Torsk vs. Rödspätta


Vissa har visst lite svårt att släppa saker.
När vi flyttade upp till Norrköping år 2006 skulle jag ge mig på att steka torsk för första gången. Det va inte det lättaste med mitt glutenfria ströbröd kan jag ju ursäkta mig med. När jag sen trodde att fisken va klar så fick Mikael "äran" att smaka av torsken. Det visade sig att den var jätte rå inuti. Det kunde ju såklart inte jag veta. Men efter det så har Mikael mått psykiskt dåligt så fort jag har nämnt ordet "torsk". Han äter torsk hos andra men jag får ABSOLUT INTE tillaga stekt torsk här hemma. (i ugnen går bra dock). Nu va det så att jag ville steka rödspätta till middag idag och jag hann knappty avsluta meningen förens Mikael kröp ur skinnet och föreslog köttbullar och makaroner. Alltså, denna jävla torsk-incident hände år TVÅTUSENSEX!
Så nu sa jag till Mikael

- Imorgon tänker jag steka rödspätta till middag vare sig du tänker käka det eller ej.
- Ok, du får EN chans på dig att bevisa att du kan steka fisk.
- Tack!
- Men misslyckas du igen, då får du fan ALDRIG NÅGONSIN mer steka fisk!

Det känns liksom inte alls lika roligt att laga mat nuförtiden. Det var lättare förr när man serverade honom korvstroganoff 5 dagar i veckan (varav fredag och lördag bestod av lövbiff med bearnaisesås).
Det var en mer avslappnad atmosfär i köket. Förväntningarna var inte lika höga.


Att lätta sitt hjärta..


Jag verkligen älskar att bli kliad på ryggen! Eller över hela kroppen rättare sagt. Jag är uppvuxen i ett hem där vi kliade varandra på ryggen. Varje kväll satt vi som apor i soffan och kliade varann. När jag sen blev lite äldre gjordes samma sak med kompisarna när man sov över. Minns när vi satt 4 st hemma hos Therese och kliade varandra på led.
Mikael killar mig nästan jämt på ryggen men när han väl inte orkar blir jag grymt besviken för jag har självklart laddat till tusen under dessa 3 sek från det att jag frågar och får ett "jag orkar tyvärr inte ikväll".

Jag avskyr fisiga pannkakor. Pannkakor måste vara brända och knastriga. Dom ska knappt gå att rulla ihop. Ljusa pannkakor smakar gummi och konsistensen är som ett blött och uppsvällt tunnbröd.

Folk som plutar med läpparna på bild, vad är det för fel på dessa människor? Ok om man gör det på typ en bild, men inte på varenda bild... Vad är det man försöker signalera med läpparna? Att man är snyggare med put-mun? Att man är kåt? Att man har ont? Att man önskar att läpparna va fulla med silikon? Lägg ner.

Nu blev jag upprörd.
Godnatt.


Drömmar


Vad är det som gör att vi drömmer vissa saker?
Har börjat drömma så skumt den senaste tiden. Inatt drömde jag att jag skulle få äta äckliga saker på min möhippa. Enligt killen som skulle mata mig med detta berättade att snutten på moroten inte alls var någon snutt utan det var morotens "vulva" och den var jag tvungen att äta.
Senare i drömmen dök Vanheden från Jönssonligan upp och började tafsa på mig. Först sa jag inte ifrån, det va ju trots allt Vanheden (?!!) men sen fick jag nog.
Denna dröm slår väl inte drömmen om falukorvs-bebisen men att dela med sig av denna dröm vid matbordet va väl inte nåt som Mikael uppskattade.
Känslig kille.


Praktik


Idag ska vi få reda på vart vi ska göra praktik. Jag kommer säkert ha otur och hamna jättelångt bort som typ Åby eller Kvarsebo..
Sist jag hade praktik var på gymnasiet. Roligaste praktiken var när jag praktiserade som idrottslärare i 10 veckor. Tills ett barn i klass 1 frågade om jag hade en bebis i magen. När jag sen sa att jag inte var det ropar hela klassen "Johooo, fröken har visst en bebis i magen!!".
Jag var inte ens tjock utan jag måste antingen haft dålig hållning den dagen eller så var jag extremt gasig?
Sämsta praktiken var klass 2C på Norra. Jag avskydde verkligen den praktiken och hade därför hög frånvaro. Minns mailet från studierektorn till min mentor "Vår vän Nordin verkar ha problem med närvaron. Rektorn på Norra skolan har försökt få tag i Johanna men hon verkar fly undan".
Seriöst? Fly undan? Jag var ju i klass 2C från 8-14, hur svårt kan det va att hitta mig?

Hoppas jag hamnar på ett vettigt ställe som inte kräver en restid på 1 timme med 18 buss-byten.


Operation!


Jag är så trött på att ha sån otur jämt! Mikael säger "du ska jämt va så märkvärdig Johanna". Nicke sa i förrgår när han ringde "Det är ju jämt nåt fel på dig". Han har även sagt att jag "inte är nåt avels-material". Fint med ärliga vänner.
Så den 5 mars ska jag operera bort en visdomstand. Jag bävade för att dra ut den men det va väl på tok för smidigt, nu ska det skäras, dras ut och sys istället. Tack då.

Dom senaste 10 åren har det varit nåt nästan hela tiden.

Sökte för magsmärtor, gjorde ultraljud. Hittade inget fel.

Hoppade från 10:an och landade på rumpan. Dagen efter hade min rygg "stelnat" så ambulansen fick hämta mig eftersom jag inte kunde röra mig. Visade sig vara en kotfraktur i ländryggen.

Flyttade till Norrköping och fick nytt jobb. Svimmade första dagen, föll ihop, krampade och gjorde fula miner med munnen.

Sökte igen för magsmärtor. Gjorde laktostest och blev jätte nödig = allergisk.

Gjorde en gastroskopi för att undersöka magen återigen. Dör hellre än att göra en sån undersökning en gång till.

Åkte till Thailand och fick Campylobakter. Rasade 5 kg på 1 vecka.

Hittade en knöl på revbenet. Tog prover på den på punkteringsmottagningen i Linköping för att utesluta cancer. (det va inte cancer).

Fick tid för att ta bort den på vårdcentralen. Väl där skickade dom hem mig för att dom inte kunde det.

Fick ny tid för operation nere vid strömmen. Väl där när jag ligger naken på operationsbordet fick jag gå hem för kirurgen visste inte vart han "skulle lägga snittet".

Gjorde cytologtest (som alla kvinnor gör) och fick smaka på ett jätte hemskt redskap som öppnade upp mig till öronen och jag svimmade nästan av panik.

Ny tid igen för operation för knölen på revbenet. Denna gång opererades den bort. Längsta läkningsprocessen i hela mitt liv! Har nog bestämt mig för att tatuera en text över det fula ärret!

Nyss fick jag även ett blodtrycksfall så ambulansen fick hämta mig.

Och nu ska jag operera mig i munnen. Kul att va mig.Sadomachoism


Dagens funderare...

Såna här sadomachoister, alltså dom som gillar smärta (S&M), tycker dom det är skönt att till exempel bryta benet? Eller det kanske ska vara smärta under sex tänker jag då. Men om dom bryter benet under sex-akten istället, tycker dom det är skönt då?
När tycker en som gillar S&M att smärta är skönt och när smärta inte alls är skönt? Vad krävs för att det inte alls ska vara speciellt upphetsande? Någon som vet?
Har redan använt upp min google-kvot för den här veckan och nästa vecka har jag säkert glömt bort det, så jag kan inte googla på detta.


Nattjobb


Har börjat jobba natt.
Det var ett eldprov måste jag erkänna. Har alltid varit pigg om nätterna men jag har ju å andra sidan aldrig suttit uppe och varit aktiv till kl 07, men det gick riktigt bra. Var som tröttast vid 01, 03 och 05.

När jag var 16 var jag nog inne i min natt-piggaste period. Jag satt och rökte inne på mitt rum vid datan långt in på småtimmarna och på morgonen frågade mamma "Men JOHANNA! Har du rökt inne på ditt rum?! Det stinker!"
Att jag ens kunde sitta där inne eller ens sova. Men fläktljudet ute i köket gjorde mig så nervös...

Men iomed att jag satt uppe om nätterna så sov jag hela dagarna. Tillslut blev mamma irriterad över att jag sov bort dagarna och slet upp mig en morgon för att åka och sola i Ernemar. (jag var tydligen blekast i stan enligt henne) Så min bleka kropp hade som ni förstår inte sett solen på hela sommaren så jag brände upp mig totalt och när det va fest dagen efter kunde jag inte ha bh på mig och fick kyla mig i Olivias frys flera gånger för att överleva svedan!
Men det var nog runt den tiden jag förstod att jag är en nattmänniska som gärna sover lite längre på morgonen.
43 frågor...


1. Hur gammal är du om 5 år?
Jag blir 32

2. Vem tillbringade du minst två timmar med idag? Husdjuren

3. Hur lång är du?
169 cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
The girl with the dragon tattoo

5. Vem ringde du senast?
Min man

6. Vem ringde dig senast?
Marie. Hon kan äntligen prata efter sin operation.

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
"Aa okej! Puss!" från Lisa

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Oftast sms, beroende på vad jag vill ha sagt.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Skilda sen -94

10. När såg du senast din mamma?
Igår. Hon var snäll och passade Hero när jag och Mikael var på akuten.

11. Vilken ögonfärg har du?
Grön. Hade blå ögon fram till jag var 7. Sen blev dom lite grå, och till sist bestämde dom sig för att vara gröna och har sen dess varit det.12. När vaknade du idag?
Först vid 6, somnade om och gick sen upp vid 9.

13. Vilken är din favoritjulsång?

Ella Fitzgerald - The first Noel
Brook Benton - Christmas makes the town
Brenda Lee - Rockin´Around the christmas tree
Boney M - Marys boy child
Chris Rea - Driving home for christmas
(Vet att det va SÅNG, men man kan inte bara välja en. Dock lite förvånad att jag hade så många favoritlåtar.)

14. Vilken är din favoritplats? Svärtinge (där jag är född och uppväxt till 9-års ålder). Och Kristineberg där jag bodde mellan åldern 9-17 där jag träffade alla mina underbara vänner.15. Vilken plats föredrar du minst? Ingen aning, men jag skulle nog inte föredra att åka till Iran och semestra. Så jag säger nog Iran. 

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Fortfarande lyckligt gift med Mikael, Barn, villa, fast jobb som antingen USK eller om jag har pluggat vidare till något mer "avancerat" inom vården.

17. Vad skrämde dig om natten som barn? E.T., Mr toilett-man (har fortfarande problem att spola ibland när jag är uppe på natten och kissar), att nån skulle ta tag i mina ben när jag klättrade upp i sängen eller att nåt skulle klättra upp för stegen när jag hade loftsäng.

18. Vad fick dig verkligen att skratta sist?
Nåt som den där Jonas i Top model Sverige sa. Programmet sändes i tisdags men jag missade det och fick kolla på play idag. Annars hade det varit tragiskt om jag inte hade skrattat på 3 dagar.

19. Hur stor är din säng?
160 cm. Vi hade tidigare en 180-säng men jag råkade köpa fel sängram så på grund av detta fick vi även köpa nya resårmadrasser. That was a fun day.

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Bärbar. Men egentligen inte så bärbar för batteriet är paj och håller bara i 2 sek om inte strömsladden är i. Alltså hinner man inte ens förflytta datan innan den slocknar.

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Jag sover i underkläder, oftast i Mikaels gamla kallingar.

22. Hur många kuddar har du i din säng?
4.

23. Hur många landskap har du bott i?
2.

24. Vilka städer har du bott i?
Norrköping och Oskarshamn.

25. Föredrar du strumpor eller barfota?
Egentligen barfota men sen vi skaffade husdjur så föredrar jag strumpor.. är trött på att gå barfota i hunddregel från vattenskålen eller ha pälsbeklädda fotsulor.

26. Är du social?
Ja! Det skulle va att ljuga om jag sa annat.

27. Vilken är din favoritglass? Innan jag blev laktos svullade jag gärna Stracciatella, Daimglass och chokladglass. Numera äter jag SOJAglass för sorbet är skitäckligt! 

28. Vilken är din favoritefterrätt? Har ingen favorit. Äter jämt för mycket mat så efterrätten brukar inte gå ner.

29. Tycker du om kinamat?
Asiatisk mat över lag är bäst!

30. Tycker du om kaffe?
Love it! Men nu för tiden är jag duktig och håller mig till koffeinfritt. Jag är nog jobbigaste café-kunden. "En glutenfri kaka och en koffeinfri Latte med laktosfri mjölk tack."
Som tur är så fikar jag inte så ofta.

31. Vad dricker du till frukost?
Mjölk eller Oboy!

32. Sover du på någon särskild sida? Av sängen eller kroppen? På mage/alltid längst ut närmaste dörren.

33. Kan du spela poker?
Jag är skitbra på poker! Omaha är roligast men irl blir det Hold em.

34. Tycker du om att mysa/kela?
Såklart.

35. Är du en beroendemänniska?
Ja! Men nu har jag iaf lagt av med cigaretterna.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Nix.

37. Vill du ha barn?
Såklart.

38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska. Har även läst franska, kan typ 3 meningar och en låt om en cykel. Har läst spanska, kan absolut ingen spanska what so ever. Jag kan en ramsa på tyska och jag kan dessutom massor med nyttiga ord och meningar på albanska. Några ord på finska och "jävla anus" på bosniska. Inser nu hur språkkunnig jag faktiskt är.

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Två gånger. Senast igår. Faktiskt.

40. Föredrar du havet eller bassängen? Havet är ju såklart bäst men där finns alla läskiga djur. Men enligt ett rykte i Oskarshamn så levde det ju en 30 km lång binnikemask i simbassängen i badhuset och det låter ju inte mycket bättre. Vet inte vad jag skulle föredra att möta; en 30 km lång binnikemask hög på klor eller en argsint gädda på 10 kg? Har binnikemasken tänder? 

41. Vad spenderar du mest pengar på?
Second hand.

42. Äger du dyrbara smycken?
Nej. Är inte så prålig av mig. Min vigselring är dyrbar för mig. Den tillhörde min mormor och är från 1947.

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Vänner, Sex and the city, Desperate housewives, Prison break, Gilmore girls, The big bang theory m.m.

Puh, det va jobbigt. Men nu fick ni lite matnyttig info om mig! (Vet ju att ni har tjatat länge om det)Blodtrycksfall!


Min Oskarshamns-resa har blivit inställd. Vaknade imorse av mensvärk. Gick upp och tog 2 tabletter och halvvägs ut till köket blev jag jätte yr.
Har normalt sett ganska lågt blodtryck så jag är lite van vid att bli yr.
Men detta va nåt helt annat.
Helt plötsligt blir jag kallsvettig och illamående. Går in i badrummet ifall jag måste spy. Får lägga mig naken på badrumsgolvet och kyla ner mig.
Detta gjorde jag i flera omgångar. Synen och hörseln försämrades och jag började få stickningar i händerna.
När stickningarna tillslut började i tungan blev jag rädd och ringde mamma. Sen sjukvårdsrådgivningen. Jag började bli torr i munnen och tungandad så hon på 1177 skickade en ambulans på en gång.
Stickningarna fortsatte sen i fötterna och sen avtog det helt och hållet.

När ambulanskillarna kom hade jag förflyttat mig ut till hallen då jag hade tvingat mig upp för att låsa upp dörren eftersom hon på SOS-alarm sa att dom va tvungna att bryta upp dörren annars.

Där ligger alltså jag på mage i mina fina rosa små trosor med texten "Kiss me" över hela rumpan.
Den ena killen undersökte mig och den andra letade efter kläder åt mig.

I ambulansen började jag hyperventilera. Jag kunde inte sitta still och han hade pga det svårt att få ett korrekt blodtryck på mig. När han väl lyckades låg jag på 97/30-nånting.
Kanylen han satte dit gjorde extra ont eftersom jag inte kunde sluta skaka i armarna.

Självklart mådde jag ganska bra när jag väl kom fram till akuten. Då känner man sig nästan dum som tar upp deras tid. Men dom ville kolla EKG och ta lite tester ändå och allt såg bra ut.

Läkaren sa vad jag hade råkat ut för (jätte konstigt ord) och det kunde liknas med ett kraftigt blodtrycksfall.

Nu är jag frusen och trött. Bara måttligt yr. Tycker att alla som tog hand om mig på akuten var toppen! Vänliga, snabba och proffsiga.
Läkaren sa att jag va tvungen att ta det jätte lugnt nu ett par dagar och det är nog första gången jag har hört en läkare säga "undvik motion".

Mindre tjusig bild på mig men det får ni stå ut med.


RSS 2.0