Luly - The little gremling

I lördags var det födelsedagsfest hos Carro och Martin. Martin fyllde år! Jag och Mikael hade bestämt att ta det relativt lungt och inte gå ut på krogen eftersom vi skulle åka till Fjärdhundra dagen därpå och hämta lilla Luly. Trots denna "lugna" kväll så var vi sjukt bakfulla när vi vaknade. Vi förtjänade INTE det!
Any way, städade iordning lite på förmiddagen och vid 13-tiden var vi iväg på våran lilla roadtrip. Tråkigaste vägen ever. Bara biten till Katrineholm kändes som dom längsta 5 milen i hela mitt liv. Sen var vi tvungna att passera Flen, som är Sveriges minsta håla, sen Strängnäs, där stannade vi för att käka mat. Not impressed. Sen vidare till Enköping, SEN kom vi fram till Fjärdhundra. Oj, oj, oj vilken lång bilresa det blev.
Väl framme hos Familjen Looft fick vi träffa Luly. Hon var sig lik. Men hon såg inte ut att vara 1½ år. Snarare 6 månader. Hon var väldigt petite och smal. Men det ska vi nog åtgärda inom kort!

Luly gillar tydligen inte att sitta i bur så vi fick ha henne lös i bilen hela resan hem. Gick jätte bra. Hon var så lugn och mysig när hon låg och gosade i mitt knä. Vi tänkte "det här kommer ju gå jätte bra!". Bara Belarius och Zelda kommer vara snälla mot henne..

Väl hemma så låste vi in våra 2 stora bestar i datarummet, så Luly fick en chans att inspektera lägenheten i lugn och ro. Efter ca 40 min så släppte vi ut Belarius. Fan va vi var nervösa. TÄNK om Belarius hoppar på henne? Käkar upp henne? Sliter henne i stycken?? Tji fick vi. Belarius var så himla snäll och tyst när han fick syn på henne, men HON däremot, skrek och fräste för fullt. Hon lät som en liten gremling. Gick alltså inte att få tyst på kattskrället. Belarius såg helt knäckt ut. Så vi vågade inte släppa ut Zelda.. Hon fick stanna kvar inne i datarummet. Så vi började gnugga våra geniknölar och kom på en toppenidé, att sätta in Luly i kattburen så dom kan lära känna varandra på det sättet istället. Så slipper vi vara oroliga att dom börjar bråka. Men Luly fräste och skrek så fort hon fick syn på Zelda och Belarius så dom vågade sig knappt fram till buren. Jippie, va kul! Jätte genomtänkt av oss att skaffa en 3:e katt.. När hon sätter igång och för liv, så känns det som vi har skaffat oss ett monster. Helt seriöst!

Senare på kvällen började jag googla lite om att ta in en vuxen katt ihop med 2 andra och tydligen så är det så här i början. Det kan ta FLERA VECKOR innan dom accepterar varandra. Känns så bra.. flera veckor.. Luly har alltså bott instängd i vårat sovrum sen igår, och slutar hon inte fräsa så får vi fortsätta så, tills hon lägger av med det. Hon är verkligen jätte kelig och snäll (förutom när hon högg mig i fingret igår, helt utan anledning) så det känns jätte trist att det ska behöva vara så här. Men vi håller tummarna!

Det blev visst ett katt-inlägg denna gång. Lägger upp lite bilder sen.

Problems

Våra största problem just nu

* Vilket efternamn ska vi ta som gifta?
Vi båda vägrar ge upp våra efternamn vi har nu. Tittade på Patent och registreringsverket efter helt nya efternamn som vi kan ta patent på. Ärligt talat, det fanns ju bara skit lustiga namn, som tyg Adinenell, Hållbratt, Storerung m.fl. Gav Mikael förslaget att vi skulle heta Aresel, som var ett utav namnen på patentlistan, för om man säger Aresel jätte snabbt, låter det som "Arsel". Skit kul ju!

* Alla dammråttor i vårat hem
Vart fan kommer dom ifrån? Det känns som dom gömmer sig när dammsugaren kommer fram och sen dyker dom upp från alla skrymslen och vrår så fort jag är klar. Jag är sjukt noggrann när jag dammsugar så jag förstår inte. Vi har en ljuten sängstomme så det går ju egentligen inte att dammsuga där under eftersom vi har lådor där under som sitter fast. Men eftersom vi har slitit bort ena lådan som kommer man åt lite grann. SÅ JÄKLA petig är jag. Sist hittade jag mitt älskade hårband som har varit bort jätte länge. Men nån utav katterna hade spytt på det så det blev ingen långvarig lycka. Ner i soporna.

* Att Zelda kanar efter "number 2"
Jag blir ärligt talat så otroligt, vansinnigt, tok-arg när hon gör så! Belarius har ju minst lika mycket hår i rumpan som hon har, om inte mer, men han kanar aldrig! Imorse vaknade jag av att Zelda hoppade upp i sängen hos mig och hade kattsand i hela stjärtgräset. Så fruktansvärt vidrigt. Så vi får alltså trimma henne där bak. Ibland kan vi komma hem och se att hon har kanat på hallmattan, på hallgolvet och sen ut i vardagsrummet. Fartränder överallt!

* Min brudklänning
Hade hittat den perfekta brudklänningen på nätet, men nu är det borta. Kan inte hitta den nånstans. Min klänning var ju den enda detaljen som var riktigt klar, som jag inte skulle behöva lägga någon mer energi på, och så händer detta! Katastrof! Men jag ska inte ge upp, jag SKA hitta den!

* Festlokal till bröllopet
Först hade vi bestämt oss för att ha festen i Svärtingehus, tills vi kom på att den lokalen är ganska trist. Plus att det hänger en massa teckningar och andra konstverk som barnen på skolan har gjort. Tror t.o.m att min fula fisk från träslöjden  som jag gjorde i 2an hänger nånstans uppe i taket..
Har googlat nästan hela dagen på olika festlokaler. Dom två ställena som jag tycker verkar ok är Sörby Herrgård och Abborrebergs vandrarhem. Sörby vet jag att det är fint, men är det nån som har varit på fest i Abborreberg? Är det fint?
Sen har vi även:
Himmelstalunds Brunnsalong - Fanns bara exteriör bilder. Man vill ju se hur insidan ser ut. Hallå?
Grand Hotell - Vill gärna ha trädgård och utomhus möjligheter, sen kostar det nog 1 miljon att hyra Grand.
Löfstad Slott - För långt bort, sen är man tydligen tvungen att hyra en "vakt" för ca 450 kr/tim
Borgen - Stor och bra lokal och möjlighet för band, men man är nog tvungen att beställa deras mat. Vi vill göra maten själv.

Fler problem finns, iallafall runt bröllopsplaneringen. Känner mig helt efter. Tydligen så kräver ju ett bröllop lite planering, och nu är det bara 1 år kvar..
Ska ha en mysig planera-bröllop-kväll med Lisa och Clara framöver. Då blir det nog lite mer gjort. Har bestämt 2 olika färgalternativ på tärnklänningarna, så dom får själva välja vilken av färgerna det blir. Så länge dom väljer samma.

Något Lånat - Annelis strumpeband
Något blått - Annelis strumpeband är blått
Något nytt - Klänningen kommer ju vara ny, gills det?
Något gammalt - Den är svår.. Kanske ett par gamla skitiga trosor? (ehh..)

             
                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                              


Who let the ugly dogs out?

Den här månaden får inte jag någon lön, utan det jag jobbar i augusti kommer ju inte utbetalas förens den 25 sept. Så jag har zero krona på mitt konto. Mikael hade råkat ta med sig våra lösa kontanter till jobbet så jag fick gå till macken och köpa cigg för småpengar. Hade alltså med mig 30 st 1-kronor och 2 st 5-kronor. Tog inte alls lång tid att stoppa ner alla dom mynten i deras cash-guard! Kändes VERKLIGEN som jag hade kraschat spargrisen..
Jag försökte dämpa pinsamheten genom att låtsas att jag hade någon sorts småmynts-fetish, och vägrade att handla med varken sedlar eller kort. Vadå amish!

På vägen till macken såg jag en kvinna med en helt otroligt ful hund. Jag förstår ju det här med att smaken är olika, men ser dom inte att hunden är ful? Känner ni inte igen er med att små-le när någon går förbi med en jätte söt hund? Man ler både mot hunden och ägaren, sen säger man typ "Nämen oj, oj, oj, sicken liten söt voffsing", gärna på bebisspråk. Men när jag ser en ful hund, så kan jag verkligen inte le. Inte ens om ägaren ler mot mig, kan jag le tillbaka. När det gäller barn så ler man oftast oavsett hur ungen ser ut, för föräldrarna kan ju oftast inte rå för om ungen skulle vara ful eller se konstig ut. Men en hund, den har man ju faktiskt valt själv!

Exempel på fina raser, som jag skulle le mot:

     


Fula hundraser!

     

Bluely

När Zelda fick sina 5 kattungar så fastnade vi direkt för den "blåa" missen. Vi döpte henne till Bluely. Underbar katt. Gosig, snackig och jätte kelig. Vi funderade jätte länge på att behålla henne men insåg att 3 katter skulle kanske bli för mycket. Så när Fam. Looft kom och hämtade Bluely var det med sorg vi tog farväl. Mamma grät för fullt ute i köket och hela dagen var sjukt deppig. Ända sen dess har vi saknat Bluely. Vi ångrade oss nästan direkt att vi sålde henne, men vad ska man göra? Ringa och säga att vi vill ha tillbaka katten? Funkar ju inte riktigt så.
Har många gånger kollat på Blocket IFALL hon skulle ligga ute på försäljning, men har blivit besviken varje gång. Bara en massa andra somalikatter. Ingen Bluely. Tills igår. Satt och kollade på somalikatter och av en ren slump fick jag syn på en fotölj jag kände igen. Samma fotölj låg Bluely i på dom bilderna Fam. Looft skickade till oss för ca 1 år sedan.
Klickade upp bilden och såg att det faktiskt VAR Bluely som var till försäljning. Det måste ju vara ödet!
Skickade snabbt iväg ett mail till Chatarina Looft. Även ett sms. Idag hade jag inte fått svar på nåt utav mina meddelanden, så jag ringde hem till henne. Vi pratade länge och vill vi köpa henne så är hon vår! Självklart vill vi ha tillbaka henne!! Gud så glad jag är! Hoppas bara att hon kommer överens med Zelda och Belarius.. Ska åka dit på söndag och hämta henne.

Lilla Bluely

                 


Snart är hon vår igen!


Mr and Mrs Ankarfyr

Nu är Norrtölje-helgen över. Bodde på ett underbart ställe lite utanför Norrtälje som heter "Wik´s". Det var en stor villa som var uppdelad i två sektioner. I ena delen bodde ägarna, och andra halvan hyrde dom ut som bed & breakfast. Så det är ett ställe jag varmt rekomenderar om ni har vägarna förbi Norrtälje och behöver övernatta någonstans.

På lördagen vaknade vi upp till världens skitväder. Regn och inte en ljus fläck på hela himlen. Tänkte på Tina och Johan som skulle viga sig ute på en brygga i det här vädret. Även festen var planerad utomhus, så vi höll tummarna för fullt hela förmiddagen. Men 1 timme innan vigseln skulle äga rum så slutade regnet och solen tittade fram! Vädergudarna var verkligen på Tina och Johans sida den eftermiddagen! Vigseln var jätte vacker, likaså bruden och brudgummen.
Här kommer lite bilder från bröllopet!

                                                                           


När det var dags att åka hem så hade vi 40 minuters taxiresa framför oss. Jag som vanligtvis brukar bli åksjuk bävade inför hemresan. Efter 20 min så kände jag att jag började må dåligt. Både åksjuk och skapligt bra i gasen, så jag fick säga till taxichauffören att stanna bilen.. Sen ut i vägkanten och spy. Jag försökte kräkas så fort jag kunde, eftersom taxameterna fortfarande var igång. Herregud. Kändes lite fjortis faktiskt.


Önskar Martina och Johan ett långt och kärleksfullt liv tillsammans som Herr och Fru Ankarfyr!
Tack för att vi fick komma på eran stora dag :)

To be gay, or not to be

Jag funderar på att följa med Lisa till London i höst. Älskar London! Men det gäller att bunkra upp med en fet buffert isåfall, det är ju inge vidare billigt där. Så allt hänger på det.

 Shopping   Mustafa skjutsar oss till nattklubben "Frog"
 Frulle                            Hyde Park                        Seriös julpyntning

Lätt roligaste konversationen, som jag än idag skrattar åt, var när jag och Therese åkte till Klara i London 2005.
När jag vaknade upp första morgonen jag gick in i badrummet och passade på att borsta tänderna innan alla andra vaknade. (Hon bodde ihop med 4 andra + att den ena hade hela sin Thailändska familj på besök) då kommer Mustafa in i badrummet, hennes Iranska rumskompis, och tittar på mig. Sen säger han:

- Hello..?
- Hi!
- Are you gay?
- (jag blir chockad över frågan och säger) Excuse me?
- Are you gay??
- WHY WHOULD I BE GAY??? (skit förbannad)
- I said "Are you OK?"
- Oh.. yeah.. i´m fine..

Vi skrattade för fullt. Sen blev vi goda vänner, tills Klara sa att han var skit störande, då slutade jag va kompis med honom. Visade sig faktiskt att han VAR väldigt störande. Han blev kär i Therese. Det var kul! För oss. Inte för henne.


Nu ska vi snart åka till Norrtälje. Hittar inte min vita kofta, får rycket snart! Vill inte ha svart kofta på mig när det är bröllop, men i värsta fall, om jag inte hinner sy en, så får det väl antagligen bli så.
Hej hopp

Dicknick

Efter jobbet blev det snabba ryck! Handla frukt till fruktsalladen och sen hem och få i sig nåt att äta, samt försöka fräscha till sig lite efter 9 timmar på jobbet. Blev väl lite sisådär. Smink och fräscha kläder blev det, men inte mer än så. En dusch fick jag utesluta nästan direkt.

Mötte Carro, Sandra och Marie utanför biblioteket vid 18.00. Sen blev det en liten promenad bort till Vasaparken för att joina Rix FM festivalen. Mycket bök och stök innan vi hittade "Perfekta" platsen. Sandra hade varit jätte duktig och stod för alla picknick tillbehör (förutom fruktsalladen då..) så det bjöds på tunnbrödsrullar, kex, brieost, tacoost, vindruvor, morötter, vindruvor, cider och vin.
Hon hade t.o.m varit så smart och camoflerat (nej, det stavas inte så, jag vet) vinet i en cider pet-flaska. Så det såg väldigt oskyldigt ut! Kvällen var jätte mysig och rolig.

Carro har kommit på en jätte rolig idé till nästa V.I.L-fest. Ser fram mot det!

Har precis kollat på fyrverkerierna genom sovrumsfönstrena. Med tanke på att vi bor långt ifrån hamnen så såg vi riktigt bra. Nästan som första parkett!

Tycker det är jätte dåligt att det ska KOSTA PENGAR för att gå på bajamajorna. "10 för dom stora och 5 för dom små"
Jag kissade a´ "stor" x 2


Dicknick-häng:
     
     

rulltobak, dödsångest och picknick

 



Vaknade relativt pigg idag när klockan ringde. Trots det så snoozar vi alltid 20 minuter. Helt onödigt egentligen eftersom man vet att man bara blir tröttare av det. Men på nåt sätt hinner man alltid iväg till jobbet i tid.
I 2 dagar har vi om-märkt barnvantar, vilket är enkelt och jätte smidigt. Ett extra plus är att vi inte behöver skriva upp hur många pieces man gör, så man slipper stressen och prestationsångesten.
Sammanlagt ska 44.000 st vantar om-märkas, så jag har garanterat jobb varje dag så länge vantarna finns kvar.
Känns bra!

Jobbar dagligen med Madde, henne gillar jag! Hon har nu fått in mig på "rull-tobak". Så nu ska jag börja rulla mina egna cigaretter. Känns jätte 80, men det blir stor prisskillnad. Nu röker jag för ca 1300 kr i månaden, men med rulltobak kommer jag röka för ca 250 kr i månaden istället. Visst att det tar lite tid om man ska rulla själv, men då kanske man istället drar ner på okynnes-rökningen, vilket jag skulle behöva.

Har laddat på  "Det okända" hela dagen idag, men vi fick oväntat besök så det glömde helt enkelt bort. Sen skulle jag aldrig sätta mig framför tvn när vi har besök ändå. Hur som helst så ringde Roger (Mikaels styvbror) och hans tjej Ann-Sofie och berättade att dom hade vägarna förbi Norrköping och dom var väldigt sugna på att komma förbi en sväng och säga hej över en kopp kaffe. Det var jätte kul att träffa dom! Förra året sågs vi bara 2 ggr, så vi nöter ju inte precis på varandra.

Läste idag om olika tips på hur man ska undvika att bli smittad av svininfluensan. (ja, jag har värsta nojan, även dödsångest vid tanken på att bli smittad) Då ska man undvika att krama eller ta folk i hand. Man ska hosta och nysa i armvecket i stället för i sin hand, heller inte pilla i munnen, ögonen eller vid näsan. Så nu tänker jag hela tiden på vad jag gör med mina fingar, fruktansvärt jobbigt. Bara att plinka på tangentbordet känns lite skeptiskt..

Nu till något jag inte har dödsångest över! Imorgon ska jag, Carro, Sandra och Marie ha picknick i Vasaparken. Det blir lite picknickmat, vin och mys med filtar. Vädret ska ju faktiskt bli riktigt bra! Sen är det Rix FM festival i stan, vilket gör det hela lite ståhejigare. Imorgon börjar alltså "Augustifesten 2009"!
Men vad hände med karnevalen? Var bombsäker på att dom skulle återinföra den i år.

Har börjat längta lite efter vintern. Allt blir så mörkt och mysigt då. Speciellt när man börjar pynta inför julen. (menar alltså vinter med SNÖ, annars kan det va..)


Nu måste jag tvätta händerna!

P.s Besök gärna min bilddagbok med jämna mellanrum.
http://lipidami.bilddagboken.se/

2 745 kr och inte ett ÖRE MER

Om jag inte hade blivit så inspirerad av andras bloggar så hade jag nog fan knappt bloggat. Var inne på Claras blogg nyss, hon hade fått sin blogg värderad. Nyfiken som jag är så gjorde jag samma sak.
Din blogg är värderad till: 2 745 kr

Med andra ord så måste jag börja blogga mer, gärna lägga upp bilder också. Det känns som ett säkert plus i kanten när det gäller värdering. Men jag orkar verkligen inte. Inte mer än vad jag redan gör iallafall. Vill helst blogga när jag har något speciellt att dela med mig av, inte avlägga någon sorts rapport om vad jag hela tiden gör.

Idag har jag
* Jobbat
* Handlat massa mat
* Stekt 80 st fina och välrullade köttbullar
* Ätit ca 15 st av dom..
* Tvättat håret
* Spelat Nintendo 8-bitars med Mikael
* Bestämt Picknick med Sandra, Carro och Marie på torsdag i Vasaparken
* Laddat inför helgen i Norrtälje

Så, det var tisdag det.

Snart är det dags för den årliga kräftskivan ute på gården. Alla i området är välkomna. Jag försökte övertala Mikael att vi ska gå, men han vägrar. Jag tänkte att vi kunde gå dit, dricka massor av snaps, få Mikael att börja hångla med någon utav mammorna, jag ska få ett utbrott på honom och börja gråta helt okontrollerat och sen falla ihop på gräset av en allergisk reaktion från kräftorna. Mikael ska då i sin tur bli arg och fråga ut alla en och en om vem det var som skickade Securitas på oss förra året när vi hade fest, sen ska jag försöka åla mig upp från gräsmattan, slita tag i partybordet så allting välter omkull och sen tacka för inbjudan. Som avslutning ska jag och Mikael gå hem och sen älska med varandra på balkongen så alla kan se.

Purple Haze

- Hej jag heter Sara och ringer från Mr Music, jag söker Johanna

- Mmm, det är jag

- HEJ!! Jag ringer INTE för att sälja något utan vi vill helt enkelt GE dig en cd skiva HELT GRATIS! Det låter väl helt underbart?

- Nä, jag är verkligen inte intresserad.

- NÄHÄ?!! Hejdå då, "klick"


Jag hatar verkligen alla dessa telefonföretag som ringer och vill "ge bort" en massa saker till oss. Förstår inte hur jag kunde jobba inom den branchen förr. Visserligen var det ju bara 1 månad, men ändå.

Sjukaste telefonförsäljaren jag har varit med om sa, efter att jag hade sagt att jag inte var intresserad:

- Men jag tänker skicka hem en sån till dig iallafaaaaaaaall!!! "klick"


Helgen har varit toppen. Vi hade tänkt ta det lungt, men man vet ju hur det blir.. I fredags hörde Carro av sig, hon ville hitta på något. Så hon, Martin och Sandra kom hem till oss. Sen dök även Adde, Micke och Lisa upp. Det blev spel och alkohol hela kvällen. Vi tjejer hade tänkt gå en sväng till Cromwell, men kände att det lika väl kunde va.


Skulle gärna vilja blogga om en sak men känner att både jag, han eller den andra kan råka illa ut. Man vet ju inte hur folk kan spåra upp vissa människor. Hur som helst så var det en tuff dag för M och A i fredags, men allt gick bra och han fick vad han förtjänade. Straffet kunde visserligen varit längre, men bättre än inget. Så nu är den skiten över iallafall.

I lördags var det kalas hos pappa. Han fyllde 57 år. Trevligt kalas med mycket god mat.

Efter kalaset hämtade vi upp Adde. Det blev återigen spel. Sen kom Lisa. Mera spel. Vi bestämde oss för att spela "Sanning eller Konsekvens"-spelet. Nästan alla frågor gick ut på att "vi" skulle hitta på en sanning-fråga eller en "konsekvens" åt varandra. Nästan inga förtryckta frågor eller konsekvenser alls. Så egentligen kunde vi lika gärna ha spelat spelet utan spelplan. Annars gick alla konsekvenser ut på att alla skulle pussas hela tiden.
Så det var puss-kalas på hög nivå.

Sent på kvällen ringer grannen och säger att vi för ALLDELES för mycket liv och att hon hade försökt somna i flera timmar men inte lyckats. Hon hade t.o.m hört oss genom öronpropparna.

Sist vi förde liv kom Securitas, så jag och Mikael blev jätte glada över att folk faktiskt har "stake" nog att säga till oss personligen när vi för för mycket oljud. Vi flyttade in oss till datarummet efter det för att vara på den säkra sidan. Man vill ju inte fortsätta att föra mer liv när man redan har blivit tillsagd en gång.


Lisa sov över hos oss hela helgen. Så jag blev väckt varje morgon av att Lisa kröp ner brevid mig och kramades. Det är vad jag kallar härlig vänskap! Lisa är världens bästa och jag är så himla glad över att hon äntligen har blivit klar med mäklarutbildningen och flyttat hem till Norrköping igen.


På fredag ska vi åka till Norrtälje. Det vankas bröllop på lördag. Tina och Johan ska gifta sig! Ska bli jätte roligt. Hoppas bara det blir fint väder eftersom både vigseln och festen ska hållas utomhus.


Nu ska jag återgå till mitt städande. Man får ju passa på medans man är ledig från jobbet. Funderar starkt på att klä av mig naken, man blir ju sjukt svettig av att dammsuga och torka golv!!


Johanna, guds gåva!

Johanna eller Joanna, är ett kvinnonamn med grekiskt ursprung (Ioanna,), och en femininform av Johannes. Båda namnen härstammar ur grekiska varianter av det hebreiska namnet Jochanan som betyder "Gud har förbarmat sig". Johanna betyder "Guds gåva". Namnet har använts i Sverige sedan 1300-talet, men kom dock med i almanackan först i mitten av 1700-talet. Det var mycket vanligt i bondesamhället på 1800-talet och hade en ny popularitetsperiod under 1980-talet 1980- och 1990-talet då det som högst var det fjärde vanligaste namnet bland nyfödda flickor. Det finns 70003 kvinnor som har förnamnet Johanna. Av dessa har 33705 namnet Johanna som tilltalsnamn/ förstanamn. Det finns även 11 män med namnet Johanna varav en har det som tilltalsnamn/ förstanamn. Namnsdag: 21 juli




Var tvungen att fortsätta med lite olika namn på namngeneratorn.. har väldigt tråkigt måste jag säga. Jag gör det här istället för att tvätta håret.

Klamydia + Kondylom = Ulla (kul att jag heter det i andranamn)
Prutt + Fläskpannkaka = Emma

namngenerator

Är lite härmapa idag. Läste på Claras blogg idag att Matilda hade fått fram vad Clara och Jimpas barn skulle heta genom någon slags namngenerator. Så jag gjorde ju självklart samma sak.

Johanna + Mikael (våra förnamn)
Flicka: Jasmina (det namnet känns bara bra om flickan blir söt)
Pojke: Josef (Känns lite för bibliskt)

Sen testade jag att blanda våra namn. Både förnamn, andranamn och efternamn.

Ulla+ Ulf (våra andranamn)
Flicka: Jeanette (känns inte fräscht alls)
Pojke: Julian (Fint, men låter lite snobbigt och prytt)

Nimvall + Petersson (våra efternamn)
Flicka: Elina (jätte fint!)
Pojke: Emil (snickeboa, mysse å hans bysse, nej tack)

Maria + Ulf (mitt andra andranamn)
Flicka: Jennifer (funkar)
Pojke: Justus (hade faktiskt ett gosedjur som hette Justus Kronkvist när jag var liten)

Ulla + Mikael
Flicka: Fadime (Låter inte som ett svenskt barn)
Pojke: Fritiof (ska jag föda ut en liten farbror?)


Eller så väljer vi något helt annat. Nåt oväntat. T.ex:
Flicka: Ann-Christine
Pojke: Anti-Krist
Det blir ett fint syskonpar.

Jag låg brunt till

"Hallå!
Jag läste att ni efterlyser anekdoter, och här har ni mitt strå till stacken. För typ 10-12 år sedan blev jag tillsammans med min dåvarande flickvän. När vi hade varit tillsammans i ungefär 2 veckor så sov jag över hos henne. Mitt i natten vaknade jag i hennes så kallade dubbelsäng - 90 cm - av att jag hade skitit ner mig, henne och hela sängen med diarré. Jag vaknade av att det var så blött om benen, lyfte på täcket och kunde konstatera detta äckliga fenomen. Snabbt drog jag ner täcket igen, låg och funderade ett tag på vad jag skulle göra. Som jag såg det hade jag två alternativ. Ett: Öppna fönstret, hoppa ut, springa hem och aldrig träffa henne igen. Två: Väcka henne och säga som det var. Jag kliver upp ur sängen och går in i duschen. Då får jag en idé. Efter att ha duschat av mina brunmålade ben går jag in i sovrummet igen, lyfter på täcket och kan konstatera att hon har skit över ben, trosor och så vidare. Jag väcker henne med de ömma orden "Va fan har du gort, du har ju skitit ner hela sängen! Både mig och dig!" Hon blir så klart tvärröd i nian, ber om ursäkt, går in i duschen och bäddar om sängen...
Så klarade jag av den pärsen. Idag vet hon sanningen men det tog bra länge innan jag berättade."

Skitungen

svarta rattar

När det är så här underbart väder så avskyr jag verkligen att bo i lägenhet! Det känns instängt och fruktansvärt tråkigt. Har spenderat lördag och söndag ute hos pappa och Anneli och det har verkligen varit helt underbart. Vi har badat, druckit, ätit god mat, snackat skit och bara haft det allmänt trevligt. När jag var yngre tyckte jag att dom hade bosatt sig alldeles för långt ute i skogen, att det kändes som jag skulle hälsa på tomten när jag åkte dit, men idag tycker jag dom bor helt perfekt! Visserligen rätt långt bort från "civilisationen", men så länge man har bil så är det ju inget större problem att bo utanför stan.


I måndags förra veckan började jag på Plint. Again. Trivs verkligen skit bra på det jobbet! Väldigt bra betalt och schyssta arbetsuppgifter. Nu har jag ett jobb där jag ENDAST jobbar mån-fre, alltid ledig på helgerna, har fasta arbetstider, frukost och lunch, OB-tillägg vid övertid, semesterersättning m.m Allt detta är raka motsatsen till mitt förra jobb. Helt otroligt.

Jag och Mikael har börjat snacka om Thailand. Funderar starkt på att dra dit i januari/februari. Skulle vara helt underbart. Lätt bästa resmålet. Så vi får väl se hur det blir. Jag skulle ju inte bli ledsen om det blir så.


Har även snackat en hel del om vårat kommande bröllop. Ska bli så himla roligt att gifta sig. Tittade på filminspelningen från Anna och Johans bröllop i dag, blev helt tårögd. Brukar inte vara så blödig annars, men då kändes det så verkligt. Vi ska ju verkligen gifta oss. Kyrkan är bokad den 28/8 2010. Då blir jag Mikaels fruga och han min gubbe! Har tänkt så det knakar när det gäller färg och tema. Är inne på både lavendel-lila, ljus olivgrön och guldbeige. Men vinrött är ju också väldigt fint. Hinner nog ändra mig många gånger innan det är dax att bestämma sig. Vad tycker Mikael då? Ingen aning. Det vet han nog inte ens själv.


Förutom att jag lånade A&J´s bröllops film av pappa så lånade jag även hem lite gamla filminspelningsband från min barndom. Har insett att jag hade världens fulaste barnkropp. Var väl inte överdrivet söt heller, men just kroppen är helt otroligt osmaklig. Såg ut som en potatis vid 5-6-års ålder. Smala armar och ben men världens största mage. Såg helt övergödd ut. Eller det är nog fel ord.. förstoppad kanske? Eller trög i magen. Det gjorde ju inte saken bättre att jag hade t-shirten nedstoppad i CYKELBYXORNA när jag hade gymnastikuppvisning. Usch! På det andra bandet var det bl.a min systers skolavslutning i 9an. Då är det någon som förföljer syrran vart hon än går och jag tänker "va är det för ful mupp som följer efter syrran som en liten svans?" Jo, men det var ju självklart jag!! Känner inte att jag behöver se dom filmerna fler gånger så pappa kan få tillbaka dom nästa gång vi ses...


Mikaels kommentar idag: (han är en riktig filosof)

- Varför gör dom bilrattarna svarta när dom VET att dom blir skållheta i solen??? Samma sak gäller toaletter, varför ska dom alltid tillverkas i VITT porslin när dom vet att bajs är brunt??



I´m so proud.


RSS 2.0