Bye, bye skorven!

Ärligt talat, kan den här veckan bli bättre? Kan livet bli bättre?

Först slapp vi undan världens grej. Det hade varit förödande annars. Enligt dom har man ytterst sällan en sån tur som vi hade. Skulle ha köpt mig en lott efteråt. Hade säkert vunnit massor med den turen som inbringade oss den dagen.


Sen fick jag en annan glad nyhet. Kan inte förstå hur dom kan säga så olika saker beroende på vem man pratar med. Den sista jag talade med sa ju dom rätta sakerna, precis det jag ville höra. Så nu kommer massor lösa sig för oss.
SÅ UNDERBART!


Sen ringde Mikael för en stund sen och sa att vi äntligen kan göra oss av med skorven (a.k.a våran Mazda 626). Inget större fel på den i sig, men den lär ju inte överleva en till vinter om man säger så. Vi har fått så mycket rost på bilen (kan bero på att vi knappt tvättade den under 3 års tid..?) det senaste året, så det har blivit "hål" i bilen. Så i vintras fick man inte bara skrapa bilen på utsidan, utan även på insidan(!).

Så nu är vi snart ägare till en Saab 9.5. Den är helt underbar att åka i. Topp-servad in i det minsta, så man vet att man får en riktigt bra och välvårdad bil.

Kommer nog sakna skorven lite, men nu är det som det är. Skroven har nog gjort sitt. Tänker lägga ut den på försäljning för "högstbjudande". Får va glad om vi får nåt för den. Den är ju trots allt ett renoveringsobjekt. Kanske någon från fordon vill ha den och meka lite? Man skulle nog kunna rusta upp den riktigt ordentligt, men det känner inte vi för. Har varken lust eller intresse att slösa så mycket tid och pengar på det.


Sen har jag även fått 2 jobb. Saras Bageri och på Café Färgargården. Ska bli så himla mysigt att jobba på café i sommar. Hellre det än att stå på ett lager eller sitta inne på ett kontor eller liknande. Synd bara att timpenningen inte är så fet. Men det tänker jag inte deppa över en sån här underbar dag.

Fredag, helg, lite fest.


Ja just det, har fått jäkligt ont i halsen. Det är ju faktiskt en liten "downer" i det hela. Men hade jag inte haft nåt att klaga på, så hade nog den här veckan varit för bra för att vara sann.


Trevlig helg allihopa!


with the sun in my face

Sitter just nu hos syrran. Jag och Mikael har varit barnvakt över natten. Alltid lika mysigt att vara barnvakt
åt mina underbara syskonbarn. Oliwer var hur gosig som helst när jag väckte honom. Fick bära honom ner från övervåning och bädda ner honom i soffan medans jag gjorde iordning frukost. Wilma var snabbt nere utan bekymmer men Hampus däremot har blivit en redig sjusovare. Fick tjata en hel del på honom, men det kan ju vara så att han har sovit lite dåligt inatt eftersom han drog ut en tand igår, och den var ju inteliten!
Sen blev lilla Oliwer jätte kissnödig, men skulle INTE kissa, utan satte sig i hallen och totalvägrade. Jag försökte med allt, men nix, han skulle minsann inte kissa! Så jag struntade i honom tillslut. Så när Anna kom hem lite senare så satt han fortfarande där i hallen, med handen över pillesnoppen och såg jätte sur ut. Jag kände mig som världens "bästa" barnvakt. Att man inte kan få en liten 4-åring, som är jätte kissnödig, att kissa.. då är man inte bra alltså.
Men det visade sig att han bara var lite mamma-sjuk, så han blev glad sen igen.

Har idag gjort mitt första salmonella-prov.
Måste göra 2 till innan dom kan svara på om jag är smittad eller inte. Så jag kan ju inte börja jobba förens jag är 100% säker på att jag är frisk. Annars kan jag smitta ner folk.

Nä, nu får faktiskt min syster ta och vakna. Har smygit runt här nere på nedervåningen i 6 ½ timme nu.
Känner för lite sällskap.

Sen vill jag bara tillägga att det är världens underbaraste vårväder ute idag!!! Det är nästan en fröjd att rökning råder utomhus hos min syster. Friskt luft, nikotin och solen i ansiktet, aaaah. Vill ha vår varje dag nu!!

Extra-knäck?

Har försökt komma på ett effektivt extra-knäck åt mig eftersom min kommande timpenning inte är så fet. Det måste ju vara nåt jag kan syssla med hemma eftersom det inte finns tid till att ha ett till jobb som jag måste gå till. Har kommit på många olika extra-knäck som skulle kunna funka, men den som verkar vara mest givande är att sälja kiss!? Ja menar, kissar gör man ju flera gånger om dagen, dom toelettbesöken kräver ju ingen större uppoffring och är det inte så att det är stor efterfrågan på "rent" kiss? Någon vill kanske ta analysprover på det för skoj skull, eller forska lite på Nimvalls-släktet? Behöver ju inte vara kiss bara, kan tänka mig att donera andra saker också. Som kanske hud eller hår? Naglar? Folk köper ju dom mest konstiga sakerna på nätet, så varför skulle det här vara absurt?
Nu när jag läser igenom vad jag har skrivit hör jag hur knäppt det låter.. Jag tror jag stryker kiss-idén och ska kanske satsa på nåt mera helylle? Som kanske bullförsäljning nere vid busskuren? Kan ju även baka andra kakor också..
Får nog sova på saken.

Kondomer, gummihandskar och legosvärd

Både igår och idag har det varit världens vårväder. Inte varmt, men solen har varit framme mycket. Bestämde mig då för att vårstäda min handväska. Den tanken har jag haft länge, men seriöst, hur ofta rensar man den? Man tar kanske ut det värsta, men den blir ju aldrig riktigt städad.

Detta fann jag i min väska:


4 st oidentifierade nycklar (vet verkligen inte vad dom går till)

1 par svarta gummihandskar

Mikaels "lock" till sin pinne som han har till mobilen

3 pennor

1 stort svart gem

1 pass

1 plånbok, utan pengar i

1 genomskinligt nagellack

1 lipgloss

3 kondomer med texten "God Jul önskar landstinget"

2 st handcremer

1 grytunderlägg i 2 delar som Wilma har gjort av pärlor

1 st oidentifierad pärlplatta från Oliwer

1 labello lipsyl

1 Dolce & Gabbarna parfym

1 hårborste

3 pärlor

1 lego svärd

1 tampong

Kvitto från Palace 120:-

Kvitto från Indiska 236:-

2 kvitton på taxi 100:- och 120:-

Kvitto på Yves Rocher 0:-

Kvitto på Sandra i Kalmar 300:-

En post-it lapp med min chefs mobilnr, samt "alvedon" och "Lady Gaga"

Inköpslista:

Vit skjorta

Skärp

Shampo & Balsam

Apoteket

Ansiktscreme

Coverstick


Förstå så mycket skit man har släpat runt på! Känner mig som Skalman.


mineraliska pannkakor

Förra helgen blev en lugn helg. Fick inte dricka någon alkohol för sjukvårdsrådgivningen eftersom jag fortfarande inte var frisk. På lördagen mådde jag lite bättre, sminkade mig ordentligt för första gången på ca 3 veckor, hällde upp en gin o tonic, drack upp den, tvättade bort mitt smink och gick sen och lade mig klockan 23.30. Spännande kväll. Men kroppen orkade inte mer. Efter Thailand har vi kommit in i en bra rytm. Vi går och lägger oss relativt tidigt varje kväll. Är i säng vid 23 nästan varje kväll och jag går upp runt 08.00 varje morgon. Känns så himla skönt, med tanke på att vi vanligtvis brukar sitta uppe till 01 och då har jag sovit till 11-12 dagen efter.


I fredags hade vi bjudit hit folk på tacos och fest. 2 utav dom som skulle komma dök inte upp till middagen, så vi fick slänga jätte mycket mat som blev över. (och då hade vi handlat hem extra för att hon ville ta med sig en kompis)

Middagen var vid 18.30, och vid 21.40 fick jag ett sms att dom inte kunde komma. 3 timmar senare alltså.. Är så himla trött på folk som tackar ja till en middagsbjudning som andra går och handlar till, och sen inte dyker upp.

Hon kanske tyckte att hon hade en vettig anledning till att inte komma, men det är just att höra av sig TRE timmar senare som gör mig så förbannad. Respektlöst. Jag skulle aldrig göra så mot en kompis.
Hur som helst blev det iallafall en jättre trevlig kväll. Utgång på Palace där jag mötte upp min syster och hennes 3 kompisar. Det roliga under kvällen var att vissa personer som var hos oss hade slagit vad om att en viss sak skulle hända. Jag valde att inte tro på dom, men hade dom slagit vad om pengar så hade dom blivit rika. För dom hade ju rätt!


Igår var vi ute hos mamma på söndagsmiddag. Alltid lika gott. Efter maten gick jag och mamma ut på en promenad i Svärtinge. En hel timme var vi ute. Hade jag inte fått skoskav av mina nya skor hade jag kunnat gå ännu längre. Älskar verkligen att gå på promenad i Svärtinge. Fina hus, mysiga gator, folk som alltid säger hej när man går förbi. Anledningen till denna "hurtighet" på en söndag är för att mamma och hennes jobbarkompisar ska gå till Prag. Så hennes stepometer är det viktigaste just nu. Denna promenad blev 6500 steg för henne.


I Torsdags ringde min chef och frågade mig om jag ville hoppa in som vikarie på deras bageri. Självklart gör jag det. Så på onsdag börjar jag på "Saras bageri" och ska vikariera där fram till den 3 april. Sen den 10 april börjar jag mitt andra "riktiga" jobb på CFG. Så sommaren ser ljus ut. Kul att börja jobba. Extra roligt för att det är ett utav Norrköpings populäraste caféer.


Tänkte avsluta med ett nyttigt tips till er läsare. Pannkakor på mineralvatten!

Gjorde såna igår och dom blev jätte goda! Ett nyttigare och billigare alternativ, iallafall för mig då den laktosfria mjölken är svin dyr. Om ni gör dessa pannkakor så måste ni även ha i lite bakpulver i smeten. Sen gäller inte dom vanliga måtten, utan man tar mjöl och mineralvatten efter behag.


Stort tack!

KOH LANTA

        "Våran" strand

       Lanta Nakara

        Vackert

AO NANG

        Railay Beach


           
            Phranang Beach


                Maya Beach


     
Phi Phi Island


        Rev-snorkling


        Bamboo-Island




Tack Ulf & Margita för en underbar resa, vi är er evigt tacksamma!
Även tack till Linda, Johan, Wiggo, Magnus, Jenny, Lotta, Emma och Jesper för sjukt trevligt sällskap.



Johanna och Mikael




Thailandet

Då var man hemkommen från Thailand. (Kom hem till Norrköping i tisdags). Vi har haft 2 helt underbara veckor där nere. Går knappt att beskriva.

Säkert 40-50 grader i solen och minst 35 grader i skuggan. Havet låg på 30 oftast. Har aldrig någonsin badat i så varmt vatten, om man bortser från badkaret då. Kvällarna var så varma att man höll på att smälta. Lite bastu-känsla. Jobbigt många gånger, men man har ju inte varit bortskämd med varma sommarkvällar dom senaste åren så vi njöt till fullo. Svårt att få med all vi gjorde, men tänkte göra en snabb och kortfattad resumé.

Koh Lanta var stället första veckan. Där var det bara lugn och ro. Åt för ca 20 kr per måltid, billiga drinkar, Massage, pedikyr, mysiga barer, brända kroppar, bad i havet non-stop, sitta i solstolarna och titta ut över Indiska Oceanen, åka Tuk-tuk m.m


Andra veckan var vi i Ao Nang. Där var det lite mera fart. Mera uteliv och shopping. På mornarna hoppade vi på en Longtailbåt och åkte ut till öarna runt omkring. Hann med rätt många. Railay beach, Phranang, Poda, Phi Phi Island, Maya beach och Bambo Island. Helt underbart! Efter våra ö-äventyr slappade man antingen med en helkroppsmassage på 1 tim för hela 70 kr, eller så tog man sig en drink på "The last Fishermans" som låg nere vid stranden. Kvällarna bestod att shopping, åka taxi-moped (kostade 4 kr per skalle vart man än skulle), äta middag och dricka mängder av goda drinkar. Ao Nang var dock dyrare än Koh Lanta. Jag och Mikael gjorde av med 3000 svenska kronor tillsammans första veckan, medans andra veckan gick på 7000 kr. Lite skillnad. Men då levde vi ju verkligen livet också! Ingen blev riktigt sjuk där nere förutom jag som blev kass i magen 2 gånger (så jag missade 2 soldagar). Konstigt att jag blev dålig med tanke på vårat stora apoteks-sortiment vi hade med oss.

Flygningen var dock ingen höjdare. 10½ timme ner och nästan 12 timmar hem. När man äntligen hade somnat och man sen vaknade upp tänkte man varenda gång "Nu jävlar har jag nog sovit bort 6 timmar, då är det inte lång flygtid kvar. Va? Har jag bara sovit i 20 min????"


Sista dagen i Thailand vaknar jag upp av att jag är jätte kass i magen och känner mig febrig. Tog 2 dimor och toalettbesöken upphörde. På planet började jag få värk i magen, men försökte koppla bort det. Väl framme på Arlanda blev det lite värre. Vi checkade in på hotell och jag hoppades att värken skulle vara borta nästa dag. Men det var den inte. Nu var jag helt jävla förstoppad i magen, kunde inte gå på toa hur gärna jag än ville. På tåget hem till Norrköping blev jag jätte febrig och fick världens frossa! När vi kom hem till Norrköping drack vi kaffe (första koppen på 15 dagar!!!!) och jag kunde äntligen gå på toa. Skönt. Efter att vi hade ätit mat, som mamma var så gullig och hade lagat till oss, så blev jag asdålig. Kass i magen, återigen febrig och började frysa helt hysteriskt. Gick och la mig vid 21 och somnade nog av ren utmattning av frossan. Skakade sådant att tänderna hackade och musklerna värkte. Hade 37,9 i feber. Inte alls mycket.

Dagen efter var ännu värre. Frös så sängen vibrerade och magen värkte sådant att jag skrek ut av smärta. När jag mådde som värsta hade jag 36,9. Jätte konstigt. Sov vidare. Vaknade av att jag hade svettats sådant så jag trodde att jag hade pissat ner mig. Men mådde trots det relativt bra. Tog ändå febern för att veta om jag skulle ta någon mer panodil. Oj, 39,9! Har i vuxen ålder aldrig haft så hög feber. Då blev jag orolig. Mikael började Googla för fullt, men utan resultat. Senare på kvällen hade jag såna magsmärtor så vi var tvungna att åka till Akuten. Denna svenska sjukvård.. Hon tyckte att jag var så pass ung att jag kunde åka hem och palla mig igenom natten och sen åka till vårdcentralen dagen därpå. Fick iallafall 4 Ibumetin (!) Hon gav mig även lite tips på vätska jag kunde dricka. Resorb (apoteket var stängt), vatten, te (gärna med mycket socker sa hon) och saft eftersom det också innehåller socker. Så jag började pimpla te med rätt mycket socker i, blev inte ett dugg bättre. Ringde V-centralen dagen efter och dom tyckte inte det verkade vara något att oroa mig för, men om jag nu var SÅ HIMLA OROLIG så kunde jag ju droppa in på deras drop-in mottagning kl.10 dagen efter. Men dagen efter försvann smärtorna så jag struntade i att gå dit (enligt henne verkade det ju ändå onödigt). Ringde i fredags till sjukvårdsrådgivningen för att få svar på lite frågor ang magen, då visar det sig att SOCKER är det sista man ska få i sig eftersom det gör att man får ÄNNU mera diarré. Hallå? Va fan är det för nötter som sitter på akuten?

Hur som helst är jag fortfarande ASKASS i magen och tänker gå till v-centralen imorgon. Har nu varit kass i 7 dagar och gått ner 5 kg. Väger nu 51 kg och så lite har jag inte vägt sen jag var 13-14 år. Så imorgon måste jag fixa ett sjukintyg, annars får jag inga pengar.


Kolla gärna in Thai-bilderna på http://lipidami.bilddagboken.se/


Nostalgi

A trip down memory lane






Timmy, Stevie och Daryl, oh!

Älskar dom här 3 låtarna! Dom tar mig långt tillbaks i tiden. Men framför allt så tänker jag på min syster och hennes ex-man Johan. Blir både lycklig och sorgsen när jag hör dom. Lyssna och njut!



Men varför är Timmy T klädd som Lasse Berghagen??



Stevie B ser ut som Dr. Alban med fluffig mohawk-frilla..




RSS 2.0