel, som egentligen bara skulle wa till låns, men som jag antagligen inte kom ihåg wart jag hade hittat den, så den blew min egna cykel tillslut. Jag lånar ut cykeln till Tole som skulle cykla ner och kolla på street-basketen nere i hamnen. När hon sitter på cykeln så springer en kwinna fram till henne och säger att det är hennes cykel hon cyklar på. Det wisade sig wara min klasskompis mammas cykel som jag hade råkat ´låna´. Så Tole fick snällt hoppa aw cykeln och lämna tillbaka den till kwinnan.

Men det jag will komma fram till är att jag tog alltid olåsta cyklar. Man ska såklart aldrig stjäla, men wem är så himla dum som inte låser sin cykel, speciellt inte när man bor i KBG, där stjäl ju folk som korpar.
Min cykel wa låst med en tjock wajer-kedja så den som snodde min cykel måste ju haft en bultsax med sig och antagligen PLANERAT att gå runt och sno cyklar, för wem har annars en bultsax på sig om dagarna.

Men jag antar att detta är karma. what goes around comes around.

valborg 2011


Walborgshelgen såg ut så här,


Mikael och Mattina på Debasers uteserwering, som ni ser gick wi all-in ganska tidigt med en flaska rosé.


Skål


Mikael drack öl, såklart.


Min fina make på Tina och Johans ballkong.


Flamingo-kärlek är den bästa kärleken.
På kwällen kom Johan hem efter jobbet och kunde joina oss


Fredagskwällen bjöd på många soltimmar så man kunde sitta ute på balkongen utan att frysa.


Sen gick wi till Soldaten Swejk för lite mat och mera dricka.


Fredagskwällen awslutades på Wampire lounge och stället en trappa upp.


På lördagen war det dags för Mikael att bli gaddad.


Jag och Tina war lite sega efter fredagens brawader så wi gick till en liten bistro för en återställare...


Efter ölen mådde wi lite bättre och gick tillbaka till studion. Då wa dom precis klara.


Tina börjar piggna till..


Men när wi kom hem blew wi lite sega igen. Winet war swårt att få ner....


Senare på eftermiddagen kom kusin Marie och hennes Daniel. Wi gick till en park för att gratulera ett par kompisar till Tina och Johans som hade förlowat sig.


Det nyförlowade paret hade matchande tatueringar, som Johan har gjort.


Så här glad war Johan öwer det fina wädret
Efter parken gick wi till Koh Phangan för lite thailändsk mat.
Inredningen fick 10/10
Marie ser ut att göra nån sorts reklam för thailändsk alkohol.


Efter maten beställde wi in den efterlängtade bucketen...
första hinken wa med Mekong, andra satsen med Sang Som.


För att undwika nackspärr fixade wi gigantiska sugrör


Sen gick wi lös på drinkpyntet


Marie gick werkligen in för det här med utsmyckningen...


Multi-drinkingTack alla inblandade för en jätte trewlig Walborg.

RSS 2.0