8 reasons

8 anledningar till varför Mikael kan skatta sig lycklig med mig:
(Finns ju självklart många, många fler anledningar, men då skulle det nog kallas skryt)


¤ Jag använder inte hårtofsar gjorda av kråsigt tyg. (en s.k scrunchy)

¤ Jag är inte hermafrodit

¤ Jag har inte mustasch

¤ Jag klipper nästan alltid tånaglarna inne i badrummet

¤ Jag är alltid snäll och staplar soppåsarna i en fin hög vid dörren så Mikael lättare kan gå ut och slänga dom när han kommer hem från jobbet.

¤ Jag har inga jätte långa tuttar som Björn Rosenström skulle vilja klippa av..

¤ Jag vil-bajsar aldrig. (Avskyr verkligen när folk sitter och trycker i 40 min)

¤ Vårat första halvår vi var tillsammans slet jag som ett djur vid spisen för att laga god mat till min underbara pojkvän. Han fick korvstroganoff varje dag. Under det halvåret var jag helt besatt av korvstroganoff. Idag äter inte Mikael den maträtten. Men hur som helst visade jag honom att jag var jätte duktig på att laga mat.

Så här blev jag föresten i håret efter volympermanenten. Håret är inte så där jätte jätte tjusigt vid fototillfället eftersom jag inte får tvätta håret förens imorn. Men man ser ju på ett ungefär iallafall.



Dålig skärpa och aningen mörk, men tänkte ladda upp en ny bild sen när det är nytvättat och "stylat".


Upp o hoppa!

Trots att jag skulle kunna ta mig en riktigt lång och skön sovmorgon idag är jag uppe. Gick upp klockan 06.15 för att äta en god frukost med Mikael. Vid halv 8 ska jag ta på mig mina varma vinterkläder för att möta Clara. Vi ska sen ta en promenad bort till Vilbergen för att sola och träna. Sån här energi skulle jag vilja ha varje dag!

Efter sol och träning blir det att ta raska steg hemåt för att duscha och göra sig iordning inför dagens projekt, - volympermanent och klippning. Är lite smånervös inför volympermanenten faktiskt. Meningen är ju att man INTE ska bli krullhårig, utan att man endast ska få stora våger i håret för att få, som det heter, mer volym.
Men det skulle ärligt talat inte förvåna mig om jag kommer se ut som Joey Tempest i Europe.. Bara för att jag helt enkelt har sån otur jämt. Blir jag inte nöjd, får det bli en sväng på stan och inhandla en plattång, för den jag hade innan sålde jag ju på fyllan för 200 kr till Jimpa.

Tänker ladda upp en bild på resultatet sen, så kan vi ju jämföra...




Om 15 minuter kommer dom börja borra. Igen. Im going out of my mind..
Snart är det våran tur att få badrummen renoverade. Måndag 07.30 - Besiktningsmöte.


Top secret!!


Anledningen till att jag aldrig skrev vilket efternamn jag och Mikael har tänkt ta som gifta i förra inlägget var för att jag ville att NI läsare skulle bli jätte nyfikna och tjata om det. Men nehe, ingen visade något intresse på den punkten utan alla kommentarer handlade bara om att jag hade grisat runt på marken på Drottninggatan och att jag hade trillat omkull halvnaken i snön. Typ.

Så här hade jag tänkt att ni läsare skulle ha reagerat:

- Johanna, säg vilket efternamn ni har tänkt att ta. (jätte nyfiken)
- Nä, jag vill inte säga det riktigt än..
- Jo men schyssta, kom igen!
- Men jag vill inte säga, låt mig va!
- Men vi håller på att spricka av nyfikenhet här, du MÅSTE säga!

Så bara för att ni visade noll intresse gällande vårat framtida efternamn så tänker jag hålla det hemligt. För evigt. Vi ska t.o.m be prästen att hålla det hemligt under vigseln. Så kan ju ni sitta där i kyrkan och undra vem fan ni ska adressera era jävla julkort till!!



Tycker synd om er som inte förstår ironi. Ironi and I go way back..

Trolltyg


Helgen har bjudit på både roligheter och tråkigheter.
I fredags var det fest hos Bettina, med "Trolltygs"-tema, vilket det inte blev så mycket av eftersom vi bara kollade på ett klipp, sen hade vi andra hyss för oss istället. Mycket trevlig förfest med utgång på Harrys.
Har upptäckt att kyla inte gör mig piggare vid onyktert tillstånd utan tvärtom. Utanför Harrys trillade jag på spårvagnsspåret, för det gör man ju jämt?! Lisa skulle hjälpa tant upp vilket resulterade i att jag trillar ytterligare en gång till och även drar med mig Lisa i fallet. Så där låg vi 2 och kravlade i smutsen på Drottningsgatan. Kanske inte mitt mest stolta ögonblick..
När vi hade kommit en bit på väg hem blir jag superduper kissenödig och skulle promt kissa. Till saken hör att jag hade på mig ett par såna där skit tighta strumpbyxor som det normalt sett är helt omöjligt att få på sig, så det var ju självklart dubbelt så svårt i det tillståndet. Halvvägs upp med trosor och strumpbyxor trillar jag baklänges och blir liggandes i snön (förlåt mamma och pappa om ni läser detta) så Lisa återigen får hjälpa mig upp.

        


När vi väl kom hem upptäckte jag att jag hade tappat min mobil. Jag ringer upp numret och en kille svarar
- Ja hallå? säger killen
- DU HAR SNOTT MIN MOBILTELEFON!!!!
- Eh.. näe det har jag inte
- Okej, jag KANSKE har slagit fel nummer, men om du svarar nästa gång jag ringer är du rökt!

Rökt? Vem säger så? Det visade sig iallafall att jag faktiskt hade slagit fel nummer första gången. Mikael och Lisa åkte iväg och letade efter min mobil och dom hittade den där jag hade trillat andra gången. Tack o lov!!

Lördagen var inte lika munter. Farmor Gun-britt (Mikaels farmor) lämnade oss på morgonen. Hon skulle fyllt 82 år i år så hon fick iallafall leva länge, men det spelar ingen roll. Det är lika tragiskt för det. Hon hade nyligen blivit sjuk men vi trodde alla att hon skulle bli frisk rätt så snart. Så att hon gick bort chockade oss.
Mikael och kusin Martina åkte direkt ner till Oskarshamn där även Linda, Johan och Wiggo var. Dom tog farväl av farmor i Kalmar. Lilla Gun-britt, världens mysigaste tant. Alltid glad och så snäll. Det kommer kännas konstigt att inte kunna hälsa på henne när vi åker ner till Oskarshamn på besök.

Förövrigt har jag och Mikael enats om ett efternamn som vi ska ha som gifta. (Vi har t.o.m skakat hand) Det blir varken Nimvall eller Petersson, utan det blir ett annat släktnamn. Ett rätt vanligt efternamn, men med en annorlunda stavning som gör efternamnet lite mer unikt. Vi är nöjda.


Algebra

Ska snart ta en promenad ner till Sensus för att ha Matte B med Matilda. Vi har båda haft lite svårt med läxan, men jag har lyckats att reda ut dom flesta talen, men vissa fick jag helt enkelt skita i. Verkar som att det är under vissa perioder på dagen man förstår matte bäst. Andra inte. Ibland förstår jag det klockrent, sen dagen efter kan jag ingenting. Kan inte ens förstå hur jag löste dom tidigare talen jag gjorde dagen innan. Hoppas iallafall att det lilla jag kommer lära mig räcker till ett Godkänt.

Detta sysslar jag med:

z + 2 - 3z < 2z - 20

3(s + 1) - (s - 1) * 2 = 10 - (5-3s)

0,5(4x + 1) + 2(2 - 0,5x) = (4,5 - 2,5x)

2x - 1 + 4x - 8 = 5x - 9

x(x + 3y + 4) = x * x + x * 3y + x * 4 = x² + 3xy + 4x


Nu är det ju säkert nån som ska stila och lösa dessa svåra uppgifter så jag mår ännu sämre..


Barnsligt snusk

Hur gammal var man när man upptäckte att vildvittrorna i Ronja Rövardotter hade bröst och styva bröstvårtor?


En annan sak jag började fundera på idag när vi tittade på Ronja var att Undis (Ronjas mamma) var den enda kvinnan, förutom Ronja då. Eftersom dom inte ville socialisera sig med andra "rövar-familjer" var det alltså bara Undis som kunde föda barn, och var Mattis den enda av alla "plitar" som fick ha sex? Ronja då? Vem hade dom tänkt att hon skulle skaffa barn med när hon blev stor? Nån utav plitarna?
(som är 40 år äldre än henne eller kanske t.o.m döda då).
Nu slutade ju allt bra då Ronja och Birk tillslut fick tillåtelse att kila stadigt med varandra.



En annan film från min barndom som var en utav mina bästa filmer var Trolltyg i tomteskogen, ä.k Bland tomtar och troll. Varför har Fjant stånd i nästan varenda scen??


   


Ett annat stort varför är, VARFÖR har trollen långt könshår mellan benen? Vadå onödig detalj! Mikael tror att könshåren var en viktig detalj för att vi tittare ska förstå hur ofräscha trollen faktiskt var, men könshår är väl inte speciellt ofräscht. Egentligen. Inte så att det ska vara en jätte viktig detalj för att göra något "äckligt" eller "ofräscht" iallafall. Men hur som helst tycker jag att det är både sjukt och skit kul att dom faktiskt HAR könshår. Jätte långt också. Men om dom nu har könshår, varför har dom inget kön då? Borde inte troll-männen ha snoppar? Ja menar, troll-mamman har ju jätte stora bröst.. Har ni inte sett Trolltyg i tomteskogen måste ni göra det! Här kommer ett litet klipp på 4 min som ni bör se. Så förstår ni vad jag menar.






Samhällskunskap


Vilken jävla hemsk morgon! Idag har jag inga lektioner så jag såg fram emot en riktigt skön sovmorgon.
Ni minns väl att jag har pratat om att våra badrum ska renoveras? Nån gång mellan 7.00-8.00 imorse så började dom borra i trapphuset brevid. (Det måste vara renoveringen dom håller på med). Det gick alltså inte att somna om för det låter som om dom borrade i vårat sovrum. Så dom har hållt på att borra konstant fram till klockan 10. Hur mycket kan dom borra och vad är det dom borrar?? Tillslut hörde jag inte mina egna tankar, det gick inte att lyssna på musik på datan eller nånting. Och så här ska det vara i flera veckor fram över. Först trappen brevid, sen våran trapp och efter det trappen på andra sidan om våran trappuppgång. Dom tror det ska ta ca 4-6 veckor per trapp. Så i värsta fall kommer det att vara så här i 18 veckor!! Jag tror jag dör! Jag var så trött och gnällig att jag nästan började tjuta. Vid 10 slutade dom och nu har dom börjat igen!!
Att köpa: Öronproppar

Igår mötte jag upp Clara vid 10-tiden. Vi tog en lång och uppfriskande promenad ner till Sensus. Vi skulle ha våran första lektion ihop, Samhälle. Efter det gick vi till Golden Bangkok och käkade lunch. Proppmätta rörde vi oss uppåt mot stan för lite shopping. (studiemedlet hade ju liksom trillat in på kontot igår, tackar tackar). Så jag fyndade ca 8 grejer för mindre än 500:-. Älskar när det är 50% på reapriset.

Kan inte låta bli att berätta om mitt och Claras samtal igår på lektionen. Vi pratade om att vi skulle vilja kunna mer om sveriges politik, om vad dom olika partierna står för, vilka som sitter i dom olika partierna m.m
(Jag är liksom fortfarande insnöad på att Birger Schlaug är partiledare för miljöpartiet...)

Jag: Huvudsaken är ju att man vet vem Fredrik Reinfeldt är
Clara: Aah.. jag vet att jag har hört talas om honom iallafall..
Jag: Och Göran Persson vet man ju vem det är!
Clara: Ja just de, Göran! Vad gör han nu förtiden? Det är väl han som är statsminister va?
Jag: ????? (!!)
Clara ser ut som en fågelholk...
Clara: Johanna, jag tror det är bra att jag ska läsa lite Samhällskunskap..

Nu börjar jag få ett nervsammanbrott av allt borrande!!!!!!!!! Ska hetsdricka 4 koppar kaffe, sen ska jag springa bort till mamma och äta 4 stycken äppelmuffins som har legat i hennes frys sen dagen innan Nyårsafton.
Ska även lämna en säck med kläder till Kassandra. Hoppas hon vill ha kläderna, annars får hon skänka dom till frälsis.

Ikväll: Coreboll med Lisa kl 18.30 (kommer va helt död imorgon)

Ja just de, mindre ångest, jag börjar inte Matten förens klockan 13.00 imorgon! Och jag som trodde jag skulle börja klockan 8. Guuuud så skönt det känns!


Så här ser vårat fula och skabbiga badrum ut nu:

  

Ska bli så himla skönt att bli av med det äckliga ljusblåa kaklet som vi har på golvet. Nåt ofräschare golv får man leta efter. När vi flyttade in fick jag ligga på alla 4 och skrapa bort avlagringar och skit med en kniv som hade guttat till sig mellan plattorna. Inte så trevligt när man vet att det är skit från dom förra ägarna..



Första skoldagen

Det här med min hunger börjar verkligen irritera mig. Jag är hungrig jämt! Det verkar som min kropp smälter min mat på 2 minuter och sen är magen återigen tom. Vid 16-tiden idag åt jag en stor portion med spagetti och köttfärssås och det tog inte lång tid tills magen kändes tom igen, sen tryckte jag i mig en macka för en halvtimme sen och nu sitter jag här, vrålhungrig. Kan man kanske ansöka om dropp? Skulle underlätta en hel del, sen skulle det säkerligen bli billigare i längden också.

Idag hade jag min första lektion, Historia A. Känns faktiskt riktigt bra det här! Läraren är jätte bra och kursplanen verkar helt okej. Inte allt för insnöat på dom svenska kungarna, tack o lov!
Självklart glömde jag att ta med mig både mössa och vantar så när jag slutade så tänkte jag ta mig en riktigt härlig promenad hem. Väl ute i kylan höll jag på att dö, så då ångrade jag mig ang promenaden, men tänkte att jag iallafall kunde gå Drottningsgatan upp och sen ta bussen hem vid Söder tull, men så fort jag kom ut vid spårvagnsspåret och såg spårvagnen komma precis bakom mig sprang jag som en skållad råtta till hållplatsen. Jag klarade inte av kylan!
På tal om spånkan, tydligen så har dom fått in nya spårvagnar som är lite mer "moderna" än dom andra. Jag har aldrig åkt med en sådan tidigare så när jag väl skulle kliva på längst fram så öppnade inte chauffören dörren. Utan jag stod där och väntade och chauffören stirrade på mig genom rutan precis som jag vore ett ufo. Sen säger en tant till mig att man inte kan gå på där framme. Ursäkta, men kunde inte den otroligt charmiga och glada chauffören pekat eller försökt hinta det till mig som stod där utanför och såg helt mupp ut. Väl inne på spårvagnen skulle jag gå fram och visa upp min biljett jag hade på mobilen, då vägrar han att vända sig om och kolla. Så återigen står jag där och stirrar genom glasrutan in på chauffören som verkligen INTE VILLE VÄNDA SIG OM! Sen när jag hade satt mig och skulle trycka på Stop-knappen strax innan Söder tull så händer det inget. Ingen "stanna-skylt" lyser där framme. Jag får panik och börjar trycka helt hysteriskt på knappen, men ingenting händer. Hur som helst så stannade den iallafall vid Söder tull eftersom det var folk som skulle kliva på. Sen var det dags att byta till buss 119, som inte skulle anlända på 16 minuter. 16 minuter är lång tid utan mössa och vantar.

Så om man bortser från spårvagns-incidenten så var dagen riktigt lyckad! Har fått en läxa till nästa vecka, men den gjorde jag på lektionen. Check!
Imorgon blir det Samhällskunskap med Clara, kul att vi iallafall har en lektion ihop.

Harrys

Lyckad förfest hos Tina med utgång till Harrys!
(starring Johanna, Lisa, Tina och Clara)



































Tack för mig!


Bilder från Nyår


Redo för nyårsmiddag hos mamma. Termobraller på, check!








Mamma ville bugga, men jag sa att jag har svårt att bli ledd av någon som är kort som en smurf..




Jag försöker ta mig upp på garderoberna


Det slutade med att mamma letade efter mig i 20 minuter. Hon såg mig inte där uppe.


Nyår var toppen, precis så som vi ville ha det. Lugnt med trevligt sällskap och jätte god 3-rätters middag. Mamma bor på 12e våningen så utsikten vid 12-slaget var helt fenomenal!! Har aldrig sett så mycket fyverkerier i hela mitt liv. Tyvärr så fick jag inga fina bilder med kameran eftersom luften blev så dimmig och rökig av alla fyrverkerier.


Monchichi

Nu i veckan pratade jag och Mikael lite mer om bröllopet. Självklart har inbjudningslistan stigit från 80 personer till 96. Pratade med syrran vad som gäller om någon vill ta med sig en "dejt" eller liknande på bröllopet, och tydligen ska man inte acceptera det. Endast nya pojkvänner/flickvänner får medbjudas. Jag tyckte det lät lite lustigt att folk inte skulle få ta med sig någon dejt, men sen förklarade Anna att om ALLA singlar tog med sig en dejt, så skulle det bli ytterligare ca 50 personer till på bröllopet.

Vi måste ringa till killen som har nycklarna till våran lokal någon dag. Vi måste mäta bord och försöka styra iordning lite gällande planering och inköp. Vi måste bland annat veta hur många som får plats vid varje bord samt hur långa dukarna måste vara. Man vill ju inte stå med sånt dagen innan.

Har kommit på att vi ska fixa björkar och dra in i lokalen och sen hänga små ljusslingor i. Blir nog säkert fint till kvällen. Entréplan går säkert att fixa iordning men nedervåningen känns som ett hopplöst fall. Själva nedervåningen är mysig i sig, men alla soffor och fotöljer är klädda i ett skit osmakligt grovt och skrikigt tyg och det retar mig som fan att jag inte kan göra något åt. Jag kan väl inte klä om alla möbler heller? Så vi får ta det som det är.
Gällande "matsalen" hade jag först tänkt köpa fina överdrag i vitt till alla stolar där middagsgästerna sitter, men såg att dom kostade 499:- kr styck. Det skulle alltså bli 47.904 kr. Inte riktigt vad vi hade tänkt att lägga på dekorationskostnad om man säger så..

Såg att någon hade bloggat om Pollypocket, om att dom tydligen inte finns längre. Jag ångrar att jag inte har sparat alla mina gamla leksaker från när jag var liten. Det enda jag har sparat är alla mina Barbies och My little ponys. Dom är väl ute hos syrran nu eftersom jag gav bort dom till Wilma på ett villkor att jag skulle få tillbaka dom när hon hade växt ifrån dom, men konstigt nog gillade aldrig Wilma att leka med sånt.

Minns ni dessa:

      

Lekte ni med något av detta när ni var små?

(brotts)kod försvunnen

Idag skulle jag som sagt skriva in mig på Komvux för Naturkunskap B. Jag och Clara hade bestämt att vi skulle ta en promenad ner till Komvux så vi möttes upp vid Lidl precis lika tjockt påklädda med mössa, vantar, halsduk, termobraller och tjocka jackor. Jag hade även alla mina grejer i en ryggsäck så jag kände mig precis som ett litet orörligt skolbarn i den utstyrseln. Men man fryser ju inte när man går ut iallafall och det är huvudsaken.
Fick även en jätte fin grön manchesterjacka av Clara. Tack! Dock lite för stor, men det kan man säkert åtgärda.

Efter Komvux gick vi till ICA strömmen för att fixa fika. Jag köpte cigg och blev nästan av med mitt bankkort eftersom jag har glömt bort min kod. Hur kan man glömma bort en sån viktig kod?? Har fortfarande inte kommit på den och jag har endast ett försök kvar, sen spärras kortet. Som tur är kan man alltid handla på kortet via påskrift, så jag fick mina cigaretter tillslut.

Vi hade det jätte trevlig hemma hos Tina, vi bestämde att vi måste börja ses lite oftare nu, för det går för långt mellan varven.

"Dagens outfit" om någon bryr sig..



Kvällen spenderades hemma hos mamma. Hon bjöd på fisk. Jag älskar verkligen fisk, men kan inte tillaga det själv eftersom mitt glutenfria ströbröd är skit. Bitarna bara trasas sönder och det blir en enda stor gegga i stekpannan. Får ändå inte laga det fler gånger för Mikael, för sist jag stekte fisk fick han provsmaka en torskbit som visade sig vara rå inuti, så han har fått mén efter det..

Hemma hos mamma hittade jag morfars gamla klocka, en sån där man "skakar igång". Man behöver inte ha något batteri utan man skakar bara på klockan så rullar sekundvisaren på. Varför kan inte alla klockor vara så?
Jag bytte bara ut armbanden, så blev den perfekt! Eller vad säger ni? Sjukt snyggt med herrklockor.
Glaset är dock lite slitet, men så är det ju med super gamla grejer.



SAKNAR DIG SOM FAN MORFAR!!!
På nyårsafton var det exakt 5 år sedan han dog. Både mormor och morfar valde att dö på högtidsdagar. Morfar på nyårsafton och mormor på midsommarafton. Inte så kul att få dom beskeden just en sådan dag, men dom hade nog en baktanke med det hela. Dom ville dö på "glada" dagar, så man skänker dom en tanke när man är glad och har det trevligt!

Fimp

Idag tar jag mitt första steg mot mitt nya liv som studerande. Jag och Tina ska skriva in oss på Komvux vid 14-tiden. Sen är jag och Clara hembjudna till Tina på fika. Ska bli kul att se hur hon bor. Det var sjukt längesen jag träffade Tina nu, så det ser jag fram emot.

Nu ska jag försöka få tag i en astmamottagning. Ingen idé att ringa till medicinsktcentrum igen, dom svarar aldrig! Så det får bli 1177 och sen vet jag nog vart jag ska ringa.
Jag ska fixa en tid till både mig och mamma så vi får reda på hur illa ställt det är i våra lungor. Sen blir det att fimpa för gott. Förhoppningsvis. Surt att tabletterna är så dyra, fast det är ju rökning i sig också. Men det svider mer att lägga ut så mycket pengar på en gång. Nu ska jag bara tvinga Mikael att sluta snusa.
Jag hatar verkligen snuslukt. Folk som snusar luktar för det mesta kattbajs i munnen. Jag luktar väl inte hallon i munnen heller som rökare, men nu ska jag iallafall försöka ta tag i det.

2010; en ickerökande student? Man kan ju alltid hoppas.

Locobase/Lockobäjs

Inatt var vi barnvakt åt Hampus, Wilma och Oliwer. Vi kom ut rätt sent till Svärtinge så vi hann i stort sett bara spela en omgång med Buzz och sen äta kvällsmat.
Oliwer hamnade sist på Buzz, inte så konstigt med tanke på att han bara är 4 år, och fick välja kategori. Hampus vrålar: " Oliwer, du lagsport! Ta lagsport!!"
Oliwer var inte alls sugen på att ta lagsport utan valde istället kategorin "Mat och dryck". Hampus blir besviken på sin lillebror och säger:
"Mat och dryck Oliwer??? MAT OCH DRYCK????? Hampus var i chocktillstånd, hur kunde hans lillebror välja "Mat och dryck" av alla kategorier.


Klockan blev 21.30 och barnen var allt utom trötta. Snarare speedade.
Vanligtvis brukar barnen klara sig själva när man väl har stoppat om dom, men för ovanlighetens skull så lade jag mig jämter Oliwer och läste en bok för honom. Det blev Rut och Knut tittar ut. Det var en bok mycket MYCKET text i.
- Men herregud Oliwer, den här boken är ju som en seg och lång roman..
- Men du behöver inte läsa allt Johanna.

Slutade iallafall med att jag läste nästan allt ändå för jag blev jätte intresserad av att lära mig om blodet, skellettet, kroppens organ, hur bajs blir bajs och varför vi fiser och rapar. Klockan blev mycket. Barnen fortfarande pigga. Det blev mycket spring upp och ner från sängarna, det var allt från toalettbesök, dricka vatten, eksem som kliade och behövde smörjas m.m.


På morgonen skjutsade syrran hem mig. Fy för i helskotta va kallt det är ute idag. - 16 grader!! Hann bli en isbit när jag gick från parkeringen och hem. Beslutade mig för att tappa upp ett bad. Måste ju passa på nu, för om ett par veckor så sliter dom bort badkaret och sätter in en duschkabin istället.
Känns som ett slöseri på planetens resurser när jag badar, för jag gillar bara att bada i max 15 minuter, sen tycker jag att det börjar klia på kroppen, rastlösheten kommer krypande, vattnet blir ljummet och fingrar och tår blir skrynkliga. Idag tvingade jag mig själv att bada extra länge eftersom tanken slog mig, allt vatten som jag hade fyllt badkaret med hade kunnat släcka törsten på en hel by i Afrika, och här ligger jag och stress-badar i 15 minuter.
Kommer ni ihåg när ni badade som små? När man kunde ta ett stort simtag från ena sidan av badkaret bort till den andra? Känns ju knappt som det var en möjlighet när man idag sitter där i badkaret som ett dubbel-v.



Har lärt mig att vissa saker ska man inte skämta med barn om. Iallafall inte när barnen tror på det trots att man 100 gånger har sagt att det bara var ett skämt.
Wilma och jag pratade igår kväll om Locobase-salvan som Oliwer smörjer sina läppar med.
- Johanna, har inte du en sån här salva?
- Jo
- Vad hade du den till då? Vart smörjer du dig?
- I stjärten...
- Nähä????
- Jo, Mikael smörjer in salvan varje kväll på mig!
- Hampus och Oliwer, vet du vad Mikael gör varje kväll på Johanna? Han smörjer in den här salvan i stjärten på henne. (hysteriskt asgarv utbryter inne i badrummet)
- Wilma, jag skojade bara
- Nä, det gjorde du inte alls det


I morse när syrran kom hem tog det inte lång tid förens Wilma även berättade detta för henne också.


Man får nog akta sig för vad man säger i fortsättningen. Jag undrar hur många på fritis som har fått höra idag om den här mostern som får Locobase insmetat i stjärten varje kväll..


75 lax

Den här vigselringen ska jag få av Mikael när vi gifter oss. Kostar bara 74.850 kr.
Som hittat!



10 år gammal intervju

Herregud, har suttit och läst igenom alla gamla intervjuer jag och mina kompisar gjorde på högstadiet. Jag skäms nästan lite grann. Tänkte publicera en intervju från när jag var 14 år gammal. Intervjuaren är Janna.

Dum blondin vid namn:
Johanna

Va vill du göra på fredag:
Va me min bästis Janna å dra till Fredde å supa satan å träffa Fredde å Jojjo

Personer som kan drrrra från Festis:
Alla töntar, typ såna som sitter i soffan å glor
(Till skillnad mot oss som var hur coola som helst)

Mysigaste hångel-ställe hos han (Festis):
Kerstins säng
(Freddes mamma, stackars henne)

Vill du träffa Jojjo:
Kanske. Men INTE om han är bock!

Är du kär i honom:
JA!

Vill du strula med han:
Ja! Om jag är den ENDA han strular med!

Nån annan du vill strula med:
Carl kanske?
(vilken moral jag hade på den tiden. Jag som nyss klagade på att Jojjo var bock...)

Nåt som måååste hända:
Att jag strular med Jojjo och att alla vi 4 e fulla =)

Nåt som iiinte får hända:
Att Jojjo är bockig och att jag mår dåligt. Bulle får INTE strula med Mattias igen!!

Finns det nån hos Fredde förutom Jojjo som du skulle kunna bli tillsammans med:
Nää.. Ingen. JO TOBBE! Kanske Johan. Fast han e ju aldrig där.
(ursäkta, men var jag inte jätte kär i Jojjo?)

Beskriv fredag kväll:
Supa, hångel kanske, "The bad touch", dans å glada så in i helvete. Cigg åxå.
(Vadå "cigg åxå"?? Jag stör ihjäl mig. Tydligen var rökning en väldigt viktig sysselsättning just när jag var 14 år och skulle tvunget nämnas i alla sammanhang)

Är det bara Jojjo som gäller eller brukar du tänka på nån annan:
Näpp... Absolut bara Jojjo!
(Eller hur. Speciellt när jag även kunde tänka mig att hångla med Carl eller bli tillsammans med Tobbe eller Johan)

Vill du supa på fredag:
Men självklart! Jag har ju brännvin för fan!!
(Känns som att det redan har framgått klart och tydligt att jag tänkte "supa". Kunde jag ha nämnt det fler gånger?) 

Vill du att Olivia hänger med:
Nepp. Hon får fan va med Henke. Hon tycker ju att det e såååå tråkigt där å folket sååå tråkigt.
(jag tror vi tyckte att Olivia hade blivit toffel som skaffat pojkvän. Förlåt Olivia)


Vad kan man dra för slutsats om mig som 14-åring då? Jo, att jag gärna hånglade med den jag var kär i, men tydligen så gick även andra killar bra att hångla med också..(??) Cigg var en viktig faktor för en lyckad fest. Jag var även helt lyrisk över att jag skulle "supa på fredag".

Om man ändå kunde va så exalterad idag när man ska festa, eller ta ett bloss.
Ville gärna lägga upp en intervju med Janna också, men känner att jag inte kan hänga ut henne som 14-åring här på bloggen. Hon skulle ju kunna stämma mig. Haha.


Alan!!

Jag har kanske tråkig humor, jag vet inte.






ass-print

Har utvecklat en ny fobi. Har märkt att jag har jätte svårt att göra "det jag ska" på en uppvärmd toasits. Alltså uppvärmd på grund av att någon annan har suttit där med sitt arsel strax innan. Att värmen från någon annans lår och skinkor fortfarande finns kvar på ringen. Spelar ingen roll vem som har suttit där innan, tycker det är lika äckligt ändå. (självklart mycket äckligare om det är en uppvärmd sits på en offentlig toa).

Har upptäckt hur varm toasitsen kan bli efter att Mikael har gjort sitt första besök på morgonen, speciellt om han har suttit och läst igenom hela aftonbladets sportdel. Hur många löjliga fobier kommer man samla på sig under sin livstid?


På tal om toalett, vi har nu köpt en toaborste som är svart med SVARTA strån! Känns ju faktiskt lite mer passande än dom med vita strån.


"dålig åtgång"


Idag åkte jag och Mikael till IKEA. På väg ut mot bilen kände jag hur jä*la kallt det var ute! Jag är inte van vid sån här kyla, jag klarar näst intill inte av den. På 2 sekunder började jag huttra och skaka, näshåren i näsan frös till is, öronen pumpade och fingrarna blev till små frysta prinskorvar. Självklart hade jag varken mössa eller vantar på mig, så det ångrade jag bittert. Men från att det ena dagen är "behagligt" kallt ute till att det andra dagen är nordpolen-kallt! Tur att vi har en ny och ordentlig bil med snabb värme och värme i sätena. Förra skorven vi hade fick man skrapa rutorna både på in -OCH utsidan, sen var man tvungen att åka i ca 15 minuter innan värmen satte igång.


Väl på IKEA fanns inte det jag helst av allt ville ha. Så himla typiskt! Jag hade t.o.m gjort en lista så jag inte skulle göra några utsvävningar. Jag hade bestämt mig redan från första början att ENDAST det som stod på listan fick hamna i vagnen, inget annat. Min budget låg på 1000 kr och eftersom sängöverkastet vi ville ha skulle kosta 579 kr så var det inte så överdrivet mycket mer på listan. Men när vi kommer ner till sovrumsavdelningen så är just DET sängöverkastet slut! Jag blev så gravt besviken. Ikea-killen jag pratade med kunde heller inte säga när dom skulle få i det igen eftersom det var "dålig åtgång" på just det överkastet. Vadå dålig åtgång? Det är väl produkterna som tar slut som det är bra åtgång på?? Hur som helst så fick jag plötsligt 579 kr extra att handla för. Så det slank ner en hel del grejer faktiskt. Fler saker vi skulle ha som inte fanns/var slut: Bambu-växterna av rak modell, svart bordslöpare, stor griffeltavla, stor tvålpump, Ringum matta färg beige, lampskärm för 39:- och mycket mycket mer. Men presentkortet upphandlades på något konstigt sätt iallafall. När vi stod i kassan var jag inte riktigt uppe i 1000 kr så vi började kasta ner en massa batterier av olika form och slag, så det slutade med att vi istället överskred budgeten..
Så nu har vi (jag) gjort om lite här hemma. Tänkte ladda upp lite bilder sen.

Har upptäckt att jag har verkligen inte trivs med att bo i lägenhet. Tycker det är så fruktansvärt tråkigt när folk klagar eller bankar i väggar. Igår kväll hade vi två kompisar här på kvällen. Det blev en lugn kväll med sällskapsspel. Visserligen så satt vi uppe rätt länge, men ändå. Vid 1-tiden på natten så råkade grabbarna skratta åt något, jag vet inte åt vad, men då genast började grannen brevid banka och slå i väggen för att påpeka att "nu räcker det!!!!!". Varken tvn eller stereon var på, inget annat förde oväsen den kvällen, utan det krävdes bara att något var roligt och att 3 personer skrattade så blev grannen galen. Herregud, skulle jag klaga på minsta lilla jag hörde skulle inte jag göra annat. Vi har många kvällar hört grannar som asgarvar, folk som bråkar och skriker, flyttar möbler, barn som skriker, folk som stampar i golvet, smäller i dörrar o.s.v, men aldrig att jag skulle klaga. Det är skillnad om vi hade spelat jätte hög musik eller orsakat några andra monotona oljud som störde, men nu är det alltså inte okej att låta våra gäster stanna kvar och umgås om dom inte är knäpptysta. Dom gick iallafall hem strax efter det. Folk som inte kan acceptera att ens granne, nångång har lite folk hos sig som skrattar och har det trevligt borde bosätta sig nånstans långt ute på landet. Jag kanske resonerar lite löjligt, men jag tycker faktiskt att det är skit tråkigt med sura grannar. Varenda kväll så smyger jag i lägenheten. Jag plockar ur diskmaskinen jätte försiktigt, stänger dörrar i slowmotion, spolar vattenkranen med låg stråle, vågar knappt ta en dusch efter kl 22 eller skratta åt någon sen långfilm på tvn med Mikael. Usch så tråkigt!!


RSS 2.0