Historien om Maud


Usch, drabbades nyss av värsta hemska tanken. Läste Knivlisas blogg nyss där hon skrev ett inlägg om att inte äta upp kött som man har tagit åt sig.
Fatta, jag beställer en grillad kyckling på hemköp, testar på en ny maträtt som visar sig bli riktigt jävla äcklig så jag blir tvungen att slänga allt. Vad hade då den stackars pullan för mening med livet?
Kycklingen, låt säga att hon hette Maud, föds, växer upp i en trevlig hönsgård, blir kär i en jätte fin tupp och tycker livet leker, men sen en dag kommer hönsbonden.... Maud blir nackad och plockad. Färdas till Hemköp för att grilljeras och sen paketeras till oss konsumenter. Där kommer jag gåendes med min nya maträtt i tankarna, köper lilla Maud och tar hem henne till mig. Sen, bara för att jag är en dålig kock, ska hon slängas i soporna. Föddes stackars lilla Maud för att hamna i soporna i slutändan? Dog Maud helt i onödan??
Tänk på det nästa gång ni tar till er mer än ni orkar äta upp!

Visst va min lilla historia om Maud hjärtkrossande? Jag tycker faktiskt det, helt seriöst.


Kommentarer
Postat av: Pernilla

Du är inte klok grannen! :-) Vart får du allt ifrån? :-) Skulle inte förvåna mig om jag tänker på detta när jag lagar till kyckling nästa gång.....

2010-12-07 @ 23:02:18
Postat av: Tina

Du har bra funderingar :)

Glöm heller inte att köpa ekologiskt och krav. Så Maud verkligen hade ett bra liv innan hon hamnade på våra bord. Mer respekt åt djuren!

Kram kram

2010-12-07 @ 23:32:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0