Problems

Våra största problem just nu

* Vilket efternamn ska vi ta som gifta?
Vi båda vägrar ge upp våra efternamn vi har nu. Tittade på Patent och registreringsverket efter helt nya efternamn som vi kan ta patent på. Ärligt talat, det fanns ju bara skit lustiga namn, som tyg Adinenell, Hållbratt, Storerung m.fl. Gav Mikael förslaget att vi skulle heta Aresel, som var ett utav namnen på patentlistan, för om man säger Aresel jätte snabbt, låter det som "Arsel". Skit kul ju!

* Alla dammråttor i vårat hem
Vart fan kommer dom ifrån? Det känns som dom gömmer sig när dammsugaren kommer fram och sen dyker dom upp från alla skrymslen och vrår så fort jag är klar. Jag är sjukt noggrann när jag dammsugar så jag förstår inte. Vi har en ljuten sängstomme så det går ju egentligen inte att dammsuga där under eftersom vi har lådor där under som sitter fast. Men eftersom vi har slitit bort ena lådan som kommer man åt lite grann. SÅ JÄKLA petig är jag. Sist hittade jag mitt älskade hårband som har varit bort jätte länge. Men nån utav katterna hade spytt på det så det blev ingen långvarig lycka. Ner i soporna.

* Att Zelda kanar efter "number 2"
Jag blir ärligt talat så otroligt, vansinnigt, tok-arg när hon gör så! Belarius har ju minst lika mycket hår i rumpan som hon har, om inte mer, men han kanar aldrig! Imorse vaknade jag av att Zelda hoppade upp i sängen hos mig och hade kattsand i hela stjärtgräset. Så fruktansvärt vidrigt. Så vi får alltså trimma henne där bak. Ibland kan vi komma hem och se att hon har kanat på hallmattan, på hallgolvet och sen ut i vardagsrummet. Fartränder överallt!

* Min brudklänning
Hade hittat den perfekta brudklänningen på nätet, men nu är det borta. Kan inte hitta den nånstans. Min klänning var ju den enda detaljen som var riktigt klar, som jag inte skulle behöva lägga någon mer energi på, och så händer detta! Katastrof! Men jag ska inte ge upp, jag SKA hitta den!

* Festlokal till bröllopet
Först hade vi bestämt oss för att ha festen i Svärtingehus, tills vi kom på att den lokalen är ganska trist. Plus att det hänger en massa teckningar och andra konstverk som barnen på skolan har gjort. Tror t.o.m att min fula fisk från träslöjden  som jag gjorde i 2an hänger nånstans uppe i taket..
Har googlat nästan hela dagen på olika festlokaler. Dom två ställena som jag tycker verkar ok är Sörby Herrgård och Abborrebergs vandrarhem. Sörby vet jag att det är fint, men är det nån som har varit på fest i Abborreberg? Är det fint?
Sen har vi även:
Himmelstalunds Brunnsalong - Fanns bara exteriör bilder. Man vill ju se hur insidan ser ut. Hallå?
Grand Hotell - Vill gärna ha trädgård och utomhus möjligheter, sen kostar det nog 1 miljon att hyra Grand.
Löfstad Slott - För långt bort, sen är man tydligen tvungen att hyra en "vakt" för ca 450 kr/tim
Borgen - Stor och bra lokal och möjlighet för band, men man är nog tvungen att beställa deras mat. Vi vill göra maten själv.

Fler problem finns, iallafall runt bröllopsplaneringen. Känner mig helt efter. Tydligen så kräver ju ett bröllop lite planering, och nu är det bara 1 år kvar..
Ska ha en mysig planera-bröllop-kväll med Lisa och Clara framöver. Då blir det nog lite mer gjort. Har bestämt 2 olika färgalternativ på tärnklänningarna, så dom får själva välja vilken av färgerna det blir. Så länge dom väljer samma.

Något Lånat - Annelis strumpeband
Något blått - Annelis strumpeband är blått
Något nytt - Klänningen kommer ju vara ny, gills det?
Något gammalt - Den är svår.. Kanske ett par gamla skitiga trosor? (ehh..)

             
                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                              


Kommentarer
Postat av: Tina

Hahaha som jag skrattade är jag läste ditt inlägg!

Arsel: Mycket bra nytt namn! ;)

Ni har inte tänkt på att heta det ni gör nu och ta den andres namn som ett "tyst" mellannamn bara?

Annars finns ju namnet Ankarfyr i släkten så det får ni ta! ;)



Vad var det för slags klänning du hade hittat?

Det finns massor av fina klänningar som skulle passa dig bra i den butiken där jag hittade min:)

http://www.kikstockholm.se/



Ang festlokaler, har ni kollat typ folketshus och andra mindre ställen som kanske inte brukar användas till bröllop i vanliga fall?



Jag som äääälskar att söka på nätet kunde inte låta bli att kolla lite jag med, skickar lite länkar ;)



http://www.brollopstorget.se/Forum-1-1/m3039616.html



http://www.storgarden.com/galleri.asp?pageID=8&galleryID=4



Ni har ett helt år på er att fixa, ing problem, det ända ni bör boka långt i förväg är kyrka, festlokal och kolla upp alla papper som ska fixas (skickas in ca 2-3 månader innan)



Kram på dig!

2009-08-27 @ 09:08:10
Postat av: Johanna

Hej!

Förlåt att jag inte har svarat fören nu. Men jag vet att du förlåter mig :) Mikael sa att du hade påpekat att jag inte hade kommenterat tillbaka hihi.



Vi har faktiskt snackat lite om Ankarfyr här hemma och det skulle faktiskt vara roligt att ta det efternamnet! Just för att hänga på er så vi kan bilda en egen stor Ankarfyr-släkt :)



Tack för alla tips, googlar runt för fullt här hemma och försöker planera upp vårat kommande bröllop. Mycket att planera...

Synd att vi inte kunde ses ihelgen!!

Kram kram

2009-09-07 @ 19:03:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0