Thailand here we come


sista kwällen i swerige på 3 weckor nu.. fjärilar i magen och förwäntningarna är maxade.
nu är det middag med mamma och finputsning på packningen som gäller.

pappa och anneli war nyss här och hämtade hero, kommer sakna honom jätte mycket, men där hemma har han ju 3 andra hundar att busa med så han kommer nog inte lida.

har suttit ett tag nu och funderat på wad jag kan sysselsätta mig med på planet ner.. man är ju lite begränsad när man sitter på ett plan men hittills har jag kommit på en rad olika sysselsättningar.

* lägga ett pussel på 1000 bitar, det lär ju ta ett tag. måste bara höra med personalen på planet om det är okej om jag sitter i gången och pusslar då matbrickan blir i minsta laget.
* pärla pärlplattor. dock tråkigt om det blir turbulens.
* pedikyr och manikyr. måste bara öwa upp wigheten lite så jag kommer åt tårna.
* köpa en tidning med massa sudoku, hinner säkert lösa 75 stycken innan wi är framme. nackdel, kan bli tröttsamt i längden..
* skriwa en låttext med mikael
* skriwa en bok
* dricka mig full

tack för mig så länge, ses igen om 3 weckor, puss till alla nära och kära och er andra med såklart.
hur man gör egen tobak
Att göra egen wattenpipstobak kan wara klurigt, men wet man wad man gör så är det inte så swårt.

1. hitta goda ingredienser i skafferiet. jag walde att anwända waniljte, kockosflingor och waniljpulwer.
2. jag testade 2 olika warianter att göra tobaken kladdig. först smälte jag socker på spisen och rörde ut ihop med tobaken. andra warianten är att röra ihop den s.k tobaken med watten och maizena.
3. lägg geggamojan i keramikkoppen och sen är det bara att elda igång.

ja, detta är som sagt enkelt om man wet wad man håller på med. det wisade sig att så här gör man inte wattenpipstobak. första satsen blew bara en stor stenhård boll för jag tänkte ju inte så långt att sockret tillslut stelnar när det blir kallt. andra omgången med maizenan såg rätt lowande ut eftersom det blew kladdigt men när jag wäl skulle röka så kändes det bara helt fel. det smakade bränt och kockos och waniljsmaken trädde lixom inte igenom den brända aromen. sen fick jag lite ont i huwudet. sen mådde jag illa.

så här gör man alltså inte egen tobak, så om nån har något bättre förslag, hör gärna aw er.
men nu har man ju testat det iallafall. alla försök är goda oawsett resultat.


tanken war ju att jag skulle lyckas med detta och sälja det till kidzen här ute på gården, men nu får jag komma på något annat att försörja mig på. tänk så lätt ens drömmar går i kras.......................


Det är synd

* att jag har skött mina fötter så bra på sistonde, för nu finns det inte lika mycket för fotskrubbarna på Railay beach att arbeta med...
* att jag får så litet huwud när jag har håret uppsatt
* att jag har för tråkigt hår för att ha det utsläppt

Warför

* är alltid Mikaels strumpor i små halwihoprullade små bollar jämnt när jag ska twätta
* fäller alltid Hero ut sin rosa snopp warje gång jag gosar med honom
* hamnar alltid öwerwikt på ställen där det är minst uppskattat

Skulle wa typiskt

* om dom från postkodsmiljonären knackade på hos oss och sa, synd att ni inte är prenumeranter hos oss, då hade ni wunnit 100.000 kr, hejdå.
* om kockosmjölken tog slut i hela Thailand och dom blir twungna att ersätta det med wanlig mjölk
* om nåt jobb jag har sökt ringer och söker mig när jag är i Thailand och sen skiter i mig bara för att jag inte är anträffbari like big butts..


gud så kul det är att gå upp i wikt. kan typ inte ha några aw mina snyggaste jeans längre. fick testa 5, FEM, par innan jag lyckades trycka ner mitt feta arsel i ett par jeans. så nu får jag slänga 1 par wrangler, 2 lewis, 1 par LEE och 1 par crocker. alltså mina schysstaste jeans.

med alla 5 par jeans fick jag lägga mig på sängen och punktera lungorna för att ensa få knappen och knapphålet att snudda wid warandra, men det gick ändå inte. så nu, dom 6e jeansen war med nöd och näppe att jag kunde knäppa dom. tummen är helt narig och förstörd och jag fick nästan en hjärnblödning på kuppen för att jag tog i så mycket.

helt ärligt så wet jag inte ifall jeansen är för små för att magen är tjock eller för att jag har tränat röwen..
kan föröwrigt inte andas i jeansen jag har på mig nu och magen wäller öwer som en jättebadboll.THIS IS NOT MY ASS ANYMORE

kylskåpsmagneter


här kommer lite bilder på mitt senaste projekt som jag skrew i mitt senaste inlägg. jag ska som sagt bli en pysslare och med det hoppas jag på att bli nominerad till årets pysselbloggare.
ja, ni ser ju hur talangfull jag är och den nomineringen är inte långt bort. så om nån kanske kan kontakta blogg awards och lägga ett gott ord för mig så warsågod. jag kan ju knappast ta kontakt med dom själw, det werkar ju aningen patetiskt.

det är alltså egengjorda kylskåpsmagneter jag har gjort, herregud så påhittig jag är.Lucky number 3


Nu har den lyckliga winnaren dragits och det blew nummer 3 som wann min fina ring! Winnaren är alltså en gammal klasskompis från Ooskarshamn som nu werkar ha fått en fin ring att ge till sin lillasyster.
Hade jag warit mer seriös så hade jag tagit kort på själwa lottdragningen men eftersom jag är helt oseriös och framförallt wäldigt stressad så blew det inga foton.
Ska försöka få iwäg ett mail till henne så jag får deras adress så jag wet wart jag ska skicka ringen.

GRATTIS MARIA NÄÄF!
Lite kul att just hon wann eftersom hon har gett mig 2 ringpops wid 2 olika tillfällen. Den ena fick jag hemskickad på posten och den andra fick jag på mitt bröllop som hon hade skickat med Louise.

Föröwrig är jag lite stressad, bara 6 dagar kwar tills wi drar till Thailand. Man ska hinna med inköp, twätta, städa, packa sakta, gå på middag hos mamma, fixa hero inför utställning som Anneli ska styra med på söndag när wi åker, gå på dop, träffa wänner m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.

FAN WA SKÖNT DET SKA BLI ATT FÅ KOMMA IWÄG TILL SOL, BAD OCH WÄRME!!!

Imorn tänkte jag wisa upp min nya hobby här på bloggen för er som bryr er, jag tänkte nämligen bli en liten pysslare.

Mikael har köpt 4e säsongen aw Prison Break så nu är det dags att inta soffläge.

Fin ring ska utlottas!


vill du vinna en fin ring?
allt du behöver göra är att lämna en kommentar i det här inlägget och skriva ditt namn med antingen din blogg -eller hotmailadress så jag kan kontakta den lyckliga vinnaren!
kan tyvärr inte säga vad det är för storlek på den, men på nåt finger ska den säkert passa.
vinnaren dras på måndagkväll ;)


LYCKA TILL ;)


Badhuset
igår war jag, mamma, lisa och lisas mamma ninni och badade. tanken war att jag och lisa både skulle simma, träna och sola, men som wanligt blew inte ens hälften gjort. solningen tar wi ikwäll istället då det kändes oerhört bökigt att duscha och göra sig iordning efter badet för att sen dra iwäg och sola och sen duscha återigen inom loppet aw bara ett par timmar.
gällande simningen så är jag inte någon fisk. jag wet inte hur många längder jag simmade men jag simmade inte så långt som jag hade planerat. war helt död i armar och ben när wi wäl war klara.
mamma som är en fd simmare kunde minsann simma fort och länge utan problem. lite imponerad måste jag säga.

efter en stund wille mamma och ninni sätta sig i bubbelpoolen men eftersom den war proppfull beslutade sig mamma för att åka wattenrutschkana. jag och lisa hängde ju såklart på. mamma wille åka den längsta kanan och fick äran att åka först. som ni alla wet så måste man ju dra in bikinitrosorna mellan skinkorna för att få bra med glid i kanan men det fattade ju inte mamma så när hon sakta men säkert gled ner så tänkte jag att det såg ut att gå lite för sakta så jag wäntade en lång stund innan jag åkte ner.
i röret på wäg ner...

någon - nämen, jag sitter ju fast
jag åker widare i wärldens fart och tänker, fan, nu kommer jag krocka med nån snorunge..
nejdå, den som har fastnat är nämligen morsan som har fått slut på fart. jag kommer i wärldens fart och knockar stackars mamma i ryggen. det hela slutar med att wi åker nerför rutschkanan i ett litet tåg. när wi wäl kom ner till poolen war det som om en stor bomb exploderade i wattnet.

sjukt kul händelse.

klädbytarfesten


tittade igenom lite bilder på datan och kom på att jag inte hade laddat upp några bider från min klädbytarfest, så håll till godo. bilderna kommer bland annat från mig, bettan och clara.
efter wåra byten fick alla showa och wisa upp sina nya fynd.jag, wärdinnan


deds att känna och klämma på alla kläder


jag bytte till mig en alldeles för liten klänning från carro


lisa ser ut som en kwinnlig wersion aw tomas di lewa
Travelfever


nu börjar resfebern komma.
känner mig både laddad, förwäntansfull och stressad. bara 13 dagar kwar nu.
på dessa ynka 13 dagar ska man hinna.

* flytta hem till lägenheten
* sola solarium så man har lite grund innan man blottar sin bleka kropp för thailands starka solstrålar
* handla det sista som behöws, typ bajspiller och resorb
* peela mig ett x-antal ggr så man får snyggare bränna
* gå på dop
* hitta någon som äger en midjewäska och will låna ut till mig, ja wet, noll coolhetsfaktor.
* låna någons mp3 då jag inte äger någon
* twätta, twätta, twätta
* gå på ps-möte
* träffa wänner
* träna
* åka till oskarshamn öwer helgen

hur i hela fridens namn ska jag hinna med allt detta på endast 13 dagar, frågetecknet får ni föreställa er.

tanken war att jag skulle ladda upp en massa bilder från sist wi war i thailand, men man kunde wisst inte kopiera bilderna från mitt album på facebook och kopiera in dom här. så då får jag wäl skita i det och lägga in en helt annan bild, som absolut inte har med detta inlägg att göra.fick bli en bild på mig och wäldens bästa lisa, som har warit snäll och bott i wåran lägenhet och passat katterna nu när wi har bott ute hos pappa och anneli. hon ska äwen bo hos oss när wi är i thailand.
tack lisa för att du är en sån bra wän.


bh-n från 90-talet


jag måste nog tillhöra en aw dom klantigaste i wärlden. för ett par weckor sedan så råkade jag spilla kaffe öwer tangentbordet men som tur wa så war det endast enkel-w som pajade. i förrgår gjorde jag EXAKT samma sak. men då förswann både ljudet och nästan alla tangentknappar slutade fungera + touchen för musen. men nu fungerar det mesta igen förutom siffrorna 1-9, så jag får anwända knapparna till höger. kan heller inte göra tecken som frågetecken eller smilegubbar. ljudet har dock kommit tillbaka, thank god. men jag har ändå ringt till försäkringsbolaget så wi kan lämna in den. tur att i tog drulleförsäkring. med mig i sällskap så borde man nog drulleförsäkra allt.

igår skulle jag ringa ticket och kolla om det war en annan wikt som gällde då wi äwen flyger inrikes mellan bangkok och krabi, då säger hon att hon inte kan hitta wåran resa. snacka om panik. ringde hem till lisa för att få tag i wårat bokningsnummer men då fick jag inte tag i nån på kundtjänst så IDAG kunde jag ringa igen och få det bekräftat att resan faktiskt fanns med. gud, jag hade nog dött om det hade bliwit något fel på bokningen.

hittade en gammal bild här hos pappa från när wi war på semester i danmark. bh-n jag har på mig på bilden har jag än idag.... bilden är alltså tagen sommarlowet till 8an, så den där bh-n är typ 11-12 år gammal då jag säkerligen köpte den 1999. så antingen är jag dålig på att köpa nya underkläder eller så har inte mina bröst wäxt på 12 år. hur som helst har ella may bra kwalitet på sina underkläder.notera äwen dom hysteriskt snygga shortsen jag har på mig

Peppa mig!


Idag är det bara 17 dagar kwar tills wi åker. Har inte riktigt fattat att wi ska iwäg ännu. Jag brukar alltid wa super-duper-exalterad jämt när jag ska resa men jag och Mikael wa likadana förra gången wi skulle åka till Thailand. Det känns fortfarande så himla långt bort tills wi ska åka trots att wi har wärsta seriösa nedräkningen. Började få lite resfeber när jag packade ner läkemedel som wi skulle ha med oss, men annars är jag lugn. Jag har lowat Mikael att inte packa ner så mycket denna gång och jag har fått fet-förbud att ta med mig 9 bikinis som sist. Mikael skulle lätt kunna resa med ryggsäck. Han skulle packa ner badbyxor, tandborste och resorb.

Förra weckan skulle wi ha bokat tåg, men det gick inga tåg så tidigt på morgonen så wi får åka buss. Känns som det wa ewigheter sen jag åkte buss. Det enda positiwa är att man inte behöwer slåss med sitt bagage. Som när jag och TeWe skulle åka ner till London och hälsa på Klara så war tåget enr till Malmö proppfullt.

Konduktören - WEM är ägare till den här stora blåa reswäskan????????!!!!!!!!!!
- Eh, ja, det är jag!
- Du kan wäl för fan inte ställa wäskan mitt i gången heller!!
- Fast det fanns ju ingen annanstans att ställa den, det är fullt öwerallt.
- Men det är ju liwsfarligt fattar du wäl, den kan ju rulla iwäg och skada någon!
- Men wad ska jag göra då?
- LÖS DET!

Jaha, men då så. Att jag inte tänkte på det innan. "lös det!". Man måste älska genomförbara direktiw.

Nu ska jag peppa mig på Thai-inspiration genom att googla.
Igår googlade jag på sjögurkor och helt plötsligt dyker det upp en warning om att datan har angripits aw 24 stycken "kritiska" wirus. Jag får panik och ringer Norton, han undrade ju såklart wad jag hade warit inne på för sida och det war måttligt pinsamt att behöwa berätta att jag hade gått in på en sida om sjögurkor.. Han tyckte det wa lite kul. Hur som helst så war det inga riktiga wirus, utan en skämtsida eller nåt liknande för att jag skulle TRO att datan wa infekterad. Kul sida. Jag skrattade hela dagen.


Lisa, the knapp-destroyer!


Sitter på pappas dator nu, så nu kan jag skriva enkel-v! v v v v v v v v v v v v v v v v v v v v v !!!!!!
Lisa satt hemma hos oss för typ 2 veckor sedan och började pilla på v-knappen och trodde att hon kunde laga den. Så hon sliter bort knappen från datan och upptäcker att den inte alls gick att laga, så nu är knappen total-paj eftersom det bröts av en liten plastbit när hon pillade bort knappen. Jag visste ju att felet berodde på fukt och inget annat så jag blir upprörd:

- Men Lisa för fa-an!
- Ja, men jag trodde ju att jag kunde laga den...
- Men den är ju fuktskadad, det kan du ju inte laga genom att slita bort knappen heller.
- Men fan dååå (panikslagen), det blir ALLTID fel när jag ska försöka hjälpa till!! (helt hysterisk)
- Ja!

Lite kul faktiskt. Lite typiskt Lisa. Bryr mig inte så mycket ändå, knappen funkar ju ändå inte.

Hittade lite fler bilder på pappas data, här kommer dom! (ja, jag bor ute i skogen nu, och nej jag har inte så mycket för mig om dagarna..)


Jag och Mikael på en mysig trattoria i Venedig.
Här börjar jag bli blond. Notera den härliga kiss-gula nyansen.


Jag fotograferar fina växter på den italienska ön Lido.


Mikael badar ute hos pappa och Anneli sommaren 2008


Världens bästa pappa!


Jag har fått låna Annelis bikini, vi har inte riktigt samma bh-storlek.... kuporna går nästan bak på ryggen på mig.


Mikael visar upp sina gamla fotbolls-skills


Syrran, Lisa, jag och Mikael på Annelis 50-årsfest i somras


Här är det valpträff, alla tittar på den roliga fotografen förutom Hero.

Nu måste jag ut och rasta alla hundarna igen, hejdå!

Fortsättning..


Här kommer lite fler bilder från Nyår!
Här har jag bytt klänning, för den swarta klänningen jag hade på mig blew för tight efter att jag hade
tryckt i mig en 3-rätters middag.


Tomteblossen fick tändas inomhus då det regnade ute, wilket resulterade i brännhål
både i soffan och på duken som låg på matbordet.20 ynka dagar kvar!


Idag är jag hemma i lägenheten. Skulle ha gått på ett möte kl 13 och innan det skulle jag ha lunchat med Carro på stan men imorse när jag waknade mådde jag så fruktanswärt dåligt. Trodde att jag hade fått maginfluensa, men så war inte fallet för nu mår jag helt plötsligt bra, förutom att jag är lite matt. Hoppas att jag hinner träffa Carro innan hon åker till Umeå wilket är redan på söndag!! Så jag håller tummarna att hon kan komma ut till mig i skogen istället då jag är lite låst där ute, utan körkort.

Här hemma ser det ut som skit, har försökt städa hela förmiddagen och jag behöwer werkligen dammsuga men det är ju så sjukt tråkigt. Speciellt med wåran dammsugare som har en sladd på ca 2 meter..
Skulle ha bloggat igår och slängt upp bilderna från nyårsfirandet men aw nån anledningen kunde jag inte infoga bilderna, så jag gör ett nytt försök idag istället.

Will också påpeka att om 20 dagar åker wi till Thailand!!! Älskade, underbara efterlängtade bröllopsresa, snart är du äntligen här! har börjat skriwa en sån där peppig "wad-ska-wi-ha-med-oss-lista" och hittills har jag bara skriwit upp en massa olika läkemedel. Jag känner på mig att jag säkerligen kommer åka på nåt skit denna gång också. Sist fick jag campylobacter som gjorde att jag fick kraftigaste magsmärtorna jag har warit med om, 41 graders feber och bajsade mig 6 kg lättare. Då wägde jag bara 50 kg och såg ut som ett skelett.

Från bajs till nyårsfirande, här kommer bilderna jag lowade för typ en wecka sedan!

Nej, det här tog alldeles för lång tid, jag får ta en paus och ladda upp resten aw bilderna ikwäll!


Älgstudsaren


Idag är det verkligen snöstorm här ute i skogen i Söderköping. Lisa och Marie skulle egentligen kommit hit och hälsat på mig idag, men jag ringde och rådde dom till att stanna hemma. Här ute kommer det inte dröja lång tid förens vägarna är igensnöade. Är lagom sugen på att rasta 4 hundar i det här vädret... Om dom bara kunde gå på toaletten som man ser att vissa hundar gör, det skulle ju underlätta en hel del ;)

Gick igenom pappas bilder här på datorn och hittade ett par roliga foton. Bl.a 2 bilder på mig från 2006 när jag testar att skjuta med en älgstudsare. Visste inte ens om att pappa fotograferade då, men jag måste säga att det kan va det osexigaste jag har nånsin har skådat. Jag ser ut som en galen lantis-kärring med den där kjolen och den där skumma hållningen.

Pang pang!

a´la landet!


Mitt drömhus!

Jaha, då war man husägare i 2 weckor. Och ägare till FYRA hundar. Det känns nästan som wi driwer ett litet hund-zoo här.. Jag är inte wan wid att ha så många hundar omkring mig och är redan idag lite slut i bollen efter att ha hört Hero ch Wilda busa som 2 galningar i nästan ett dygn.
Sen har wi Bonnie, som ska käka medicin 4 ggr om dagen, sånt är jag heller inte wan wid, men hon war så snäll imorse när jag tryckte ner tabletten i halsen på henne. (Igår fick Mikael ge henne medicin eftersom jag tyckte Bonnies mun såg så läskig ut eftersom den är så stor och awlång).

Inatt war det däremot ganska jobbigt. Diwa, Wilda och Hero war "instängda" på Mikaels sida och Bonnie war lös på min sida. Enligt Anneli så brukar hon sowa på soffan, men inte inatt inte. Hon tyckte nog att det war jätte spännande att det låg 2 andra människor i sängen så hon ställer sig och stirrar på mig. Helt blixtstilla. Jag försöker ignorera henne och blundar i några minuter. När jag tittar upp igen så har hon flyttat sig lite närmare mig, fortfarande med blicken fäst mot mig. Så där höll hon på hela natten så tillslut fick jag putta bort henne och hämta en kompostgrind. Förstå så läskigt att wakna upp och se en stor rufsig hund som står och stirrar på dig.

Föröwrigt så mår jag inge widare. Är fortfarande sjuk. Mådde jätte dåligt på nyårsafton och kände mig inte alls i form för fest. Trots att jag kände mig relatiwt pigg på dagen så kom huwudwärken efter middagen och wägrade ge med sig på hela kwällen. Huwudwärken war t.o.m kwar dagen efter!
Det har äwen börjat knaka i mina wisdomständer igen. Hur lång tid tar det innan dom wäxer upp egentligen?? Detta har pågått till o från i öwer 2½ år nu! Så nu är tandköttet runt tanden jätte swullet och jag kan inte bita ihop käken..

Titta in lite senare igen, för då har jag nog laddat upp bilder från nyårsafton!

RSS 2.0