40 utsvultna elever

Är för tillfället hungrig konstant men saknar aptit. Beror säkert på magkatarren. Min magkatarr uppstod någongång under gymnasietiden.
Oavsett om man hade sen eller tidig lunch så var jag alltid vrålhungrig. Jag kan nog helt säkert säga att jag va den hungrigaste eleven på hela oscarsgymnasiet och säkert den som åt mest av skolmaten.

En dag kom jag och typ 40 elever till matsalen innan dom hade öppnat. Vi stod och trampade som utsvultna kor och hängde på handtaget i väntan på att den stora porten skulle låsas upp. Folk började bli otåliga och våra magar kurrade ikapp till ett enda stort muller.

Helt plötsligt ser vi Lillemor (dom hade ju alltid såna namn) komma gåendes med skräck i blicken. Genom rutan kunde hon skåda 40 utsvultna elever som står och flåsar på glasdörrarna med dregel i mungiporna. (Jag stod antagligen längst fram).
När dörrarna väl öppnas skapas en stor tryckvåg (säkerligen skapad av Emma Adolfsson) och arma Lillemor faller åt sidan som en viktlös bowlingkägla och skriker "Men kära barn, har ni aldrig sett mat förr??!".

Denna stress och denna återkommande panikhunger jag upplevde då måste verkligen ligga till grund för min extrema vilja att få i mig mat så fort magen knorrar efter föda.
Överlevnadsinstinkt helt enkelt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0