Historien om den där billiga sängramen

Har ju glömt att dokumentera en mycket märklig händelse. Något som är lite typiskt mig.
Jag och Mikael har länge pratat om att skaffa ny säng eftersom den vi då hade började mer eller mindre braka samman. Vi hade såna där praktiska lådor under sängen som inte fungerade så bra då bottnarna släppte, dom gick knappt att stänga heller så dom var ju tills slut inte så praktiska längre. Sen fick vi tejpa ihop lådorna för att det skulle se vettigt ut (för det är ju verkligen skit snyggt att dra beige maskeringstejp runt en mörkbrun säng).

Så jag började kolla på blocket efter någon snygg sängram, vi beslutade att vi skulle hitta någon billig för att sen ha råd att köpa den där asfina sängen vi har hittat på Mio, som kostar typ 15.000 kr (30.000 om man vill ha typ sängborden också). Hittade en sängram från IKEA, bara 700 spänn, som hittat.
När vi sen kommer hem med sängen säger Mikael "Va liten den ser ut", men vi konstaterade att det var ju bara en synvilla eftersom resårbottnarna inte var i lagda.
Men innan vi började montera ihop nya sängen var vi ju tvungna att montera ner den gamla och det tog ju en jävla tid vill jag lova. Sen ut med skiten ner till grovsoporna (blev ca 25 vändor) så vi var helt utmattade när vi väl skulle börja montera ihop nya sängen, men vi tröstade oss med att vi skulle få sova i en nya och fin säng sen när vi var klara. För skoj skull ville Mikael mäta sängen och får måttet till 160 cm bred..(??)
Konstigt tänkte jag, så jag bad Mikael mäta den en gång till. Fortfarande 160 cm..
- Men vi behöver ju en säng som är 180 cm bred!??
Jag gick ut och tittade på blocket, jag tänkte ju att den här killen har ju blåst oss och skrivit fel mått, men nehej då, det stod klart och tydligt att det var en 160 cm säng..
Jag började gråta. Mikael muttrade nåt i hallen där han stod med tumstocken. Sen började vi skratta helt hysteriskt. Så den natten fick vi istället sova på varsin resårmadrass och helt enkelt gilla läget.
Dagen efter åkte Mikael och Adde och köpte nya resårbottnar. Så den här billiga sängen för endast 700 kr blev ju lite dyrare än vad vi hade tänkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0