Ska man lägga till 0,5 eller inte?

Jag är sjuk, jätte sjuk. Hatar att va sjuk när det är helg. Kan det bli mer tragiskt?
Har lite svårt att fatta termometern vi har här hemma. Vanligtvis när jag är frisk brukar jag ligga runt 36,5, så igår när jag tog tempen hade jag 37,0. Allt 5 grader mer än vanligt, så feber hade jag redan igår. Men ska man plusa på 0,5 som jag skulle med den förra termometern? För isåfall har jag 38, 2 grader nu! Alltså 37,7 om jag INTE lägger till 0,5. Så jag har hur som helst ca 1,2 grader för mycket än när jag är frisk.
Trodde verkligen inte att jag hade någon feber idag. Har bara ojat mig för min tjocka och svullna hals. Men nu måste jag klaga över febern också.. Va jobbigt! Är så himla sugen på att duscha eller kanske ta mig ett bad, men det är inte så kul när man har feber för man fryser nåt förjävligt sen när man väl kliver ut.

Har varit i Oskarshamn tisd-torsd med mamma (det var väl där nere jag plockade på mig nåt virus).
Var ute på onsdagkvällen med Louise, jätte nice, trots skitvädret och att det inte var något folk ute. Men har inte umgåts med Lollo på säkert 4-5 år, så det blev en riktigt rolig kväll. Många pikningar för min Norrköpingsdialekt, men efter den kvällen pratade jag som Lollo, drog på mig "vässta Oskesams-diealekten". Fy så fult. Östgöta är ju inget vidare sexigt det heller, men vi artikulerar ju iallafall. Något mera överdrivet också kanske.. Jag är nog lite mitt i mellan Småländska och Ötgöta. Men vem bryr sig? Varför skriver jag om det? Måste vara febersvammel.
Orkar igentligen inte skriva överhuvudtaget. Är så svett! Men mina fingrar är som djupfrysta prinskorvar..
Kan inte Mikael komma hem och pyssla om mig?

Ska nog sätta mig och betala lite räkningar nu, sen kan jag med gott samvete hänga på Tradera och hitta fina vintage-fynd! Har varit ute efter en "Jack Daniels" t-shirt åt Mikael i flera månader. Visserligen gillar inte Mikael Jack Daniels, han tycker att det är Amerikansk ful-whisky som folk utan ett smaksinne för whisky dricker. Det är ju inte så konstigt att den klassas som "ful-whisky", dom sorterna vi har här hemma kostar mer än dubbelt så mycket. Men jag tycker att Jack Daniels märket är så himla snyggt!

Denna helg skulle ha blivit rolig, om jag inte hade blivit sjuk. fast man behöver ju inte måla fan på väggen, kanske är helt frisk imorn??! Imorgon är det 7 -och 9-års kalas hos syrran, sen på kvällen blir det överraskningfest för Martin. Så jag hoppas jag blir frisk! Fast när jag tänker på alkohol mår jag lite halvtaskigt.. Beror väl på att jag festade i onsdags. Känner fortfarande lite avsmak efter all jäger jag drack.
Men sen vet man ju att det med all säkerhet blir Palace på kvällen, vilket jag inte är så laddad på.

Förra lördagen när jag var ute så drog jag till Kopniks för att äta Kebab. Där träffade jag en gammal klasskompis från lågstadiet. han satt och ät med sin tjej. Så här gick samtalet med hans tjej.

klasskompisen: Har du varit på Palace ikväll eller?
Jag: Ah, men jag tycker inte att det är så speciellt kul där om jag ska vara ärlig.
Hans tjej: Varför har du inte kul på palace för?????????
Jag: Ingen aning, tycker helt enkelt inte att det är så kul där. Sån himla hysteri där inne, alla bara springer omkring och skriker hela tiden.
Hans tjej: ÖÖHHHH, var vill du festa då? OTTEN ELLER????
Jag: Nä, men jag föredrar nog en schysst pub framför Palace. Jag tyckte Palace var roligare när jag var typ 20.
Hans tjej: DU ÄR JU FÖR FAN HELT JÄVLA DUM I HUVUDET!!!!!
Jag: Ärligt talat, tar du min kritik mot Palace personligt eller??
Då flippade hon och gav mig "Talk to the hand". Så störd haha.
Sen frågade min gamla klasskompis om jag ville samåka med dom i deras taxi. "Ehh.. nej tack!"
Ville inte bli mördad av hans 18-åriga Palace-freak till flickvän.


Ärligt talat, jag orkar fan inte skriva mera. Är totalt förstörd.
Måste ha mera Panodil.

Inget går upp mot en skagensmörgås

Jag suger på att blogga, men man kan ju inte vara bra på allt här i världen. Eller?
Tänker hela tiden att jag SKA blogga men sen tänker jag samma sekund, neh, pallar inte, för jag vet att det blir ett sånt där jäkla super långt inlägg som säkert ingen orkar läsa iallafall. Men sen å andra sidan så har jag inte gett ut min blogg adress till så många. Mikael fick reda på att jag bloggade för ungefär 2 veckor sen...

För 2 helger sedan så var jag i Oskesamn, lika trevligt att träffa tjejerna som vanligt (se bilderna från helgen på http://lipidami.bilddagboken.se/) För här orkar jag verkligen inte lägga upp dom. Vet nog knappt hur man gör..
Lördagskvällen började med att Oboy-Albin plockade upp mig och Mikael i Emmekalv, sen ut till kbg till Tole. Nie kom senare på kvällen, menade på att Toles förfest sög, efter mycket övertalning från Nies sida så drog vi hem till henne. Vidare ut på stan, och till sist hamnade vi på LaScala, trots att vi innan hade bestämt oss för att INTE gå dit.

Veckorna har som vanligt rullat på smidigt. Jag har blivit arbetslös (men det visste jag att jag skulle bli pga nedskärningar) så det var ju ingen surprise. Ska plugga Matte B nu i höst, måste få G i den sablans kursen om jag i framtiden vill plugga vidare till sjuksköterska eller nåt liknande inom sjukvården. Nu ska jag bara satsa på att bli undersköterska. Har sökt in redan nu, så jag är präktigt tidig med min ansökan eftersom utbildningen inte börjar förren i jan -09. Men bättre för tidigt än försent.

Så jag är numera lyxhustru här hemma. Jag tror jag är ganska bra på det. Fast det skulle underlätta om vi hade haft en fungerande dammsugare. Den gick sönder för 3 veckor sedan, så dammråttorna har blivit riktigt stora och många här hemma. Inköpslista: dammsugare. punkt.

Har kommit in i en sån där period där jag vill putsa allt. I förrgår så putsade jag våra porriga silverljusstakar och idag har putsat smycken. Känner mig som Vargen i Bamse.

Just nu är det Augustifestivalen i Norrköping, forna Karnevalen som det hette förr då det faktiskt va Karneval i staden. Så på lördag ska vi hem till styvbrorsan Patrik på galej. Man kan väl säga att jag tvingade honom lite att ha fest.. Men det ska bli kul. Sen staden, öltält, musik och trevligt häng.

Kom och tänka på en rätt roligt grej som hände för ca 6-7 år sedan. Janna skulle sova över hos mig och på kvällen var det fetfest hos Karin Kroon i studenthuset. Vi var skit laddade, upp-piffade och på glatt humör med mycket att dricka. Kvällen var jättre trevlig med mycket roliga människor. Men av nån anledning så började Janna fråga vad vi hade för pålägg hemma i kylen. Efter att jag hade rabblat upp alla pålägg så beslutar vi oss för att gå hem och ta en skagenmacka istället. Typ kl.23. En lördag. När det var fest. Inget går upp mot en skagensmörgås en lördagkväll. Eller?

Dags för min skönhetssömn. Om en liten stund då..

Gastro(skopi)FOBI

Nu är det gjort. Aldrig, aldrig mer igen. Jag önskar inte ens min värsta fiende denna undersökning!
Gårdagen började vid kl 06.15 (fick bara äta fram till 06.50, sen skulle jag fasta, törsta och vara utan nikotin i 6 timmar) så jag gick upp och åt lite frukost, sen gick jag och la mig igen. Kände mig inte så speciellt nervös då, vilket jag trodde jag skulle vara. Gick sen upp vid 10.30 för att duscha. Fortfarande inte så speciellt nervös.
Vid 12.15 drog vi till sjukhuset. Väl inne på sjukhuset kom pirret i magen. Jag var nervös, hungrig, törstig och röksugen.
Upp till röntgen och anmäla mig, sen bort till avd. A där det stod "Mag -och tarmröntgen".
Självklart kom dom inte 12.50 som dom skulle utan jag fick vänta i 20 minuter innan dom kom.
Då fick jag ta på mig en sexig sjukhusskjorta så jag inte skulle kräkas på mina kläder..

Väl inne i rummet så informerade sjuksköterskan mig om undersökningen och diverse. Jag frågade om jag skulle få lungnande men då säger hon att man bara ger det till folk som verkligen behöver det. Hur kan man veta det i förväg om man inte har gjort en sådan undersökning innan? Så jag antog att man skulle försöka utan lungnande och om det inte skulle gå bra utan så skulle dom sätta en kanyl.
Sen kom farbror doktorn och gav mig bedövning i halsen. Det var jätte starkt, äcklig smak och obehagligt. Hela halsen domnade bort när jag svalde, så det kändes som jag hade en stor boll i halsen när jag skulle svälja.
Så då trodde jag ju självklart att jag inte skulle känna nånting när dom förde ner slangen i halsen på mig, men ICKE!

När dom gick ner med slangen i halsen på mig så fick jag panik, det var en så fruktansvärt hemsk känsla så det går inte att beskriva! Slangen var lite mer än 1 cm i omkrets så det var ju ingen liten slang som skulle ner.
Jag fick kräkreflexer under hela undersökningen (dom påstod att man bara skulle få kräkreflexer EN gång), sen greps jag av panik! Jag började gråta och skrika, men dom gav mig ändå inget lungnande. Jag slog med min hand på låret för att gestikulera att jag inte klarade mer, men dom tog ändå inte upp slangen!!
Det var så jävla obehagligt att känna slangen nere i magen, hur den rörde magsäcken och tarmarna. Ända ner till torlvfingertarmen var dom nere med slangen.
Mamma gjorde en sån här undersökning för längesen utan lungnande, men när slangen åkte ner fick hon panik och slet upp slangen. Då gav dom henne lungnande så hon tuppade av, sen fortsatte dom.
Varför gjorde dom inte så på mig? Varför fick inte jag lungnande??
Läkaren sa ju själv att han aldrig har sett någon fara så illa av den här undersökningen som jag gjorde. Borde jag inte ha fått lungnande då? Om han nu tyckte så synd om mig!
Så jävla snålt av dom!

Efteråt så var jag i chock.
När jag sen kom upp och fick syn på Mikael så brast allt, jag började gråta helt hysteriskt och började skaka.
Han hade hört allting när jag var där inne, hur jag grät och fick panik. Kul för dom andra som satt i väntrummet, som skulle in efter mig. Dom måste ju ha blivit jätte nervösa..

Sen grät jag 3 gg till efter det. Jag kunde inte sluta.
Nu ska jag bara vänta på provsvaren.

Skriver om min helg i ett senare inlägg, orkar inte skriva mer nu. Återupplever denna traumatiska upplevelse bara jag skriver om det.. Så detta fick bli ett "gastroskopi-inlägg".

Jag hoppas aldrig att ni får göra en sån här undersökning!

Gap - grass, jag vill ha dig!

Gud, det var nära.
Har letat efter parfymen Gap - grass i flera år, men eftersom den inte längre tillverkas så har andra bolag gjort liknande parfymer som luktar (enligt dom) exakt som Gap´s grass. Anyway, hittade en sida nyss där som sålda oljor med den lukten för endast 15 $, så det var ju ett klipp tänkte jag!
Så jag skrev i mina personuppgifter och började knappa in mitt kortnummer för betalning. Precis innan jag skulle trycka på "continue" så ser jag att dom tar 100 $ för shipping cost. Fatta, HUNDRA DOLLAR!! Är dom störda?
Jävla tur att jag hann se det innan jag bekräftade.. puh!

Idag åker vi ner till Oskarshamn. Ska bli skönt att komma iväg lite.
På Lördags blir det fest med brudarna. Känner mig lite hedrad faktiskt. Olivia skulle egentligen ha åkt till Öland med sina föräldrar, men ställde in det. Nie skulle jobba tidigt på söndag, men ska byta bort sitt arbetspass och Tole skulle ha åkt till Kalmar för att hämta möbler och äta middag hos en släkting, men gjorde det igår istället. Så det känns kul att alla struntade i sina tidigare planer för att kunna träffa mig!
Så det blir nog förfest i Kbg, sen utgång.

Har äntligen fått min efterlängtade (eller vad man ska säga) tid till sjukhuset. Så kl 12.50 på tisdag ska jag göra en gastroskopi. Hoppas dom ger mig så mycket lungnande att jag tuppar av. Tycker det verkar läskigt att dom ska köra ner en slang genom munnen och ner i magen. Är faktiskt lite orolig och nervös.
Igår satt jag och läste på Aftonbladet, självklart handlade en artikel om patienter som har gått till sin vårdcentral, klagat över diverse smärtor, men inte fått den hjälpen dom behöver. i Nästan alla dessa fall så visade det sig vara cancer! Ca 4 av dessa fall var tumörer i magen! Känns upplyftande. Sen så dog min mormor i tarmcancer också, så det lungnar ju inte mina nerver precis.

Pappa var här igår och käkade frukost, han tyckte att jag hade magrat. Så när han hade åkt hem ställde jag mig på vågen. Men hade bara tappat ett par hekto, vilket är normalt med tanke på att det var rätt tidigt på dagen. Men om man tänker på hur mycket jag vägde för 1 år sedan så har jag gått ner 3 kilo. Så går det väl när man tillslut inte kan äta och har minskad matlust (men är ändå ofta hungrig), sen när jag väl äter så får jag bara i mig knappt hälften. Så egentligen är det ett mirakel att jag inte har gått ner MER i vikt med tanke på hur lite jag pillar i mig. Men det är jag bara glad för.

På onsdag nästa vecka får jag äntligen leka med Clara igen, har inte träffat henne på drygt en vecka!Snart kommer mamma, vi ska dricka kaffe!

Har jag brunnit och blivit skjuten?

Sitter här med mina nya glajjer.. Känns inte alls bra om jag ska vara ärlig.
A. Jag är inte snygg i dom
B. Dom ger mig huvudvärk och gör mig lite illamående
C. Jag ser inget på långt håll
D. Dom sitter inte skönt
Jag är lite ledsen faktisk. Känner att jag måste tvinga mig att bli van vid dom, annars kommer dom bara ligga hemma och samla damm och då har jag kastat ut flera tusen i onödan. Man kan ju heller inte byta.

Har hänt lite tråkiga saker inom familjen. Mikaels farfar har fått sin 5e hjärtinfarkt, så han mår inte så bra. Vilken kämpe han är, har överlevt 2 strokes och 5 hjärtinfarkter! Vissa klarar ju inte en. Så det blir kanske en sväng ner till Oskarshamn snart. Men det hänger på hur läget är med honom. Just nu verkar det rätt lungt som tur är.

Trots att jag fortfarande har ont i magen och är illamående efter glasögonen så känner jag mig fruktansvärt kreativ idag! Men det är väl pga "Äntligen hemma". Borde nog inte se det programmet, eller inredningsprogram överhuvudtaget. Just nu känner jag för att riva en vägg och lägga heltäckningsmattor i hela lägenheten. Men det går ju såklart inte.
Ska kanske stasa på nåt lite mindre krävande.. Kanske klä om något? Men då måste jag komma på VAD jag ska klä om. Äh, jag får nog lägga ner hela projektet och ägna mig åt sånt som MÅSTE göras istället. Vad man än kommer på för projekt så innebär det mer kostnad, mer tid och mera jobb än vad det ser ut på tv. Sen har jag en tendens att påbörja saker och sen tröttna. Har börjat måla om vårat vardagsrumsbord i lilla tv-rummet mörkbrunt. Men det var ju bara kul att måla ovansidan, så benen och hyllan under är i den ursprungliga färgen.. orkar liksom inte. Eller jag känner inte fört rättare sagt.

Har funderat lite på drömmar. Ibland kan man drömma verklighetstrogna drömmar, eller så drömmer man om nåt helt sjukt som man vet aldrig kommer hända. Drömde en gång att jag blev skjuten i bröstet av en kostymklädd jätte när jag var och badade. Men det sjuka är att jag kände verkligen hur det kändes att bli skjuten! Likaså när jag drömde att jag brann upp i en annan dröm. Jag vet att man inte kan vara säker på hur det känns om man inte har upplevt det i verkligheten, men jag LOVAR att det känns så som jag upplevde det. Vi har pratat om det i skolan på en lektion och det var fler som hade drömt likadan saker och vi beskrev smärtorna exakt likadant. Hur i tusan kan vi i det undermedvetna veta hur en sådan traumatisk upplevelse känns?? Beror det på att man har levt ett tidigare liv?
Mikael berättade för mig att jämt när han har feber så drömmer han att han sitter i ett stort vitt rum. Jag sökte upp det på nätet och det var ett typiskt exempel på "feber-drömmar". Avgörs drömmarna beroende på hur man mår när man går och lägger sig? Minns när jag drömde att jag red på en flygande häst jätte högt upp och alla människor nere på backen var pyttesmå. Så jag slog upp det i min bok hemma och det betydde enligt boken att jag hade "suttit på höga hästar" och "sett ner" på någon i verkliga livet. Till saken hör den att dagen innan hade jag bråkat med Emelie i min klass och varit ganska elak och nedlåtande mot henne. Creepy? Jag VET att det är skit tråkigt att läsa eller höra om någons drömmar, själv så hatar jag när folk berättar om sina drömmar för mig, men när man kan analysera så tycker jag det är ett rätt intressant ämne. Men vad har dom meningslösa drömmarna för betydelse? Har man haft en meningslös dag då?
För i måndags natt så drömde jag att jag drack kaffe med SOCKER i, vilket jag tycker är skit äckligt, och hela drömmen gick ut på att jag satt och drack den där koppen och hela tiden tänkte jag "Gud så äckligt det är med socker i".
Så himla meningslös dröm!

Fick hören en jätte läskig sak av mamma igår. När hon var på jobbet igår så ropade hennes jobbarkompis på mamma inifrån toaletten, så mamma sprang dit för att kolla läget. När hon kommer in ser hon att det sprutar ut blod i från hennes näsa och mun. Nonstop! Så dom fick ringa efter en ambulans.
Sånt händer väl bara i skräckfilmer? Gud, jag skulle nog ha svimmat av om jag fick se något sådant.

Brick-mongo

Just nu är jag lite upprörd, eller snarare irriterad och sur.
För ca 3 veckor sedan sa min läkare på vårdcentralen att jag skulle få göra en gastroskopi om ca 2-3 veckor. Han kunde inte säga exakt när eftersom det har varit strejk inom sjukvården + semestertider. Så jag ringde efter ca 1 vecka för att kolla av med dom ang tid och förberedelser. Då säger dom att inget datum är spikat ännu men att jag skulle ställa mig in på att få komma i mitten av augusti ungefär.
Så av ren nyfikenhet ringde jag dit idag igen, då säger dom att det antagligen blir runt den 27 aug. Jag blir lite sur och påpekar att jag faktiskt skulle få komma i MITTEN av augusti, inte i slutet. Så hon går iväg för att prata med en sjuksyster och när hon kommer tillbaka säger hon att det nog blir i september istället! Samtalet blev bara värre och värre. Så jag blev sur på henne (som självklart inte kunde rå på detta) och berättade hur dåligt jag tyckte det var att dom inte kunde ge mig vettiga besked. Men skam den som ger sig, nu har jag blivit uppsatt som "prio", att om det är någon som avbokar sin tid så får jag komma istället, så länge jag hinner fasta inför "ingreppet".

Hade födelsedagsfest i lördags, ett riktigt lyckat party om jag får säga det själv. Underbara vänner, skapligt väder, mycket alkohol, fina presenter (tack så jätte mycket) och framförallt, inget besök ifrån Securitas!
Fick 2 flaskor Dooleys, 3 flaskor vitt, 1 flaska rött, 4 rödvinsglas, 1 dekorerat vitvinsglas, ljus, cigaretter, grytunderlägg, ett armband, en skål, en frisbee, örtmix, toast-tattos, 3 pennor (internt skämt mellan mig och Clara) m.m
Tack alla snälla och underbara!
Vill ni se bilder från kvällen, besök http://Lipidami.bilddagboken.se/

Ihelgen blir det relativt lungt för oss, eller lungt är väl fel ord med tanke på att vi ska ut till pappa och Anneli som har varit i Tyskland och bunkrat haha, men det blir iallafall inte krogen och det känns skönt. Ska bli riktigt trevligt att åka ut till Sörping, hoppas bara det blir fint väder så vi kan ta oss ett dopp i poolen. Så länge inte pappa skvätter ner mig i ansiktet som sist. Alla tyckte det var jätte kul, förutom jag.. Men han ska nog få igen!
Ska även försöka komma ihåg att be pappa blanda ihop en drink med flera olika färger, som han gjorde åt mig när jag var liten. Fast då fick jag ju självklart ingen alkohol i.. hoppas jag.
Poängen med drinken är för att få lite barndoms-flashback, man är ju 23 nu och börjar bli lite gammal och rostig, så en trip down memorylane kan behövas.
Varför har jag inte varit på Harrys än???? Det är väl inte lika kul längre nu när jag "får" va där, mycket mer spännande att va där olovandes. Samma sak som när jag Janna och PP smygfestade på högstadiet, häxblandning och en cigg i skogen var ju hur busigt som helst. Man får ju inte samma kick idag av att röka och ta ett glas vin precis.
Kommer ihåg när jag och Janna pratade om det på gymnasiet, att vi saknade spänningen man upplevde som yngre. Så vi hade tänkt dra på oss benvärmarna, rulla ihop ett par halvdana cigg och gå till parken och dricka häxblanding, men av nån anledning så gjorde vi aldrig det. Vi lämnade antagligen benvärmarna hemma och gick ner till Bäckgatan istället. Men idag kan man känna exakt så som man gjorde i gymnasiet, när man pratade om tiden på högstadiet, fast man tittar tillbaka på tiden på Bäckgatan. Shit vilka stammisar vi var!

Har funderat lite på Abbe´s, (f.d Bäckgatan). Han som köpte det stället och döpte det till Abbes måste ju trott att det var värsta guldgruvan med tanke på allt folk som hängde där jämt. Men av nån anledning så är det inte en kotte där inne (iaf inte när jag har varit på besök i Ohamn). Kan det bero på namnet "Abbe´s", eller är det så att VI som stod för folket och "hänget" har flyttat?? Tror på det sistnämnda.

Idag får jag mina nya glajjer. Så från och med idag är jag ett s.k Brick-mongo. Klara har redan välkomnat mig in i klubben, känns bra med lite moraliskt stöd.

RSS 2.0