oromantisk frukost


Idag var jag på AF. Det var obligatoriskt att komma på mötet vid 13.45 för att det var väldigt viktigt att man fick en liten introduktion om hur deras hemsida fungerar. Det var super kul och fruktansvärt inspirerande..
Självklart började inte mötet i tid utan 25 min för sent, och det känns precis som att dom på AF känner att "vad gör det? dom är ändå arbetslösa, dom har inget bättre för sig". Så nu blev det jätte stressigt för min stackars syster som fick hämta mig mycket senare än planerat.

Efter AF åkte jag som sagt ut till Svärtinge för att vara barnvakt åt Hampe, Wilma och Oliwer. Laga köttgryta på fläskfilé, bra betyg från barnen förutom Oliwer som typ petade i maten bara. Sen skulle Wilma iväg på kalas, hon kom inte hem förens efter 21. Hur länge orkar man partaja när man går i 2an? Själv gick jag och la mig efter Bolibompa när jag var 8 år.
Lisa var här under kvällen och höll mig sällskap, vi fikade och snackade skit.

Nu sitter jag här och slåss med myggen. Hade glömt bort vilken jäkla invasion det blir här i Svärtinge varje vår. Önskar att Mikael va här ute hos mig ikväll, känner mig ensam och uttråkad.

Mikael tog sovmorgon imorse så vi åt en lång och mysig frukost ihop. Vi började prata om Jim Carreys ansiktsuttryck från vissa filmer och Mikael skulle ju härma honom. Jag tyckte det var jätte kul och var väl inte beredd på ett asgrav, så jag som hade hela munnen full med mat spottade självklart ut allt. På min egen hand. Tur att Mikael inte är känslig utan det hela blev bara ännu roligare. Inte speciellt romantiskt, men...

Kolla klippet! Mikael härmade Jim Carrey när han gör så där med läpparna så alla tänder syns.





Cerveras personalfest

Det var längesen jag hade så roligt som jag hade i lördags, fler såna kvällar tack!


Lisa, Carro och jag på Cerveras personalfest
(jag och Lisa låtsades att vi jobbade på Cervera, fast på en hemlig avdelning)


Carro


På Palace


God handhygien är viktigt..


Carro har fått napp, det blev en gammal gädda


Glada karlar i finkläder




Ehum..






Så här kul kan man ha det med hjälp av ett gammalt stolsben




Fyllekäk på Norrtullsgrillen. Notera hur jag håller upp min högra arm, som att jag var
för trött och klen för att orka hålla upp plastgaffeln..


Tog sällskap med Anders/Stefan som insisterade på att vi skulle gå hela vägen hem till Ektorp.


För exakt 8 år sedan..


Under den tiden jag skrev dagboksinlägg på Eventually.se så skrev jag ut alla inlägg, vilket var en jävla tur eftersom hela sidan lades ner bara ett par veckor senare. Då skrev jag dagbok nästan varje dag under 3 års tid. Så ibland när jag kommer ihåg så brukar jag titta i min gamla pärm och se "vad gjorde jag för EXAKT 8 år sedan?" Lite kul att läsa faktiskt. Känns helt sjukt när man läser dagboken, minns det som igår och inse att det är exakt ÅTTA år sedan, då märker man hur fort tiden går..
För åtta år sedan skrev jag:

Vakna upp

och märka att man har försovit sig.
kuta upp ur sängen och kliva på en konservöppnare som ligger slängd på golvet. få ett utbrott.
se mig i spegeln, kuta ut fort som fan. inse att jag borde tvätta håret, se på klockan och konstatera att jag inte hinner det. tole som också hade försovit sig kom hit. vi drog till bussen. komma till skolan och märka att vi missade hela mattelektionen. fick inte reda på våra betyg- letade över hela skolan efter åke utan resultat.

få reda på att syon vill träffa mig kl 14.30
springa och byta tid till 12.00 istället.

ha lektion med syon och skolsyster. fika o dricka saft. hälla tillbaka den äckliga saften i karaffen. syon såg det och såg sur ut. "va bra mitt möte med syon kommer att va" tänkte jag när jag gick ut.

möte med syon. tole följde med som personligt stöd.
fick reda på att jag måste tenta upp två ämnen i augusti. 2 prov per ämne med 4 dagars mellanrum meellan varje ämne.

hur ska man kunna lämna tillbaka sina böcker när man är portad från biblioteket för resten av livet?
bibblan kan ju känns sig blåsta på dom böckerna jag har lånat då..



Inte lätt att vara 16 år säger jag bara...


Ring pop

Kommer ni ihåg dom här? Det var mitt favorit godis och jag har kollat i flera affärer om dom finns kvar men det verkar tyvärr som att dom har försvunnit för gott. Minns när jag hade köpt mig en ring-pop och min kompis råkade tappa ner den i toaletten. Gissa vad jag gjorde? Tog upp den, sköljde av den och åt upp den iallafall.
Då gillar man verkligen Ring-pops.. Trots att jag är så generös med mina historier i mellanåt och att jag BORDE skämmas över vissa saker, så gör jag inte det. Det är mer underhållande att bjuda på sig själv. Men däremot vill jag tillägga att jag var 10 år när jag plockade upp ring-popen från toaletten. Det var ju inte precis att det hände förra veckan..


Den röda var min favorit!


Tequila


Lite bilder från i onsdags när jag hade Elin och Emelie hos mig. Det blev lite vin och sen en taxi ner till Otten.


Kvällens outfit; Linne från Gina Tricot, shorts Vero Moda, strumpbyxor från Miss Selfridge


Elin och Emelie




Tequila is N O T the shit..


ilningar

Är sjukt besviken på blekningen jag köpte hos tandläkaren. Inte för att produkten är dålig för det är den inte, har fått skapligt vita tänder, men skulle vilja få dom en nyans vitare om det är möjligt men jag kommer aldrig någonsin sova med blekningen igen, för sist jag vaknade efter an blekning hade jag sån värk i tänderna, det går fan inte att beskriva. Vad jag än gjorde så ilade det i varenda tand, sån där ilning som skär igenom hela skallen. Varken kallt eller varmt fungerade och så fort jag åt något började tänderna att gnissla när jag bet ihop. Värre än långa naglar mot en griffeltavla, jag lovar!
Alternativt för mig är att gå omkring med blekningsgelén ett par timmar på dagtid, men det är nästan så illa att jag knappt vågar chansa.

Om en halvtimme ska jag dra mig in mot stan för att mötta upp Clara. Vi ska skriva in oss på AF. Blir nog lite shopping också, men bara lite. Mikael har förbjudit mig att köpa mer kläder förens jag rensar bland kläderna jag redan har. Jag har alltså fyllt en hel klädkammare, 3 byrår samt snott 3 lådor ifrån Mikaels byrå där hans kläder ska va. Har inte ens galgar så det räcker.. Men det tar ju emot att behöva rensa ur kläder som det inte är nåt fel på. Man kan ju inte kasta bara för att man ska få plats med nytt. Om Mikael skulle snickra ihop en sån där fin walking-closet som Carrie Bradshaw får i Sex and the city filmen? Då skulle Johanna bli glad!

Har insett hur skönt det är att ha uppsatt hår nu på sommaren. För det första så blir det inte lika varmt som när man har håret utsläppt, det tar ingen tid att hålla på att styla skiten och ju flottigare håret är, desto snyggare tofsar, så då behöver man inte hålla på och tvätta håret så ofta heller, vilket är jätte bra för hårets kondition!

Ha en trevlig fredag alla kära läsare (alla 5), Puss


En sällsam historia

Är sliten efter igår. Konstigt nog var det rätt mycket folk ute på Otten (herregud, förstå att jag var på Otten av alla ställen) trots att det bara var onsdag. Träffade Mikey där, chockerande.
Orkar inte mycket idag. Ska hoppa in i duschen nu, sen ska jag kolla på Agnes Cecilia. Det var längesen, så jag kommer inte ihåg så mycket. Det här var den läskigaste filmen jag visste när jag var liten. Tror inte den kommer va lika läskig nu.. Men den är lite kuslig. Spökfilm helt enkelt.
Om ni inte har sett den, gör det!!


Filmen (TV-serien) bygger på Maria Gripes bok "Agnes Cecilia, en sällsam historia"


Skolavslutning

I förrgår fyllde världens bästa Lisa år, det firade jag genom att baka en kalddkakstårta åt henne! Lisa fyllde 24, inte 8, trots att man kan tro det med tanke på tårtans utseende.. Strössel och colasås inbringar inte många vuxenpoäng, men det var det enda som fanns hemma.. Men Lisa blev glad och den gick ju att äta.



Igår var jag på min sista lektion, så nu har jag sommarlov! Har fått G i alla mina kurser förutom i Naturkunskap B, men det gör ingenting. Efter skolan var jag, Lisa och Clara på Myrorna, i typ 2 timmar. Hittade massor av skoj! Sen blev det stan och lunch på Golden Bangkok.


Mätta och belåtna


Igårkväll blev det grillning hos Clara och Jimpa. Vi firade min och Claras skolavslutning. 
Tyvärr var vädret dåligt så vi kunde inte sitta på balkongen, men vi hade det jätte mysigt ändå. Jätte trevlig kväll med god mat och spel! 5 av 5 toast´s.


Clara ville posera i sin nya skärmkeps från Myrorna. 15:-


Charmiga Mikael






"Eh.. Straight ahead bara"

Hungriga damer. Notera även Claras nya piedestal från Myrorna. 35:-
Den fick dock agera bearnaise-bord under kvällen.






Fick Koriander av Clara.
Vid närmare eftertanke kan jag nog inte komma på en enda maträtt som man ska ha koriander i..


Armen i vinkeln, bildligt talat.


Vad gör Jimpa? Ser väldigt avslappnat och skönt ut..









Tack för en jätte trevlig kväll, nästa gång beställer vi fint väder också!

Myrorna

Så här mycket roligt kan man hitta för under 500-lappen på mindre än 2 timmar inne på Myrorna:


Skit snygga Wrangler, dock för korta i benen men jag ska vika upp dom


Tubklänning i spets, det bästa med klänningen är att den har fickor


Svarta klackskor fast utan klack. Knappt använda och super sköna!


Stickad båtringad tröja i XL


Gammeldags linne med lite krås


Brunt och vitt linne i siden


Tv-kanna i 60-tals mönster


Två "nya" gamla böcker till samlingen här hemma. Dessa skrivna av Kasimir Chledowski.


Sist men inte minst, ett par Lee med hög midja, dock ej från Myrorna.


Hundbiljett


Det sista, jätte viktiga uppdraget jag hade kvar i skolan var att dyka upp idag klockan 08.00 och skriva mitt sista prov. Det var alltså superduper viktigt. Tror ni inte att jag försover mig? Vaknade kl 08.17 och fick världens panik. Ringde ner till skolan och förklarade detta missöde och dom bad mig "lägga på en rem". Så jag hoppade i kläderna, borstade tänderna och sen sprang jag ut till busshållplatsen. Hann alltså inte äta nåt, fräscha till mig eller ens kamma håret. Jag var jätte fejn.
Klarade provet galant iallafall, alltid nåt.

På bussen hem idag var jag med om något underligt. Det var en tjej som klev på med sin hund. Hon aktiverade sitt busskort mot avläsningsgrejen och satte sig. Då säger chauffören:

- Ursäkta mig, men kan du komma hit ett tag?
- Ja visst
- har hunden någon bussbiljett?
- Va sa du? Näe.. han har inte någon biljett. (??)
- Men han ska ju inte åka gratis, han får ju betala precis som alla andra.
- O....kej...?? Men går hunden som barn, ungdom eller vuxen??
Den sista frågan hörde jag inte vad hon fick för svar på tyvärr.. Hade ju varit intressant att veta. Om dom gick efter hundens ålder i hundår eller människoår.

Så hon tjejen fick skicka iväg ett sms och skaffa en sms-biljett till hunden.
Jag vet inte om det är någon ny regel men jag tyckte det hela lät jätte konstigt iallafall.

Till mig sa chauffören när jag visade upp min sms-biljett
- Skaffa´re ett resekort så reser´u billigare!! (skit sur)
- Eh, ok.


Idag kl 13 är det dags för avslutningsfika, ska bli trevligt. Bara en dag kvar på den här terminen...


Summertime

Har haft en underbar helg, vädret har verkligen varit svingutt! Lite bilder från lördag:










Imorgon har jag avslutning på Historian och på tisdag är det avslutning för Samhällskunskapen. Sen äntligen är det "sommarlov". Denna vecka är verkligen fullsketen till max, vet inte hur jag ska hinna med allt.
Det som står på schemat är:

Skola
Fixa tid hos frissan och förhoppningsvis få komma nån dag den här veckan
Middag hos mamma
Försöka hinna träna
Grillning med Clara o Jimpa
Tjejkväll med Elin och Emelie
Shoppa
Skriva in mig på AF med Clara
Fixa birthday present till Fejsa
Försöka hitta nån lucka för solning



Oro


I o med att jag ska gänga mig i slutet av sommaren så är jag jätte rädd att jag ska få värsta fina brännan till sommaren och sen börja fjälla som fan ett par dagar innan bröllopet. Att hur mycket jag ens skrubbar mig eller smörjer in mig, kommer jag ändå se ut som en fisk. Sen när vi går in i kyrkan kommer massor av fjäll att släppa från min kropp och flyga in i gästernas munnar så dom sätter i halsen. Sen börjar alla hosta helt hysteriskt så ingen hör vad prästen eller vi säger.
Det var bara det jag ville säga. Skönt att lätta sitt hjärta lite.




Vikt(igt)


Har blivit lite besatt av min vikt just för tillfället. Egentligen tycker jag att det är jätte nördigt med folk som inte vill säga hur mycket dom väger, för oavsett om du väger mycket eller lite så ser ju alla ändå hur du ser ut. Man blir ju inte fetare bara för att man säger en mastodont-tung siffra.

Nu är det iallafall så här; för ett par dagar sen vägde jag mig, och då fick jag syn på 3 siffror jag aldrig någonsin har skådat tidigare i mitt liv. 56,9 kg. Jag har aldrig vägt så mycket. EVER. Jag kan ju inte precis skylla på att jag har växt på längden och därför gått upp ett par kilo. Min stabila siffra på vågen brukar vara 52 kg. Det trivdes jag med. Nu känns det som att jag har lagt på mig typ en 5åring.

Mikael sa att man lätt kunde gå upp nåt kilo efter att man hade slutat röka med det skiter väl jag i. Jag väger ju inte mindre bara för att jag har en ursäkt till viktökningen?
Jag bryr mig verkligen inte om vikt i vanliga fall, jag tycker inte att jag är tjock, det får ni ju inte tro, men jag stör mig nåt förbannat att jag har gått upp i vikt nu när jag har börjat leva mer hälsosamt och börjat motionerna. Och ja, jag vet att muskler väger mer än fett och att det kan vara därför bla bla bla, men så jäkla mycket muskler har jag inte fått än. Trots att jag är helt besatt av vågen just nu så kan jag inte sluta tänka på bakverk, godis, kakor, glass, tårta..... Har rediga Ballerina-cravings nu.

Störningsobjekt 1 & 2

2 saker som jag verkligen, verkligen stör mig på, det är dessutom helt störigt onödigt att jag ens bryr mig, iallafall gällande det ena störingsobjektet.

Störningsobjekt nr 1
Varför ska alla busschaufförer köra iväg med bussen innan man har hunnit sätta sig? Ibland hinner dom ju gasa iväg innan dom ens har stängt bussdörrarna. Så varenda gång jag går på bussen och går sakta i gången bort mot dom bakre sätena tänker jag alltid "Gå stabilt nu Johanna så du inte flyger framåt när chauffören gasar till", jag spänner fan varenda muskel i hela kroppen och går stel som en pinne, jag vägrar hålla mig i nåt, men lik förbannat så flyger jag fram ett steg så fort chauffören har tryckt gasen i botten. Ibland känns det nästan som dom gör det med mening, för jag känner hur dom tittar i backspegeln. Nästan som dom tänker "Yes, jag fick 13 stycken att falla framåt, ska bli kul att berätta för dom andra på lunchrasten att jag sitter inne på rekordet"

- Jag fick 13 stycken att falla framåt idag
- Oj, det var inte dåligt, grattis! Men jag fick t.o.m en tant att ramla ihop på golvet, det måste ju nästan räknas som 5.
- Ramla tanten? fan, det måste sett kul ut.
- Ja det vill jag lova, fy fasiken va jag skratta!

Eller nåt sånt.

Störningsobjekt nr 2
Jämt när jag åker bil med någon, speciellt Mikael eller mamma, så händer alltid samma sak om det är så att vi ska parkera någonstans. Jag vet inte varför dom gör så här, men jag flippar nästan varenda gång och vill ha en förklaring. Det är nämligen så här att varenda gång vi kör in på en parkering och jag säger, "där borta är en ledig plats, nära till köpcentret också!" så får jag alltid svaret "Nä.. det måste finnas någon bättre" så slutar det alltid med att dom kör runt jätte länge och det slutar alltid med att dom tar en helt annan plats som är jätte långt bort. Nästan som att dom vägrar ta den platsen bara för att JAG föreslog den. Typ "Håll käften kvinna, du har ingen körkort, då ska du heller inte bestämma vart jag ska parkera min bil!"

Nästa gång vi letar parkeringsplats ska jag peka på ALLA lediga platser bara för att dom tillslut inte ska ha något val. Men då slutar det väl med att vi åker till en annan parkering istället. Vad vet jag, jag har ju inte ens körkort.

Årets första grillning




Igår var en väldigt händelserik dag. Dagen började tidigt, runt 6 på morgonen. Jag var pepp på att gå på min SISTA datalektion och jag visste sedan dagen innan att jag hade fått G i kursen efter mycket kämpande. Inte för att kursen var svår men jag hade sjukt hög frånvaro i början som jag var tvungen att åtgärda.
Fika med lilla dataklassen (egentligen var vi fler, men dom kände väl inte för att dyka upp)



Efter dataavslutningen mötte jag upp mamma på stan, hon bjöd på lunch på Fräcka Fröken, sen blev det att springa i lite affärer och köpa Fresita på bolaget. Har aldrig tidigare druckit Fresita men jag har blivit inspirerad av Sara, så jag var tvungen att testa det. Var rädd att det skulle va sött och sliskigt, men det funkade faktiskt.


Mamma och jag njuter i solen på Fräcka

Sen på kvällen drog jag, Mikael, Micke och Adde till affären och köpte grillkäk. Adde har en bra uteplats så det fick bli grillning hos honom. Spelade även en hel del fotboll (jag bröt nästan foten när jag skulle stoppa en hård boll som Micke sköt mot mig). Men förövrigt var jag rätt duktig, dock inte speciellt graciös.


Grillplatsen










Mikael ser ut att pilla sig på snoppen











Mycket mysig och trevlig kväll, skönaste dagen på året hittills. Satt i linne nästan hela kvällen utan att frysa.
Det är så jag vill ha det. Så länge sommarkvällarna är underbart ljumma och behagliga så skiter jag nästan i hur det är på dagen. Okej, inte regn men det behöver inte va stekhett.

Ikväll blir det smörgåstårta hemma hos syrran. Vi snackade om att man äter smörgåstårta alldelles för sällan och när man väl gör det så är det antingen på kalas eller dop. Så nu bestämde vi att vi skulle ha en smörgåstårtekväll bara för sakens skull. Herregud va smörgåstårta jag ska äta!! (Vältrings-varning)


Bilder från idag

Min dag startade kl 05.15, totalt jävla död. Skola mellan 9-10, mötte upp Clara på stan för lite shopping (jag är fattig så jag bara tittade), sen blev det fika på Fräcka. ÄNTLIGEN har dom fått in glutenfritt bröd så jag ÄNTLIGEN kunde beställa mig en smörgås! Säger som syrran, den känslan var som ett helt ligg!

Min dag i bilder


Jätte pepp på skola, min mun ser ut som ett bajshål


God fika på Fräcka


Glutenfri skaldjursplatå (eller glutenfri räkmacka..)


En mätt och belåten Clara


Underbart fina Norrköping, älskar när Södra promenaden börjar bli grön


Cykel-Pär






Vid Halvars


Clara: Jag ska ta på mig min nya baddräkt när jag kommer hem!
Jag: Ta på dig ett par gummistövlar på fötterna och en åskledare på huvudet så kan du ju kalla det dagens outfit, passande med tanke på dagens väder.
Clara: Men jag äger inga gummistövlar..
Jag: Nähe, men du har möjlighet att sätta en åskledare på huvudet eller???


Bättre resultat


Förut när jag gjorde IQ-testet hade jag egentligen lektion så jag bläddrade upp och ner mellan olika sidor för att "se upptagen ut" och dum (ointelligent) som jag är fattade jag inte att det gick på tid..
Så nu gjorde jag iallafall om testet och hann den här gången med allt. Nu kommer nya resultatet och det trivs jag liite bättre med måste jag säga!!

 

Resultat
Din IQ beräknas vara

119



Ett IQ på 107

107




Detta motsvarar 69:e percentilen, dvs 69% av befolkningen har en IQ mindre än 107.

För medlemskap i Mensa krävs en IQ på 131 eller mer, vilket uppnås av 2% av befolkningen, alltså 98:e percentilen. Sannolikheten att du kvalificerar dig för medlemskap i Mensa är liten.


Vad har du för IQ? Gör IQ-testet på www.mensa.se


Envägskonversation


2 tjejer i 20-årsåldern på spårvagnen idag

- Vilket skönt väder det är idag
- Mmm..
- Känns nästan som sommar
- Ah (stirrar på sin handflata)
- Titta! (pekar på 2 hundar)
- Mm..
- Jag tycker såna hundar är så himla söta
- Hopp
- Tycker inte du det?
- Nä




Converse


Vill ha!
Ångrar mig bittert när jag tänker efter hur många Converse jag har sålt dom senaste 8 åren.. Men det är bara att börja samla på sig igen. Fast nu finns det många andra snygga sneakers-skor som inte är av märket Converse, det gjorde det ju inte förr, så när man gick på gymnasiet gick ju nästan hela studiebidraget åt när man köpte sig ett par nya. Nu kan man få ett par "fejk" för 99:-







Kolla in mina auktioner!

Säljer just nu lite smått o gott på Tradera, ta en titt, ni kanske hittar något gutt ni vill ha!


Länk till mina auktioner: http://www.tradera.com/auktioner/Lipidami


Kina


Kommer ni ihåg att man trodde man kunde gräva sig ner till Kina när man var liten? Att om man grävde och grävde i all evighet, så skulle man helt plötsligt hamna nere i Kina, för Kina låg ju på andra sidan jordklotet, alltså "under" oss. Det var ju så man knappt vågade gräva för djupt när man var liten, ifall en kines skulle titta upp ur gropen..
Så knäppt. Tur att hjärnan har utvecklats lite mer sen dess..

Försökte hitta en bild till detta inlägg, men jag hittade ingen passade bild för "kines i grop". Dåligt utbud på Google.

Duktiga jag!

Att ta hand om sin hy är A och O. Jag har packat in mitt ansikte med olika ansiktsmasker sen jag var typ 11 år, och har aldrig haft problem med acne eller andra åkommor. (hoppas inte jag jinxade min hy-tur nu)
Fast just för tillfället har jag världens största finne på hakan, men nångång då och då är det okej, man kan ju inte vara fläckfri i nyllet jämt.
Förövrigt har jag varit väldigt duktig idag för jag tog mig till gymmet trots menssmärtorna. Jag och Lisa körde på för fullt i 1½ timme. Så länge som jag sprang idag på löpbandet hade jag aldrig orkat springa för ett par månader sen när jag var rökare!






Lingonberry week




Idag är det ingen hit att vara kvinna.
Jag förstår inte varför jag ska ha såna jävliga menssmärtor? Det är ingen tröst heller att jag ska ha det så här 2 ggr i månaden i typ 30 år till. Det är alltså 720 dagar som väntar mig.
Varenda gång mensvärken börjar så är det mitt i natten eller jätte tidigt på morgonen. Idag vaknade jag kl 04! Efter att jag hade letat upp "medicinlådan" (som består av en svart Vagabond-kartong eftersom vi inte har något medicinskåp) gick jag och lade mig igen och hoppades på att jag skulle somna om, men det gick ju såklart inte. Började svettas som en gris av tabletten och så fort jag har ont märker katterna av det så då kom 2 av 3 upp i sängen och började böka, så det kändes som ett satans zoo. Vi kan heller inte stänga ut katterna för då skriker och kraffsar dom på dörren.
Varför kan inte mensvärken komma på typ eftermiddagen eller kvällen? När man ändå inte har nåt speciellt att göra. Nu fick jag stanna hemma från skolan pga detta.
Planen idag var att träna med Lisa efter skolan, men man är ju egentligen inte så sugen på det när man har ont, men många säger ju att det hjälper om man rör på sig, så vi får se.

Golden Sun


Varför lyckas vi ALLTID glömma att köpa toapapper när vi är iväg och storhandlar? Så nu får vi använda IKEA´s servetter, igen! För dom tar konstigt nog aldrig slut.

Idag var vi faktiskt och handlade lite på Lidl också, tyvärr får man ju åka runt till andra affärer också eftersom Lidl inte har allt vi behöver (som typ gluten -och laktosfritt), men ibland får man ju chansa på endel varor. Vi hittade basmatiris av märket Golden Sun, ris som ris tänkte vi och köpte en sån kartong. Köp aldrig den sorten, helt seriöst, va fan tillverkar Golden Sun för konstigt skit? Vanligtvis när man ska göra ris så står det alltid på kartongen eller påsen hur många dl ris och hur många dl vatten man ska ha i per portion, men inte på den här. Här skulle man bara hälla i ris och en massa vatten, låta det koka på svag värme under 10 minuter och sen hälla ut riset i en sil för att få bort överflödigt vatten. Trots att vi fyllde på mer och mer vatten hela tiden så fanns det inget "överflödigt" vatten kvar i kastrullen utan allt var som en enda stor geggamoja. Inte det lättaste att sila precis. Jag åt, trots att det var äckligt, men Mikael såg jätte ledsen ut och petade mest i maten.
Sämsta riset någonsin!! Sånt är så jävla tråkigt för då har man ändå stått och lagat en middag som blir skit bara för att riset inte är ätbart. Och kul är det inte att laga mat!


Be aware



Imorgon ska jag demonstrera vid rishyllan på Lidl, ni som inte har något bättre för er kan ju också komma dit och hålla mig sällskap!


Monday morning




Nu är långhelgen över!
I onsdagskväll hade jag Naturkunskap, 3 prov. Gick nog inte så jätte bra om jag ska vara ärlig. Inte lätt att plugga in 3 prov på ett sånt svårt ämne. Efter lektionen drog jag hem till Carro där även Lisa och Marie var. Tacos, vin och trevligt sällskap. Egentligen skulle vi ha gått till Jollyrocket men världens oväder drog igång senare på kvällen. Åska, blixtrar och spöregn. Så vi blev kvar hos Carro hela kvällen.

I lördags var det 103-årskalas ute i Svärtinge. Min och Lisas barndomskompis Jessica (1/3 av Björnligan) fyllde 25, hennes pappa Erik fyllde 55 och Jessicas lillsyrra Camilla fyllde 23, så det var många att gratta.
Vi hade världens tur med vädret, första riktiga sommardagen!

Igår var jag och mamma hurtiga, vi var och traskade i Vrinnevispåret. Det var tufft att springa när man var lite halvbakis, men det gick ju ändå. Ikväll ska även Lisa följa med oss så även hon får röra på fläsket. Älskar att vara ute i skogen när det är vår, jag har blivit sådär tönt-glad så fort jag ser att träden har fått gröna blad eller blommor knoppar.

Det här inlägget skulle egentligen handlat om något helt annat, men nu ser jag att klockan är 12 och jag ska ner till skolan snart, så jag får skriva om det tänkta ämnet en annan gång.


  
   
Bilder från i onsdags


Thailand!!



Jag och Mikael ska ju åka till Thailand på våran bröllopsresa och har pratat om att vi skulle vilja åka ihop med några andra också eftersom om någon (då menar jag, jag!) skulle bli sjuk så blir ju den andra helt ensam och ganska låst medans den andra antagligen ligger sjuk inne på hotellrummet. Då är det ju perfekt om man är fler. Har snackat med Carro och det verkar som att hon och Martin vill hänga med oss ner till Thailand, fatta så jävla kul det skulle va!! Så jag håller tummarna.
Vi ska ta en Singha -och Changkväll snart och diskutera mer. Åh så roligt!

Bakom mina solglasögon

När jag åkte till Forsell för ett par helger sen så upptäckte jag att tåget jag hade tänkt ta var regional och inte pendeln. Typiskt, tänkte jag eftersom det är dyrare att åka regional. Men när jag väl hade satt mig på tåget vid dom "obokade" platserna så kom aldrig någon konduktör. Så jag åkte helt gratis. Så fort vi började närma oss Linköping så ställde jag mig vid dörrarna för att verkligen va på den säkra sidan att jag skulle komma undan att betala. Väl framme i Linköping sprang jag av tåget som en skållad råtta och iväg bort mot bussarna. I samma sekund som jag inser att jag är i "säkerhet" upptäcker jag att jag hade glömt mina nya solglasögon på tåget, så istället gick jag back på den resan. Stör mig fortfarande att jag glömde dom där. Skit tråkigt att behöva lägga pengar på något man redan en gång har köpt!




Vår-rus

Klockan är kvart i 10 och jag har redan varit vaken i 4 timmar. Jag har även hunnit äta 2 ggr, åkt spårvagn 1 gång, skrivit 1 stycke historiaprov, inte gått på stan dock eftersom affärerna inte hade öppnat, trängts med mängder av folk båda gångerna jag åkte buss, samt erbjudit min plats till 2 pensionärer som tyvärr inte hann sätta sig förens 2 utvecklingsstörda snodde platsen.

Tycker det är lustigt att bussen nästan jämt är full av småbarn. Så ibland när jag kliver på finns det inga lediga säten utan blir jag tvungen att sätta mig brevid något barn och då måste jag alltid välja att sätta mig jämter den sötaste tjejen, men den sötaste tjejen har nästan alltid störst Hello-Kitty ryggsäck så ibland får jag nästan inte plats brevid, utan då får jag sitta på bara ena skinkan och ha halva kroppen hängandes ute i gången vilket resulterar i att jag blockar alla andra som försöker gå av och på.


Carl-Johans park.

Idag reagerade jag på hur grönt och fint det börjar bli ute. Det knoppar för fullt på träd och buskar och när jag upptäckte det idag nere vid Carl-Johans park hade jag lust att hoppa och upp ner och säga till dom passerande människorna "Har ni sett att det har börjat knoppa??" Jag blir löjligt glad på våren. Kom även på att det finns nackdelar med att sommaren är på väg.. 4 ord: Mygg, getingar, fästingar och myror!
Getingar är jag livrädd för och jag kan inte sitta still eller hålla tyst om det kommer en i närheten av mig. Jag flaxar, låter som ett mongo och kutar runt. Och jag blir verkligen vansinnig när folk säger (och det gör folk ofta)
- SITT STILL!
- Så fan heller (jag har rest mig upp, vält stolen och sprungit iväg)
- Dom sticks inte om du sitter still!
- MEN KAN DU TA OCH HÅLLA KÄFTEN???


Ha en skön vårdag, nu ska jag plugga till mina 3 prov som jag ska ha imorgon!


Till alla tjejer

Jag har alltid stört mig på tvshop eller andra nördiga reklamer där allt låter så himla inövat. Tjejer testar nåt och "OJ, det var det bästa dom någonsin varit med om" och så ska vi i soffan tro på detta mirakel och köpa hem den där salvan, moppen, blekningskrämen, kökskniven etc.

Men NU, föll jag faktiskt för en kinesisk uppfinning som lät för bra för att vara sann. Så jag var tvungen att köpa hem ett kit för att testa, och tro det eller ej, det fungerar!! Nu har jag visserligen bara testat på min arm men den är len som en babystjärt!! Det är som sagt smärtfritt och jätte smidigt. Ska testa benen ikväll (kan ju vara svårare där man har grövre hårstrån) så återkommer jag ikväll om den fungerade även där.
Isåfall, vem kommer någonsin använda rakhyvel igen? Inte jag iallafall för jag HATAR att raka benen! Tror dock inte att den fungerar till könshår eller armhålehår..






Vrinneviskogen



Idag har jag varit väldigt hurtig. Brukar inte vara det på söndagar vanligtvis men igår blev det en lugn hemma-kväll tillsammans med Mikael och Adde. Vi lagade tacos och hyrde 3 filmer, varav jag såg 2½. Lyckades faktiskt hyra 3 riktigt bra filmer för en gång skull, men under film 3 blev ögonen så trötta att jag inte klarade av att vara vaken mer så det blev att somna på soffan.

För att komma till hurtigheten så skickade mamma sms på förmiddagen idag och undrade om jag ville till Vrinneviskogen och gå spåret, hon har ju också slutat röka så hon vill bli hurtig och hälsosam precis som jag. Så vi drog dit, visste inte vilket spår vi skulle följa så vi gick lite hur som helst. Vi var iallafall ute o promenerade i över en timme. Jag sprang t.o.m en heldel utan att bli speciellt trött. Det som sakade mig idag var den kalla och råa luften i min näsa, som efter en stund kändes som att jag hade fått en fet kallsup som sved nåt förjävligt.

Känner mig riktigt pigg och fräsh idag. Har dock lite ångest över att jag har ätit så mycket kladdkaka idag. Känns inte som att kladdkaka ingår i min nya fräsha och hälsosamma livsstil. Nya friska tag i morgon! Mitt mål för sommaren 2010 är att jag ska bli vältränad, få upp min kondis efter ca 12 års rökning och bli jävligt slim-fit. Ska även lägga till duktigt med muskler på benen, för just nu tycker jag att mina ben ser ut som två sugrör.

I nya badrummet har vi mängder av speglar så nu när man står där inne ser man sin kropp från alla möjliga håll och kanter och då är det lätt att komplexen kommer krypandes. Har t.ex aldrig tidigare sett att jag har en så platt och tråkig rumpa.. Så nu har jag börjat träna rumpan och det har faktiskt gett resultat, fick inte på mig mina älskade Dieseljeans som jag har använd dom senaste 7 åren. Kul att se resultat men inte så kul att jag fick sprätta upp mina jeans efter alla dessa år..


Sen vill jag även tillägga att jag skulle vilja gräva ner mig den här veckan för jag har nog aldrig haft så jävla mycket att göra i skolan som jag har just nu. Men jag får skylla mig själv.
Snart dags för sängen, godnatt.

Senaste nytt!

Har fått sura uppstötningar. Det känns inte tilltalande på något sätt, speciellt inte när jag berättar det för Mikael när han sitter och äter. Jag saknar takt, måste skaffa det.

Har börjat drömma fasligt mycket om björnar på sistonde. det har blivit mitt nya numero ono fobi-djur. Jag är verkligen livrädd. Messade med Clara i veckan o hon frågade om jag skulle följa med till Vrinnevi och springa slingan med henne och Jimpa, men eftersom atleten inom mig inte riktigt har dykt upp än så fick jag snällt avböja, för man vill ju inte hamna på efterkälken (fult ord) och riskera att bli våldtagen av en björn.

Pratade med Tole för ett par veckor sedan och nämnde att jag saknade Gunnarsö om somrarna och föreslog att vi skulle dra dit i sommar för att sola och bada. Men då berättar Tole att dom aaaaldrig drar till Gunnarsö längre. Nähä, tänkte jag, då åker dom kanske till något annat badställe som typ Stångehamn eller Ernemar. Men nej, inte det heller. Istället för att åka iväg berättade Tole att dom brukar ta varsin stol och sätta sig utanför Arditas trappingång och sola och det fick jag ju gärna vara med på i sommar.

(konversation från helgen som var)
- Luktar jag bajs i munnen?
- Nä.. inte bajs.. typ spya.
- Ok..(??!!)
- Ah, så du kan nog ta det där tuggummit

Imorn är det precis en vecka sedan det var Valborgsmässafton, det ska vi fira med alkohol, grill och kubb. Det är inte svårt att festa till det varje helg, man måste bara hitta den perfekta ursäkten.
"Oh come on, its flagday!"


Bikinin 2010

Snart min!






Koffein





Har aldrig tänkt på att kaffe är en last. Inte förens Krantz sa det ihelgen. Inte för att jag har trott att kaffe är nyttigt men jag har aldrig tänkt på att det är koffein i kaffe och att det i sin tur är beroende framkallande.
Så jag och Mikael tänkte att vi skulle bli av med alla såna där onödiga laster, men nu har jag tänkt om, jag gillar verkligen kaffe, jag njuuuter av att dricka kaffe, jag mår liksom inte dåligt av att dricka det heller, så varför anse att det är en last som jag bör lägga av med? Det är ju knappast samma sak som med cigaretter. Cigaretterna var ju skadliga, fick mig att ha dålig kondis och lukta äckligt. Tänker på det när jag umgås med folk som röker, "fy fan luktade jag verkligen så här?!!" Hur som helst, vad ska man dricka eller "unna" sig i stället för kaffe när man fikar? Det finns fan ingen nyttig dryck som man kan dricka som substitut.

Saft = Massor av socker, dåligt för kroppen och tänderna (light är också skit)
Läsk = Ännu mera socker, alltså ännu sämre för kropp och tänder
Iste = Också mängder av socker
Te = Kan fungera men det ger fläckar på tänderna precis som kaffe och för hög konsumtion av te för mig gör att jag blir förstoppad och kan typ inte bajsa på flera dagar, och det kan ju inte heller vara bra.
Grogg = Kul, men kanske inte så bra i långa loppet
Öl = Mycket socker och risk för ölkagge vid mycket fikande
Vatten = JÄTTE OK, JÄTTE NYTTIGT OCH HELT GRATIS! (ibland 5 kr)

Känns som att jag tänker fortsätta att dricka kaffe för jag skiter verkligen i att det är en last! Kanske att jag nångång varierar det med en grogg eller två. Men det är BARA för att dra ner på koffeinet.


Kulinarisk höjdare!

Höjden av lathet är att inte orka gå och handla varor så man kan laga en riktig maträtt, utan göra en gryta på det som finns hemma. Så i dag blev det en "vi-tager-vad-vi-haver-gryta" med ris och ångkokta grönsaker. Ja vet, jätte white-trash. Men det blev faktiskt gott, lite för salt enligt mig, men Mikael slukade allt.


Här kommer vårat unika recept, enjoy!

Först sätter man igång lite jasminris, sen river man morötter och fräser det i en traktörpanna (Inte för att pannan spelar någon roll men i recept är dom alltid noga med att skriva vad för sorts panna man ska ha..)


Inne i kylen hittade vi falukorv, tärna den. Skafferiet erbjöd bambuskott, släng ner i (traktör)pannan
ihop med lite vatten. fräs lite mer.


Sen slänger du i massor av sweet chilisås, thailändska kryddor, lite mjölk, vanlig chilisås och en buljongtärning (det var nog den som gjorde det för salt, ta enbart en halv!) som om någon verkligen skulle göra den här grytan... Viktigast av allt, skåda maten med näsborrarna, inte med ögonen för det ser ut som en fyllespya.


Sådär, nu har du kokat ris, kokat grönsaker och gjort en härligt (?) god gryta!


Bon apetite!
(släng gärna på skit starka fefferonis också, så det verkligen bränner i munnen)


Tandvärk och elände

Idag har det inte varit någon bra dag. Har varit dålig både igår och idag, fast igår var det värst. Sen fick jag även höra tråkigheter från min syster som även kan gälla mig. Det skulle visserligen räta ut en del frågetecken gällande mig men det är fortfarande ingen god nyhet. Verkligen inte. Vill inte skriva något mer om det eftersom ingenting är säkert än så länge, utan vi får vara ovetande ett tag till.

Sen har jag även fått jordens tandvärk av blekningsmedlet jag har på tänderna om nätterna. Eller tandvärk är väl fel ordval, det är snarare ilningar och spänningar i tänderna. Det är sjukt obehagligt och jag kan inte göra något åt det. Lite ilningar skulle tydligen vara helt normalt men om man fick för mycket och far illa av det skulle man avbryta behandlingen, men då känner jag, vad är normalt och hur illa ska det vara för att det ska vara FÖR illa? Hur som helst så skippar jag skenorna inatt! Nu är det så illa att jag skulle vilja bryta av tänderna.

- Åh, det är ju Mimmi, kommer du ihåg det barnprogrammet Mikael?
- Det är ju från 1988, då tittade inte jag på barnprogram, då hade jag sex.


Nu blev jag sugen på att se Ghettoblaster och den filmen har vi inte. Kul jul.

Kolmårdstroll

Jag tycker det är jätte charmigt med olika dialekter, men det här är fan bland det värsta jag har hört. Östgötadialekten gott folk, listen and weep!






Valborg 2010

Börjar få abstinens nu. Har inte druckit kaffe på en vecka nu, om man bortser från en kopp hos mamma förra veckan och en mun från Nickes kopp. Man skulle undvika kaffe, te och rödvin när man bleker tänderna och det är ju en sak, men jag tycker inte att mina tänder bleks nåt, då känns ju denna avhållsamhet till kaffe ännu mer störande.
Men det har bara gått 4 dagar med blekningen så det är bara att fortsätta med skiten tills jag ser resultat.

  
Så här ser man ut med blekskenorna i munnen


Tänkte ladda upp lite bilder från Valborgshelgen som firades ihop med världens bästa killar (förutom Mikael då) Krantz och Nicke hos Nicke i Linköping. På lördagen kom även Lisa dit.


Valborg
    
    
   

Lördag
   
   
  


Söndag
(Nicke och Krantz åkte till Ohamn och jag och Lisa åkte hem till Norrk)
  


Hemma i Norrkp, "käkade på Saliga Munken" på kvällen
  


Gick vidare till Black Lion och drack "finöl"
   


E.T

Ända sen jag var liten har jag alltid gillat filmen E.T, först i början var jag visserligen skit rädd, men det blev endå en stor favoritfilm. Nu när jag kollade på Youtube upptäckte jag att Steven Spielberg har släppt samma film fast med en massa nya extra-scnener som jag inte har sett, så den måste ju hyras denna vecka. Den kom ut i mars 2002, så det känns ju lite b att man inte har sett reklam för den innan? Folk som inte har sett E.T borde va med i Outsiders, för den är kult!

E.T



RSS 2.0