Romeo Olsson

Tänkte fira in maj månad med 2 fina dikter av Romeo Olsson

EKG
"EKG - vad är det? E som i ensamhet, erosion och erotik, och K som i k-pist, Kalmar eller Ku Kux Klan och G som i Gurra G i Just D som i decivon och P som i skum man har det i slidan när man är klar och i stjärten om man är karl; men EKG - vad är det?"


Mannen som fes mig i ansiktet
”Jag mötte en man igår. Han kom gående över de smaragdgröna kullarna i Brösarp. Likt en ängel uppenbarade han sig framför mig, tryckte min hand och bad mig sitta ner. Han sade att han vandrat från Smygehuk, och att han kommit för att fisa mig i ansiktet. Jag ryggade tillbaka, men inom bråkdelen av en tiotusendels sekund fann jag mig liggande på marken med hans snövita skinkor smärtsamt nära mitt anlete. Sakta, sakta förde han dem närmare och närmare mig; precis så nära att hans ringmuskel nästintill snuddade vid min vibrerande nästipp. Sedan låg vi så i flera minuter och bara andades. Och sedan fes han. Det var som om jag försvann för ett ögonblick och när jag vaknade igen då var han försvunnen. Jag tror mig ibland se honom komma gående längs landsvägen, tycker mig ibland höra ljudet av hans varma luft mot min kind. Men han är borta, borta likt en vind.”

Pics down memory lane

Kunde inte låta bli, här har vi Nicke och Kralle i 6an, 7an 8an och 9an!!
(Klicka för att få bilderna i större format)



Det finns en liten risk att jag kanske var lite kär i Markus när jag var 12..


Mittbena och kort page was the shit (Även Kralle hade ju det)

 
7an

 
Kralle känns väldigt "Fucking Åmål" och Nicke måste ha haft någon sorts 14-års kris vid fototillfället

 
Kralle är Too cool for school medans Nicke har tvättat bort kajalen och klippt sig


Hiphop

Imorgon åker jag till Nicke i Linköping. Han, jag och Kralle ska fira Valborg ihop. Vi 3 är gamla kompisar från Kristinebergstiden. Mikael brukar alltid mobba mig för att jag är ifrån Kristineberg och att det bara var "tattare" och "ligister" som bodde där. Varenda gång vi har bilat runt i Kbg så har Mikael alltid varit rädd för att bli beskjuten i bilen. Så illa tycker han att det området är! Kristineberg har även blivit kallat för "getto" eftersom det bodde/bor rätt mycket utlänningar där också, så nu kommer vi till dagens heta samtalsdiskution vid middagsbordet:

Mikael: Kommer ni typ hälsa på varandra med nåt coolt tecken och säga "Yo wuz up ma´man" ??
Johanna: Varför skulle vi? Vi var inte några hiphopare om du tror det.
Mikael: Nä, men då var ni rasister isåfall, det var antingen det eller hiphopare..
Johanna: Nu när jag tänker efter så var jag nog lite hiphop ett tag på högstadiet, jag var ju kär i Sadam när jag gick i 7an och han var ju väldigt hiphop.
Mikael: Nej Johanna, det var du inte, bara för att man lyssnar på typ EN hiphop-låt är man inte hiphopare, "Yeah Changes med Tupac är så jävla bra!! Fuck yeah"





tattos

Herregud så sugen jag har blivit på att tatuera mig mer, skulle kunna ha hur många som helst faktiskt.
3 ställen har jag bestämt mig till 100 % att jag ska tatuera och det är sidan (från höftbenet och upp till revbenen), nedanför nyckelbenet och på underarmen. Ev överarmen också. Och jag ska be Johan göra dom allihopa, det vill han säkert! Alltid roligare att bli tatuerad av någon man känner.

Mina idéer


För sidan
   

Svala på nyckelbenet
 

Underarmen




Lång väntetid

"Hey!
Tack för din snabba betalning.
Den kommer att sändas direkt från vårt kontor i Hongkong. Leverans tiden är ca 2 - 3 veckor.
Skulle det uppstå problem, tveka inte att kontakta mig.
Vänliga Hälsningar
Kidoin"

2-3 veckor?? Skämtar dom med mig? Inte för att jag måste ha grejerna nu, men ändå.

Yinns

Min outfit idag. Måste bara berätta att byxorna jag har på mig är 20 år gamla. Min syster gjorde dom till mig när jag var 5 år, så det är egentligen ett par normallånga jeans till en 5-åring. Min syster var bara 13 år när hon sydde dom, riktigt dyktig måste jag säga med tanke på att hon har t.o.m fått med innerfickan som alltid finns på jeans. Mikael tycker INTE att dessa byxor är snygga, men det gör jag!


     


Man får visserligen lite kärring-rumpa i byxorna, men vad ska man förvänta sig av ett par barnjeans?
Men den viktigaste frågan är, hur tjock var jag egentligen när jag var 5 år med tanke på att jag kan ha dom nu? Eller sydde syrran dom extra stora så jag hade nåt att växa i??


Dom 3 visemännen

I flera år har jag funderat på att göra en tatto som jag själv har ritat. Kan ju inte bli mer originellt än så, men har alltid tvekat. I lördags gjorde jag slag i saken. Martinas man Johan (Big fat joe) tatuerade mig på tatueringsmässan nu när dom var och hälsade på oss över helgen.
Det blev 3 gubbar från min religionsbok från 1:a eller 2:a klass. Har alltid trott att det är dom tre vise männen, men dom var visst 4 st i boken. Hur som haver så spelar dom musik på fina saxofoner...
Följde även färgerna jag hade i boken, grönt och gult. Gillar inte dom färgerna egentligen, men så fick det iallafall bli.














Ska göra en till tatto inom kort. En stor på sidan, från höftbenet och upp på revbenen. Har velat ha det i flera år, men har inte hittat något bra motiv innan och jag vill absolut inte att det ska se pluttit ut. Men nu har jag nog hittat ett bra motiv, sen får ju Johan justera lite. Sen har jag ett par till på gång...
Blir ett stort och dyrt projekt.
Den här tatton kostade ingenting, skulle ha bjudit Johan på en öl, men det glömdes liksom bort. Så det får vi ta sen i sommar när vi ses nästa gång.
Min nya tatuering är jätte ful, jag vet, men det är det som är kul!


Framstjärt

En utav mina äldsta bästa vänner har också börjat skriva blogg sen ett par månader tillbaka. Något som kännetecknar henne är att hon alltid är så himla glad och positiv, aldrig att man hör henne vara arg eller säga något dumt om någon, så när jag läste hennes blogg för ett par dagar sen höll jag på att skratta ihjäl mig. Skrattar självklart inte åt hennes elände utan att hon var så himla tokarg när hon skrev inlägget. Läs detta:

"JÄVLA PISS!!!! skit, helvete, fan, mög, skit o piss.. åhh helvete satans piss!!! PISS PISS PISS!!!! SKIT!!!!!!
Jag hade varit på gott humör alla de timmar jag hade hunnit vara vaken tills min hyresvärd ringde..... Det jävla satans fruntimret som skulle ta över min lägenhet som så gärna skulle ha min lägenhet och som ville sparka ut mig direkt för att få den (jag ångrar att jag inte gick med på det nu) hade ringt och sagt att nej nu ska hon inte ha lägenheten för att hennes man hade gått bort... YEAH RIGHT!!!!! piss *framstjärt* rent ut sagt!!! helvete heller...
Jag ska leta upp henne o spöa skiten ur henne o tvinga henne att betala!!!!"



Gillar att hon har använt orden "Mög" och "Framstjärt" som svärord hahahahaah!


The biggest loser

Vad är det för fel på mig ikväll? Jag brukar lätt få gråten i halsen om det är något sorgligt eller lyckligt på tvn eller liknande men det är väldigt sällan jag tjuter. Men nu ikväll har jag tjutit konstant!
Har börjat titta på The biggest loser säsong 9 och det är den fetaste gruppen dom någonsin haft med i programmet. Den tyngsta väger 240 kr!
Anyway, jag började tjuta när dom berättade hur olyckliga dom var pga vikten.
Jag tjöt mer när dom fick väga sig för första gången inför hela sin stad.
Sen tjöt jag lite till för att deras livs historier var så sorgliga.
Tjöt ytterligare lite mer sen när dom tränade och fick ont.
Och nu, slutligen, gråter jag igen, för att dom har gått ner i vikt efter första veckan.

Känner mig nästan lite uttorkad av allt tjutande.
Hade tänkt ladda upp en bild på gänget från säsong 9, men direkt när jag hade tryckt enter kom jag på att vinnaren kan dyka upp på bild eftersom säsongen säkert redan är avslutad i USA, fan, det hade ju förstört hela programmet för mig isåfall. Hann som tur va byta sida rätt fort.

I Love Biggest Loser!


Underkläder

Idag köpte jag mina underkläder till bröllopsnatten! (De ni!)
Hade tänkt ladda upp bilder, men Mikael har redan sagt att han INTE vill se dom i förväg, så då känns det lite b att flasha dom här på bloggen. Inte för att han brukar läsa mina blogg, men OM han skulle göra det så ser han dom kanske och då är allt "förstört".
Sen känns det lite creepy att andra hinner se mina underkläder innan han gör det..
Men jag köpte iallafall en vit bustier, vita string (hatar string) och vita strumpebandshållare. Skulle köpa vita stockings också, men dom var ju självklart slut.
Ska testa bustiern snart, det är den som kommer avgöra om jag ska behålla settet eller inte.


expertisutlåtande

Sitter och läser nya Vecko Revyn. Kom till den här sidan där man kan ställa frågor om sex och kärlek till en expert. Blev lite paff över expertens ordval när hon skriver om kvinnans könsorgan.
Så här svarar hon tjejen som har frågor ang underlivslukt:

"Nej Mia du är inte onormal! Tvärtom verkar allt stå helt rätt till. Det är ju så att fittan har en speciell lukt (och smak för den delen) och det ska den ju också ha. Fitta ska ju lukta och smaka fitta liksom, precis som att chocklad ska smaka choklad."

Jag kan själv ha lite taskigt ordförråd eller använda mig av fel ordval imellanåt, men när man får läsa ett "experistutlåtande" där ordet fitta skrivs gång på gång så tycker jag det låter lite osmakligt.

På tal om nåt annat osmakligt, sitter just nu och dricker kaffe i min nya mugg! Fin va?




4 dresses

Dom senaste dagarna har det ju varit hur fint väder som helst, så igår beställde jag 4 klänningar och en bikini, tyckte att det passade sig bra eftersom våren är på väg. Men idag försvann varenda vårkänsla, värsta jävla skitvädret rent ut sagt! Snöblandat regn och blåsigt som fan.. Tycker det är så himla svårt att klä sig snyggt och rätt, och med rätt menar jag tillräckligt varmt/lagom svalt.

Beställde rätt färgglada kläder för en gång skull, annars klär jag mig nästan jämt i svart.











Ska vädret fortsätta så här så får jag väl använda mina klänningar ihop med ribbade strumpbyxor och tjocka koftor..


konvex & konkav

Fan vilken ångest jag har. Har tagit ledigt från dagens lektion för att kunna plugga inför provet (och läxförhöret) ikväll. Läxförhöret är btw ett pyttelitet läxförhör enligt läraren, men det man ska plugga på är alltså 42 uppgifter och läsa 18 sidor i boken. Hur nu det kan vara ett "litet läxförhör"..
Jag tänkte iallafall satsta stenhårt på provet eftersom det gick så dåligt på förra. Men nu hittar jag inte mina häften, dom finns inte någonstans. Hur i hela friden ska jag kunna plugga då? Har fått googla på nätet efter lite info om dom vissa organen men det är ju inte lika lätt att plugga framför en dator som det är nerbäddad i soffan med en kopp kaffe.. Fan alltså.








Det här är vad jag kan komma på som var med i häftena, men jag vet också att det här är bara ca 30 % av det som jag SKA kunna. Känner att paniken kommer krypandes. Vart fan är mina häften??!!



Ringen med stort R

Här är min mormors ring som jag ska ha som vigselring. Den ska bara förminskas och putsas upp lite om det går. Den är ju trots allt 63 år gammal. Tycker den är jätte fin med inristningarna och dom små diskreta diamanterna.
Ska behålla mormor och morfars datum också, kan vara kul!








Tisdagens outfit









Tycker faktiskt att "dagens outfit" är rätt kul, men innan har jag inte kunnat ta några bra bilder förens idag när jag upptäckte att badrummet var en perfekt plats.

Dags att plugga lite naturkunskap, 2 prov imorgon... Känner mig rätt körd faktiskt.



Drottninggatan

Idag ska jag äntligen få vara hemma och slappa. Hade egentligen tänkt att sola eller träna men eftersom jag var i skolan till 21 igår och ska även vara i skolan till 21 imorn så bestämde jag mig för att göra absolut ingenting ikväll istället.

igår gick dagen mer eller mindre åt helvete. Som vanligt stod jag och väntade i 100 år på min buss, den var självklart försenad (eller är det jag som alltid är sen och precis missar bussen varenda gång? Man börjar ju undra), så när jag kom ner till Söder tull och ska hoppa på spårvagnen är det 7 minuter kvar tills den ska dyka upp. Knappast att jag står stilla i 7 min när jag redan är försenad. Upptäcker då hur varmt och soligt väder det är, sånt väder är ju bara skönt att få promenera i. I samma veva börjar det självklart blåsa och regna, visserligen bara i typ 2 minuter men det räckte för att promenaden nerför Drottninggatan skulle bli mer jobbig. Rusade så svetten börja lacka i pannan på mig! 20 minuter försenad rusar jag in i klassrummet och får höra Francesca och Vicky säga "Hej! Sussie är sjuk idag, så man får jobba hemma istället om man vill!" Ursäkta????
Jag hade självklart fått med mig fel bok också så det var bara att vända på klacken och gå in mot stan igen och åka hem.


Långa Drottninggatan (fotot är taget när du har kommit HALVVÄGS nerför backen)


Vid 16.30 igår började jag baka kladdkaka. När jag hade hällt i smeten i formen kom jag på att jag hade glömt att ha i mjöl.. Struntade i vilket, det blir väl säkert kaka av det här med, tänkte jag. Satte mig i soffan med en kopp kaffe och går in på Face. Då får jag höra av Elin att det är Naturkunskap kl 18-21. Det hade jag totalt glömt bort så det var bara att rusa upp från soffan och byta om. Jag var så fruktansvärt arg och sur över detta. Jag hade ju liksom bytt om till mysbyxor och tänkt ha en lång och skön kväll i soffan.
Men när lektionen var slut så kom Mikael och hämtade mig, han hade varit och handlat under tiden jag var i skolan så han lagade god middag till mig sen när vi kom hem. Mikael är världens bästa och jag tycker så synd om honom ibland när jag är på mitt sämsta humör, för jag visar verkligen att jag är sur också, det undgår ingen.

Idag har Mikael fixat sin trasiga framtand, det blev jätte bra, så nu har han ett jätte fint leende!!
Har faktiskt tagit en "dagens outfit" idag, men bilderna är på andra datan som Mikael just nu sitter vid. Hur kommer det sig att laptopen blev Mikaels dator och den sega tråkiga stationära datorn blev min?




Mår lite dåligt över att det bara är typ 2½ år kvar till nästa cellprovskontroll, tänkte på det häromkvällen och jag mår verkligen psykiskt dåligt bara vid tanken. Ska be dom söva ner mig nästa gång..


Skolfotot, årets viktigaste dag

Kommer ni ihåg hur man laddade på skolfotot när man var yngre? Man diskuterade frisyr och kläder i typ 2 månader innan, sen efter att fotot hade tagits så diskuterade man det kommande skolfotot i flera veckor tills man tillslut fick hem fotona. Då snackade man istället om hur ful man hade blivit på kortet och hur söt alla andra va. "Nej, jag tycker duuuu blev jätte söt. Jag ser ju ut som skit!"
Sen lyckades man alltid få en finne mitt på näsan eller nåt liknande samma dag som man skulle bli fotograferad, och det berodde ju säkerligen på all stress man hade inför denna "stora dag".
Roligast var ju dessa tjejer som kom till skolan, superspacklade och jätte uppklädda och säger "VA?? Är det skolfoto idag, det hade jag totalt glömt bort!"

Ahh.. eller hur att du hade.

Tandblekning

Har blivit jätte noga med mina tänder sen jag slutade röka. Jag sköljer med Listerine, använder tandtråd och borstar det bästa jag kan. Är livrädd för att ha dålig andedräkt. Som rökare visste jag ju att jag faktiskt hade dålig andedräkt, det luktade ju rök. Men hellre det än att typ lukta bajs.
Trots det så såg jag att jag hade fått mörkare tandsten mellan framtänderna på underkäken, så det fick dom putsa bort när jag var hos tandläkaren. Kul att få sånt EFTER att man har slutat röka, har liksom aldrig annars haft problem med mörk tandsten. Iallafall inte på framsidan av tänderna.
På onsdag nästa vecka kommer mina blekskenor, så då sätter jag igång med tandblekningen. Enligt tandhygienisten så hade jag rätt så vita och fräscha tänder redan nu så jag skulle inte förvänta mig något wow-resultat. Men det gör jag.


Mikael har också varit hos tandläkaren, vi var båda två i onsdags förra veckan. Jag har tjatat på Mikael i typ 2 år att han ska gå, så förra veckan gick han äntligen dit. Förstår att det inte är så kul att gå till tandläkaren när man inte har något abonnemang som jag har där jag betalar 50 kr i månaden på, utan det blir ju väldigt mycket dyrare när man ska betala allt i ordinariepris. Jag har inget abonnemnag här i Norrkp så jag fick betala fullpris på både undersökningen och tandrengöringen. Tycker det är dåligt att jag inte fick den här statliga rabatten som alla andra får på 300 kr.. Så då blev det ju egentligen inte så jätte "billigt" för mig att bleka tänderna som jag hade tänkt.

Fan va jag är värd en tandblekning! Har inte rökt på 30 dagar nu.


Söndag

Idag har jag och Mikael vaknat upp utvilade och pigga för igår tog vi det lugnt med 3 hyrfilmer, varav vi såg 1½ sen sov vi båda två på soffan. Vaknade upp och gjorde ett nytt försök med film nr 2 inne i sovrummet, gick lika illa. Vi somnade efter bara ett par minuter.
Första filmen vi såg hette Vinyar och det var den sämsta filmen ever, stort varningstecken på den filmen!!!!
I fredags var det mindre lugnt för då var vi på Disneyfest. Bilder kommer senare.


Idag har vi försökt städa här hemma. Hittills har vi tagit hand om alla kläder som vi har spritt omkring i hela lägenheten. Kom och tänka på en sak gällande smutstvätt. Förr när man var yngre så hamnade kläderna i tvätten pga smuts, därav ordet smutstvätt. Då var det ofta pga gräsfläckar, matrester på byxorna eller kanske en såsklick på tröjan, numera brukar man ju inte grisa ner sig så mycket och gräsfläckar var nog säkert 10 år sen jag hade på byxorna, nej, nu får man sniffa i armhålan på kläderna för att avgöra om dom behöver tvättas eller inte. Luktar plagget svett eller inte? Eller så slänger man kläderna i tvätten bara för att man har använt plagget, typ 1 gång.


Hittade mina nya fina Lee jeans bland alla kläder, tycker det är lite tråkigt att jag får världens kameltå i dom jeansen. Kameltå är varken snyggt eller skönt.
Har upptäckt att vissa tjejer BÖR INTE använda leggings/treggings. Endel drar upp dom ända upp till armhålorna och världens bamsekameltå uppenbarar sig. Kanske bara jag som bryr mig om sånt, men jag tycker att det ser förskräckligt ut. S.k "Mummel byxor", man ser att läpparna rör sig, men man hör inget.


Nåt som inte är speciellt charmigt enligt mig är när folk utbrister "Jag måste på toa!" och springer typ det snabbaste dom kan mot badrummet.
Jag måste springa, annars skiter jag på mig


Stressig dag

Har haft en jävligt stirrig början på den här dagen. (Den kommer förhoppningsvis sluta bättre eftersom jag och Lisa ska hem till Carro och dricka vin i deras nya lägenhet.)
Gick upp 06.15 och käkade frukost, sen tog jag tidernas längsta dusch. Det var längesen jag var så här jäkla trött!
Vid 10 i 8 gick jag till hållplatsen. I över 25 minuter väntade jag på den där jävla bussen, som aldrig någonsin kommer i tid. Jag hade självklart klätt mig för kallt så jag frös nästan ihjäl, näsan rann och tårarna skvätte av den hårda blåsten. Blev vansinnig, gick in och försökte ringa östgötatrafiken men där var det upptaget. Skickade ett aggresivt mail, och ringde ytterligare igen. Efter 35e gången kom jag fram. Då påstår hon att en buss gick vid 10 över 8! Vilket bullshit, jag stod ju där då. Har dom genomskinliga bussar eller var det kanske en pytteliten buss som bara plockar upp myror och skalbaggar? Vid kl 9 gick jag återigen ut, bussen var sen men den dök åtminstonde upp den här gången. När jag väl kom ner till skolan var det bara 1 timme kvar av lektionen. Heja.

Efter lektionen fick jag kila bort till tandläkaren och betala gårdagens besök som blev bajsdyrt eftersom dom här 300 kr som man ska få i "bidrag" redan hade förbrukats, vilket inte stämmer alls.
Sen fick jag släpa mitt trötta arsel in till stan, herregud va Drottninggatan är lång, man kommer ju aldrig fram. batteriet i mobilen började ta slut och eftersom jag åker via sms-biljett så vågade jag inte uträtta mina ärenden så jag skyndade mig bort mot 119, kommer på att jag MÅSTE köpa med mig mjölk, springa bort mot Ica vid Spiralen, springer för långt och för fort och missar ingången, får göra en u-sväng och springa tillbaka. (kändes inte alls muppigt), handla mjölk och sen rusa bort mot hållplatsen. Jaha, där åkte min buss, hejdå.
20 min kvar till nästa buss, in på "På hörnet" för att äta en glutenfri smörgås (Testa gärna det fiket, jätte mysigt!) och fika med mig själv, sen rusa bort igen eftersom jag hade läst mer i tidningen än ätit min macka.

Nu är jag äntligen hemma. Har jätte mycket att göra fortfarande.
ja just de, brukar ju vanligtvis inte ha någon skola på fredagar men eftersom jag missade dataprovet förra veckan så ska jag ner till skolan kl 13.00 imorn och göra provet. Tack!


Hyvelkvinnan

Vart tog kvinnan med osthyveln vägen?
Som barn älskade jag att följa med mamma och handla, för då fick jag smaka ost. Då fanns det en sån där ost-chark med mängder av olika ostsorter, och tittade man upp åvanför montern så stod det alltid en glad kvinna där redo med hyveln. Jag kunde äta hur mycket ost som helst, men sen sa mamma alltid "Nä Johanna, nu räcker det!"

Jag tänker alltid att jag vill gå fram och fråga om jag får smaka lite ost, men är rädd att hon bakom disken ska flippa och börja skrika på mig att här är fanimej inget gratis!!!

Plommonkompott


Idag har det varit fullt schema. Dagen började med att vi försov oss och jag blev vansinnig på Mikael (eftersom det va hans fel), sen tog jag och Clara en promenix ner till skolan. Så himla underbart det är med vår! Men det är fortfarande väldigt svårt att veta hur man ska klä sig. Jag lyckas alltid klä mig för kallt.

Efter skolan åkte jag och mamma till Erikshjälpen. Älskar verkligen second hand, men den här gången hittade jag inte så mycket. Mamma visar helt plötsligt upp en mocka väst med fransar och grejer, "den här var väl för himla mysig Johanna?" och hon är verkligen helt seriös.
Sen när jag förklarar för henne att man INTE kan köpa en mocka väst med fransar så blev hon jätte chockad över att det var fransar på den, och skulle verkligen inte köpt den om hon hade sett det. Nä, för det var ju det som var felet, att den hade fransar. Inte att det var en mocka väst som typ bara Ingo från "Baren" skulle ta på sig.

På tal om Ingo, han var i Ohamn en gång för typ 8 år sen kanske. Då var det nån som tog sönder Ingos glasögon. Med flit. Ingo blev jätte ledsen.

Ikväll har jag och mamma käkat lax och druckit vin, det va najs.

   

Den sista bilden är på plommonkompott som min mamma hade gjort till efterrätt. Jag frågade henne om det möjligtvis kunde vara så att nån hade bajsat i min lilla skål? Hur som helst, det var faktiskt rätt gott så länge med hade mycket mjölkgrädde över.




El viño

En vinspecialist, vad gör han? Jobbar han som vinspecialist eller är det en hobby?
Känns som att det borde vara en hobby, som han har blivit specialist inom.
Eller går han till jobbet kl 07.00 varje dag och dricker vin? Kan inte vara kul att ta första glaset..
Eller hur fungerar det? Hur blir man bättre liksom?
Eller sitter han bara hemma och säger "jag är vinspecialist", hur tjänar man pengar på det? Vem skulle ens överhuvudtaget vilja betala en vinspecialist för att sitta nånstans i Frankrike och testa viner? Så just därför kan det nog inte vara ett yrke. Nä, det måste vara en hobby.

Annars kan ju jag lika gärna säga varenda helg att jag försöker utveckla min talang som vinspecialist, eller whisky om man nu hellre föredrar det. Man måste ju bli jävligt full på kuppen också, (ja, jag vet att man bara smuttar, men efter många smutt så blir man väl ändå full?)
Vet man redan som liten att man vill bli specialist på någon form av alkoholhaltig dryck?
Eller är det en talang man bara "snubblar över" för att man helt enkelt har "supit" så satans mycket?

Det här tåls verkligen att fundera på.

Skolmaten

Jag förstår verkligen inte varför alla jämt ska gnälla på skolmaten? Vissa har ju fruktansvärda s.k men efter skolmaten man blev serverad under sin skoltid. Jag däremot äääälskade skolmaten, OJ va gott det var!
(Jag är jätte hungrig nu när jag sitter och skriver)
Men det känns som att det var värsta trenden att hata skolmaten. T.o.m vissa lärare skulle ju klaga. Det här hörde jag i korridoren en gång på gymnasiet;

Lärare - Va blir det för käk idag?
Elev - Småvarmt
Lärare - Nämen fy fan..

Jag tyckte maten var toppen, jag tog gärna flera gånger också. Fick faktiskt ett ragg när jag gick i 1an på gymnasiet och han började skriva till mig på en sida som hette Eventually, jag förstod inte hur han kunde veta vem jag var, då svarade han "Jo, men det är ju du som äter så mycket av skolmaten"

Jag tycker det är jätte deppigt att Sensus, där jag pluggar nu, inte har någon matsal. Isåfall skulle jag gå hit och äta varje dag, även om jag inte skulle ha någon lektion.

Jag saknar skolans:
Korvstroganoff
Spagetti o köttfärssås
Pastasås (det är en högoddsare, för den avskydde verkligen ALLA)
Alla roliga köttgrytor som typ hette "Hot dream" (sen kan man ju diskutera namnet på grytan)
Skolans kebabsås, den som var orange
Skolan pizzor
Potatisplättar (också en välkänd hat-rätt bland dom flesta)

Nu hinner jag inte skriva fler goda maträtter, för nu slutar min lektion. Och jag är fortfarande lite deprimerad över att det inte finns någon matsal här. Eller mattanter.


Tänkte avsluta med att jag alltid (alltid!) sa "Tack för maten" till mattanterna, de ni, det är att vara väluppfostrad på hög nivå!

Stefan Salvatore



Min killkompis (som btw vill vara anonym) tycker till o med att Stefan Salvatore är snygg!
Jag citerar min anonyma vän:
"Hade jag varit gay hade jag lätt spänt på honom"

Sen tillade han:
"Fast då blir man säkert besviken för han har säkert en kuk som ser ut som ett russin , ingen är perfekt och gud verkar ju ha satsat en jävla massa points i nyllet på han"


25 rökfria dagar

Idag är det 25 dagar sen jag rökte. Har alltså hittills lyckats knåpa ihop 25 rökfria dagar och då har det varit väldigt mycket fest om helgerna och jag har lyckats stå emot, trots att röksuget faktiskt infinner sig när jag är på lyset. Har nästan slutat med tabletterna också, trots att man BÖR köra hela kuren ut på 12 veckor..
Har sparat in ca: 1000 kr (minst)
Skulle annars ha rökt ca: 500 cigg på dessa 25 dagar (minst)














Jävlar i havet så jag såg ut, vilket drägg

Andas in... å ut...

Den här veckan ska jag försöka att ta itu med träningen igen och faktiskt köpa mig ett kort, ett sånt där 15-gångers kort för ett årskort går fetbort. Sist jag tecknade ett årskort tränade jag typ 2 gånger på 4 månader. Jätte billig träning. Så jag fick beklaga mig för min dåliga rygg så dom (kors i taket!) skrev av mig från årskortet. Det är vad jag kallar service!
Men en sak som jag inte fattar med vissa instruktörer, har dom större lungkapacitet än vi andra eller försöker dom ha ihjäl oss? Eller är dom glömska och helt enkelt bara glömmer bort att vi vill andas?

- Andas in... (alltid med en harmonisk och lite småporrig röst)
Alla andas in, högt och tydligt
En evighet går. Men hallå? Har hon glömt bort oss?? (Man vill ju inte andas ut innan alla andra, nästan lika illa som att göra kärringarmhävningar på knä när alla andra gör dom "så som man ska göra dom")
Efter typ 2 minuter (när jag redan har smygandats 25 ggr) säger hon helt lungt
- Å andas ut..

Seriöst, man dör ju nästan. Antingen har hon övat hemma i badkaret för att kunna hålla andan så länge eller så fejkar hon bara för att vi ska tro att hon har värsta lungorna.

Nästa gång jag tränar ska jag klocka tiden mellan in och ut andningen. Men det får nog bli nästa vecka för jag kom på att jag har skola på onsdagkväll och vinträff med Carro på torsdag och imorn vill jag helt enkel inte.

Historien om den där billiga sängramen

Har ju glömt att dokumentera en mycket märklig händelse. Något som är lite typiskt mig.
Jag och Mikael har länge pratat om att skaffa ny säng eftersom den vi då hade började mer eller mindre braka samman. Vi hade såna där praktiska lådor under sängen som inte fungerade så bra då bottnarna släppte, dom gick knappt att stänga heller så dom var ju tills slut inte så praktiska längre. Sen fick vi tejpa ihop lådorna för att det skulle se vettigt ut (för det är ju verkligen skit snyggt att dra beige maskeringstejp runt en mörkbrun säng).

Så jag började kolla på blocket efter någon snygg sängram, vi beslutade att vi skulle hitta någon billig för att sen ha råd att köpa den där asfina sängen vi har hittat på Mio, som kostar typ 15.000 kr (30.000 om man vill ha typ sängborden också). Hittade en sängram från IKEA, bara 700 spänn, som hittat.
När vi sen kommer hem med sängen säger Mikael "Va liten den ser ut", men vi konstaterade att det var ju bara en synvilla eftersom resårbottnarna inte var i lagda.
Men innan vi började montera ihop nya sängen var vi ju tvungna att montera ner den gamla och det tog ju en jävla tid vill jag lova. Sen ut med skiten ner till grovsoporna (blev ca 25 vändor) så vi var helt utmattade när vi väl skulle börja montera ihop nya sängen, men vi tröstade oss med att vi skulle få sova i en nya och fin säng sen när vi var klara. För skoj skull ville Mikael mäta sängen och får måttet till 160 cm bred..(??)
Konstigt tänkte jag, så jag bad Mikael mäta den en gång till. Fortfarande 160 cm..
- Men vi behöver ju en säng som är 180 cm bred!??
Jag gick ut och tittade på blocket, jag tänkte ju att den här killen har ju blåst oss och skrivit fel mått, men nehej då, det stod klart och tydligt att det var en 160 cm säng..
Jag började gråta. Mikael muttrade nåt i hallen där han stod med tumstocken. Sen började vi skratta helt hysteriskt. Så den natten fick vi istället sova på varsin resårmadrass och helt enkelt gilla läget.
Dagen efter åkte Mikael och Adde och köpte nya resårbottnar. Så den här billiga sängen för endast 700 kr blev ju lite dyrare än vad vi hade tänkt.

Thailandet

9 månader kvar till Thailand




























The Queen

Nu har jag bestämt mig. Ville ju helst va Tingeling som sagt, men nu är det så jävla ont om tid, så det fick bli den här. Om jag nu hinner få hem den innan fredag.. För er som inte fattar, så ska jag vara drottningen i Alice i Underlandet. Fast en slampigare version.



Walt Disney maskerad

Äntligen ska jag få gå på maskerad! Så som jag har längtat. Det är Ola som fyller 25 som står för festen och han har valt att ha Walt Disney tema. Så nu har jag suttit och googlat på vad jag kan klä ut mig till, det var faktiskt svårare än vad jag trodde. Först hade jag tänkt att jag och Mikael skulle komma som Fred och Wilma Flinta, men det är ju inte Disney..



Helst skulle jag vilja va Tingeling men tycker inte att det finns några fina dräkter, det här va den minst lösaktiga klänningen jag kunde hitta. Bara för att man ska klä ut sig, måste det då skrika "Ge mig stock" om dräkten?




Eller "dammvippan" från Skönheten och Odjuret



Annars har vi Alice i Underlandet :)




Eller så slår jag till på stort:

- Vem är du?
- Ser du inte det? Jag är ju kaninen från "Alice i Underlandet" !??
(Kan dock bli lite kyligt framåt kvällen)

Vårkänslor

Herregud va vårsugen jag är. Nackdelen med att jag blir vårsprallig (låter som jag är en brunstig ko eller nåt), så blir jag så himla partysugen. Idag var jag nära på att knäcka upp en starkcider kl 13. Kändes inte okej, så jag lät bli.
Just nu håller jag och Mikael på att vårstäda, vi slänger skit mycket grejer som vi inte behöver längre, plockar, rensar m.m. Sen blir det dammsugning och golvtorkning, men det får Mikael göra!

Idag var jag för första gången på Studietekniken, en lektion jag valde till när jag hoppade av matten. Ligger man inte efter i något ämne eller har något att göra så känns den lektionen väldigt meningslös. Jag spenderade lektionen på Face och hur kul är Face kl 8 på morgonen när alla ligger och sover?
Sen känns det lite dumt att sitta och surfa på lektionstid när man är vuxen. Kändes precis som i högstadiet när man smygsurfade på Skunk och snabbt bytte fönster när läraren gick förbi..

Ikväll ska jag ut till Svärtinge och vara barnvakt åt syrrans 3 barn. Mikael följer inte med eftersom det är fotboll på tv:n ikväll. Men det gör inte så mycket, ska ju ändå lägga mig tidigt för att sen ha datakunskap kl 8 imorn bitti. Tycker inte alls om att ha datakunskap. Skäms nästan när jag tänker på att jag faktiskt fick IG i den kursen på gymnasiet.. Men nu ska jag inte säga för mycket för jag har ju knappt någon närvaro i den kursen nu så jag kan ju bli underkänd pga det.

Nu har Mikael kommit tillbaka från tvättstugan och det är dags att fortsätta med projekt "vårstädning".
(Känns som att han har hamnat i ryggläge på soffan ändå..)

Oskarshamn

Åkte ner till Oskarshamn i förhoppning att det skulle vara värsta vårvädret där nere, men nej då, regn och rusk om vart annat. Den enda dagen som var riktigt fin var fredagen. Så nu är både jag och Mikael sjuka.

Har iallafall insett hur mycket jag saknar Oskarshamn på våren och sommaren. För övrigt är det en trist liten håla som jag aldrig skulle flytta tillbaka till, men trots att man i många år har klagat på Oskarshamn så har den faktiskt sin charm. Jag saknar uteserveringarna (finns väl 5-6 stycken..), Gunnarsö, Kristineberg, Stadsparken, alla små mysiga gator, hamnen m.m och att det faktiskt går att varva innerstan på ca 10 minuter.



Hopptornet i Gunnarsö


Gunnarsö


Gunnarsö


Från hopptornet


Badholmen, som numera enbart består av "skog" då restaurangen brann upp..


Brädholmen


Hamnen


Kråkerumsbacken och Pub Kråkan


Vid "Långa soffan"


Påsk

Påsk firades i Oskarshamn. Orkar inte skriva nåt speciellt, så här kommer lite bilder!


Min hynda Emma, fest hos Kelso


Manlig kärlek, Krantz och Kelso




Jag och Krantz lurade Ante att tjejer går igång på vitlökslukt, så han drog i sig en halv burk med vitlökspulver. Krantz visar vad han tycker om Antes andedräkt..


Bästa bilden, Krantz ser helt mongo ut!



Måndag förmiddag spenderades på stan med Tole, Emma och hennes son Hampus

Underbara Tole och lilla Hampus


Emma hade ätit lite för mycket påskmat under helgen så hon hade blivit jätte tjock!


Det blev käk på Cecil


Bulle


Sen gick vi till Nilsson´s och fikade





Hjulafton

Den svenska stavningen. Varför heter det hjul och inte jul? Isåfall borde det ju heta hjulafton och inte julafton. Eller tvärtom. Eller Kjell och kjellare istället för källare. Eller Chaufför och Chiva istället för (cd)-skiva.

Idag skulle vi egentligen ha bilat ner till Oskarshamn med Mikael har inte blivit riktigt frisk utan ville vänta till imorgon. Efter att vi hade varit hos veterinären med Luely och plockat bort stygnen bestämde vi med syrran att vi skulle komma ut till Svärtinge och käka mat. Mycket trevlig kväll med god mat, trevligt sällskap, Lyxfällan och Buzz.
Nu ligger vi här i sängen, Mikael är jätte trött och jag är superpigg. Får väl avsluta mitt lilla blogginlägg eftersom Mikael frågade "om jag skrev en uppsats"..

- När vi kommer till Emmekalv vill jag gå ut på en promenad i skogen!
- Okej..
- Å vet du vad jag vill göra mer? Jag vill hjula, gud så längesen det va jag hjulade.
- mmm..
- Brukade inte du hjula när du va liten?
- Näe.
- Vadå, va det "gay" att hjula när du va liten eller?!!
- Aah..

Imorn blir det att äta Mörrums-lax, jesus så gott!!!

RSS 2.0