Mitt nya liv!


Är så trött på att gå omkring och vara missnöjd med min kropp. Det tar emot att behöva säga det men min kropp blev så fruktansvärt pluffsig och ful när jag slutade röka. Vilket är väldigt konstigt då jag typ aldrig åt något onyttigt, plus att jag var ute och sprang en hel del... Men man vet ju att rökning sätter igång ämnesomsättningen så det var väl den som blev rubbad när jag slutade bolma.
Här ser ni en drastisk skillnad på min kropp som rökare och min kropp som icke rökare.
Nu har jag visserligen gått ner lite sen den senaste bilden togs, men ändå. Stor skillnad.
Magen är mitt största problem. Det är lite buksvins-varning på mig... 



Rökare (2009)


Icke-rökare. (2011) Och här håller jag ändå för magen på sidorna...

Jag ska nu alltså börja ett nytt liv.
Jag ska försöka lära mig att äta en vettig frukost. Någon tipsade om gröt med banan, kanel, bär och en massa annat nyttigt. Jag hatar verkligen gröt men jag hatar också att intye kunna va mätt på morgonen efter frukosten.
Gällande övrig mat så äter jag nog inte så onyttigt. Jag äter aldrig pizza, nästan aldrig hamburgare (i nödfall Max). Dricker aldrig läsk, äter aldrig chips eller godis heller för den delen.
Sen måste man ju träna också..... Inte mitt styörsta intresse här i livet, men så fort jag har läkt efter operationen så ska jag ta tag i eländet.. Jag bor ju trots allt granne med träningscentret. Ska tvinga med mig Marie också som ska gå ner i vikt inför sitt kommande bröllop :)


Fondue-night!


Det här jäkla såret verkar läka lite när det själv vill. Ibland har jag inte alls ont, utan att det mest kliar pga stygnen, men idag gör det fruktansvärt ont. Kan knappt röra vänsterarmen eftersom jag har ont på hela sidan och upp i axeln. Ser inte fram emot att gå ut med Hero...
Idag skulle jag även ha tvättat, vi har alltså bara tvättat EN gång sen vi flyttade in för ca 3½ vecka sen... Men sist vi tvättade glömdes tvättmedlet nere i tvättstugan och nu har ju självklart någon använt upp det. VARSÅGOD TILL DEN SOM SNODDE HELA KARTONGEN!!!!

Helgen som passerade blev inte så lugn som jag hade tänk, men den var riktigt rolig. I fredags var jag hemma hos mamma där även ett par jobbarkompisar till henne var. Mycket trevligt med vin, varma mackor, sjuka historier om träd-sniffning och den stora frågan om det är möjligt att bli hög av att röka körvel.

Lördagen var vi + syrran och hennes familj hos mamma på Fondue! Det var inte igår man åt det. Där snackar vi middagssittning på minst 4 timmar. Jag och Mikael stannade kvar till ca 01, sen rullade vi hemåt.

Ihelgen blir det mer fest (suck), känner att jag behöver lite semester från alkohol... Men det ska nog bli riktigt kul. Denna gång är det tjejfest med hatt -och glasögon tema! Har redan tänkt ut glasögon, men hattprojektet får vänta. Ska ju på vintage-dejt med Ullis på onsdag så då kan man nog hitta sig något tjusigt att sätta på knoppen.


Jag hos mamma i fredags efter lite vin.


Frida och Jennie hade kul åt mammas 711 glasögon


På lördagen var det ju som sagt Fondue hos mamma




Hero va sympatibakis med matte hela dagen




Obehaglig och snuskig bild, ja vet. Tycker inte det ser ut att läka nåt. Plus att man blir helt jäkla förstörd i skinnet runt omkring av alla kompresser och all tejp.




The knöl has left the building!


Nu har jag äntligen opererat bort min Lipom (tjusigare ord för fettknöl) som jag hade på revbenet. Det var väl en s.k kosmetisk operation eftersom den inte var farlig, men jag ville helt enkelt inte ha den där. Stort irritationsmoment i mina ögon!


Jag har lite skräck för allt som har med läkare att göra. Jag har heller aldrig blivit opererad förr, aldrig fått lokalbedövning, inte ens tagit bort en liten leverfläck så paniken infann sig ca 1 timme innan jag skulle bli upp-plockad av Mikael. Hjärtat slog för fullt och jag var helt skakig. Väl nere vid kirurgmottagningen så fick jag träffa min läkare, en jätte mysig man i 50-årsåldern om inte äldre. Bra med äldre läkare, dom vet förhoppningsvis vad dom sysslar med. Mikael skulle egentligen ha varit med inne i operationsrummet men han stannade kvar i väntrummet.


Väl inne hos doktorn förklarade jag hur rädd jag var och jag backade nästan ur, men läkaren tyckte att nu hade jag ju kommit så pass långt som till operationsbritsen så du kunde jag lika gärna genomföra det hela.


Eftersom jag har tagit prover på knölen tidigare utan att känna något så trodde jag att bedövningssprutan skulle vara en baggis men det var det INTE. För det första var det inte bara en spruta utan 2 st på 6 olika ställen. Det gjorde faktiskt jätte ont och man kände hur vätskan sipprade ut i kroppen som elektrisk ström.


Sen var det ju dags... Doktorn började med att skrapa på huden med kniven och det kände jag, då fick jag panik och trodde att bedövningen inte hade fungerat, men helt plötsligt hade han skurit upp mig. Kände inte ett skit. Till en början. Men sen började han böka runt med fingrarna inne i kroppen och det kändes jätte obehagligt. Han skar, klippte, petade, lödde med nån sorts brännare på mina blodkärl så det inte skulle blöda så mycket och ljudet som uppstod när han brände var jätte äckligt. Riktigt svetsar-ljud som sprakade. Det är väl det som är nackdelen när man är vaken, man vet ju vad dom gör eftersom man kan höra. Det var heller inte så mysigt när jag märker hur mycket blod det är som rinner ner på mina bröst och min mage...

Operationen tog väl ca 25 minuter, kändes längre men så är det väl alltid, plus att jag låg på sidan och började få kramp i armarna då jag låg lite halvtaskigt. När knölen väl var utplockad så var doktorn snäll och visade den för mig... Både hans händer och den där knölen var jätte blodig, knölen var enormt stor, mycket större än vad jag hade föreställt mig (Mikael tyckte att den var stor som en halv citron) och så fruktansvärt nasty! Doktorn tog även skalpellen och skar upp knölen mitt framför ögonen på mig för att visa att den var ofarlig. Jag som tycker sånt där är så jäkla vidrigt, men det var ganska intressant ändå.


Sen var det bara att sy ihop mig. Doktorn ropade in Mikael för att han skulle få se mina stygn och min knöl.. Måste va något som typiskt läkare tycker är kul att dela med sig av, men Mikael grinade inte illa när han kom, vilket jag trodde atty han skulle göra. Han var mest chockad över hur stor den var.


Så snittet dom gjorde blev hela 7,5 cm med 7 stygn. Hade dom opererat mig mig 2008 när jag var där sist hade snittet blivit ca 3-4 cm istället. Men nu är det som det är.


Hade skit ont hela kvällen igår, kunde knappt röra mig eftersom det gjorde så fruktansvärt ont både i själva snittet, muskeln och revbenen. Såret kliar som fan men ikväll ska mamma hjälpa mig att byta kompress.


Jag är så stolt över att jag gjorde det här, nu slipper jag gå omkring och störa mig på den där jävla knölen rent ut sagt!




Before


Igår


Idag


Operation och trasigt knä


Idag är det ingen bra dag. Igår ringde Anneli och frågade om hon fick låna Hero idag och träna litye med honom. Egentligen är jag inte så överförtjust att lämna bort honom eftersom jag tycker det blir så tomt när han inte är med mig. Men igår när vi skulle gå hem till mamma så glömde jag mina cigg och fick därför springa hem och hämta dom, då kändes det som att vänstra knät exploderade. Det gick över efter ett tag men sen igårkväll när vi skulle gå hem började knät värka. Idag är det 50 ggr värre! Så det lönade sig faktiskt att Anneli skulle ha Hero idag för jag hade nog inte fixat att gå ut med honom, kan knappt gå ner för trappen...
Sen imorgon är det dagen jag har väntat på i ca 3 år. Min operation. Eller väntat och väntat, jag vill göra operationen samtidigt som jag hade hoppats på jordens undergång så jag slipper...
Hade jag fått gjort operationen år 2008 när jag ändå låg på operationsbordet så hade denna operation varit gjord för längesen!!
Ena stunden känner jag mig jätte cool andra stunden panikslagen. Värst är när jag ska gå och lägga mig, då kommer paniken och jag får världens hjärtklappning.
Det är väl ett ganska litet ingrepp beroende på hur knölen sitter fast, så dom trodde att det skulle ta ca 40 minuter, men 40 minuter är ganska lång tid när man ligger vaken och är medveten om hur dom skär och petar runt. Tack och lov så ska Mikael vara med mig! Hade aldrig vågat gå dit själv.

Ikväll kommer Figge, Ullis och hennes mamma hit på fika. Dom har inte sett våran nya lägenhet än och Ullis mamma ska titta på Luely. Hoppas hon kommer falla för våran blåa sötnos!

Lisa påstår att Telia har problem med nätet, borde med andra ord sluta skriva nu och försöka spara...
Tänk på mig kl 14.40 imorgon, för då ligger jag under kniven. (Haha, skit töntigt uttryck, ja vet)

So long!

Min Lisa


Detta inlägg tänkte jag tillägna min fina vän Lisa, som alltid har varit min bästa vän och kommer alltid vara det. Trots att jag flyttade från Norrköping när jag var 9 år och återvände inte till hemstaden förens jag var 20 år så höll vi kontakten. Inte överdrivet mycket kanske, men kärleken och vänskapen fanns alltid där.
Lisa är mitt allt när det kommer till vänner, skulle hon flytta här ifrån en gång till så skulle jag gå under.










































Statusuppdateringar...


Har börjat tröttna på Facebook, är så sjukt trött på att läsa vissa statusuppdateringer. För det första så fattar inte jag hur man kan statusuppdatera 20 gånger om dagen, ja menar, gör folk en sak och sen springer till datorn för att meddela världen om vad den gör?
Sen alla dessa check-in´s... Måste man checka in "på toaletten" liksom? eller i soffan? Känns inte så jätte spännande för omvärlden att veta faktiskt.

Status uppdateringar som det borde vara böter på:

"Nähä, om man skulle ta sig en liten kopp kaffe..."
"Lämnat barnen på dagis"
"hämtar barnen på dagis"
"Vad ska man göra idag?"
"Jobba 7-16 idag då"

Folk som har lagat mat och skriver ut hela receptet på sin status på ca 750 tecken.
Folk som publicerar musikvideor.

ELLER DEN HÄR, OCH DEN ÄR VÄRST:´
"Fy fan alltså, mitt liv är skit" (typ)
Sen när alla dens vänner kommenterar och frågar vad som har hänt så svarar personen:
"jag orkar inte prata om det".

MEN SKRIV INTE SÅ PÅ FACEBOOK DÅ!!!!

Ibland har jag så god lust att avsluta mitt FB-konto i ren protest och skaffa mig Snuttis eller nåt liknande istället.



Iphone bilder


Sen jag skaffade iphone så används våran nya kamera aldrig. Lite tråkigt då den är riktigt bra, men den är så jävla osmidig att ha med sig..
Så nu kommer lite blandade bilder från min iphone.



Köpte mig en för stor keps på second hand..


Så Hero fick den.




Har blivit besatt av Wordfeud


Hyllor börjar komma upp i lägenheten


Kräftskiva ute i Jursla


Utflyttningsfest






Pappa och Annelis grannar


Bonnie chillar



Black Lion


Fira bröllopsdag

September


I brist på annat så tänkte jag publicera lite bilder från september -10, -09, -08, -07. Herregud va tiden går fort...

2010




Alice i underlandet och Mary Poppins


Mary Poppins, Alice, Tingeling och Snövit


Cardsoldiers

Fest hos Gurra 2009

Bolt


Fest och styrketräning..



Hej och hå!

2008














2007











Nu orkar jag inte mer. Kan däremot tillägga efter detta inlägg att jag aldrig mer ska vara mörkhårig!!


Frikort!


Har äntligen kommit på mitt "frikort". Matthew Gray Gubler!! Shit va snygg han är.
Mikael fick också välja ett frikort.

- Då tar jag grannen!
- Har du ens sett henne??
- Nä, men hon bor ju nära, större chans att få till det liksom.








Jag säger bara, oj oj oj.






Volym-knep!


Det här är absolut ingen mode eller skönhetsblogg, snarare raka motsatsen. MEN nu tänkte jag faktiskt dela med mig av ett superbra tips för er som har tunnt hår precis som jag, eller är trött på att ha platt och tråkigt hår och vill få till lite volym supersnabbt.

Jag har både tunnt hår (mina snälla kompisar ifrån Oskarshamn kallade mig Skalle-Pär när vi var yngre) och mitt hår är dessutom jätterakt, platt och tråkigt. Nu är det förövrigt jätte slitet också så det kan ni ju bortse ifrån då jag inte har varit hos frissan på ca 1 år.

Först så tvättar man håret, jag använder Aussie´s shampo och balsam (känns som att det kan kvitta vilket märke man använder i detta fall). Efteråt smörjer jag in håret med Goldwells hårkur just för att håret är så slitet, men sen till mirakelsprayet som gör ditt hår tjockare - Thicker Fuller Hair heter sprayet!
Spraya i det i håret när det fortfarande är lite fuktigt. Ganska rikligt. Sen blåser du håret torrt.
VARNING - Man kan tro att håret kommer bli skit eftersom sprayet gör att håret blir jätte stelt, strävt och trassligt. Efteråt kammar du håret försiktigt så inte håret slits sönder. Håret känns genast tjockare och det är mer stadga i håret.
Men för att få volym i håret gör jag så här: (Nu kommer en liten töntig tutorial)
Dela hela håret i två delar, tvinna håret bakåt så det blir en stor dreadlook, sen snurrar du upp håret på vardera sida till två små bollar och sätter ett gummiband runt. Spraya knutarna med L´oreals "Hot curl" och blås med hårblåsen tills knutarna har blivit torra.

Så här: (Jag ser ut som en liten Teletubbie)


Efter att man har blåst knutarna så tar man ut gummisnoddarna

Sen drar man bara fingrarna igenom håret, använd inte hårborste!


Sen har man fått till fina vågor i håret. För bättre effekt, spraya mer "hot curl" och låt knutarna sitta i längre. Det här är resultatet när jag behöll knutarna i ca 10 minuter. Ganska kort tid med andra ord.



VOILA!! Detta knep är guld värt för mig eftersom jag hatar mitt raka och platta hår!

Dessa produkter har jag använt idag:



   


Min engelska teservis


Det är mycket bloggtorka nuförtiden, men nu är vi äntligen inflyttade i våran fina lägenhet på 94 kvadrat!! Men det är en hel del som vi vill fixa med innan vi känner oss nöjda. Exempelvis tapeterna i kök och vardagsrum. Vem vill ha randiga tapeter i en fisig röd färg i sitt vardagsrum? Inte vi iallafall. Köket kan jag ändå förstå att det ser ut som det gör, det är en "klassisk" kökstapet, men tyvärr lika ful för det.

Förövrigt så börjar vi väl få ordning på placet, lite möbler som ska målas om bara, gardiner som ska bytas ut + lite annat smått och gott.

Idag, trots att jag är sjuk, åkte jag och mamma iväg på våran traditionella secondhand-runda som vi brukar göra på onsdagar. Hittade mer än vad jag hade lovat mig själv. Men det bästa av allt, jag hittade ÄNTLIGEN min efterlängtade teservis i engelskt stuk. Visserligen bara 4 stycken men man kan ju försöka köpa på sig fler från internet eller om man har tur någon mer gång man är ute och shoppar begagnat.
Egentligen ville jag ha denna servis i grå-lila men den är så ovanlig så det känns lite lönlöst att försöka få ihop en hel servis då... Så det fick bli en grön, och grönt är ju skönt.

Här kommer mitt fina fynd! (Jag har nog poängterat 150 ggr här hemma hur nöjd jag är!)
När jag kom hem sa Mikael - kul, mer porslin....
Så jag slängde faktiskt 4 andra koppar, bara för att vara snäll mot Mikael som tycker att vi hamstrar på oss porslin som om vi skulle driva en skolmatsal...







Efter våran secondhand-runda åkte vi hem till mig och rullade köttbullar.
Till efterrätt fick mamma rensa vårat avlopp, snällt va?



Det va gott för Maggan det!

RSS 2.0