dan före dan

Igår slog jag in julklapparna till pappa och Anneli. Eftersom jag inte var klar med rimmen så fick dom ligga framme över natten så jag inte skulle glömma bort dom. Jag var smart och lade dom högt uppe på byrån, i trygg säkerhet från katterna (speciellt Belarius). I morse när jag vaknade låg det 2 stora spyor i köket med massor av rött presentsnöre i. Kunde inte förstå vart dom hade fått tag i snörena eftersom jag hade gömt undan allt kvällen innan. När jag senare gick in i vardagsrummet för att hämta pappa och Annelis julklappar ser jag att snörena är bortnaffsade, även etiketterna var trasiga. TACK!

Idag är det dagen före julafton. Vi har MASSOR att göra. Igår kom svärfar Ulf hit och hälsade på, så då hade jag städat rätt ordentligt, men med katter i hemmet så måste jag ÅTERIGEN dammsuga överallt. Jag kan aldrig städa "lite grann", utan städar jag så städar jag kliniskt rent. Men att städa så grundligt är rätt underskattat. Ingen vet ju hur jag har slitigt. Det har aldrig hänt att någon exempelvis har sagt "Men gud Johanna va du har städat här hemma, men ser verkligen att du har skurat kaklet och rengjort spisknopparna!"
Så nu känner jag att jag lägger min maniska städnoja åt sidan. Finns för mycket annat att göra. Har fixat iordning inne i klädkammaren, det är så fruktansvärt mycket julklappar där inne! Å mer kommer.. (blir lite pirrig i magen när jag tänker på att jag ska öppna paket imorgon). Har även kört nya julservisen i diskmaskinen så den är ren och fräsch imorgon. Fixa och dona med mat, göra plats i kyl och skafferi, rengöra alla möbler från katthår då flera i släkten är kattallergiker. Katterna får by the way vara inlåsta på julafton, för pappa och Annelis hundar Bonnie och Diva ska vara med på jul. (Bonnie äter katter..) Men det gör inget, kattskrällena är ändå rädda för barnen så dom brukar gömma sig.

I år hade vi lite problem att fixa tomte, Hampus och Wilma är 9 och 7 år så dom skulle känna igen tomten om nån utav oss skulle klä ut sig. Så jag har nu hyrt en tomte! Tomten berättade för mig att han fanns på bild på folkbladet om vi ville se, så efter samtalet gick jag ut på nätet och kollade. Jag tror ärligt talat att det är RIKTIGA tomten!! Han behöver varken mask eller skägg. Känns riktigt kul eftersom Wilma påstår att tomten är en bluff. Ska bli intressant att se hennes min imorgon. Jag har även bestämt mig för att sitta i tomtens knä. Jag är faktiskt rädd för tomten, så jag hoppas att jag har fått i mig lite alkoholhaltig glögg innan han kommer..
(För er som vill se tomten, skriv "tomten Rolf Norrköping" på Google, så kommer det upp en sida från Folkbladet)
Han är tydligen så populär att folk ifrån Sthlm ringer och vill hyra honom över jul.

Nu har jag verkligen inte tid att sitta här mer. Mikael kommer hem snart och då ska dom sista julklapparna inhandlas. Kul att gå på stan den 23e.. Lär ju inte alls vara mycket folk ute..

GOD JUL!!!

köttgryta

När jag var liten brukade jag läsa Lyckoslanten. Då bestämde jag mig att när jag blir stor, ska jag bli som "Spara", för "Slösa" verkade ju helknäpp.

Men tyvärr så blev jag nog den sistnämna iallafall. Kanske inte när det gäller att köpa dyra och onödiga saker, men när det kommer till saker som finns i hemmet. Om vi har köpt en ny flaska med diskmedel och ca 2 cm är kvar i den gamla, så öser jag ut diskmedel för att den ska ta slut. Ja menar, 2 cm drygt diskmedel räcker ju trots allt rätt länge. Samma sak när man tvättar håret och det finns lite kvar, så fyller jag hela handen full med shampo för att jag sen ska kunna slänga den flaskan och ersätta den med en ny. Varför låta 4 ark sitta kvar på toarullen? Då kan man lika gärna unna sig lite mer papper istället och sen slänga rullen.


I förrgår hade jag laddat hela dagen på "Det okända" som alltid går kl.20.00 på Tv4plus. Brukar vanligtvis ha oturen och missa det, men i förrgår, så hade jag för en gång skull kommit ihåg det, Mikael påminde mig t.o.m. Men när vi sätter oss i soffan så är det "Hjälp, jag kan inte sluta fisa!" Hallå?? Vad hände med "Det okända"?? Skit sur blev jag. Men av någon anledning så fastnade jag framför fis-dokumentären. Kan ibland tycka att jag själv är lite pruttig om dagarna, men efter det där programmet så ligger jag i lä.


Sen såg vi en annan dokumentär om en kvinna som hade bantat bort 2 vuxna män och skulle operera sig för att få bort all överskottshud som flaxade runt på hennes kropp. Förstår inte varför dom alltid ska vara så generösa med operationsbilder. Man fick se hur hon blev uppsprättad, hur dom skar bort fett, sög ut fett, sydde ihop henne m.m.

Men nu till det äckliga. (Ni som känner mig vet ju om att jag har rätt stor aptit). När kvinnan hade kommit hem från sjukhuset så satt dom i soffan och pratade om hennes ingrepp och hur skönt det var att få komma hem bla bla bla. Sen helt plötsligt så får man se en stor skål med nåt i, jag antog att dom skulle laga mat. Jag tänker "Åh, dom ska äta kycklinggryta, va gott!" I samma sekund inser jag att dom gjorde tillbakablickar från hennes operation, å det som låg i den silvriga skålen var hennes bortsugna FETT!!! Jag blir äcklad bara av att skriva om det. När jag berättade det för Mikael höll han på att dö av avsmak. Han tycker jag borde söka hjälp för min aptit. Att när man kan få människofett att se ut som kycklinggryta så är det nåt som är riktigt fel..


Helgen är fullspäckad, som vanligt. Vi hade bestämt att vi skulle ta det lungt. Vi har alltid sånna sunda tankar i början av veckan, tills fredagen börjar närma sig. Ikväll blir det middag och lite alkohol ute hos mamma. Sova över. Sen på lördag ska vi in till stan, mamma ska köpa ny mobil och jag o Mikael måste inhandla dom sista julklapparna. Kan inte nån bli riktigt elak eller vägra äta sin gröt? För enligt tomten så ska ju inte dom få några julklappar, då slipper vi springa runt och leta efter nåt till dom. Men alla är tyvärr väldigt snälla.

Igår frågade Clara om vi skulle hinna ses nåt innan jul, för hon ville ge mig en julklapp. Jag sa "Men åh, då måste jag hitta nåt till dig med.." Men hon sa att det var en "liten sak, typ ingenting". Så nu måste jag hitta nåt litet till henne, som är ingenting, typ.

Sen på lördag hade vi LOVAT varandra att vi skulle vara hemma. Men då kom vi på att Figge och Ullis skulle ha inflyttningsfest. Så vi sa att vi kunde gå dit och kolla nya lyan, dricka typ en öl och ett glas vin och sen gå hem. Sen är ju min älskade Fisa i Norrköping hemma under jul så hon ska också följa med och sen slagga hos oss. Så ni ser, vart tog den lugna helgen vägen??


Projekt "fixning inför julafton" Först gran, sen om-möblering.
        
Riktigt myspys. Nu är vi redo att "hosta" julafton.


Det har börjat spöka här hemma! Igår när jag skulle upp och kissa på natten så gick skrivaren igång! Trots att den inte ens var INKOPPLAD till datorn!!!

Hur scary är inte det? Kissade nästan på mig. Sprang in till Mikael "Är du vaken? är du vaken?" Till svar fick jag "NU är jag det.."

Han tyckte inte alls att det var så läskigt. Sen somnade han. Jag fick sova med täcket på örat hela natten.



Varför finns det inte bruna toaborstar för? Känns väl som den mest lämpliga färgen på en toaborste.


Tomten och hans get

Att slå in julklappar är nog det roligaste med hela julen. I år är jag extra ambitiös, för jag har gjort fina lappar på paketen med rim. Nackdelen när man slår in julklappar är att Belarius skiter på sig så fort han får syn på tejprullen (kan bero på att vi brukade sätta tejp på honom när han var liten) och så har han en tendens att äta upp snörena som ska va runt paketen. På min förra födelsedag hade han tuggat i sig 3 meter snöre, som jag snabbt fick slita ut ur munnen på honom.

Den 6 dec hade vi våran första V.I.L-kväll hemma hos mig. Det blev en riktigt lyckad kväll. Alla ser fram emot nästa tillställning, vilket förhoppningsvis blir i feb innan vi drar till Thailand.
I lördags var vi på fest hos Johan och Tina. sen blev det bowling på Hugos. Jag har lovat mig själv att A L D R I G mer spela bowling. Det är nog världens slöseri på pengar när det kommer till min bowling-talang. EN gång fick jag ner käglorna. EN! Sen låg klotet i rännan hela jäkla tiden. Jag var så fruktansvärt dålig att jag inte ens orkade skämmas för mina usla bowling-skills. Sista omgången struntade jag och Clara i att vara med (hon var nästan lika dålig som jag) så vi gick ut och rökte istället. Vad vi inte visste då var att den dörren går i lås så fort den stängs. Så när vi står där och jag ska tända min cigarett så upptäcker jag att min tändare var borta. Ringa Mikael, inget svar. Ringa Jimpa, inget svar. Där stod vi i kylan utan eld och helt utelåsta. Bakdörren till Hugosbowling ligger rätt avsides, så vi såg nog ut som två fjortisar, för alla jag frågade som gick förbi om dom hade eld sa: "NÄÄÄÄÄÄÄE, det har vi inte!!!!!! Hahahahahahaha"
Sen fick jag napp, en äldre gammal farbror och hans tant bjussade glatt på lite eld.

Nästa helg blir en extremt skön hemmahelg. Ska pynta det sista och ladda inför julafton. Igår tog vi fram pyntkartongerna. Vi har mycket pynt här hemma. Både fint och fult. Jag lovade Mikael att jag inte skulle göra narr av hans pynt på bloggen, men jag känner att jag måste det. Vi har en stor tomte, en sån där ful gammaldags tomte som ser ut att vara tillverkad under andra världkriget. Han har grön jacka och röda byxor och KNALLRÖTT LÄPPSTIFT! Sen har vi tomten som sitter på sin släde med en GET, vad hände med tomtens renar? Sen står en liten flicka brevid geten i en ROSA jacka! Den är så himla ful! Så där la jag in ett "veto" och så fick den packas ner i kartongen igen. Men den fula tomten med dom röda läpparna står här, uppe på databordet.. Han hade placerat ut den i smyg igårkväll.


Nu är det inte långt kvar till jul.
2 månader - 1 dag kvar till Thailand! Wohoo!

scratch my back

I sängen igårkväll:

- Mikael, tycker du inte det skulle vara underbart om man kunde anställa någon med jätte långa naglar som kliade oss på ryggen, vart som helst, när som helst?
- Mmm.. det skulle va gutt.
- Ja, men det måste vara en man vi anställer, inte en kvinna.
- Varför då?
- Jag vill väl inte att någon annan kvinna ska klia dig på ryggen.
- Men jag vill väl inte att någon annan man kliar dig på ryggen heller.
- Nä, men vi kan anställa någon som inte ser så bra ut. En jätte ful GUBBE! Det blir väl bra?
- Men Johanna, jag vill faktiskt inte blir kliad på ryggen av en jätte ful gubbe med långa naglar..
- Hepp..







jag klär i tråkiga nyanser

Jag behöver verkligen, verkligen, verkligen gå till frissan. Håret är fruktansvärt slitet och utväxten är enorm. Hårfärgen är nästan delad 50/50 över huvudet. Ljusbrun/råttgrå upptill och blont nertill. Jag finner det inte alls snyggt. Men det jag vill och behöver göra hos frissan kommer kosta ca 1500 kr och det känner jag absolut inte för att lägga ut just nu.

Helger är förövrigt min "roliga" tid på veckan, för då kommer smink, frisyr och fina kläder på. Men som det känns nu gällande håret så är det väl kläderna och sminket jag får glädjas över. Även det kan också vara lite tricky ibland. Jag har hur mycket kläder som helst, men ändå tycks problemet med klädval vara stort ibland. När man var yngre tyckte man att det mest var snyggt, man hade en bredare smak. Gällande allt i stort sett. Nu kan jag tycka att val av nagellack är jätte viktigt. För det mesta så passar jag inte i ett s.k "roligt nagellack" utan får nöja mig med dom bleka, nästan genomskinliga sorterna. Tycker att rött nagellack är skit snyggt, men absolut inte på mig. (Ska öva lite här hemma och se om det handlar om anpassning) Nån som passade i färgglada nagellack var Janna, hon var fenomenal på att smeta på alla möjliga fula färger i mellan åt, men ändå var det snyggt på henne. Själv såg man ut som ett nerkladdat dagisbarn om man lånade hennes nagellack.
Jag får helt enkelt nöja mig med det "tråkiga". Både när det gäller nagellack, kläder och smink. Allt måste gå i neutrala färger. Trist. Olivia var tjejen som kunde lägga på en hemsk ögonskugga (en s.k "M.H-ögonskugga) men se jätte snygg ut. Orättvist. Får väl se hur spännande jag kommer se ut ihelgen.

Har tagit upp mitt "Traderande" igen. Har tjänat över 2000 kr på att sälja skräp som jag inte använder. Mikael var snäll och hämtade ut mitt paket idag. Jeans från Tradera. Satt som ett smäck! Precis som ett par jeans för 56 kr + porto ska!
I love Tradera! För det första så kan man sälja saker och tjäna pengar, sen kan man hitta underbart fina och billiga fynd!

Har nu läst ut "På det fjärde ska det ske" av Kajsa Ingmarsson. Bra bok, men jag störde mig väldigt mycket på huvudpersonen. Otacksam och tjurig. Helt plötsligt blev hon dumpad av sin pojkvän. Författaren skrev så detaljerat och bra i denna bok, så det kändes som att JAG hade blivit dumpad efter att jag hade läst det. Blev rätt deppig. Men med andra ord, en riktigt bra författare!

Upptäckte en konstig sak idag. Mamma hade köpt en ny bindsort till mig för ett par veckor sedan. Så idag när jag skulle dra bort pappret som ska bevara klistret upptäcker jag att det inte ens fanns nåt klister på undersidan! Hur ska man ha den då? Ska den bara ligga där i trosan och flaxa runt? Eller ska man använda tejp? gem? kletmassa?

Asskissing on a hill, is a skill.

The knöl has´nt left the building

Idag var det tänkt att jag skulle ta bort min knöl. Gick upp skapligt för att ha god tid på mig och för att slippa stressa iväg.
På vårdcentralen berättade jag att jag skulle ta bort en knöl, jag betalade, frågade om min sambo fick vara med under själva ingreppet, samt hur lång tid det skulle ta. Mikael fick självklart följa med in, och hur lång tid det skulle ta kunde hon inte svara på eftersom det hänger på hur stor knölen är. Men ca 30 min trodde hon.
Så hela förmiddagen har jag suttit och varit lite pirrig i magen över både bedövningssprutan (som dom på Lnkps sjukhus hade sagt var JÄTTE GROV och gjorde MYCKET ondare än provnålen..), snittet och att bli sydd.
När vi klev in i läkarens rum löd vårat samtal så här:
- Jaha Johanna, då får du ta och berätta för mig varför du är här.
(Jag tänkte: HERREGUD, vet han inte varför jag är här? Snacka om att vara oförberedd.. toppen!)
- Eh.. ja, jag ska ju ta bort knölen. Den du har undersökt 2 ggr..
- Varför vill du ta bort den??
- Jag tar hellre bort den nu när den är liten än om ett par år då den kanske är dubbelt så stor.
- Men jag kan inte ta bort den förstår du, det måste en kirurg göra.
- Jaha, men varför har jag fått en kallelse då? Sjuksköterska sa att ni tar bort lipomer.
- Nej nej nej, det gör vi inte. Jag vet inte hur pass stor den är eller hur djupt in den sitter, och är det så att du börjar blöda
jätte mycket så har vi inget blodstoppande här, och då kan jag inte sy ihop dig utan får skicka iväg dig till akuten med ett öppet sår.
- Men... vad gör jag här då?
- Jag kan fixa en remiss åt dig till en privat kirug som har sin mottagning nere vid Palace. Det kan ta 4 veckor innan du får en tid, men med tanke på att det är jul och nyår snart så dröjer det nog ännu längre.

Ärligt talat! Vad är det där för vårdcentral?? Så himla oproffsigt. Jag hade ju fått en KALLELSE för att ta bort knölen på DERAS vårdcentral. Va tanten hög när hon skickade kallelsen till mig?
Jag smäller av. Snacka om att vara nervös och ladda mentalt på något som jag själv tyckte skulle bli jätte obehagligt, helt i onödan. Så nu får jag ta bort den efter Thailandsresan, alltså i mars någon gång, för jag tänker inte ta risken att ta bort den strax innan och få någon äcklig infektion i såret där nere.

Anneli säger att dom nere på mottagningen vid Palace är jätte bra, alltid nåt att trösta sig med.

RSS 2.0