Ricinolja omgång deux!


Igår smetade jag in håret med Ricinolja igen. I samma veva försökte jag ensam-träna Hero genom att springa ut och in ifrån lägenheten. Grannen jag pratade med måste trott att jag inte hade tvättat håret på typ 4 månader eftersom det var så fett.
Det va ju inte förens jag kom in i lägenheten jag upptäckte det.
Annars hade man ju kunnat förklara att man faktiskt har laxeringsmedel i håret, så man inte framstår som ett ofräscht pucko.
Denna smörja ska ju sitta i håret ca 30 min, mitt satt i ca 5 timmar, för jag upptäckte att schampot var slut...

Jag är lika rädd varje gång jag smetar med ricinolja. Antingen att jag ska råka peta i håret och sen stoppa fingrarna i munnen eller att det på nåt sätt ska skvätta in ett par droppar i munnen när jag står med flaskan.. Det är ju kraftigt laxerande enligt bruksanvisningen.

Förra gången slickade katten mig i håret!

Måste iaf tillägga att OM håret nu inte växer som ogräs så är det sjukt bra för håret. Silkeslent och glansigt blir det!

Lägger in en bild på mig och min man som firade 1 år och 3 månaders bröllopsdag igår! <3


Behind the curtain


Varför köpte vi en dyr Biabädd? Den används inte överdrivet ofta... Varför sova i en skön Biabädd med go filt när man kan sova på ett hårt och kallt golv bakom en gardin?
Dessa bilder är tagna 6 kvällar i rad. Alltid bakom gardinen.

Nu tänker ni kanske "Vem vill läsa om din jävla hund? Vem fan bryr sig om hur han sover??!"
Ja, antagligen ingen, men jag tycker det är hysteriskt spännande!



Inflammerad visdomstand


I torsdags smällde det till i mitt tandkött. Vet inte hur eller vad som hände men nåt galet hände iaf. Tänkte inte mer på det men sen på fredagsmorgonen så hade jag blivit svullen och tjock i vänstra käkbenet. Tänkte att det antagligen skulle gå över men ringde ändå till tandläkaren.
Inget snack om saken, fick en akuttid. Snälla syster kom hit och vaktade Hero som fortfarande inte kan hålla tyst när vi lämnar honom ensam.
Tandläkaren sa att så fort svullnaden har lagt sig måste tanden dras ut!
Jag har aldrig varit rädd för tandläkaren, har snarare tyckt om att gå dit, men att dra ut en visdomstand har jag inte varit så sugen på.. Spelade ingen roll vad jag sa eller vilka argument jag lade fram för att få slippa, hon va benhård vid sitt beslut.
Nu käkar jag Kåvepenin, Naproxen och Panodil för fullt och det har inte blivit bättre. Är trippelt så svullen än vad jag var i fredags. Kan inte äta heller.
Har fått dricka måltidsersättning från apoteket, fruktsoppa och potatissoppa.
Börjar tröttna på detta nu.
Men jag anser att man ska göra allt åtminstone en gång här i livet, inklusive dra ut en visdomstand. Känns mindre kul nu när alla har berättat om sina hemska upplevelser.
Men går det bra att dra ut denna så tänker jag dra ut dom andra 3 också.

Första bilden är från fredagkväll och andra bilden från igårkväll, lördag alltså. Ganska stor skillnad. Ser ännu värre ut i verkligheten.


Ricinolja dag 1


Idag testade jag ricinoljan för första gången. 55 cm långt är håret nu.
Ska satsa på att göra detta ca 2-3 ggr i veckan.
Spännande att se om det blir någon skillnad!


Dessa ostbollar alltså..


Varför är det alltid lika kul att kasta snacks på varandra när det är fest? Antingen att man kastar upp den i luften och ska försöka fånga den i munnen eller att nån står och kastar en bit bort för att pricka någon som står och gapar så stort som möjligt?
Jag gillar den leken, nästan alla gör det. Men man leker nästan aldrig den leken hemma hos sig själv. Alltid hos någon annan.
Om man är uppmärksam och tittar på värden när denna lek pågår så ser man att personen i fråga skrattar, oftast osäkert, men den försöker ändå ge intrycket att "Ja men det är helt ok att ni kastar ostbollar hej vilt i mitt vardagsrum, det luktar ju så gott!"

Oftast är man varken pricksäker eller duktig på att fånga dessa flygande snacks och man bryr sig oftast inte om att plocka upp spillet. Det kan antingen bero på att ens sunda städförnuft enbart infinner sig på hemmaplan eller så är reaktionsförmågan efter lite alkohol inte den bästa så du vet helt enkelt inte vart dom tar vägen?

Jag har nu bestämt mig för att aldrig mer leka denna lek när jag är bortbjuden. För vem vill ligga i soffan dagen efter och känna att det stinker ostboll i soffan?
Ostboll är ingen attraktiv lukt.

Så här med ber jag om ursäkt till alla som jag har lekt denna lek hos.


Dille på vitt!


Jag har verkligen blivit såld på vitt. Innan skulle allt va brunt, väggar, möbler, textiler you name it!
Plus att vårat hem alltid har bestått av typ 35 negerfigurer och 28 giraffer. Men inte nu längre. Ok, några negrer får va kvar..

Tycker det blev finare nu + att vi har tagit bort glasdörrarna intill vardagsrummet. Tur att vi bor i en hyresrätt, annars hade nog aldrig mina projekt tagit slut...


Telefonförsäljare!!


Jag VET att det är ett jobb precis som alla andra jobb, men jag skakar av ilska varje gång folk ringer och ska låtsas att man är "utvald" till deras toppenerbjudande! Eller när dom ringer kl 13 varenda dag och frågar efter Mikael TROTS att jag förklarar för dom att han jobbar till kl. 17. Fattar dom trögt eller?
- Men jag har ju sagt att han jobbar till 17 varje dag, det va ju till DIG jag sa det igår?!
- Hehe, ja just de, men då återkommer vi efter 17.
Men det gör dom ju inte, utan dom ringer dagen därpå. KLOCKAN 13. IGEN!

Idag ringde en överdrivet trevlig kille och frågade om vi ville sponsra nåt för endast 250 kr i månaden.
- Jag är arbetslös, jag kan knappt sponsra mig själv. (Nu borde han tycka synd om mig och avsluta samtalet, men nej nej)
- Din man har kanske ett jobb?
- Ja
- Men då kan jag återkomma till honom och se ifall han vill sponsra.. (vad det nu va, tror inte ens att det framgick)
- Nä, det räcker med att han måste sponsra mig. Men tack ändå.

Jag slår vad om att han ringer redan ikväll igen.


Köket är klart!


Igår eftermiddag blev jag äntligen klar med köket! Bortsett från lite högst upp mot taket som är omålat då maskeringstejpen tog slut. Typiskt, det behövdes bara ca 40 cm tejp..
Men men, den fula tapet är nu ett minne blott och köket är äntligen vitt!


Astrid Lindgren-namn


Nu har det ju blivit inne med lite äldre namn. Typ sånna namn som våra mor och farföräldrar heter. Har märkt att många namn passar in i Astrid Lindgrens filmer. Typ Melker, Alfred, Anton, Märta m.fl.

Vad återstår då till mig om jag ska köra Astrid Lindgren-tema på mina barn? Förutom dom vanliga namnen som Annika, Anna, Lisa, Niklas, Johan o.s.v.

Flicknamn:
Krösa-Maja
Tjorven
Rullgardina
Skrollan
Kommandoran (respekt!)
Undis
Linus-Ida
Lovis

Pojknamn:
Birk
Borka
Fjalar
Fjosok
Lillebror
Skorpan
Tekla (antar att Draken var en han)
Efraim "negerkung"
Blod-svente
Jocke med kniven (kan bli problem i skolan)

Har ju en hel del att välja på.
Känns bra.


White kitchen


Igår började jag slita ner bården i köket. Fy fan vilket jobb! Jag är glad att vårat kök är litet! Jobbet under bården va inte snyggt gjort, olika höjd på tapeten + att den på vissa ställen inte ens täckte den tidigare tapet, som tro det eller ej faktiskt va fulare än den jag målar över nu!
Jag har kommit halvvägs med målningen nu och tanken är att jag ska va helt klar tills Mikael kommer hem idag.
Det tråkiga när man målar vitt är att allt annat som är vitt ser gult ut. Fönsterlisterna ser jätte gula och smutsiga ut så dom ska jag försöka rengöra med klorin. Annars får jag måla dom också. Projekten tar aldrig slut.
När det är dags för vardagsrummet tänker vi anställa/tvinga Ricky!

Här kommer lite bilder:


Ricinolja




Fick ett tips av min fina vän Ullis, som verkar nästan vara för bra för att va sant.
Tydligen ska ett laxeringsmedel vid namn Ricinolja göra så att håret växer snabbare. Istället för att håret växer 1 cm som det normalt sett gör, så ska håret växa hela 5 cm på en månad!
Man kan även ha det på ögonbrynen och ögonfransarna. Låter det inte helt otroligt bra?
Så jag har ju självfallet skickat efter en flaska. Jag väntar ivrig på brevbäraren varje dag, men än så länge har den inte dimpt ner i brevlådan...
Jag ska ta en för-bild innan jag börjar med detta och sen en efter-bild efter ett par veckor så ni får se om det fungerar.
Det va dock inte lätt att få tag i någon olja då den var SLUTSÅLD på nästan varenda nätsajt. Det verkar va en sinneslös hysteri över denna olja... Den går också att köpa på Apoteket, för er som är sugna på att testa.
Man får dock fråga efter den då den finns bakom disk.

Så om ni har kort hår och vill att det ska växa snabbare, köp Ricinolja!
Har ni korta ögonfransar? Köp Ricinolja!
Har ni glest pubishår och önskar en fluffig 70-tals bush? KÖP RICINOLJA! (Funkar säkert där också)

Just saying.


Men va fan!!?


Skrev nyss världens längsta blogginlägg om hur jävla irriterad och sur jag är. Det tog jätte lång tid. Inte lätt att träffa rätt knappar när man är sur. Och så blir det något fel när jag skulle publicera det så enbart rubriken publicerades. Så nu är jag ännu mer irriterad. Ska nog gå och gräva ner mig nånstans!


Arg?


Överlevnadsinstinkt


Jag har jätte lätt för att leva mig in i olika situationer. Jag känner lätt panik trots att jag inte ens ska genomgå eller uppleva det jag tänker på. Känns nästan som en överlevnadsinstinkt. Att jag måste tänka mig in i situationen, drabbas av panik, känna efter och sen grundligt fundera över hur jag skulle göra om det var mig det handlade om.
Fruktansvärt onödigt att slita ut hjärncellerna på sånt.
Såg på Biggest loser igår och då skulle dom hoppa från ett torn som var över 300 meter högt. Jag satt som förlamad framför tvn och kände att jag var tvungen att fatta ett beslut om jag skulle ha gjort samma sak.
Kom fram till att jag skulle hoppa, men sen å andra sidan så vågar jag inte ens hoppa från en brygga sen jag hoppade från 10an och nästan bröt ryggen.

Efter Titanic så hade jag världens båtskräck. Sommaren efter Titanic hade haft premiär så skulle jag åka till Gotland och hälsa på en vän. Ensam.
Började skriva ett avskedsbrev till alla jag älskade IFALL båten skulle sjunka. Jag blev jätte ledsen och fick verkligen för mig att båtfan skulle sjunka. När jag var klar med brevet bröt jag ihop. Kom på att pappret skulle ändå inte bevaras i vattnet utan det skulle blötas upp till papé maché och ingen skulle kunna läsa mitt avsked.
Om man ändå hade packat ner ett kassaskåp i resväskan...

Har alltid haft skräck för sjöar och hav, fiskar, valar och andra läskiga monster som lever i vatten. Första gången jag flög var jag 11 år. Då flög jag ensam. Jag skulle på glutenläger i Stockholm. (Ja vet, glutenläger, jätte pinsamt, Mikael mobbar mig varje dag) och då funderade jag på hur jag helst skulle vilja störta om planet nu skulle störta. Mjukast landning skulle ju vara i vatten. Men då kom jag och tänka på alla fiskar som finns... Så då va frågan, vill jag störta i vatten, drabbas av panik och sen drunkna? Eller störta på land och antagligen dö med en gång?
Nu vill jag ju såklart inte stå inför detta val, men fundera kan man ju alltid göra.

Har alltid samma tanke varenda gång jag flyger. Känns som att det förstör lite av resa-på-semester-feelingen. Tur att det finns sprit på planet. Dom har ju så goda viner. Noggrant utvalda delikata viner. Men har man druckit häxblandning så går väl flygplans-alkohol ner, den matchar ju åtminstonde flygplansmaten.



November


Herregud va tiden går fort, snart jul.
Idag var jag hos tandläkaren för första gången sen i våras 2010. Förväntade mig mängder av hål men behövde faktiskt bara laga ett. Tydligen har det krypit ner lite karies under en gammal lagning.
Fick även tandläkaren att putsa upp och slipa tänderna, så nu är jag ren och fin i käften.
Tandläkare är faktiskt ett yrke jag skulle gilla. Jag gillar ju tänder.

I brist på nya fräscha bilder så publicerar jag lite bilder från november från tidigare år.


Klädbytar-fest










Claras 25-årsfest med rollspelet "Mord på slottet"








Svärmor fyllde 55






















Åkte till Linköping och hälsade på Nicke och Nedim




Gick till Palace med Lisa och min smarta kusin Marie




Clara fyllde 24







Fruktansvärt smal och otroligt oglamourösa party-strumpor...



S-Å fyllde 60











Min första Halloween-pumpa. Skillat måste jag säga.



Nu orkar jag inte mer, denna snygga bild från november 2008 får avsluta mitt inlägg.

Bad hairday!?


Hur man vinner en diskussion genom att klanka ner på någon annan:

Mikaels påhopp,
- Johanna, din frisyr alltså...
- Ja vad är det med den?
- Får jag ta en bild och lägga ut den på Facebook?
- Tycker faktiskt inte att det är nåt fel på min frilla, men nej det får du inte.

Sen frågade jag Micke A vad han tyckte:
- Micke, tycker du att jag är ful i håret?
- ........
- Va? Tycker du det?
- Måste jag svara?
- Jag tycker iallafall att jag ser så där busigt charmig ut!
- Jaså det tycker du...
- Har du käkat vitlök idag eller??!!
- ..........

Och där vann jag den diskussionen!

Den här bilden är inte från idag, men denna frisyr är också lite busig (läs skitigt och okammat)


RSS 2.0