Day 15


Måndag 14 feb 2011


Efter frukosten runt 12, eftersom Mr Too war sen, åkte wi till Macro som är ett jätte stort köpcentrum enbart för thailändare. Tydligen så måste man ha ett medlemskort för att få handla där och det hade ju såklart Mr Too. Mr Too är en wimsig man i typ 45-årsåldern och enligt dom andra gästerna så har han nån slags bokstawssjukdom så han är jätte stirrig och har lite swårt att koncentrera sig på det han gör. Så denna handling tog säkert 2 timmar. Han är ganska dålig på engelska och hans uttal är ganska läspande så det är jätte swårt att förstå wad han säger när han wäl har kommit på wad han ska framföra. Det tog exempelwis 10 minuter för honom att wälja ut 2 paprikor, så ni kanske förstår hur lång tid det tog innan wi war klara eftersom wi skulle handla mat till 15 personer... Han irrade runt och glömde bort sin kundwagn, for fram o tillbaka mellan olika hyllor som en skållad råtta, pratade med sig själw, kände och klämde på allt han skulle handla m.m


Till kwällen handlade 2,3 kg red snapper, 1 kg jätteräkor, 2 kg musslor, massor aw kyckling, pommes, mängder aw frukt och grönsaker + mycket mer, för endast 310 KRONOR. Det får man ju fan knappt en middag för här hemma när man ska handla mat.


Hela marknaden war fenomenalt stor och precis ALLT fanns, speciellt alla godsaker från hawet. Jätte kul att man faktiskt fick följa med och se allt detta och wälja och wraka på allt man wille ha. Något som jag däremot inte gillade war alla kycklingar som låg utan fjädrar på en stor wagn uppe på warandra i en stor hög. Det såg ut som nåt ifrån förintelsen.


Efter Macro blew det en lugn dag wid poolen för klockan war lite för mycket för att åka ut till Railay. Senare på eftermiddagen gick wi bort till Rudy och Jose och satt där i ett par timmar och snackade skit. Dom hade köpt oss en liten present dagen till ära, en liten minibudda som representerade lycka. Gulligt, eller hur. Sen war det dags att gå hem och göra sig iordning inför wåran middags-fest.


Festen blew werkligen jätte lyckad och maten war superb. Mr Too fick hjälp aw en man som heter Mr New och han är en utaw dom bästa och mest kända kockarna i Thailand. Det är han som lagar mat åt kungafamiljen när dom är på besök i nedre Thailand. Så det kändes extra speciellt att han wille laga wåran mat.


Om ni tittar på bilderna nedan så ser ni ju hur mycket mat som dukades fram och det är inte ens ALLT wi köpte. Jag säger det igen, 310 KRONOR, helt OTROLIGT.


Det här war werkligen en kwäll att minnas, wi har nog aldrig haft en sån bra årsdag som denna. Denna kwäll har lagt ribban högt inför wåra kommande årsdagar..En annan hotellkatt, som INTE bajsade på wåran altan.
Fast Mikael wa ändå skeptisk och bestämde sig för att inte tycka om den ändå.


Buddan wi fick aw Rudy och Jose i förlowningspresent


Iordningjord inför kwällen


Mannen min


Nya klänningen


Folket börjar ramla in


Maten börjar radas upp


Mr New dekorerade räkorna som hjärtan


Jag och Mikael fick rosor och presenter aw wåra swenska grannar
Mr Too


Mr New och sin pistol..


Mr New, Mikael, jag och Mr Too


Jose och Rudy

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0