Evil Cake!


Idag har jag hjälpt mamma att flyttstäda. Det var mycket att göra. Jag putsade alla fönster, vilket inte var det lättaste eftersom fönstrena öppnades utåt så man fick hänga sig utanför fönstret för att komma åt utsidan.
Redan efter frukosten så fick jag ont i magen, så det var kämpigt att vara pigg och allert vid städningen. Efter ett par timmars städning så åkte vi ner till syrran och käkade lite mackor. Efter det kom jordens krampanfall i min mage, så mamma tvingade mig att stanna kvar hos syrran, medans hon skulle städa klart själv uppe i huset. Det spelade ingen roll vad jag sa, jag blev helt enkelt portad från att hjälpa till med städningen. Stackars mamma fick göra det sista själv..

På eftermiddagen skulle jag och Mikael åka till Jysk och köpa en svart rullgardin, men med våran vanliga "tur" så var den självklart slut. Så vi får fortsätta att leta.
Efter det blev det stor-shopping på City Gross. Mycket mat inhandlades. Jag är inte speciellt bortskämd när det gäller kakor eller andra godsaker, med tanke på min gluten -och laktosintolerans. Så när jag fick se att det fanns en glutenfri OCH mjölkfri kladdkaka i en utav kylarna blev jag helt överlycklig!
Så efter maten idag åt vi kladdkaka. Sen fick jag jätte ont i magen. Då blev jag ledsen.

Senare på kvällen tänkte jag ta mig en till bit, eftersom jag intalade mig att jag fick ont gången innan bara för att jag var mätt efter maten, men fick lik förbannat skit ont i magen. IGEN!

Känns som att det är min magsäck det är fel på. Den vill helt enkelt inte ha någon mat. Men sen får jag ju även ont i nedre magen, vid sidan om magen och nere vid buken. Jag har börjat göra kryss på magen där jag får ont, för att kunna spåra felen. Jag har hittills 5 kryss på magen..
Imorgon ska jag ringa "miniakuten" och tjata till mig en tid. För jag klarar inte detta mer!


 Så här härligt fin och uppsvullen blir min mage när jag får ont.



Ikväll åt Belarius upp en hel oliv. Han lär få kraftig diarré!

Den åker upp om man drar ner den

Sitter och väntar på att diskmaskinen ska bli klar. Sen ska jag och mamma åka ut till hennes f.d hus och städa. Nästan allt är nu utflyttat och hon börjar komma iordning i nya lägenheten.
I onsdags jobbade mamma hela eftermiddagen så vi överraskade henne med att flytta över nästan allt till nya lägenheten, så när hon slutade jobbet kunde vi berätta för henne att hon nu kunde bo i nya lägenheten. Hon blev så glad!

Helgen har förövrigt varit både bra och dålig. Har haft ont i magen nästan hela tiden, så det har varit svårt att vara positiv och glad imellanåt. Förstår inte vad det är för fel.

Fick besked i veckan att Olivia, Janna och Klara (a.k.a PP, Jänet och Pus o Knul) kommer till mig den 31 oktober. Ska bli så himla roligt. Part A, 7up, Sk8, Cabarrén och musikalen-tittande. Det blir alltså Kbg-häng på hög nivå! Nu är det bara besked från Asja, Tole och Nie jag väntar på. Skulle vara kul om alla kunde komma. (alla förutom TeWe som har bosatt sig i Australien).

Igår köpte jag 2 par nya skor. Det "behövdes". Men mina gamla Ugg´s är så slitna och sunkiga, så dom måste ju bytas ut. Sen ett par fina pumps är ju aldrig fel.
(skulle ha laddat upp bilder på skorna, men det bildformatet gick visst inte att infoga..)

Igår köpte vi även världens snyggaste rullgardin på Mio till sovrummet. Tyget och mönstret var sjukt snyggt! Jag var hur pepp som helst när vi skulle sätta upp den. Men innan vi kom till skott så skulle Mikael kolla hur lång den var... Ca 20 cm FÖR KORT! Vårat fönster är väl inte högre eller längre än något annat fönster, så jag förstår inte varför dom har gjort den så sablans kort! Jätte besvikna blev vi. Så det är ju bara att lämna tillbaka den..


En sån här fondvägg vill jag ha i framtiden.
(Finns även många andra fina jag skulle kunna tänka mig.)




Nu är diskmaskinen klar och jag ska bege mig bort till mamma.


Taap naatch

Vaknade av baconlukt och Mikaels ljuva stämma till "Lady". Frukosten var framdukad och kaffet var klart när jag steg upp imorse. Jag kan faktiskt säga att jag har världens bästa kille! Ser verkligen fram mot att bli hans fru. Eller hans "old ball and chain" som man också kan kalla det haha.

Vi har insett att vi bor rätt dyrt idag. Med hyra och el varje månad så ligger vi ungefär på 6500 kr. Om vi skulle köpa ett hus under 2 miljoner skulle vi ligga mycket lägre gällande boendekostnad. Det skulle visserligen bli billigare med en bostadsrätt också men varken jag eller Mikael vill köpa en lägenhet. Ska man sätta sig med lån, enligt oss, så vill vi ha vårat eget, egen trädgård, stor altan, inga grannar vägg i vägg eller behöva ta hänsyn till någon annan.
Men först måste jag ta körkort. Så vid löning denna månad ska vi kanske gå den där löjliga handledarkursen. Så har man det gjort iallafall.
Jag vill bli villaägare. Köpa en åkergräsklippare. Odla grönsaker. Ha grillfester. T.o.m skotta snö vintertid.

Tittade på Hollywoodfruar igår på Tv3 Play. Skulle inte vilja ha Anna Ankas liv. Allt kretsar ju tydligen bara runt Paul. Att hon ska se snygg ut för hans skull, vara med på alla konserter, resa med honom vart han än ska, ställa upp på precis allting. Usch. Snacka om att ge upp sitt eget liv för någon annans.
Maria verkar iallafall ha det bättre. Hon verkar dock lite blåst ibland och inte tala om hennes engelska uttal. "Taap naatch". Men hon har ju iallafall varit tillsammans med sin man i 17 år. Äkta kärlek, för han var säkert inte så rik för 17 år sedan.
Anna har däremot gift upp sig, för han har ju varit rik och känd sen stenåldern. Typ.
Hade lovat mig själv att inte skriva nåt om dessa Hollywoodfruar eftersom det verkar vara hetaste samtalsämnet just nu, men man är väl precis som alla andra. Man blir ju påverkad av samma skit som alla andra svenskar.
Däremot så kan jag ta dom i försvar gällande deras värderingar, levnadssätt och image. Dom är ju TVUNGNA att bete sig så för alla andra i deras rika vänskapskrets är ju rika och snobbiga. Är det inte så att man blir som man umgås? Man vill alltid passa in.

Men sen tycker jag inte att man ska se ner på folk som INTE är som dom. DET är fruktansvärt.

Stomach ache

Min mage tar kål på mig. Känns som den kommer bli min död. Tänker på alla skriverier som var för ca 1 år sedan om alla dessa människor som avled av diverse tumörer i magen som läkarna inte kunde hitta. Jag orkar inte ha ont i magen längre. Lider även av halsbränna, men det är en sak, för det finns medicin för det. Käkar både omeprazol ocvh losec mups. Men vad ska jag ta för något mot magen? Panodil eller andra smärstillande fungerar ju inte, och även om det skulle det så är det ingen långvarig lösning.

Har haft bukhugg sen jag gick på gymnasiet, men det är bara ibland jag får det. Men gällande magsmärtorna jag har nu så är det väl ca 2-3 år som jag har dragits med den skiten. Förra året var jag så ofta på vårdcentralen att jag borde fått klippkort. Men min läkare, som jag nu INTE går till längre, sa bara att det var magkatarr och skrev ut omeprazol i flera omgångar som ändå inte hjälpte mot smärtan. Han bad mig även att livnära mig på "Flytande föda" i 5-8 dagar. Hur mycket flytande mat finns det för en glutenintollerant? Alla soppor reds ju med vetemjöl. Jag klarade hur som helst 4 dagar, sen fick jag en "biafra"-mage.

Sen tjatatade jag till mig en gastroskopiundersökning, som var btw det värsta jag har gjort i hela mitt liv. Om mitt liv hängde på att jag skulle göra en sån undersökning en gång till skulle jag hellre dö. Eller be dom droga mig. Den undersökningen gav heller inte något. "Allt såg så bra ut, ända uppifrån strupen och ner till tolvfingertarmen".
Sen tjatade jag till mig ett laktostest på vårdcentralen. Där fick jag dricka mjölksocker utspätt i vatten, sen ta blodprov en gång i kvarten under 2½ timmes tid. Reagerade ordentligt på mjölsockret, vilket inte var det roligaste i mitt liv. Göra nr 2 på offentliga platser är inget som ligger på min 10-i-topp lista.
Började med laktosfrikost, blev lite bättre.
Men på nåt jävla vänster så lider jag fortfarande av magsmärtor. Min aptit har blivit helt skev. Har ALLTID ätit som en häst, men inte nu längre. Min kompis sa jämt förr "Men Johanna, ska du äta all den där pastan själv? Så där mycket pasta kokar min mamma till hela våran familj och vi är 4 pers.. och brukar få rester.."

Är ofta hungrig, men så fort jag äter så får jag antingen kramp i magen eller så blir jag äcklad av maten och lämnar ca en tredjedel. Lämna mat på tallriken fanns inte i min värd förr.
Igår tog det mig 1 timme att äta middag och då, som vanligt, åt jag bara upp hälften, för sen var jag proppmätt, äcklad och hade ont i magen.
På kvällarna kan inte ens Mikael lägga sin arm runt min midja utan att jag får ont inne i magen.

Känns som magen blev sämre efter att jag insjuknade i Campylobacter efter Thailandsresan.
Allt känns skitnödigt!! Både mitt liv, min fritid och mitt jobb blir lidandes av detta. Tror inte någon kan förstå hur ont i magen jag har.

Idag var det kalas hos min syster för Wilma som fyller 8. Åt middag, det lilla jag fick i mig, blev jätte mätt och sen kom magsmärtorna. Lite senare blev det tårta, men glass för min del. Älskar Tofulines glass, men fick i mig ca 4-5 skedar, sen sparkade min mage backut. Fick så ont i magen att jag blev spyfärdig.

Om man skulle ta och lista sig hos Såpkullen istället? Man får ju tydligen välja vårdcentral själv nu efter 1 september. Någon måste ju hjälpa mig. Känns som att en koloskopi eller en rektoskopi kommer komma på tal om dom ska börja utreda vad det är för fel på mig. INTE så speciellt sugen på det om jag ska vara ärlig, men som sagt, hellre det än att göra en gastroskopiundersökning igen.

Jag vet att självömkan är patetiskt, men just nu tycker jag faktiskt synd om mig själv.


Tryffelsvin




In -och ut?

Försöker planera för fullt inför bröllopet. I måndags ringde jag Svärtingehus och bokade deras lokal, 1500 kr för en hel helg, värsta klippet ju! Syrran hade för sig att hon hade gett över 3000 kr sist hon hyrde den, så det blev ju en glad överraskning att den var så billig. Men sen ringde hon från kontoret mig igår och berättade att dom skulle börja renovera lokalen i jan 2010 och dom kunde inte garantera att den var klar till augusti så pga det hyr dom inte ut lokalen alls under 2010. Tack så mycket.. Så nu är jag på jakt efter festlokal IGEN. Har snackat med ägaren till Abborreberg och dom tar 7500 kr, Mikael tycker att vi ska prel.boka det iallafall om vi inte hittar något annat, men jag tycker att 7500 kr är för mycket. Men det är väl för att jag jämför med Svärtingelokalen. Va sur jag blir!! Det är ju nu jag MÅSTE boka lokal, för sen kan det vara för sent. Trodde faktiskt inte att det skulle kräva så mycket tid och planering, men det gör det. Sen gällande färgtema och diverse är jag helt lost. Trodde faktiskt att jag var duktig på att matcha färger, men fy så svårt det är.


Har sparat en mängd olika bilder på datan om tips, klädsel, blommor m.m. Men bilden jag har hittat på den buketten jag vill ha går inte att kopiera. Skit störande. Tror att det är mörkröda rosor och vita liljor i buketten iallafall. Temat än så länge, om jag inte ångrar mig, ska gå i mörk vinrött. Förutom jag då, som ska vara vit som den oskulden jag är..


Vi har även bestämt vilken musik vi ska gå ut till. Bara en sådan sak, som jag inte har tänkt på är att man ska ha ett visst musikstycke när man går in och ett annat musikstycke när man går ut. Jag har visserligen bara varit på 3 bröllop, men har aldrig tänkt på att det är olika musikstycken som spelas vid in -och utgång. Men vi ska iallafall gå ut till Mendelssonhs "ur en midsommarnattsdröm". Tänker INTE ha med den där klassiska dam-dam-ta-dam låten som alla brukar ha. Så himla tjatig och tråkig. Frågan är bara vad vi ska gå in till för musik. Har en viss låt i åtanke, men den känns lite vek och klen..

Här har vi Mendelssonhs låt vi ska gå ut till:





Har även bestämt att mina söta och underbara brudtärnor ska ha korta klänningar på sig. Det blir ganska lätt för mig att matcha mina brudtärnor eftersom båda är mörkhåriga och har bruna ögon. Så passar den ena i en viss färg, så gör ju självklart den andra också det.

Lisa ska även sjunga i kyrkan, förhoppningsvis med Emil på gitarr. Antingen "I´m yours" eller "I´v had the time of my life". Hon får köra en audition för oss så får vi rösta vilken som blir bäst :)

Upptäckte nu att bilden på buketten jag vill ha visst gick att spara, så här ser den ut, fin va? Enkel men vacker.




Ja just de, det finns en lokal som tillhör hemvärnet som är jätte bra, men för att få hyra den så måste någon tillhöra hemvärnet, typ Lottakåren eller nåt liknande, så är det NÅN som känner för att ta värvning innan vårat bröllop och sen hyra lokalen åt oss? Skulle vara toppen!


Bland tomtar och grisar

När Mikael kom hem från oskarshamn i söndags hade han med sig en massa grejer från farmors hus. Det var lite julpynt, glöggset, fina glas, plastburkar m.m. Minns ni mitt gamla inlägg från december 2008? Där jag gjorde narr av en fruktansvärt ful tomte vi har här hemma som Mikael vill ha upp vartenda år? En sån där hemskt ful tomte med grön jacka och röda läppar? Har haft stora funderingar på att "råka" tappa den i golvet så jag slipper se den varenda jul, men Mikael tycker att det är en jätte fin och "klassisk" tomte, så hur mycket jag än tjatatde att vi skulle packa ner den i lådan igen och ge lite mer plats åt våra fina tomtar istället, så lyckades jag inte. Vartenda år ska den jävla tomten fram!

Sen i söndags när han började packa upp alla grejer från farmor så ser jag att han tar upp en exakt likadan tomte!!! En exakt kopia!

- Meeen va faaaaaaaan Mikael, vi har ju redan en sån där ful tomte! (man hör verkligen hur förkrossad jag är på rösten)
- Ja, men nu har vi TVÅ! säger Mikael som är sjukt nöjd över sitt lilla klipp. Men säkert mest nöjd för att han VET hur mycket jag hatar den tomten.


Så hur ska jag bli av med TVÅ tomtar? "Råkar" jag slå sönder den ena så har vi fortfarande en kvar.. Om man kanske skulle ta och julpynta inne i klädkammaren i år? Där får dom gärna stå. Där kan vi även ställa in tomten som rider på en vit lama.
Ja men just de, han hade ju även tagit med sig en stor halmgris, som vi OCKSÅ HAR DUBBLETTER AV NU! Om man skulle ta och röka i närheten av halmgrisarna? Nej, nu överdriver jag. Halmgrisarna är rätt söta, men det hade dock räckt med en gris.


 

Förstår ni nu varför jag hatar denna tomte? Han ser ut att vara elak, snål och framför allt helt out-of-style! Sen har vi ju tomten som sitter där på sin lilla släde.. Med sin LAMA!? Ärligt talat, vem designade julpyntet förr?



100 frågor

Den här frågestunden tillägnar jag alla mina tusen fans där ute som följer min blogg. Om någon nångång vill skriva en uppsats eller göra ett reportage om mig, så har ni lite fakta om mig här:
(det man gör för sina fans alltså, gud)

100 frågor.
1. Vad är klockan: 12.39
2. Vilket namn står på ditt födelsebevis: Ulla Maria Johanna Nimvall (väldigt viktigt att alla förstår att det är Johanna som är mitt tilltalsnamn)
3. Smeknamn: Jonie förr Nordin
4. Vad heter dina föräldrar: Kjell & Margareta
5. Antal ljus på din senaste tårta: Hade jag nån tårta?
6. Husdjur: Somalikatterna Belarius, Zelda och Luely
8. Favoritfärg: Har faktiskt börjat köpa mig lite färgglada kläder, kors i taket! Men jag skulle aldrig ta på mig nåt knallgult, petrolt eller ärtgrönt.
9. Ögonfärg: Grön
10. Tatuering(ar): 3 st
11. Födelseort: Norrköping
13. Nuvarande bostad: En 3a på 80 kvadrat i Ektorp
14. Har du varit kär: Är!
15. Har du varit i några andra världsdelar: Europa, Asien och Afrika
16. Har du varit med om en bilkrasch: Små-krockar, aldrig krasch.
17. Te eller bulle: Te
18. Kaffe eller glass: Vill ha båda! Men kaffe är en vardaglig konsumtion, så helst kaffe isåfall.
19. Pålägg: PASTRAMI, Stekt ägg, eller skagen macka med kokt ägg.
20. Salladsdressing: Grekisk krydda, olja och äppelcidervinäger (Mikaels dressing alltså)
21. Färg på strumporna: Helst svarta
22. Lyckotal: Måste nog skaffa mig ett. 7 kanske?
23. Favoritfilm(er): Nyckeln till frihet, Den gröna milen, Tillsammans, Sound of music, Grease, Dirty dancing, Schindlers list m.fl
24. Favoritcitat ur en film: Oj, den får jag nog återkomma till..
25. Bästa semestern: Alla utlandsresor har varit underbara, men bästa resmålet är Thailand.
26. Favoritmat: Köttbullar/köttfärslimpa, köttgryta, fläskfilé, kycklinggryta, wokkäk, thaistroganoff, min pastasås (ja, jag gillar mat)
27. Har du någon form av tvångstankar: Kolla 145 ggr så att dörren är låst, MÅSTE gå upp och kissa sekunden innan jag somnar, trots att jag strax innan var på dass och kissade.
28. Senaste låt du lyssnat på: Fuck you med Lily Allen
29. Senaste tv program du tittade på: Tittade på nån dokumentär med Lisa igår som handlade om snoppar. "Extreme male beauty" tror jag den hette.
30. Favorit TV-program: Prison, Desperate, Hell´s kitchen (fan, det är ju säsongspremiär ikväll woho!), Top Model, Det okända m.m
31. Favoritrestaurang: Middag hos mamma, Harrys, Cromwell, Durkslaget, Cecil, Lilla krog
32. Sämsta resturang: Restaurangen i Bulgarien där bolognesen innehöll sand och McDonalds.
33. Tycker inte om: Lasagne, kryp, egotrippade människor, svikare, räkningar, bajslukt, rensa kattlådan, handdiska, slänga sopor
34. Sport att titta på: FRIIDROTT och Fotboll om Sverige spelar
35. Klimat: En perfekt sommardag- Fin och solig dag, inte FÖR varmt, men framförallt en LJUM o SKÖN kväll!
36. Senaste sjukhusvistelse: På akuten när min pappa blev dålig. Gällande mig själv var det på vårdcentralen när jag hade blivit smittad med campylobakter från Thailand.
37. Favoritdricka: Mjölk, vitt vin, GT, vatten
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Ljus blå-grå (jätte ful och kall färg
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: Har aldrig kört upp, men när jag gör det kommer jag INTE kugga.
40. Vem/var är du om 10 år: Är gift med Mikael, har två barn, fin villa med sjötomt, berest som fan, har ett roligt och välbetalt jobb. Ja just de, vi kommer ha hund också.
41. Vem fick du senast e-mail från: Från en ridskola ang häst och vagns-körning
42. Syskon: Anna 32 år
43. Färg på huset: Vit
44. Vad gör du när du är uttråkad: Spelar mungiga. drejar lerduvor, bakar havreflarn, brygger eget vin
45. Fras/ord du använder (för) ofta: "Är jag söt när jag gör så här?" "Det var gott för pappa det"
46. Vän som bor längst från dig: Therese, som nyligen flyttade till Australien
47. Vad retar du dig på: Folk som försöker svänga med fina ord, som inte ens passar in i sammahanget. Eller folk som har svar på ALLT, vet allt, kan allt, har gjort allt. GAAAH!
48. Det bästa du vet: Mikael, familjen, livet, mat, resor, vännerna, djuren, pengar m.m
49. Läggdags: Försöker lägga mig innan tolv på vardagarna, helgerna blir betydligt mycket senare.
50. Favorit sysselsättning: Va med Mikael, of course!, träffa kompisar, shoppa, styra hemma, laga mat, äta och just nu: planera bröllopet.
51. Preventivmedel: I största allmänhet är p-piller/p-stav/p-spruta bra i ett förhållande, annars kondom för att undvika könssjukdommar.
52. Vad är klockan: 13.30 (har lagat mat under tiden så det tar lite tid..)
53. Sexliv: O-o-otroligt bra!
54. Bästa minne av nian: Har för många bra minnen.
55. Plats: Thailand
56. Tobak: Ja, tack!
57. 3 saker du alltid har med dig: Nycklar, mobil och lipsyl
58. Favorit pryl: ???
59. Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet, vem skulle få dina pengar: Cancerfonden
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: "Du är mitt allt"
61. Bästa bok du läst: Anne Franks dagbok, Dave Peltzers triologi, Rädda mitt barn m.fl
62: Känner du någon bonde: Tror inte det..?
63. Favoritdjur: Katt och Hund som husdjur. Annars gillar jag giraffer, elefanter, tigrar och lejon
64. Gillar du snö: Ja, så länge den ligger kvar på marken
65. Favoritglass: Stracciatella, men nu är jag laktosintollerant så då får jag säga TofuLine´s glass..
66. När köpte du något åt dig själv sist? Beställde kläder från HM
67: Är du nöjd med köpet: Ja! För första gången kunde jag ha ALLA plagg, förutom skorna.. Dom fick syrran.
68. Favoritgrupper just nu: Ramones, har alltid varit. Annars lyssnar jag faktiskt inte på några "grupper"
69. Vilken är din bästa egenskap: Generös, osjälvisk och för det mesta snäll
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Gifta mig med Mikael
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000 kr: Det ska krävas mer pengar isf. Och då ska jag ha en jävligt bra anledning till varför jag behöver pengarna.
72. Vad gör du i sommar: Sommaren har precis tagit slut, så jag vet inte vad jag ska göra sommaren 2010.
73. Mest intressanta stad du varit i: Venedig, det är nog den enda kultiverade resa jag har gjort.
74. Vilket djur skulle du identifiera dig själv med: En katt. Jag vill sova, chilla, leka, busa, äta, kissa och bajsa.
75. Vad fascinerar dig mest hos andra människor: Folk som vet vad dom vill och verkligen gör ALLT för att uppnå sina mål. Så länge det handlar om positiva saker alltså. Starka människor med kämparglöd. Folk som alltid ser det positiva i allt.
76. Favoritgodis: Choklad
77. Bästa dagen i hela ditt liv: 25 juni 2005
78. Spelar du nåt instrument: Spelade trumpet i mellanstadiet då våran klass blev utnämnd till att bli en "orkesterklass".
79. Vilken/vilka sporter gillar du mest: Rugby på Krösa-vis (Norrkp spelar inte rugby så..) Friidrott.
80: Vilken person i hela världen skulle du vilja träffa: Fan vilka svåra frågor. Bob Marley tror jag.
81. Vilken film såg du på bio senast: Män som hatar kvinnor
82. Senaste köpta skiva: Herregud, köper man cd-skivor fortfarande? Har nog inte köpt en cd på ca 10 år. Mikael köpte visserligen Bruce Springsteens greatest hits för typ ett halvår sen. Kan ju hänga med på det köpet då..
83. Roligaste konserten: Bruce Springsteen, Peps Persson, Timbuktu.. Sen måste jag väl säga Spice Girls och Backstreetboys, för det tyckte man ju då. Sen när man var mellan 14-16 år så gillade man när Sahara hotnights, Tomas Rusiak, Tityo, Loop Troop m.fl uppträdde.
84. Bästa känslan: När det går bra
85. Samlar du på något: Försöker samla på svenska pengar och sedlar, men det går inte så bra..
86. Har du nånsin handlat mat för bara mynt: Nej, men däremot har jag köpt cigg och betalat med mynt.
87. Är du feminist: Ibland. Kallar mig hellre realist eller humanist.
88. Vilket årtionde skulle du vilja leva i: Skulle va coolt att vara tonåring på 50-60-talet
89. Favoritskiva: Nationalteatern, Ted Gärdestad, Janis Joplin m.fl
90. Dvd eller vhs: Spelar ingen roll. Smidigare med Dvd visserligen. Men många filmer man har hemma är ju faktiskt på vhs.
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Hur folk på stan uppfattar mig? Vem bryr sig. Huvudsaken är väl att man har en god inverkan på folket man har runt omkring sig. Att DOM tycker om mig.
92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: När katterna bajsar i lådan inne i badrummet så luktar det inte bajs där inne, utan ALL lukt går in i datarummet och jag kan inte förstå HUR det kan bli så. Inga ventiler eller nåt som sammankopplar rummen.
93. Favoritlåt: Finns för många
94: Vilket shampoo använder du: Herbal Essences
95. Har du en mobiltelefon: Vem, över 10 år, har INTE en mobil telefon idag?
96. Har du en fast rumpa: Njee.. Inte så fast som jag skulle vilja. Men den är iallafall liten och o-sladdrig.
97. Vad är det vackraste som finns: Kärlek, lycka, framgång, välmående
98. Om du fick en resa helt gratis: Thailäänd
99. Är du homo- eller bisexuell: Inte straight då? Näehe.
100. Vad är klockan nu när du är klar: 14.15

(oj, vilken tid det tog..)


Reunion?

Sörby Herrgård är inte längre något alternativ för oss gällande vår bröllopsfest. Mailade med dom i förrgår och det visade sig att vi är tvungna att ta deras mat. Snackade med min syster om detta och tydligen får man lägga minst 300 kr/skalle på mat. Så det blir ungefär 27.000 kr för BARA maten. Sen tillkommer hyran för herrgården på 5000 kr. Hyran tycker jag visserligen inte är dyr, men ihop med maten blir det 32.000 kr. Sjukt dyrt! Det är alltså mer än vad vi hade räknat på att HELA bröllopet skulle gå på.
Så jag gör så här: Sörby Herrgård

Istället ska vi satsa på Svärtingehus lokalen. Vi får göra det bästa av det. Å det blir nog jätte fint.
Det tråkiga med att vi inte ska va i Herrgården är att vi inte kan åka häst och vagn från kyrkan, det blir för långt till Svärtinge från Eneby. Jätte trist, med tanke på att det var Mikaels idé att åka häst och vagn.


Är btw fortfarande sjuk. Har dock ingen feber med har jordens hosta och en snorig näsa. Får smörja in näsan med ringblomssalva hela tiden eftersom näsvingarna har blivit super torra. Så himla ohett.



Har dragit igång ett förslag om en "reuinon". Har bjudit upp mördarbrudarna till Norrköping, ev den 31 oktober. Klara är än så länge på och Olivia väntar på sitt praktikschema. Nu väntar jag bara på svar från Janna och Asja. Har även bjudit Tole och Nie men dom är katträdda så det känns rätt kört på den fronten. TeWe bor i Australien så henne är inte att räkna med heller. Men jag hoppas verkligen tjejerna kan och vill. Skulle vara super kul att träffas allihop. Minns inte ens när vi sågs allihopa sist. Säkert 4-5 år sen.


Sjuk, uttråkad och ensam..

Enligt mig själv så betraktar jag helgerna som heliga. Det är då jag får chansen att göra mig "vacker". Man får chans att klä upp sig, sminka sig, styla håret, dricka alkohol, gå på fest, va uppe sent, sova ut, mysa hemma eller bara ta det allmänt lungt. Så när man blir skit sjuk lagom till helgen så infinner sig ångesten ganska snabbt. Visst, det är ett ypperligt tillfälle att verkligen slappa och rå om sig själv, men det känns inte så kul just bara för att det är det ENDA man kan göra när man är sjuk. Jag har så himla svårt att bara sitta still eller ligga och jäsa på soffan, det kryper i hela kroppen.
När man vet att man blir hemma hela helgen, som denna, så vill man passa på att göra lite vettiga saker, med tanke på att man inte har nåt bättre för sig. Men är man sjuk så orkar man ju ingenting. Fast jag vill orka. Jag vill orka ta en dusch, göra ansiktsmask, raka benen, städa eller t.o.m möblera om skulle vara kul. Men som sagt, här sitter jag i soffan och har ångest. Undrar vad alla andra gör?
Mikael är på väg till Oskarshamn med Tina nu. Åh, jag ville så gärna följa med! Men även om jag hade varit frisk så hade jag varit tvungen att vara hemma pga den nya familjemedlemmen. Men då hade jag ju som sagt varit frisk och orkat göra nåt, träffa nån.
Tvingade mig iallafall att baka förut. Det blev moccarutor. Men nu då? Vad ska jag göra nu?

Hade velat ha en helg där man tänker magnifikt, fabulöst, magiskt, facinerande, otroligt, underhållande eller något annat tillfredsställande adjektiv som skulle stämma in på den underbara helgen.
Nu tänker jag ångest, bajs, tristess, ensamt, svettigt, feber, smärta och vedervärdigt.

Jag mår BEDRÖVLIGT!

still sick

Sitter och dricker te och svettas som en gris. Mikael sitter i soffan och spelar NHL på PS. Jätte töntigt. Men jag tycker det är bra att man har olika intressen. Skulle aldrig få Mikael att ge upp sina intressen för att JAG inte delar dom. Tycker det är sunt att han och hans killkompisar har fotbollskvällar, drar ut och spelar golf eller liknande. Jag däremot har typ inga speciella intressen. Lite trist kan jag tycka, men man kan ju inte hitta på nåt intresse bara för att man ska ha ett? Ibland ångrar jag att jag slutade upp med friidrotten. Det var ju så himla roligt, å bra var jag för den delen också. Dock inte på löpning längre än 60 m..

Min sjukhet har inte avtagit än trots panodilknaprande. Näsan rinner för fullt, fast bara i högra näsborren. Vad är det som gör att man bara får läckage i ena näsborren?? Kommer bli sådär sexigt röd och narig runt näsan så som jag håller på att snyta mig. Förut fick jag även näsblod, sånt skrämmer mig.

Nu ska jag och Mikael se på skräckfilm och mysa i soffan. Ska bara dra igång lite mer te-vatten.

P.S Mikaels korvgryta var jätte god!!

Sicko!

Fy fan va sjuk jag är! Var hemma från jobbet hela förra veckan pga magkatarr, sen när jag äntligen fick bukt på magen så kunde jag återvända till jobbet. Var så himla skönt att vara tillbaka på jobbet, sen är det ett extra plus i kanten att Clara har blivit min jobbarkompis igen. Nu har även Matilda börjat också. Det är viktigt att man har trevliga jobbarkompisar på jobbet!
När jag kom hem från jobbet igår så var jag trött, väldigt trött. Efter en stund börjar jag känna mig febrig och stel i kroppen. Halsen började svullna upp och nästan blev täppt. Värre blev det under kvällen. Mikael har alltså smittat mig, för han blev sjuk redan i måndags. Tog två panodil innan jag kröp ner i sängen igår och hoppades på att känna mig frisk idag, men icke! Skickade iväg ett sms till Clara och förklarade att dom inte behövde vänta på mig. När jag såg att sms:et var iväg skickat somnade jag om igen. Vid 06.30 ringer Clara och efterlyser mig. Då har alltså mitt sms inte alls skickats iväg utan hamnat i utkorgen av någon anledning. Fick så himla dåligt samvete att Clara och Jimpa hade stått och väntat på mig i onödan. Dumma mobilnät! Man ska nog inte ha Tre som operatör, tycker deras nät strular rätt ofta.
Förlåt igen Clara!

Vi har inga mediciner hemma som jag kan ta för att kurera mig. Medicinlådan erbjuder bara Naproxen, Pronaxen och Panodil. Endast smärtillande piller. Inget mot halsen! Får nog göra mig lite te istället.

Mina visdomständer håller även på att växa till sig lite mer. Dom visdomständerna där uppe gjorde debut redan förra året, men tydligen inte tillräckligt. För nu växer dom upp både här och där. Mest ont gör visdomstanden i nedre käken. Den försöker ta sig igenom tandköttet och det gör jävligt ont vill jag lova! Så det är inte lätt att äta om man säger så. Hela käken är öm pga vidsomständernas ilfart att vilja dyka upp och sen en svullen och tjock hals på det. Kalas.

Nu håller Mikael på att laga mat. Han ska göra sin berömda korvgryta som han har pratat om i över 4 år. Vi får väl se om den är så fantastisk som han påstår..

Någon som har något bra tips på hur man blir frisk snabbt? Vad brukar ni göra när ni är sjuka?

1,5 timme sömn

Dogs think they are humans, cats think they are gods.. Det stämmer fan! Här hemma är det inte längre vi som bestämmer. I o med att vi har hämtat hem våran lilla Luly så måste vi försöka rätta oss lite efter katterna. Vi vill inte att våra 2 gamla katter ska känna sig utanför, samtidigt som vi vill få lilla Luly att känna sig välkommen. Belarius gör ALLT för att få kontakt med den lilla, hon bara fräser, Belarius blir ledsen. Zelda hatar Luly, Luly hatar Zelda. Så fort dom får syn på varandra så skriker och fräser dom åt varandra. Sen när Luly har sprungit iväg fortsätter Zelda att ta ut sin aggresion på Belarius istället, å den stackars saten bara sitter där och tar emot. Hur som helst så har det iallafall blivit små, små, framsteg. Vi kan ha sovrumsdörren öppen och dom håller sig relativt lugna, tills dom råkar korsa varandras vägar..

Inatt var det värsta natten jag har varit med om. Eftersom vi inte kan observera katterna då vi sover så får Luly sova inne hos oss. Första natten hon sov med oss var hon så lugn och snäll, men igår natt, fy fan säger jag bara. Vi har ingen rullgardin i vårat sovrum så vi får hänga upp ett lakan för fönstret varje natt. Det slet hon ner säkert 5 ggr i natt, så vi vaknade av att det blev pissljust inne i rummet, sen pallra sig upp ur sängen för att hänga tillbaka lakanet. Så höll hon på hela tiden. Eller så lutade hon sig mot lakanet så fönsterlampan smällde in i rutan. "KLONG" lät det hela tiden. Om hon inte styrde med det så sparng hon rätt över mina bröst flera gånger, vilket inte är så jätte skönt, då vaknar man också. Eller så vaknade jag av att hon låg bakom mitt huvud och tuggade helt hysteriskt på mitt hår. Vid kl 04 så fick jag nog! Då tog jag mitt täcke och min kudde och lade mig inne i datarummet istället. Tog skit lång tid innan jag somnade eftersom den soffan som står där inne inte är den skönaste soffan IKEA har tillverkat. Så jag fick ca 1,5 timmes sömn sammanlagt inatt. Tack!

Ihelgen skulle vi ha åkt ner till Oskarshamn, men eftersom det inte fungerar så bra med katterna än så blir jag nog tvungen att stanna hemma. Så jäkla ruttet! Hade sett fram emot en helg i Emmekalv med Mikael, Martina, Ulf, Margita, Linda, Johan och Wiggo. Men men, så är livet ibland. Iallafall mitt.
Inte första gången jag får stanna hemma pga husdjursproblem. Förra året fick jag stanna hemma eftersom Belarius hade fått ett as-snuskigt och skabbigt eksem på halsen som man var tvungen att smörja in med salva 2 ggr om dagen.

Ungefär så här söt var Luly när vi tog hem henne i söndags och hon fick syn på Belarius...


RSS 2.0