kiss i trosan

Bara för att man har lagt av med laktos nu så öppnas det upp en helt ny, sundare och framför allt dyrare värld för mig gällande kostvaror. och vanor. Testade Arlas yoghurt, äcklig konsistens, Valios yoghurt, FÖR sur! Men där, i det lilla avlägsna kylskåpet fanns jag mitt substitut för yoggi. SOYGHURT! Go Green! Yoghurt gjort på sojabönor. Låter jätte galet äckligt, men inte alls. Tro mig.

Har tänkt på det här med skrattanfall. När man var mindre så var man ju självklart rätt lättroad för ingenting. Man kunde skratta helt hysteriskt, så där mycket så man inte visste vart man skulle ta vägen, man kunde inte kontrollera kroppen helt enkelt. Och ett riktigt bra tecken på att nåt var riktigt kul var ifall man råkade kissa ett par droppar i trosorna. DÅ hade man skrattat åt något RIKTIGT roligt! Idag så skrattar man så tårarna sprutar istället, för man har ju självklart lärt sig att kontrollera blåsan. Men nackdelen med att skratta så man tjuter är att man oftast ser ut som skit efteråt. Så vid närmare eftertanke så skulle jag nog hellre skratta så som jag gjorde när jag var liten. Hellre lite kiss i trosan än mascara ända ner i u-ringningen.

Igår ringde Mikael och överraskade mig att han hade bokat biobiljetter. Har nämligen tjatat om att jag vill se på.. gud, jag glömmer hela tiden bort vad det heter. Det kommer väl sen.. Nånting med att "släppa in någon". Ja, "Låt den rätta komma in" heter den. Både jag och Mikael var lite tagna efter filmen. För antingen så tycker man att filmen var asbra, eller totalt värdelös. Den här går inte riktigt att placera i nåt av dom facken. Men jag rekomenderar den iallafall till omgivningen. Den var bra, men inte fullt så läskig som man trodde att den skulle va. Men det gjorde inget.

Igår var min syster och Åsa på "BlondinBellas" 18-års fest på Café Opera! Jag tycker det är sjukt kul haha. Blondinbellas fest av alla människor. Men syrran sa att det var askul + att hon fick se många kändisar.

Idag är dagen verkligen fullsketen, så jag vet inte vad jag gör här. Vid 12 börjar tvätt-tiden, vi har myyycket tvätt. Sen kommer Mikael hem, åka och handla. Städa, sen laga mat inför kvällen. Vid 19 kommer Clara o Jimpa. Äta middag, spela spel etc. Sen sent ikväll måste vi packa inför Blekinge-resan. Så jag får nog faktiskt avsluta nu.

Trevlig helg!

Måste bara tillägga att den nya IQ reklamen om alkohol är helt underbart bra! Höja höja höja, när den kommer. Men den ligger inte lika högt upp på listan som Kavli räkost reklamen. Fast den är kort, så det roliga går över rätt fort.

lactrase, min räddning

Innan har vi haft en "ingen reklam" lapp på dörren, men nu har vi tagit bort den. För det första så missar man alla roliga erbjudanden som finns, sen var det en annan sak som slog mig. På många reklamblad så står det ju namn. Då kan dom alltså inte ge den reklamen till någon annan utan får kasta all reklam som folket inte vill ha. Snacka om slöseri. Så nu tar vi glädjeligen emot våran reklam och drar nytta av alla erbjudanden istället för att skogen ska straffas för all denna pappersåtgång som vissa ändå inte glädjs åt.
Minns min grannes brevlåda i Oskarshamn. "Ingen reklam tack, men gärna lite sexig samhällsinformation"

Igår var jag hos doktorn. Hade peppat mig att jag ska skulle be om bedövning och inte ge mig förren jag fick det, men när jag väl kom dit och frågade efter bedövning, så fick jag ett kort "nej!". Så var det med den saken. Men han förklarade att bedövningssprutans nål var grövre och gjorde mer ont än den "tunna" nålen han skulle ta proverna med. Så det var ju bara att klä av sig på överkroppen och lägga sig på britsen. Två stick in i revbenet, sen var det klart. Piece of cake.

Sen åkte jag och mamma till IKEA, hon köpte en massa nödvändiga saker åt oss. Tack snälla mamma!
Så idag invigde jag nya stekpannan! Den förra var så skålad och sne så det tog ca 10-15 min att steka EN pannkaka!
Vi stekte pannakakor i förrgår eftersom det är en billig och smidig maträtt, men sen kom jag på att 8 dl laktosfri mjölk är INTE billigt! En liter laktosfri mjölk (valios) kostar 22 kr. Helt sjukt! Kan förstå varför vegan/vegetariska varor kan vara dyra, det är ändå ett eget val du gör när man beslutar sig för att inte äta kött och då får man ju finna sig i priserna, men jag har inte VALT att vara laktosintollerant! Så varför straffa oss som inte har något val??
Any way, så beslutade vi oss för att göra pannkakor på vanlig mjölk, så kunde jag ta en laktostablett. Jätte smidigt eftersom jag då slipper magknip. Men det är ju en fördel om man kommer ihåg att ta tabletten också..
Idag bestämde jag mig för att göra pannkakor igen, på vanligt mjök, och glömmer ÅTERIGEN att ta tabletten. Snacka om att vara disträ.

Igår var jag på PartyLite party, jag var SÅÅ duktig, köpte bara ett 12-pack votivljus med lukterna vita snöbär och vinbär&Plommon. Visserligen hade jag lovat att inte köpa nåt överhuvudtaget, men lite duktig var jag. Kunde ju ha varit värre.

På lördag blir det plockmiddag ute hos syrran. Hon gör alltid så himla god mat så det ser jag fram imot.

Fick höra jätte tråkiga nyheter idag på lunchen. Tycker det är så himla hemskt och sorgligt! Hoppas att allt ordnar upp sig!

för ett och ett halvt år sen..

..hade den varit god.
Vi tyckte att colasåsen verkade lite skum i smaken.. inte så konstigt, den gick ut i MARS 2007!!!!
Förstå då hur gammal den EGENTLIGEN är då. För sånna varor brukar ju typ gå ut 2 år EFTER att man har köpt dom..
Jisses!

Imorn blir det att åka till Lkps sjukhus... oj va kul. Kommer säkert göra skit ont.
Håll tummarna för mig att knölen är ofarlig!

Besök: http://www.youtube.com/watch?v=MkviQTo67FM
Så fruktansvärt kul.



det är ägget som luktar..

När vi stod på flygplatsen och väntade på att få checka in så märkte jag att jag inte mådde så bra. Jag var oerhört trött efter att ha gått upp 04.15 och så mådde jag rätt illa. Jag kände igen symptomen från min första dag på Plint, så jag började bli rätt nervös. Helt plötsligt fick jag nedsatt syn och enligt mamma blev jag kritvit i ansiktet, så jag fick lämna kön och gå och sätta mig på en bänk. Hade jag inte gjort det hade jag svimmat.
Detta måste bero på för lite sömn, så i förrgår bestämde vi oss för att lägga oss tidigt här hemma. Så vid 23.10 var vi redan i säng. (Väldigt tidigt för att vara oss), så strax efter det somnade jag. Men istället för att vakna upp utvilad och pigg vid 08.00 så vaknade jag klockan 04.18 och kunde verkligen inte somna om. Jag var hur pigg som helst. Så att lägga sig tidigt fungerar inte riktigt för mig.

Igår var Clara här, vi jobbade på vårat hemliga projekt. Är så himla laddad, om det går vägen, men det MÅSTE det ju!?
Så på torsdag ska vi in till stan och handla "bok"..

Vaknade av att en kille ifrån nån installationsfirma ringde på dörren. Han skulle installera bredband hos alla i husen. Kul, vi har ju precis bytt till bredbandsbolaget..
För övrigt är det så himla jobbigt att ha någon som man inte känner i sitt hem, speciellt tidigt på morgonen när man ser ut att ha blivit överkörd av en långtradare. Efter ca 5 minuter känner jag hur hungrig och kaffesugen jag är, men som alla kaffedrickare vet så är ju kaffe lite laxerande ibland, och man vill ju inte bälja i sig kaffe och behöva gå och bajsa när installatören sitter ute i hallen. Så för att stilla min hunger och mitt kaffesug drog jag fram allmogefärgen (!?) och började måla..
Nu har han iallafall gått, men han skulle komma tillbaka lite senare. Nu äter jag frukost. Macka och ägg. Så det lär väl lukta mök här hemma när han kommer tillbaka.


- Hej! Nu är jag tillbaka, jag ska bara fixa det sista på installatonen.
- Ok, jag har btw INTE fisit. Jag har ätit ägg...

kramar ifrån gävle

Då var man hemma i kalla Sverige igen. Har haft en helt underbar vecka med mamma! Toppenfint väder varje dag.
Träffade 2 killar från Sala en kväll. Mamma skulle gå hem så då blev jag bjuden bort till deras bord. Vi gick bort till deras bungalow eftersom baren stängde. Vi körde en lek som gick ut på att en av oss skulle göra en grej och kunde dom andra 2 inte göra samma sak så fick man straff-dricka. Hade redan fått i mig en hel del innan så efter att jag har försökt att stå på huvudet ett antal gånger, men fallit ihop på fräsmattan insåg jag att huvudet var på tok för snurrigt, så då gick jag hem. Men det var kul så länge det varade.
Annars var det inte så många svenskar på hotellet, nästan bara tyskar. Fick jätte trevliga grannar 2 dagar innan vi skulle åka hem, också väldigt typiskt. Dom fick "ärva" all vår mat som vi hade kvar i kylen. Dom blev jätte glada och gav oss ett gulligt tackkort som låg på våran altan sen när vi kom hem från baren.
Bartendern blev lite kär i mig, så han bjöd oss på massor av drinkar och fina rea-priser. En öl betalade jag 10 kr för, och en redbull jäger 20 kr. Så det lönade sig att få en beundrare i baren. Han bad om min msn-adress sista kvällen, så vi får väl se om vi kommer hålla nån kontakt. Han hade ju ingen egen data...

Vi var även uppe i bergen och red. Så himla coolt! Det bästa på hela resan faktiskt eftersom det säkert va 15 år sedan jag satt på en häst. När vi kom dit så ångrade vi oss nästan. Hade visst glömt bort hur stora hästar är. Men vi bad att få dom snällaste hästarna han hade. Och det fick vi. Min häst var lite vrång i början när vi "tränings-red" inne i hagen, men han blev bättre sen. Var lite nervöst att rida i början eftersom vi fick rida ute på den trafikerade vägen där alla bilar körde. Men så fort vi kom fram till stigen som ledde upp mot bergen så kunde man slappna av. Men det var svårt för hästarna att gå där eftersom det var mycket stenar som dom halkade på. Inget bra underlag för hästar egentligen. Men det var hur som helst skit roligt. Mamma fick nog stallets lataste häst, för hon låg 10-15 meter bakom oss hela tiden så fick stanna och vänta in henne flera gånger.
Efter ridningen hade man lite ont i rumpan. Han i receptionen skojade och frågade vart vi hade våra "sitt-kuddar", men jag var cool och sa att jag inte behövde nån.. Senare på kvällen kunde jag inte ens sitta. Så i 3 dagar satt jag på kudde. Har fortfarande ont. Känns som nån har sparkat mig jätte hårt i arslet! Så det var ju tur att vi bara red i 1½ timme.

Har suttit och räknat ut hur mycket alkohol vi har konsumerat under den här resan. Helt sjukt mycket.
Mammas och mitt intag under 1 vecka..

5 liter Sangria + en liten karaff
7 stora öl
2 flaskor vitt vin
0,5 liter Dooleys
4 cider
3 grogg
8 glas mischmasch
2 fulla glas med martini
4 lomombas
2 jäger-redbull
4 glas ren jäger + en shot
2 pina colada
1 coco loco
1 hawaii
1 maspalomas
2 koja
2 tropical
2 canarian
1 banana cocktail
1 grasshopper


När vi kom hem fick jag höra av min syster att hon hade fått åka ambulans upp till akuten i veckan. Hon hade jätte högt blodtryck, dåliga värden och njurarna läcker som fan. Har alltid vetat att hon har haft problem med njurarna men nu är det ännu värre. Tycker så synd om henne!! Om det är så att hon behöver en ny njure, så tänker jag ställa upp som donator. Tveklöst!

Tack snälla mamma för en underbar resa till Mas palomas!

i walk the line

Nu är det bara 3 tim och 45 min kvar tills planet lyfter. (gud va stressad jag känner mig nu när jag räknade efter..)
Har ojat mig i flera dagar över flygningen. Fattar inte varför jag har blivit så himla flygrädd. Beror nog på filmen jag såg om 11 sept. När dom i planet får reda på att dom ska flyga in i byggnaden, tar alla upp sina mobiltelefoner och ringer hem, berättar vad ska ska hända och tar farväl av sina nära och kära. Vilken mardröm!! Jag har t.o.m pratat med Mikael ang mina pengar, om jag ska skriva ett testamente innan jag åker.. Förstå så nojig jag är!
Jag var likadan när jag tog tåget ner till TeWe i Malmö och vi skulle flyga till London. Då trodde jag att ALLA som klev på tåget var potentiella självmordsbombare.

Har iaf packat allt som ska ner i stora väskan, där emot har jag inte hittat min väska som jag ska ha som handbagage.

Nu är Mikael på väg ut till Svärtinge för att hämta mamma. Vi ska sen äta god middag ihop innan Mikael kör oss till Flygplatsen. Uh.. pirr i magen. Är så himla pepp på sol och värme!

Har blivit lite kär i Joaquin Phoenix´s sångröst. Har alltid gillat Johnny Cash, men Joaquin sjunger hans låtar mycket bättre! Så nu är min Mp3 fullpumpad med Johnny Cash låtar fast med Joaquins röst. Har heller aldrig tyckt att Joaquin (jobbigt namn att skriva) ser bra ut heller, men efter "Walk the Line" så tycker jag inte att han ser så pjåkig ut längre. Kan nog bero på hans bakåtslickade hår.

Dags att göra nån nytta.
Jag önskar mig själv en väldigt trevlig resa!

IT-akuten, hjälp mig!

Eftersom jag ska åka till Gran Canaria på fredag så vill jag gärna hoppa över min mens som jag ska få inom ett par dagar. Har redan fått ett elektroniskt recept på "mens-stoppande" tabletter, men har ändå lite frågor kring dessa tabletter innan jag tar dom. Fick ett nummer ifrån barnmorskemottagningen som jag skulle ringa, där dom kunde svara på mina frågor. Första gången var telefonkön fullsatt och dom bad mig återkomma senare. Jag väntade i ca 1 minut, sen testade jag igen. Nu var det ingen kö alls, konstigt nog. Så jag kopplades fram till en trevlig kvinna som svarade.
Jag börjar mitt samtal så här:
- Hej, jag har en liten fråga. Jag ska åka till Gran Canaria på fredag och ska stoppa upp min mens, men nu har jag fått en liten "för-blödning", kan jag ta dessa tabletter ändå, eller hur ska jag göra?
- Ehh... du skulle ringt till Kvinnokliniken va?
- Ja.... vart har jag ringt?
- Till IT-akuten.

Kan inte "sjukhus"-nummer vara lika varandra? För då hade jag säkert bara råkat ringa till fel avdelning eftersom jag bara slog fel på en siffra. Nu har jag alltså berättat om min mens och min utlandsresa för en kvinna som sitter på ett dataföretag!!!!! JY!
Hon på IT-aukten kunde iallafall inte svara på mina frågor.

Har även fått min remiss angående min knöl som ska undersökas.  I Linköping. Så oerhört KNÖLigt att jag ska behöva ta mig dit. Jag ska till "Punktionsavdelningen". Får ingen bra vibb gällande det namnet..
Längst ner på pappret står det "Om du har några frågor om PUNKTERINGEN, kontakta oss på......."
Sicken rolig höst jag har haft. Först en gastroskopi, sen ett 2-timmar långt laktostest där dom tog blodprov på mig 1 gång i kvarten och nu en PUNKTERING! Sen om det visar sig vara en "Ond" knöl så måste den opereras bort! Eller den måste nog bort i vilket fall, så jag slipper liksom inte undan.

Idag har jag lärt mig (eller Janna rättare sagt) att göra såna här: ü,Ü! Jag är riktigt nöjd måste jag säga.
Tack Schayzter!

Desperate Housewives har äntligen börjat släppa avsnitt från säsong 5 nu! Hela 2 avsnitt är ute. Upptäckte det sent igår natt, så Mikael fick gå lägga sig själv för jag var bara TVUNGEN att se första avsnittet innan jag gick och la mig. Andra avsnittet ska jag se nu. På ett sätt är säsong 5 bra, mycket som har hänt då det har gått "5 år" sedan säsong 4, men jag har lite svårt att smälta all förändring..

Verkar som att dom har börjat renovera badrummen i husen nu. Så om nån månad är det nog våran tur att få ett helt nytt och fräscht badrum. Sen på köpet får vi nog en saftig hyreshöjning också.
Vi har nog bestämt oss för att slänga ut badkaret och skaffa dusch istället, men BARA om man kan få duschkabin. Annars får det va.



GE MIG EN ILLER!!!


Jag vill verkligen, verkligen, jätte-jätte gärna ha en viltfärgad iller!!! Men jag får inte det för Mikael. Känner på mig att jag inte kommer ge mig. Kommer nog antagligen att tjata mer Nu än vad jag gjorde som 11-åring då jag ville ha en hamster. Och det fungerade ju faktiskt tillslut. Mamma gav med sig och överraskade mig en dag när jag kom hem från badhuset. I buren låg världens sötaste guldhamster! (Lukas, r.i.p)
Så förhoppningsvis går det att övertala Mikael också.
Coolare och sötare djur än en iller får man ju leta efter! Gud, jag vill verkligen ha en!
Ni som läser detta och tycker att jag ska få en, lämna en kommentar!


                                



KOLLA VILKET ROLIGT HUSDJUR!!!
Man vet ju liksom inte riktigt vad det är för djur. Är det en lång råtta eller en bäver? En iller är nog flera husdjur-i-ett.
Det ultimata husdjuret alltså!! GE MIG!


Gran Canaria

På fredag åker jag och mamma till Gran Canaria. Mamma bjuder. Hon är underbar, älskar henne såååå mycket!

RSS 2.0